Ορθόδοξες Ομιλίες

Ομιλίες του π. Γ. Μεταλληνού

τ. Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπ. Αθηνών

 

Ομιλίες του π. Γ. Μεταλληνού

τ. Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπ. Αθηνών

Σε μορφή ΜΡ3

 

 • Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος 1

 • Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος 2

 • Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος 3

 • Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος 4 Προσωπική άποψη/κριτική του π. Γ. Δ. Μεταλληνού, τ. Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπ. Αθηνών για τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Αποσπάσματα ομιλίας όπως αυτή έγινε στην Εκκλησία του Αγ. Αντύπα στο Γουδί, στις 07-02-08. (5 Μαϊου 2008).

 • Γιατί ορισμένες κάκιστες μεταφράσεις έχουν την Εγκριση της Ιεράς Συνόδου; Απόσπασμα ομιλίας του π. Γ. Δ. Μεταλληνού, τ. Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπ. Αθηνών, όπως αυτή έγινε στην Εκκλησία του Αγ. Αντύπα στο Γουδί, στις 8-11-07 (29 Φεβρουαρίου 2008).

 • Πόσες Οικουμενικές Σύνοδοι υπάρχουν; Απόσπασμα ομιλίας του π. Γ. Δ. Μεταλληνού, τ. Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπ. Αθηνών, όπως αυτή έγινε στην Εκκλησία του Αγ. Αντύπα στο Γουδί, στις 15-11-07. Απάντηση του π. Γεωργίου στην Ερώτηση: "Ποια είναι τα κριτήρια αναγνώρισης των Οικουμενικών Συνόδων; "Υπάρχουν 9 ή 7 Οικουμενικές Σύνοδοι; Γιατί στις Θεολογικές σχολές, αλλά και από ορισμένους Αγίους ακόμα, αναφέρονται 7 από τις 9 Οικ. Σύνοδοι;" Διάρκεια: 10 λεπτά (24 Νοεμβρίου 2007).

 • Θεοπνευστία και ερμηνεία της Αγίας Γραφής Απόσπασμα ομιλίας του π. Γ. Δ. Μεταλληνού, τ. Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπ. Αθηνών, όπως αυτή έγινε στην Εκκλησία του Αγ. Αντύπα στο Γουδί, στις 8-11-07. Διαρκεια: 6 λεπτά. Απάντηση του π. Γεωργίου στην Ερώτηση: "Από πού πηγάζει η Θεοπνευστία της Αγ. Γραφής; Μήπως από την εμπειρία των Θεούμενων; Πώς είναι δυνατόν να είναι Θεόπνευστη αν (όπως στον Προτεσταντισμό, για παράδειγμα) ο καθένας την ερμηνεύει όπως θέλει;" (21 Νοεμβρίου 2007). Κείμενο ομιλίας

 • Ο ρόλος των Αγίων στην ερμηνεία της Αγίας Γραφής Απόσπασμα ομιλίας του π. Γ.Δ. Μεταλληνού, τ.Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπ. Αθηνών, όπως αυτή έγινε στην Εκκλησία του Αγ. Αντύπα στο Γουδί, στις 8-11-07. Διαρκεια: 5 λεπτά. Απάντηση του π. Γεωργίου στην Ερώτηση: "Εχει δικαίωμα ο κάθε πιστός να ερμηνεύει την Αγ. Γραφή, ή μόνο οι γιοι; Οι γιοι, δεν γνώριζαν οι ίδιοι ότι είναι γιοι. Πώς τότε ερμήνευαν την Αγ. Γραφή;" (21 Νοεμβρίου 2007).

 • Είναι η Αγία Γραφή αλάθητη; Απόσπασμα ομιλίας του π. Γ.Δ. Μεταλληνού, τ. Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπ. Αθηνών, όπως αυτή έγινε στην Εκκλησία του Αγ. Αντύπα στο Γουδί, στις 8-11-07. Διαρκεια: 7 λεπτά. Απάντηση του π. Γεωργίου στην Ερώτηση: "Ειναι η Αγία Γραφή αλάθητη; Και αν όχι, τι είδους λάθη μπορεί να περιέχει;" (16 Νοεμβρίου 2007).

