Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας | Διάφορα |
Ο Χάρυ Πόττερ μεταστρέφεται στην Ορθοδοξία! |
Ο Χάρυ Πόττερ – ο πιο διάσημος νεαρός μάγος του κόσμου – πρόκειται να υποδυθεί μια Ορθόδοξη μορφή, σε έργο που έχει γραφτεί από έναν Ιερέα της Ρωσικής επαρχίας του Ταταρστάν.
Ο π.Μανουήλ, ο οποίος επιβλέπει τις εργασίες του τμήματος νεότητας της ενορίας Bugulma σε αυτή την Ρωσική περιφερειακή δημοκρατία, έχει προθυμοποιηθεί να δημιουργήσει ένα Ορθόδοξο θέατρο στην πόλη όπου υπηρετεί. «Η μετάνοια του Χάρυ Πόττερ και το θαύμα του Αγίου Φωτός» θα τονίζονται ιδιαιτέρως στο ρεπερτόριο του έργου αυτού. Ο Βιβλικός Πόττερ Οι καινούργιες περιπέτειες του νεαρού μάγου θα έχουν μια πλοκή το ίδιο δραματική, όσο εκείνες στα πρωτότυπα βιβλία της J.K. Rowling. Στην αρχή, ο Hedwig - η χαϊδεμένη κουκουβάγια του Χάρυ – του φέρνει δυσάρεστα νέα από την σχολή Hogwarts. Η μάχη μεταξύ καλού και κακού καταλήγει με την νίκη του Voldemort, ενώ όλοι οι φίλοι του Χάρυ – η Hermione, ο Ron, καθώς και όλοι οι Weasleys, θα έχουν πεθάνει.
Η νέα ιστορία του Πόττερ Ο Χάρυ σπεύδει να βρει τον Dumbledore, ο οποίος τον συμβουλεύει να αναζητήσει «εκείνον που δημιούργησε τα πάντα», εφ’ όσον εκείνος είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να σταματήσει τον Voldemort.. «Και το καλό και το κακό δεν είναι παρά οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος», προειδοποιεί τον Χάρυ ο διευθυντής της σχολής, με την τελευταία του αναπνοή. Στη συνέχεια ο Χάρυ τηλεμεταφέρεται σε έναν Ορθόδοξο Ναό, όπου μαθαίνει πως οι γονείς του τον είχαν βαφτίσει Ορθόδοξο λίγο πριν πεθάνουν. Φεύγει για την Ιερουσαλήμ για να δει την κάθοδο του Αγίου Φωτός, παρέα με τους νέους φίλους του – τον Αναστάση και την Αγνή – δύο Ορθόδοξα αδέλφια που γνώρισε καθ’ οδόν. Η τελική συμπλοκή με τον Voldemort γίνεται στους Αγίους Τόπους, και, με την βοήθεια του Προστάτη του – τον Άγιο Κυπριανό - ο Χάρυ νικά τον εχθρό του.
Η σωτηρία του Χάρυ Ο π. Μανουήλ πιστεύει πως αφού έχουν βρεθεί όλοι οι ηθοποιοί, θα έρθουν οι θεατές να δουν την παράσταση, η οποία θα τους προσφερθεί δωρεάν. «Θα ήταν υπέροχο να μεταφερθεί αυτή η παράσταση στην σκηνή ενός πραγματικού θεάτρου και σε άλλα μέρη» είπε στην Ρωσική εφημερίδα Komsomolskaya Pravda. «Φυσικά όλα θα εξαρτηθούν από τον επαγγελματισμό της παράστασης», πρόσθεσε. Το θέατρο έγινε αγαπημένο χόμπυ του π.Μανουήλ όταν ήταν φοιτητής, έτσι η εμπειρία του αυτή ίσως φανεί και αρκετά χρήσιμη για την νέα πρωτοβουλία. «Συμμετείχα στο ανέβασμα παραστάσεων όταν ήμουν φοιτητής της Εκκλησιαστικής Ακαδημίας και Θεολογικής Σχολής στην Αγία Πετρούπολη, και όταν υπηρετούσα στο χωριό Krym-Sarai στην περιφέρεια Bavlin, μαζί με τους ενορίτες του Κατηχητικού μας συχνά ανεβάζαμε παραστάσεις» είπε ο Ιερέας. «Δυστυχώς δεν προλάβαμε να ανεβάσουμε τον Χάρυ Πόττερ, επειδή μεταφέρθηκα στην Bugulma» πρόσθεσε. |
Δημιουργία αρχείου: 5-7-2012.
Τελευταία ενημέρωση: 5-7-2012.