Ελληνικός παρατηρητής τής Εταιρίας Σκοπιά Κατηγορίες: Διάφορα και Ποιοι είμαστε

Εγκλωβισμένος ως την ώρα της αλήθειας

Μια σύντομη αυτοπαρουσίαση του Μορφέα

Οι αναγνώστες της ΟΟΔΕ με γνωρίζετε με το ψευδώνυμο Μορφέας, όπου για περίπου τρία χρόνια ορθρογραφώ στην ηλεκτρονική σελίδα της. Σε αυτή την σελίδα ανακάλυψα και άλλα άτομα που είχαν το ίδιο κοινό με μένα. Όλοι τους ήταν θύματα μιας ολοκληρωτικής αίρεσης. Και αυτοί πονεμένοι και κτυπημένοι όπως εγώ, είχαν την ανάγκη να πουν και σε άλλους το τι πέρασαν, για να βγουν από την φυλακή του Πύργου της Σκοπιάς. Να πουν αυτά,  τα οποία δεν θέλει να πούμε η Σκοπιά και σε άλλους Μάρτυρες ή άλλα μελλοντικά θύματα της.

Το ταξίδι μου ήταν μεγάλο, αν και ακόμα υπάρχει πολλής δρόμος να διανύσω. Μετά από μια μεγάλη εσωτερική μάχη, (και να ξέρετε ότι σε μια μάχη υπάρχουν απώλειες), κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η Σκοπιά δεν ήταν τίποτε άλλο από μια ουτοπία και ψέμα. Καθώς  ερευνούσα πραγματικά τα ιστορικά και τα Αγιογραφικά γεγονότα, κατάλαβα ότι την ηγεσία της το μόνο που την ενδιαφέρει είναι ο απόλυτος έλεγχος στην ζωή των θυμάτων της. Γιατί περί αυτού πρόκειται: Για αθώα θύματα, που αρκετά έχασαν την ζωή τους, είτε γιατί η πολιτική της Σκοπιάς απαγόρευε τις μεταμοσχεύσεις οργάνων, είτε την εναλλακτική στρατιωτική θητεία, ή την μετάγγιση αίματος. Και όλα αυτά στον βωμό της οσιότητας προς την Οργάνωση. Γιατί η Σκοπιά παίρνει την θέση του Ιησού Χριστού με έναν αλαζονικό και υπεροπτικό τρόπο. Για να υπάρχεις πρέπει να υπάρχεις δια μέσου της Οργάνωσής της. Χωρίς αυτή δεν μπορείς να σκεφτείς, να ενεργήσεις σε απλά καθημερινά πράγματα, αλλά και να έχεις σωτηρία. Είναι μια πλήρης παράδοση στην ηγεσία της. Μια ηγεσία που είναι ανιστόρητη γιατί έχει έλλειψη της βασικής ιστορίας,τόσο των Βιβλικών χρόνων, Θεολογίας, καθώς και του κόσμου γενικότερα. Φυσικά τι να περιμένεις από μια ομάδα Αμερικανών ηλικιωμένων, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η εξουσία;

Αν κάποιος μου έλεγε πριν μερικά χρόνια ότι θα γινόμουν αρθρογράφος, και μάλιστα με ένα μεγάλο όγκο ύλης που υπάρχει σε αυτή την ηλεκτρονική σελίδα, θα γελούσα. Κατά αρχήν δεν νιώθω ότι είμαι και πολύ σπουδαίος σε αυτό το θέμα, ούτε και κλείνω προς τις φιλολογικές σπουδές. Όταν μιλώ για γεωμετρία και τρισδιάστατες παραστάσεις νιώθω πολύ πιο άνετα, παρά να καθίσω και να γράψω ένα άρθρο. Όμως η ανάγκη να μιλήσω, να πω και εγώ το τι περνώ, θέλοντας να βοηθήσω και άλλους να μην πιαστούν στην παγίδα της Σκοπιάς, με οδήγησαν τελικά να κάνω αυτό που δεν πολυσυμπαθώ. Να γράφω!!!