 • Είναι η Αγία Γραφή "ο Λόγος του Θεού"; 15λεπτο απόσπασμα ομιλίας του π. Γ.Δ. Μεταλληνού, τ.Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπ. Αθηνων, όπως αυτή έγινε στην Εκκλησία του Αγ. Αντύπα στο Γουδί, στις 1-11-07. Απάντηση του π. Γεωργίου στην Ερώτηση: "Μπορούμε να αποκαλούμε την Αγ. Γραφη λόγο του Θεού; Και αν ναι, εννοούμε το γράμμα ή το περιεχόμενο του Ευαγγελίου;" Κείμενο ομιλίας (9 Νοεμβρίου 2007).

 • Κωνσταντίνος ο Μέγας και η ιστορική αλήθεια. Ομιλία του π. Γεωργίου Μεταλληνού, που εκθέτει και αυτή τις συκοφαντίες Παγανιστών και Προτεσταντών, εναντίον του μεγάλου αυτού αγίου της Εκκλησίας. Κείμενο ομιλίας

 • Διάλογος με τη Ρωμαιοκαθολική εκκλησία Ομιλία του π. Γ. Μεταλληνού που έγινε στα σεμινάρια Υποψηφίων Κατηχητών, το Σάββατο 5 Μαϊου 2007.

 • Συνάντηση Πατριάρχη - Πάπα 1

 • Συνάντηση Πατριάρχη - Πάπα 2 Ομιλία π. Γεωργίου Μεταλληνού. Στην ομιλία αυτή, ο π. Γεώργιος (ο οποίος συμμετείχε σε θεολογικούς διαλόγους)  αναλύει το θέμα των διαλόγων Ορθοδόξων και Παπικών καθώς και τις άγνωστες λεπτομέρειες και τις κρυφές πτυχές τους, οι οποίες πολλές φορές ίσως σοκάρουν. Εκκλησία του Αγιου Αντύπα στο Γουδί στις 29-11-06.(mp3) (9 Δεκεμβρίου 2006).

 • "ΜΗΝ ΑΠΟΦΑΙΝΟΜΕΘΑ ΑΒΡΟΧΟΙΣ ΠΟΣΙΝ" 1

 • "ΜΗΝ ΑΠΟΦΑΙΝΟΜΕΘΑ ΑΒΡΟΧΟΙΣ ΠΟΣΙΝ" 2 Ομιλία του Κοσμήτορα της Θεολ. Σχολής π. Γ. Δ. Μεταλληνού στην Εκκλησία του Αγίου Αντύπα στο Γουδί στις 09-11-06.(mp3). Πολλά και διάφορα ενδιαφέροντα θέματα (5 Δεκεμβρίου 2006).

 • Προσευχή και πίστη 1

 • Προσευχή και πίστη 2 Απόσπασμα απο ομιλία που δόθηκε στην Εκκλησία του Αγ. Αντύπα, στο Γουδί Αττικής, στις 05/10/06 , από τον Κοσμήτορα της Θεολ. Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρωτοπρ. Γεώργιο Δ. Μεταλληνό. (.mp3). Θέματα: αιρέσεις, νεοειδωλολατρεία, εμπειρία πατέρων, διαφθορά ιερέων, ηθικισμός. κ.α. (14 Νοεμβρίου 2006).

 • Περί Εκκλησιαστικής περιουσίας π. Γεωργίου Μεταλληνού. Απόσπασμα ομιλίας. Οι πολλές αρπαγές της Εκκλησιαστικής περιουσίας από το κράτος μετά από τη δολοφονία του Καποδίστρια, οι δολοπλοκίες του κράτους για να κρύψει τις δικαστικές αποφάσεις, τα εμπόδια που βάζει το κράτος στην κτηματολόγηση και διαχείρηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας από την Εκκλησία, και οι εκτός τόπου και χρόνου προσπάθειες αντι-εκκλησιαστικών κομμάτων, να επιβάλλουν στον Ελληνικό λαό τις άθρησκες απόψεις τους (26 Οκτωβρίου 2006). Κείμενο ομιλίας

Δημιουργία αρχείου: 13-3-2008.

Τελευταία ενημέρωση: 27-7-2017.

Πάνω