Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας Ενότητες: Επιθέσεις κατά της ΟΟΔΕ

 

Απάντηση της ΟΟΔΕ στις συκοφαντίες του κ. Π. Μιχαλόπουλου

Όπως δημοσιεύθηκαν το 2006 στο φόρουμ Στύλος Ορθοδοξίας

(χωρίς περικοπές)

Ν. Μ.

 

Τα  18 μηνύματα - απαντήσεις στις συκοφαντίες

Τον Σεπτέμβριο του 2006 στο φόρουμ "Στύλος Ορθοδοξίας" δημοσιεύσαμε μία εκτενέστατη απάντηση σε 18 συνέχειες, σε μια σειρά από συκοφαντίες του κου Π. Μιχαλόπουλου εναντίον της ΟΟΔΕ και κάποιων μελών της. Λίγο καιρό μετά, τόσο οι συκοφαντίες εναντίον μας, όσο και οι απαντήσεις μας μαζί με την όλη συζήτηση, διαγράφηκαν από το φόρουμ, και από τότε δεν επιδιώξαμε να την επαναφέρουμε ούτε καν στο δικό μας φόρουμ, πολύ δε περισσότερο εφ' όσον ο κ. Μιχαλόπουλος διαγράφηκε λίγες ημέρες μετά και από αυτό το φόρουμ, όπως και από ΟΛΑ τα φόρουμ και τα κλαμπ στα οποία έγραφε. Επειδή όμως ο κ. Μιχαλόπουλος δημιούργησε δικό του κλαμπ (απ' όπου κανείς δεν μπορεί να τον διαγράψει), στο οποίο επανέλαβε τις συκοφαντίες του, παρά το ότι είχε λάβει απάντηση, και επειδή αρκετά συκοφαντικά μηνύματά του εναντίον μας, παραμένουν σε διάφορα άλλα φόρουμ, θεωρήσαμε ότι είναι καλό να δημοσιευθούν εκείνες οι απαντήσεις στην ιστοσελίδα μας, για κάθε ενδιαφερόμενο.

Οι ακόλουθες απαντήσεις λοιπόν, είναι οι ίδιες εκείνες απαντήσεις, όπως τις δημοσιεύσαμε τον Σεπτέμβριο του 2006 στο φόρουμ "Στύλος Ορθοδοξίας". Αποτελούν "μνημείο ντοκουμέντων" εναντίον κάθε κακοήθους ψευτο-Ορθόδοξου, ή Προτεστάντη, ή Αθεο-Παγανιστή, που εξακολουθεί να ανακυκλώνει τις ίδιες απαντημένες συκοφαντίες, για να επιβραδύνει το έργο μας. Πρόκειται για μία εκτενή απάντηση έκτασης πλέον των 80 σελίδων, όπου μπορείτε να βρείτε αδιαμφισβήτητα ντοκουμέντα για την αλήθεια, σε όλα όσα μας κατηγορούν ο Μιχαλόπουλος και οι συνένοχοί του, που αν έχετε την υπομονή να τα διαβάσετε, είμαστε σίγουροι ότι θα σας εκπλήξουν για τη θρασύτητα και την κακοήθεια που ξεσκεπάζουν. Θα αναρωτηθείτε: "Μα υπάρχουν τέτοιου είδους άνθρωποι, που μάλιστα θέλουν να παρουσιάζονται ως Ορθόδοξοι;" Κι όμως υπάρχουν! Δείτε το μέγεθος της ΑΠΑΤΗΣ:

1. Γιατί απαντάμε τώρα και έτσι

Όπως είχα προαναγγείλει, ξεκινάω σήμερα να απαντάω επίσημα, ως ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ΟΟΔΕ, στις συκοφαντίες του κου Παναγιώτη Μιχαλόπουλου, που έχει επικολλήσει εδώ, αλλά και αλλού. Δημόσια απάντηση στον κο Μιχαλόπουλο, είναι η πρώτη φορά που δίνουμε, παρά το ότι μας συκοφαντεί εδώ και 2 περίπου χρόνια, επικολλώντας ψευδή κείμενα εναντίον μας, σε κάθε σχεδόν φόρουμ όπου γράφεται, πριν τον διώξουν.

