Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Επιστροφή στην Κεντρική σελίδα

Επιθέσεις κατά της Εκκλησίας

 

Αύγουστος Κορτώ:

Mισαλλοδοξία θα ονομάζεται μόνο η επίθεση κατά των δικών μου θέσεων…

Papyrus 52

 

Το άρθρο αυτό είναι σύντομο και έχει στόχο την υποκρισία των ανθρώπων που πιστεύουν ότι υποκριτές είναι μόνο οι άλλοι.

Ένας από αυτούς, είναι συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ.

Ο άνθρωπος αυτός δέχτηκε μια απαράδεκτη, υβριστική επίθεση και μάλιστα από το ραδιόφωνο. Δεν την ακούσαμε διότι δεν βρήκαμε το ηχητικό απόσπασμα, αλλά εμπιστευόμαστε το μεγάλο πλήθος των αναρτήσεων όπου είδαμε σε κείμενο το υβρεολόγιο. Επίσης, διαβάσαμε και μια «δήλωση μετανοίας» του δημοσιογράφου που έκανε την επίθεση αυτή και έτσι την παραδέχτηκε.

Το άρθρο αυτό όμως δεν το γράφουμε για να μιλήσουμε για το θέμα της ομοφυλοφιλίας. Το γράφουμε για να δείξουμε πόσο μεγάλη υποκρισία είναι, να κρύβει κανείς την μισαλλοδοξία του, πίσω από το διάτρητο παραπέτασμα των απόψεων που είναι της μόδας, του συρμού.

Διότι, κατά έναν απαράδεκτο τρόπο, στις μέρες μας είναι της μόδας να μην θεωρείται μισαλλοδοξία, ο χλευασμός, το υβρεολόγιο, οι εκφράσεις μίσους, η φραστική επίθεση κατά των Χριστιανών. Το πρόβλημα είναι ακόμα βαθύτερο, στα όρια της ανθρώπινης διάβρωσης, αν αναλογιστεί κανείς ότι εξαφανίστηκε από τις ειδήσεις κάθε «προοδευτικού» μέσου η σφαγή των Χριστιανών κατά την «Αραβική Άνοιξη» (ειδικά στη Συρία), τη στιγμή που τα ίδια αυτά μέσα ενημέρωσης (διαδικτυακής κυρίως) είναι ικανά να ωρύονται ακόμα και αν κάποιος χτυπήσει ένα ζώο. Φαίνεται ότι η ζωή των ανθρώπων σήμερα, μετριέται με το αν δηλώνουν ή όχι Χριστιανοί. Αν δηλώνουν Χριστιανοί, τότε η ζωή τους αξίζει λιγότερο και από αυτή του ζώου.

Ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ δήλωσε ενοχλημένος εξαιτίας της ραδιοφωνικής επίθεσης που δέχτηκε (και με το δίκιο του), διότι πρόσβαλε εκείνον και τα αγαπημένα του πρόσωπα. Είναι άλλωστε ένας άνθρωπος που έχει γράψει ανοιχτά ότι τίθεται ενάντια σε κάθε μισαλλοδοξία:

Ο Αύγουστος Κορτώ λέει πως πρέπει να παταχθεί η μισαλλοδοξία

 

Επίσης, δηλώνει ανοιχτά ότι είναι υπέρμαχος του σεβασμού των απόψεων των συνανθρώπων του, ακόμα και αν αυτές δεν τις ασπάζεται ο ίδιος:

 

Ο Αύγουστος Κορτώ πρεσβεύει τον σεβασμό προς τον συνάνθρωπο, ακόμα κι αν έχει διαφορετικές απόψεις

 

Οι άνθρωποι που διάβαζαν τις σκέψεις του, μπορούσαν να πιστεύουν ότι ο Αύγουστος Κορτώ είναι ένας άνθρωπος που σέβεται την διαφορετικότητα, και επειδή τη σέβεται, δεν μπορεί να δεχτεί έλλειψη σεβασμού κατά της διαφορετικότητας των άλλων.

Κάποια στιγμή όμως, το θυμόμαστε, ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ακραίας μισαλλοδοξίας εμφανίστηκε στο διαδίκτυο, προκαλώντας φρίκη στους ανθρώπους που σέβονται τα παρακάτω εικονιζόμενα πρόσωπα:

Μια απίστευτη επίθεση φανατισμού και μισαλλοδοξίας εξαπολύεται κατά των θρησκευτικών απόψεων μεγάλου πλήθους ανθρώπων, και το μίσος που εκφράζεται με τις εικόνες αυτές προκαλεί αναγούλα και στα πιο δυνατά στομάχια.

 

Δυστυχώς όμως, ο Αύγουστος Κορτώ δεν ήταν εκεί να υπερασπιστεί τον σεβασμό προς την αντίθετη άποψη.

Ακόμα χειρότερα, συμμετείχε ενεργά στην επίθεση μίσους, υποστηρίζοντας τον φορέα του φανατισμού και της μισαλλοδοξίας με την παρακάτω ενέργεια του:


Ο Αύγουστος Κορτώ, ο άνθρωπος που μιλάει για τον «σεβασμό» και την «ανεκτικότητα», επικροτεί την ακραία μισαλλοδοξία και την επίθεση κατά «απόψεων που μπορεί να μην συνάδουν με τις δικές του»…

 

Έτσι είναι αγαπητέ Αύγουστε Κορτώ

Γιατί να μην κάνεις και λίγη «πλάκα» με τις απόψεις των άλλων; Γιατί να μην γελάσεις με την διαφορετικότητα τους χειροκροτώντας την μισαλλοδοξία;

Ή μάλλον, όχι και μισαλλοδοξία… Δεν θα το ‘λεγες αυτό… Μάλλον λίγος «χαβαλές» ήταν, για «πλάκα» βρε αδελφέ…

Άλλωστε, εσύ έχεις γράψει ανοιχτά ότι είσαι «ενάντια στην μισαλλοδοξία» και «υπέρ του σεβασμού της διαφορετικότητας» ακόμα κι αν είναι αντίθετη από τις θέσεις σου.

Ναι, σωστά…

Και όπως θυμάμαι, και ο δημοσιογράφος που σου επιτέθηκε, στην «απολογία» του, είπε «πόσο σέβεται» τη δική σου διαφορετικότητα…

Τα ίδια ακριβώς με σένα δηλαδή! Τέτοιος υποκριτής…

Δημιουργία αρχείου: 27-3-2014.

Τελευταία ενημέρωση: 27-3-2014.