Το ψευδώνυμο Μορφέας το πήρα από την Ελληνική μας μυθολογία. Κάτι σαν το αντίβαρο του περιοδικού που εκδίδει η Σκοπιά, Ξύπνα. Φυσικά στόχος της δεν είναι να ξυπνήσει αλλά να αποκοιμίσει τα άτομα που τυχόν το διαβάσουν και αρχίσουν να την πιστεύουν. Έτσι και εγώ χρησιμοποιώ το Μορφέας ελπίζοντας ότι θα διαβάσουν τα άρθρα μου, άτομα, που είτε ανήκουν στην Σκοπιά ή σκέφτονται να την ακολουθήσουν, ίσως και αφυπνιστούν, και δεν πέσουν θύματα στον λήθαργο της Σκοπιάς. Γιατί περί αυτού πρόκειται. Για ένα λήθαργο. Όπου η ύπαρξη σου παύει να υπάρχει, και είσαι απλά ένα γρανάζι του μηχανισμού που για αρκετές δεκαετίες δημιούργησε η Σκοπιά, όπου στην ζωή σου υπάρχει μόνο ο βαθύς ύπνος που σου υποβάλλει η ηγεσία της. Γιατί αν και μπορεί οι ηγέτες της, να είναι ανιστόρητοι και άσχετοι θεολογικά, είναι όμως εξαιρετικοί στην προπαγάνδα, και στο να αποκοιμίζουν τους οπαδούς τους, όπου τους γίνεται μια συστηματική πλύση εγκεφάλου. Αυτή είναι η τέχνη των αιρέσεων.

Τελικά μέσα από προσωπική Οδύσσεια που διήρκεσε πέντε χρόνια, και με τα ψυχολογικά προβλήματα που δημιούργησε το αποτέλεσμα της έρευνας μου ότι η Σκοπιά δεν είναι παρά ένας ψευδοπροφήτης, εντάχθηκα στην ομάδα της ΟΟΔΕ. Γιατί για εσάς που δεν γνωρίζετε, το να φεύγεις από μια ολοκληρωτική αίρεση εξυπακούει, (όσο και αν φαίνεται παράξενο), πολλά ψυχολογικά προβλήματα. Και αυτό είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο. Άτομα που έφυγαν από αιρέσεις όπως τους Μορμόνους, την Ενωτική Εκκλησία, τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, κ.ά., είχαν πολλά ψυχολογικά προβλήματα. Πολλοί είχαν τάσεις αυτοκτονίας, έλλειψη αυτοσεβασμού και αυτοπεποίθησης, άλλοι έγιναν αλκοολικοί ή είχαν ανεξήγητες κρίσεις πανικού. (Χαριτολογώντας εγώ είχα λίγο από όλα τα πιο πάνω!!!) Πιστέψετε το, είναι ένας πολύ δύσκολος δρόμος.

Το κυριότερο όπλο της Σκοπιάς είναι η οικογένεια. Την χρησιμοποιεί με τον πιο σκληρό και ανήθικο τρόπο. Την στρέφει εναντίον σου με στόχο να σε διαλύσει. Για ένα μέλος της Σκοπιάς το χειρότερο που θα μπορούσε να του συμβεί είναι κάποιο συγγενικό του πρόσωπο φύγει από την Οργάνωση. Και το χειρότερο να γίνει αποστάτης. Ο αποστάτης είναι για αυτούς ένας ζωντανός νεκρός, όπου τον περιμένει η αιώνια καταστροφή στον Αρμαγεδδώνα. Φαντασθείτε αγαπητοί μου φίλοι αν είναι δυνατόν να λειτουργήσει μια οικογένεια με τέτοιες συνθήκες. Όταν τα ίδια σου τα παιδιά σε κοιτάζουν με ένα βλέμμα μίσους και οργής γιατί τόλμησες να αμφισβητήσεις την ηγεσία της Σκοπιάς.