Ας δούμε πρώτα, γιατί απαντάμε εδώ και τώρα, μετά από δύο χρόνια συκοφαντιών. Οι λόγοι που επί δύο χρόνια δεν απαντάμε στις συκοφαντίες του κου Μιχαλόπουλου, είναι διάφοροι. Θα αναφέρω μερικούς:

1. Όπως και ο ίδιος ο κος Μιχαλόπουλος έγραψε σε άλλο φόρουμ, «όταν ασχολείσαι με κάθε σκυλί που σου γαυγίζει στο δρόμο σου, δεν θα φτάσεις ποτέ στον προορισμό σου». Κι εμείς έχουμε να ασχοληθούμε με πλείστα άλλα θέματα, αντί να χάνουμε την ώρα μας με έναν άρρωστο αδελφό μας.

2. Επειδή τον γνωρίζουμε προσωπικά, μια και υπήρξε για λίγες ημέρες συνεργάτης μας στη λίστα των Απολογητών, είμαστε πεπεισμένοι ότι καμία απάντηση δεν είναι αρκετή για να τον πείσει, όταν πάρει κάποιον «με κακό μάτι».

3. Οι ανακρίβειες τις οποίες έγραψε στα κείμενα αυτά, ήταν τόσες, και τόσο χονδροειδείς, που όλοι όσοι μας γνωρίζουν, απλώς δεν πείθονται.

4. Οι ανακρίβειες αυτές, στην πραγματικότητα μας βόλευαν, γι’ αυτό και τις αφήσαμε ασχολίαστες να διαδίδονται μεταξύ των εχθρών της ομάδας μας. Γιατί βεβαίως έσπευσαν να υιοθετήσουν τις συκοφαντίες αυτές του κου Μιχαλόπουλου, πλείστοι εχθροί της ΟΟΔΕ και της Εκκλησίας που θίγονται από τον αγώνα μας, και να τις αναπαράγουν προς διάφορες κατευθύνσεις, δείχνοντας την αναξιοπιστία τους προς όλους όσους μας γνωρίζουν, ή θα μας γνωρίσουν.

5. Αντί να απαντάς σε έναν – έναν κάθε φορά, είναι καλό να αφήσεις αυτούς που σε συκοφαντούν να χρησιμοποιούν τις ίδιες μεταξύ τους ψευδείς κατηγορίες ασχολίαστες και αδιόρθωτες, ούτως ώστε, όταν απαντηθούν, η απάντηση αυτή να είναι τόσο οφθαλμοφανής και καταλυτική, που να ΕΚΘΕΣΕΙ όχι μόνο τον αρχικό συκοφάντη, αλλά μαζί και όλους όσους έσπευσαν να τον ενισχύσουν. Και η σημερινή απάντηση, αυτό το σκοπό εξυπηρετεί. Να κάνει μια κίνηση «ματ» σε όλους όσους επί δύο χρόνια τώρα, παπαγαλίζουν τις ψευτιές του κου Μιχαλόπουλου.

6. Όταν ο συκοφάντης σου δεν λαμβάνει απάντηση, δεν έχει λόγο να «εφεύρει» νέες κατηγορίες, και επαναλαμβάνει διαρκώς τις ίδιες. Έτσι έχεις λιγότερη εργασία όταν αργείς να του απαντήσεις!

