Ελληνικός Παρατηρητής τής Σκοπιάς

Φραγμός στην εκμετάλλευση της απειρίας των άλλων

Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Σύντομες μελέτες: Ιστορικά και Ψηφιακά Βιβλία

Kεφάλαιο 29ο

Περιεχόμενα

Kεφάλαιο 31ο

Αγία Γραφή και Ιστορικοί εναντίον Σκοπιάς

για την χρονολογία καταστροφής τής Ιερουσαλήμ το 587 π.Χ.

Γεωργίου Τσιμπιρίδη

 

30ο Μέρος

Δ. Ανάλυσις και αναίρεσις τών ιστορικών "ντοκουμέντων"

τής Σκοπιάς 1ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

Με ποιον τρόπο η Σκοπιά (προκειμένου να δικαιολογήσει το παντελώς αστήρικτο 607 π.Χ.), εισάγει επιπλέον μη Βαβυλώνιους (Ασσυρίους) Βασιλείς στην Νεο-Βαβυλωνιακή περίοδο, ΕΞΑΠΑΤΩΝΤΑΣ έτσι τους αναγνώστες της, όσον αφορά το ακριβές μήκος τής περιόδου αυτής.

 

Ι. Η αξιοπιστία και η "διαφωνία" τών Ιστορικών τών Νεο-Βαβυλώνιων Βασιλέων

9. Επίλογος-Συμπεράσματα

Εις την παρούσα μελέτη μας διαπιστώσαμε με ποιον τρόπο οι αρθρογράφοι τής Σκοπιάς προσβάλλουν την αξιοπιστία τών Ιστορικών (Ιωσήπου, Βηρωσού, Πτολεμαίου) προσπαθώντας να «πείσουν» τούς απληροφόρητους αναγνώστες, ότι ΔΗΘΕΝ διαφωνούν μεταξύ τους, επί σκοπώ να ΚΛΟΝΙΣΟΥΝ την εμπιστοσύνη τών αναγνωστών εις την κοσμική χρονολόγηση κι έτσι να ισχυροποιήσουν την δική τους όσον αφορά το έτος καταστροφής τής Ιερουσαλήμ.

Εμείς, όμως, με σωρεία επιστημονικών μαρτυριών από την διεθνή βιβλιογραφία και κατάθεση Βαβυλωνιακών Χρονικών, αποδείξαμε το έγκυρον και την αξιοπιστία όχι μόνον τού «Βασιλικού Κανόνος» τού Κλαυδίου Πτολεμαίου (τής πηγής την οποία η Οργάνωση προσπαθεί ΠΑΝΤΟΙΟΤΡΟΠΩΣ να «αποδείξει» την αναξιοπιστία της και να υποτιμήσει τις πληροφορίες που μάς παρέχει για την χρονολόγηση τής Νεο-Βαβυλονιακής περιόδου, ώστε να μπορέσει να δικαιολογήσει την χρονολόγηση 607 π.Χ. ως το έτος καταστροφής τής Ιερουσαλήμ και κατ’ επέκτασιν να στηρίξει το 1914 ως το έτος τής Β΄ αοράτου Παρουσίας τού Χριστού εις τούς ουρανούς), αλλά και την συμφωνία που υφίσταται μεταξύ τών τριών αυτών ιστορικών, όχι μόνον μεταξύ των, αλλά και ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΒΥΛΩΝΙΑΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ!

Επίσης αποδείξαμε, ότι οι τρείς βασιλείς, τούς οποίους ΕΝΤΕΧΝΩΣ εισάγει η Οργάνωση εις την Νεο-Βαβυλωνιακή περίοδο, προκειμένου να «διαψεύσει» τούς κοσμικούς Ιστορικούς κι έτσι να ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ την διάρκεια τής Νεο-Βαβυλωνιακής περιόδου, ΟΥΔΕΜΙΑΝ σχέση έχουν με την Βαβυλώνα, αλλά ανήκουν εις το βασίλειον τής Ασσυρίας! Εις αυτό το βασίλειο συνέχιζαν να υπάρχουν για 17 έτη μετά την κατάκτηση τής Βαβυλώνος υπό τού Ναβοπολάσσαρος το 626 π.Χ., εις το οποίο βασίλειο είχαν αρκετό χώρο για να κυβερνήσουν ως Ασσύριοι βασιλείς κατά την διάρκεια τού τελικού σταδίου τής υπάρξεως τής Ασσυρίας.

Ευελπιστούμε, οι Μάρτυρες τού Ιεχωβά που θα τύχει να διαβάσουν την παρούσα μελέτη, να λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν την επιχειρηματολογία που αναπτύσσουμε καθώς και τα Ιστορικά ντοκουμέντα που καταθέτουμε και να εξάγουν τα δέοντα συμπεράσματα.

ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΠΕΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΤΗΣ ΠΛΑΝΗΣ (ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΣΚΕΜΜΕΝΩΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΛΩΣΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΨΥΧΕΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ) ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΜΨΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ!

 


Kεφάλαιο 29ο

Περιεχόμενα

Kεφάλαιο 31ο


Δημιουργία αρχείου: 16-8-2021.

Τελευταία μορφοποίηση: 16-8-2021.

ΕΠΑΝΩ