Ακόμα εγώ δεν έχω φύγει επίσημα από την Σκοπιά για τους δικούς μου λόγους. Έχοντας ηλικιωμένους γονείς και γνωρίζοντας ότι η κίνηση μου αυτή θα τους σκότωνε, είμαι αναγκασμένος να ανέχομαι ακόμα την Σκοπιά στην ζωή μου. Ξέροντας ότι θα είμαι υπεύθυνος για τον θάνατο τους αντέχω και υποφέρω όλο αυτό το βασανιστήριο. Αν και είναι φανερό στα παιδιά μου ότι έπαψα από καιρό να στηρίζω την Σκοπιά, δεν έχω μιλήσει σε αυτά γιατί έγινα «άπιστος» για να μην διαλύσει το σπίτι μου. Γνωρίζοντας ότι η Σκοπιά θα υποκινήσει την γυναίκα μου να με χωρίσει γιατί είμαι πνευματικά επικίνδυνος γι' αυτούς. Βλέπετε η Σκοπιά βρήκε ακόμα ένα λόγο για διαζύγιο. Έτσι γι' αυτούς δεν είμαι παρά ένας άξιος καταστροφής. Εγώ ο οποίος θυσίασα τα πάντα για τα παιδιά μου, τόσα χρόνια με πόνο και αίμα. Τελικά να μην έχουν καμμία αξία όλα αυτά που έκανα για να τα μεγαλώσω, και να τα φέρω στην ζωή. Με αυτή την κίνηση μου δεν θα περηφανεύονται τώρα στους άλλους ότι έχουν πατέρα «πρεσβύτερο». Ακόμα και εδώ η Σκοπιά χρησιμοποίησε την περηφάνια και την επίδειξη σαν τους Φαρισαίους.

Έτσι λοιπόν παραμένω προσωρινά και θεληματικά φυλακισμένος στην Σκοπιά, για οικογενειακούς λόγους. Έχοντας όμως δρομολογήσει την έξοδο μου από αυτήν όταν θα αλλάξουν οι περιστάσεις. Αυτό γίνεται σταδιακά. Χρειάστηκε να αλλάξω την εργασία μου που είχα για αρκετά χρόνια, επειδή είχα εργοδότη Μάρτυρα. Τους φίλους επίσης που για τόσα χρόνια είχα στην Οργάνωση και που αγαπώ. Έχοντας υπόψιν το τι θα ακολουθήσει με την φυγή μου, ότι αργά η γρήγορα θα φύγω και σίγουρα η Σκοπιά δεν θα τους επιτρέψει πια να με συναναστρέφονται. Θα πρέπει να έχω κάποια παρέα, αλλά και να τους αντικαταστήσω. Ένα αναγκαίο βήμα γιατί ο άνθρωπος είναι κοινωνικό «ζώο», όπου χρειάζεται την συντροφιά άλλων στην ζωή του. Αυτό με οδήγησε επίσης στην ανάγνωση ψυχολογίας, καθώς και ειδικά βιβλία που βοηθούν στην έξοδο και τον επαναπρογραμματισμό του ανθρώπου που ανήκεΙ σε ολοκληρωτικές αιρέσεις και φεύγει. Όλη αυτή η εμπειρία με έχει βοηθήσει να αντιλαμβάνομαι καλύτερα τα πράγματα γύρω μου, καθώς και τους ανθρώπους. Αλλά το πιο σημαντικό, αυτή η εμπειρία με έχει βοηθήσει εμένα προσωπικά, και στο να είμαι σε θέση να βοηθήσω και άλλα άτομα.

Κλέβοντας λοιπόν χρόνο συχνά, βρίσκω άρθρα και θέματα που πιστεύω ότι θα μπορέσουν να βοηθήσουν άτομα να μην πέσουν στην παγίδα της Σκοπιάς. Γιατί αν και μπορεί να με έχει φυλακισμένο, δεν μπορεί όμως να φυλακίσει το πνεύμα μου, που τώρα είναι ελεύθερο και πάει σε τόπους που ούτε καν πριν ήξερα ότι υπήρχαν. Έχω ανοίξει την πύλη της πραγματικής γνώσης και σοφίας, κάτι που μου στερούσε για χρόνια η Σκοπιά.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την υποστήριξη σας, αλλά και να σας παρακαλέσω να μην ξεχάσετε ποτέ ότι υπάρχει η ΟΟΔΕ, που στόχο της έχει πάντα να βοηθήσει.

Μορφέας

Δημιουργία αρχείου: 18-11-2004.

Τελευταία ενημέρωση: 19-11-2004.

ΕΠΑΝΩ