7. Όσο περισσότερο αφήνεις να σε κακολογούν χωρίς απάντηση ορισμένοι τύποι ανθρώπου σαν τον κ. Μιχαλόπουλο, τόσο αυτοί εκτίθενται, γιατί μαζί με εσένα κατηγορούν και πλείστους άλλους. Κατά συνέπειαν αυτο-ακυρώνονται, ακόμα και χωρίς να πεις εσύ ούτε λέξη, γιατί γίνεται έτσι έκδηλο σε όλους ότι το να συκοφαντούν είναι το προσωπικό τους στυλ, και οι συκοφαντίες τους ανυπόστατες. Κάτι που συνάγεται και από το γεγονός ότι λόγω του χαρακτήρα τους, οδηγούνται να συκοφαντούν ακόμα και αυτούς τους οποίους επικαλούνται εναντίον σου, όπως θα δείτε και κατά τη διάρκεια της απάντησής μας.

Τέλος, πριν αρχίσουμε τη συστηματική αναίρεση των όσων συκοφαντικών μας καταμαρτυρεί ο κος Μιχαλόπουλος, και για αποφυγή παρεξηγήσεων, οφείλουμε να πούμε ότι το έντονο ύφος και οι χαρακτηρισμοί που υπάρχουν και θα υπάρξουν στις απαντήσεις μας γι’ αυτόν, δεν κρύβουν κανενός είδους μνησικακία ή θυμό, παρά έχουν μόνο ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑΚΡΙΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. Οι απαντήσεις μας, υποκρύπτουν μόνο βαθιά θλίψη και απογοήτευση, για έναν ηλικιωμένο άνθρωπο, που προς το τέλος της Χριστιανικής πορείας της ζωής του, αντί να προσεγγίσει τον Κύριο Ιησού Χριστό, αντίθετα προσέγγισε τον αντίπαλό Του τον Διάβολο, που είναι Συκοφάντης, «κατήγορος των αδελφών ημών, ο κατηγορών αυτών ενώπιον του Θεού ημών ημέρας και νυκτός»! (Αποκ. 12/ιβ: 10) Τον θεωρούμε ως έναν ΑΡΡΩΣΤΟ αδελφό μας, που έχει πέσει στο πάθος της κατάκρισης, κατακρίνοντας όχι μόνο εμάς, αλλά ιερείς, επισκόπους και Πατριάρχες, ως μη όφειλε (Α΄ Τιμ. 5/ε: 19). Μάλιστα, όλα εκείνα για τα οποία θα τον εκθέσουμε στη συνέχεια ως αιρετικό, πιστεύουμε ότι δεν οφείλονται σε μια αιρετική προδιάθεσή του προς όλα αυτά, αλλά σε μια άλογη προσπάθειά του να βρει κάτι να μας κατηγορήσει ως αιρετικούς! Και αυτό τον οδηγεί σε αποδοχή αιρετικών θέσεων, μόνο και μόνο επειδή εμείς τις… πολεμάμε!

Και μόνο το ότι επί δύο χρόνια σιωπούμε σε όλες αυτές τις συκοφαντίες, είναι πιστεύουμε επαρκής απόδειξη, ότι ούτε την πρόθεση να τον εκθέσουμε είχαμε ποτέ, ούτε μας ευχαριστεί αυτό που κάνουμε. Βιώνουμε την απάντησή μας ως ένα αναγκαίο κακό, όπως μια επίπονη εγχείρηση, όταν δεν υπάρχει πλέον άλλο περιθώριο αναμονής.

Το περιθώριο αυτό αναμονής για τον κο Μιχαλόπουλο έληξε, αφ’ ενός λόγω της εκτενούς και συγκεντρωτικής επίθεσης που εξαπέλυσε εναντίον μας σε αυτό και σε άλλα Χριστιανικά φόρουμ τις τελευταίες ημέρες, και μάλιστα με τη συνέργεια ενός ακόμα δυσαρεστημένου πρώην συνεργάτη μας. Ο «ντόρος» που προκλήθηκε από όλα αυτά, αλλά και οι αντιφάσεις στις οποίες έπεσαν οι κατήγοροί μας, μας δίνει την ευκαιρία να απαντήσουμε με ντοκουμέντα, και με τρόπο και έκταση που θα δώσει μια οριστική απάντηση στη δίχρονη κατασυκοφάντησή μας, και θα εκθέσει οριστικά τους αυτουργούς της σε επαρκώς ευρεία έκταση, για την πληροφόρηση των ενδιαφερομένων.

