Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας Ασυνήθιστα

 

Θαυματουργική διάσωση του σπιτιού της Παναγίας στην Έφεσο

Πηγή: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=732498&lngDtrID=245

Είναι γνωστό από την Εκκλησιαστική παράδοση, το σπίτι στο οποίο έζησε η Παναγία τα τελευταία της χρόνια στην Έφεσο. Ένα σημαντικότατο προσκύνημα για τους πιστούς, μέσα σε δάσος. Που όμως κινδύνεψε να καεί από τη φωτιά τις τελευταίες ημέρες (22/8/2006). Το θαύμα της διάσωσής του, καταγράφηκε ακόμα και από τις εφημερίδες σε μια Ισλαμική χώρα, την Τουρκία. Και στη συνέχεια, επικολλάμε την πληροφορία που λάβαμε από την ιστοσελίδα www.in.gr.

Μεγάλες ζημιές από τις φωτιές και στην Τουρκία - Αθικτο το «Σπίτι της Παναγίας»

Μιλούν για θαύμα

Δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο οι φωτιές. Στη γειτονική Τουρκία, 90 πυρκαγιές κατέκαψαν το τελευταίο τριήμερο 500 εκτάρια δασικών εκτάσεων, ενώ αρκετές εστίες μαίνονται ακόμη. Μεγάλες ζημιές στην Έφεσο, όπου ως εκ θαύματος σώθηκε το «Σπίτι της Παναγίας».

Η φωτιά πλησίασε το σπίτι όπου έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής της η Παναγία και σταμάτησε σε απόσταση λίγων μόλις μέτρων, χωρίς να προκαλέσει ζημιές.

Στο «θείο θαύμα» αναφέρεται η τουρκική εφημερίδα Milliyet, τονίζοντας ότι οι τουρίστες που έφτασαν στο «Σπίτι της Παναγίας», περνώντας μέσα από καμένα δάση, αντίκρισαν το απίστευτο θέαμα.

Η μοναχή Αντονία Βελάσκο δήλωσε ότι, όταν η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο, οι μοναχές και το προσωπικό που υπηρετεί στο «Σπίτι της Παναγίας» διαπίστωσαν ότι οι φλόγες, που σε ορισμένα σημεία το πλησίασαν σε απόσταση ενός μέτρου, δεν προκάλεσαν καμία ζημία.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, το τελευταίο τριήμερο εκδηλώθηκαν 90 δασικές πυρκαγιές στο σύνολο της τουρκικής επικράτειας και κάηκαν 500 εκτάρια δασικών εκτάσεων.

Στο Κας της Αττάλειας κάηκε έκταση 250 εκταρίων από πυρκαγιά που προκλήθηκε από κεραυνό στις 19 Αυγούστου και η οποία ακόμη συνεχίζεται. Εξάλλου, πυρκαγιά στην Αλικαρνασσό, η οποία εκδηλώθηκε τη Δευτέρα και δεν έχει ακόμη τεθεί υπό έλεγχο, έχει κάψει 600 εκτάρια γης.

 

news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ, ΜΠΕ

Δημιουργία αρχείου: 22-8-2006.

Τελευταία ενημέρωση: 22-8-2006.

ΕΠΑΝΩ