Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Κεντρική Σελίδα

Επιθέσεις κατά τής Εκκλησίας

Απάντηση Μεσογαίας: ''Πνίγονται μέσα στον ρατσισμό του αντιεκκλησιαστικού τους πάθους'' * Μεσογαίας Νικόλαος: Η Εκκλησία σήμερα βρίσκεται σε ύπουλο διωγμό

Η Κιβωτός του κόσμου ενημερώνει αυτούς που τυγχάνει να μην γνωρίζουν το έργο της

Τι απαντά στη μήνυση και στην καταγγελία για ρατσισμό

Ερωτήματα προκύπτουν για τον πραγματικό ρόλο τού "Ελληνικού Παρατηρίου τών Συμφωνιών τού Ελσίνκι", για την απαράδεκτη και αήθη επίθεση στους προστάτες τών προσφυγόπουλων!

 

Αναδημοσίευση από: https://www.in.gr

 

Το "Ελληνικό Παρατηρητήριο τών Συμφωνιών τού Ελσίνκι", κατάφερε να εκτεθεί παγκοσμίως, κατηγορώντας για... ρατσισμό, έναν οργανισμό που φροντίζει προσφυγόπουλα! Οργή, αγανάκτηση και ερωτήματα προκύπτουν, όχι μόνο για τον ρόλο τού "Παρατηρητηρίου", αλλά και τού κου Παναγιώτη Δημητρά, και τον πραγματικό λόγο που στρέφεται νομικά για... "ρατσισμό", εναντίον ενός Ιερωμένου που έχει αναλώσει τη ζωή του στη φροντίδα τών προσφύγων! Δημιουργεί ερωτήματα όχι μόνο στους πιστούς, αλλά και στους απίστους! Στη συνέχεια αναδημοσιεύουμε άρθρο από τον ειδησεογραφικό ιστότοπο in.gr.

Στη φωτογραφία ο υποτιθέμενος "ρατσιστής" (κατά τους μηνυτές τού "Ελσίνκι"), π. Αντώνιος με προσφυγόπουλα που φροντίζει η "Κιβωτός τού Κόσμου".

Σφοδρές αντιδράσεις και ερωτηματικά έχει προκαλέσει η μήνυση του Παναγιώτη Δημητρά, εκ μέρους του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, στην «Κιβωτό του Κόσμου», αλλά και του επικεφαλής της π. Αντωνίου Παπανικολάου.

Ειδικότερα, ο Παναγιώτης Δημητράς, εκ μέρους του Παρατηρητηρίου, κατηγορεί την οργάνωση, η οποία έχει πλούσιο ανθρωπιστικό έργο για την υποστήριξη προσφύγων και μεταναστών, για «ξενοφοβία και ισλαμοφοβία»

Μετά λοιπόν την δημοσίευση του κειμένου της μηνυτήριας αναφοράς από το Ελληνικό Παρατηρητήριο, ο πάτερ Αντώνιος δημοσίευσε μία ανακοίνωση στην οποία  «ενημερώνει αυτούς που τυγχάνει να μην γνωρίζουν το έργο της  και τους υπενθυμίζει πως περισσότερα από 200 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα έχουν φιλοξενηθεί στη δομή του Παιδικού Χωριού της Χίου.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κιβωτού του Κόσμου

Η Κιβωτός του Κόσμου, στις δομές φιλοξενίας ανηλίκων έχει πρωταρχικό κριτήριο και νομική ευθύνη, την ασφάλεια των παιδιών, τόσο αυτών που απομακρύνθηκαν από το περιβάλλον τους, για να προστατευτούν, με την εντολή του εισαγγελέα, όσο και των ανηλίκων και ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, των οποίων η ασφάλεια, αποτελεί το μοναδικό κριτήριο για οποιαδήποτε δράση ή ανακοίνωση στις οποίες προβαίνει.

Η Δομή του Παιδικού Χωριού της Χίου, στην οποία αναφέρονται τα δημοσιεύματα, έχει φιλοξενήσει περισσότερους από 200 ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες, και τούτο το έπραξε κατά την αρχική περίοδο των έντονων προσφυγικών ροών (έτη 2015-17), όταν είχε μόλις ενσκήψει το πρόβλημα της φιλοξενίας των ανήλικων προσφυγόπουλων, και μάλιστα αυτοβούλως χωρίς να επιδιώξει οιαδήποτε δημοσιότητα και χωρίς να λάβει την παραμικρή βοήθεια.

Η επίμαχη επιστολή, κατετέθη προς τις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για την προστασίας των ανήλικων ευπαθών ομάδων που φιλοξενεί. Κάποιες μεμονωμένες λέξεις και φράσεις των επίμαχων επιστολών, οι οποίες αναπαράγονται και δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις, έχουν μοναδικό στόχο να καταδείξουν στις αρμόδιες αρχές την ένταση του προβλήματος και να τονίσουν τους υπαρκτούς κινδύνους που εγκυμονούν οι αποφάσεις τους.

Λόγω ακριβώς της επικέντρωσης μας στο κοινωφελές έργο μας, δεν έχουμε την δυνατότητα να παρακολουθούμε και να απαντούμε άμεσα σε δημοσιεύματα, διότι μοναδικό μέλημα μας είναι η καθημερινή φροντίδα των παιδιών μας και των οικογενειών που στηρίζουμε.

Η επίμαχη επιστολή, συντάχθηκε και προσυπογράφηκε από την διοίκηση της Κιβωτού του Κόσμου Αιγαίου Νικόλαο Τάγαρη (διευθυντή) και Έλλη Παπαϊωάννου (εθελόντρια, διοικητικό στέλεχος) που έχει την ευθύνη για την ασφάλεια των ανηλίκων που φιλοξενούνται στην δομή της και όχι από τον πατέρα Αντώνιο προσωπικά.

Στην εικόνα βλέπετε τον... "ρατσιστή" κατά το "Ελληνικό Παρατηρητήριο τών Συμφωνιών τού Ελσίνκι", μαζί με μερικά από τα παιδιά που φροντίζει στην "Κιβωτό".

Δημιουργία αρχείου: 27-11-2019.

Τελευταία μορφοποίηση: 27-11-2019.

ΕΠΑΝΩ