Πρόκειται δε, για απάντηση χάριν της πολυετούς εργασίας που έχουμε κάνει στα πλαίσια της ΟΟΔΕ και των Απολογητών, και ΟΧΙ για προσωπικούς λόγους. Εάν οι κατηγορίες αυτές απευθύνονταν μόνο προς τα πρόσωπά μας, δεν θα μας ενδιέφερε καθόλου να απαντήσουμε. Επειδή όμως οι συκοφαντίες αυτές έχουν ως στόχο το διακόνημά μας, δια του οποίου επέστρεψαν και επιστρέφουν διαρκώς στην Εκκλησία πολλοί πλανημένοι αδελφοί μας, οφείλουμε για όλους αυτούς, αλλά και για όσους με τη Χάρη του Θεού θα βοηθηθούν στο μέλλον, να περιφρουρήσουμε αυτή την προσπάθεια χάριν του Ευαγγελίου.

Η απάντησή μας θα είναι τμηματική και θεματική, και θα συμπληρωθεί πιθανότατα σε ένα διάστημα λίγων ημερών, κυρίως ελλείψει χρόνου, δεδομένου ότι τις ημέρες αυτές, ασχολούμαστε με τη βοήθεια ενός Πεντηκοστιανού, ενός Μάρτυρα της Σκοπιάς, και ενός Ρωμαιοκαθολικού, που επιστρέφουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία σύντομα.

Ακολουθεί η αναλυτική αναίρεση των συκοφαντιών:
 

2. Ο κ. Μιχαλόπουλος κατά του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και των Ελλήνων Θεολόγων

Ο κος Μιχαλόπουλος, ξεκίνησε την επίθεσή του εναντίον της ΟΟΔΕ στο φόρουμ «Στύλος Ορθοδοξίας», βλέποντας τα ευνοϊκά σχόλια αναγνωστών για το βιβλίο μου: «Αναζητώντας την Αλήθεια» στην κορυφή αυτού του τόπικ όπου προωτοδημοσιεύονται οι απαντήσεις μας. Και επειδή μας έχει συκοφαντήσει κατ’ επανάληψιν επί δύο συναπτά έτη, δεν άντεξε, και εξεμάνη. Έτσι ξεκίνησε την επίθεσή του, εναντίον μας, με μια επίθεση πρώτα προς έναν ιεράρχη, προς τον… Μακαριστό Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρο, με τα εξής λόγια:

Ποιος είναι αυτός;
Χειροτονήθηκε στα 12 χρόνια του! Ήταν πνευματικό παιδί μητροπολίτη συνεντευξιαζόμενου αντιορθόδοξα σε πορνοπεριοδικό. Έγινε Πατριάρχης και «ενώθηκε» με τους αιρετικούς Κόπτες… Προσπάθησε να εισέλθει σε Άβατο για κάποιους ανθρώπους ιερό χώρο, μαζί με Ηγούμενο που πρόσφατα το μοναστήρι του εξέδωσε αντ – ορθόδοξο βιβλίο ("Αναζητώντας την Αλήθεια" του Νίκου Μαυρομάγουλου) … Αλλά δεν τα κατάφεραν. Χάθηκε και αυτός και ο άλλος, και πήραν μαζί τους και άλλους 15, κάτω από «άγνωστες συνθήκες», ή… κάτω από τις «Άγνωστες βουλές του Κυρίου!», σύμφωνα με άλλον Πατριάρχη!..
Ποιος είναι;

Δεν είναι δική μας δουλειά να απαντήσουμε στις συκοφαντίες του ενάντια στον ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΟ Πατριάρχη Αλεξανδρείας, και τους λοιπούς ιεράρχες, όμως θα σταθούμε σε όσα έχουν σχέση με την ΟΟΔΕ και τα μέλη της, και σε όσα μπορούν να βοηθήσουν σε μια «εικόνα» του χαρακτήρα του κου Μιχαλόπουλου, ώστε να γίνουν έκδηλα τα κίνητρά του. Έτσι λοιπόν, στα λόγια αυτά του κου Μιχαλόπουλου, παρατηρούμε τα εξής ενδιαφέροντα:

1. Επιτίθεται ενάντια στον ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΟ Πατριάρχη Αλεξανδρείας, και στον επίσης κεκοιμημένο Ιερομόναχο Αρσένιο, ηγούμενο της Ι. Μ. Μαχαίρα Κύπρου, που σκοτώθηκαν με το Σινούκ στο Άγιο Όρος προ δύο ετών. Τα συμπεράσματα από την κίνηση αυτή, δικά σας.

2. Θεωρεί καλό, να μεμφθεί τον Πατριάρχη, για ενέργεια του… Πνευματικού του!

3. Αφήνει αδιευκρίνιστες υπόνοιες, για τον θάνατό τους!

4. Η αναφορά αυτή, γίνεται με απώτερο στόχο, το βιβλίο μου «Αναζητώντας την Αλήθεια», που εξεδόθη από την Ι. Μ. Μαχαίρα Κύπρου, με αίτηση και ευλογία του σεβ. Επισκόπου Λεμεσσού Αθανασίου και του κεκοιμημένου μακαριστού Ηγουμένου της μονής Αρσενίου.

5. Αποκαλεί το βιβλίο μου «Αναζητώντας την Αλήθεια» «αντορθόδοξο». Ένα βιβλίο, που πέρασε από μια ΣΠΑΝΙΑ κριτική πορεία πλήθους θεολόγων και ιερέων πριν εκδοθεί. Ένα βιβλίο το οποίο έχει μεταξύ πολλών άλλων, τις εξής συστάσεις:

Τις συγχαρητήριες επιστολές όλων αυτών για το βιβλίο μου, μπορείτε να τις βρείτε, στην εξής διεύθυνση: http://www.oodegr.com/oode/erwtiseis/epistoles/epistoles.htm#bibliokrit

Τις συστάσεις όλων αυτών, ακόμα και του ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων, ο κος Μιχαλόπουλος τις προσπερνάει, και εμμένει στην άποψή του, να θεωρεί το βιβλίο «αντ-ορθόδοξο»!!! (Τους λόγους θα τους αντιληφθείτε στη συνέχεια των απαντήσεών μου).

Εάν προσέξετε, στην κορυφή υπάρχει η συγχαρητήρια επιστολή του Μακαριστού Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρου. Να λοιπόν ο λόγος που ο κος Μιχαλόπουλος τον Δυσφημεί! Του χαλάει τη συνταγή, το ότι ένας Πατριάρχης μιλάει με τόσο ενθουσιασμό για ένα βιβλίο μέλους της ΟΟΔΕ! Την επιστολή του μακαριστού Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρου για το βιβλίο μου, μπορείτε να τη βρείτε στη διεύθυνση: http://www.oodegr.com/oode/biblia/biog1/eikones/alexandr.jpg

Παράλληλα όμως, ο κος Μιχαλόπουλος, θεωρεί έμμεσα «αντ-ορθόδοξους», και όλους τους υπολοίπους, μεταξύ των οποίων ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥΣ, το επίσημο όργανο των οποίων, έχει γράψει ευνοϊκότατη βιβλιοκριτική για το βιβλίο μου, την οποία μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: http://www.oodegr.com/oode/biblia/biog1/koinwnia1.htm

Για να έχει λοιπόν δίκιο ο κ. Μιχαλόπουλος, ότι το βιβλίο μου: «Αναζητώντας την Αλήθεια» είναι «αντ-ορθόδοξο», πρέπει να χαρακτηρίσουμε αντ-ορθόδοξους όλους τους ανωτέρω ιεράρχες, και όλους τους Θεολόγους της Ελλάδος! Και να απομείνει ο κος Μιχαλόπουλος ο μόνος Ορθόδοξος σε αυτή τη χώρα!

Συγχωρήστε μου το ότι επαινώ ένα δικό μου σύγγραμμα. Δεν πρόκειται για κομπασμό, αλλά για μια καθαρά αμυντική ενέργεια, έναντι μιας συκοφαντίας, και πάντα χάριν της προσπάθειας που γίνεται να βοηθηθούν πλανημένοι αδελφοί μας. Μια προσπάθεια που διασύρεται από τον κο Μιχαλόπουλο αδίκως και ανοήτως, όπως θα δείξω και σε επόμενα μηνύματα.

Όμως, αντί να πω περισσότερα για το βιβλίο μου, καλύτερα θα ήταν να το διαβάσετε εσείς οι ίδιοι προσωπικά, μια και υπάρχει σε ψηφιακή μορφή ΔΩΡΕΑΝ στο Ίντερνετ, τόσο στα Ελληνικά, όσο και στα Αγγλικά. Έτσι θα σχηματίσετε μια προσωπική άποψη, για το κατά πόσον είναι ή όχι αντ-ορθόδοξο, και κατά πόσον είναι δικαιολογημένος ο κος Μιχαλόπουλος να βγάζει αντ-ορθόδοξους όχι μόνο εμένα και τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, αλλά και τους Έλληνες Θεολόγους!!!

Το βιβλίο μου μπορείτε να το διαβάσετε εδώ: http://www.oodegr.com/oode/biblia/biog1/perieh.htm

Θα συνεχίσω όμως στο επόμενο μήνυμα…

 

3. Ο κ. Μιχαλόπουλος προς τον π. Κυριακό Τσουρό περί Νεοπαγανιστών

Συνεχίζω απαντώντας με τη σειρά, στα όσα ο κ. Μιχαλόπουλος επικόλλησε στο φόρουμ αυτό. Στη συνέχεια λοιπόν, επικόλλησε τα εξής:
 

ΥΠΟΜΝΗΜΑ Τρίτη, 29 Ιουνίου 2004
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΟ ΤΣΟΥΡΟ
Σεβαστέ μου Πάτερ, ευλογείτε!
Επιτρέψτε μου, να αναφερθώ σε σας, προς τον υπεύθυνο του αντιαιρετικού αγώνα της Εκκλησίας μας.
Ο λόγος, για την «Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας», που δραστηριοποιείται στο Διαδίκτυο, με δεκάδες e-mail ημερησίως, ως ορθόδοξη και (τάχα;) μάχιμη ομάδα κατά των νεοειδωλολατρών κυρίως. Θα ήθελα να σας προβληματίσω σχετικά με το αν είναι ορθόδοξοι ή νεοορθόδοξοι, ή καλυπτόμενοι αιρετικοί, ή προβοκάτορες που πάνε να παρασύρουν και την Εκκλησία στις μηνύσεις τους, με τους λεγόμενους Δωδεκαθεϊστές τους οποίους (κατά τη γνώμη μου, διότι τους έζησα από κοντά), αντιμετωπίζουν με εχθρότητα που δεν αρμόζει σε χριστιανούς;;;

Παρατηρήσεις και αναίρεση περί των ανωτέρω:

1. Η ημερομηνία της επιστολής του κ. Μιχαλόπουλου, (29-7-2004) κατ’ αρχήν, επιβεβαιώνει ως αληθινό τον ισχυρισμό μας, ότι ο άνθρωπος αυτός, εδώ και πάνω από 2 χρόνια μας συκοφαντεί, και δεν προβήκαμε σε οποιαδήποτε απάντηση σε όλα αυτά που έγραψε προς τον π. Κυριακό Τσουρό και τα οποία επικόλλησε σε πλήθος φόρουμ από τότε ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΜΑΣ. Αυτό το λέμε, για να μην κατηγορηθούμε εμείς ότι δήθεν πάμε να τον συκοφαντήσουμε. Γιατί όταν ανέχεσαι επί 2 χρόνια και πλέον, κάποιον να ψεύδεται εναντίον σου, και ΜΕΤΑ από 2 χρόνια απαντάς, πιστεύουμε ότι μόνο απόδειξη καλής θέλησης και μακροθυμίας είναι, και όχι επιθετικότητας προς τον συκοφάντη.

2. Είναι πιστεύουμε σαφής στο ανωτέρω κείμενο η προσπάθεια που καταβάλλει ο κος Μιχαλόπουλος, να συκοφαντήσει και να δημιουργήσει υπόνοιες περί της ομάδας μας, στον π. Κυριακό Τσουρό, ότι δήθεν είμαστε αιρετικοί κατά τη γνώμη του.

3. Αποκαλεί την ΟΟΔΕ ως «(τάχα;) μάχιμη ομάδα κατά των νεοειδωλολατρών κυρίως». Αυτό το «τάχα», είναι προφανές για όποιον μπει στην ιστοσελίδα μας, ότι μόνο κακοπροαίρετο είναι. Γιατί το πόσο μαχητική είναι η ομάδα μας, μπορεί να το δει οποιοσδήποτε μπει στην ιστοσελίδα μας, έστω και εν τάχει! Δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά οι ίδιοι: http://www.oodegr.com/ Συνεπώς, με αυτό το «τάχα», ο κ. Μιχαλόπουλος, επιχειρεί να υποσκάψει και να διαβάλλει τη μαχητικότητά μας εναντίον των αλλοθρήσκων, κάτι που δείχνει άμεσα και ξεκάθαρα την ΕΚΟΥΣΙΑ ΑΠΑΤΗ που μηχανεύεται με αυτή την επιστολή.

4. Είναι ενδιαφέρον το ότι γράφει ΨΕΥΔΩΣ προς τον π. Κυριακό Τσουρό, ότι δήθεν η ΟΟΔΕ μάχεται «κατά των νεοειδωλολατρών κυρίως». Αυτό το «κυρίως», σκοπεύει να αποπροσανατολίσει τον π. Κυριακό Τσουρό, από τον πολύχρονο αγώνα μας ενάντια στις αιρέσεις, από το 1999 και να τον ματαιώσει στα μάτια του. Ενώ με τους Νεοειδωλολάτρες, η ΟΟΔΕ άρχισε να ασχολείται ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΑ, από το 2004! Μια ματιά στην ειδική ιστοσελίδα κατά των Νεοειδωλολατρών της ΟΟΔΕ, μαρτυράει, ότι η ιστοσελίδα αυτή, δημιουργήθηκε από τους συντελεστές της συνεργάτες μας, για πρώτη φορά στις 28-5-2004, δηλαδή μόλις δύο μήνες πριν ο κ. Μιχαλόπουλος γράψει την επιστολή αυτή! Πληροφορεί λοιπόν ψευδώς τον π. Κυριακό Τσουρό, ότι ασχολούμαστε «ΚΥΡΙΩΣ» με τους Νεοειδωλάτρες, ενώ με αυτούς ασχολούμασταν (παράλληλα με όλους τους άλλους), μόνο επί 2 μήνες, σε σύνολο 5 και πλέον ετών λειτουργίας της ιστοσελίδας μας! Μπορείτε να συγκρίνετε τις ημερομηνίες κατασκευής ιστοσελίδων, τόσο της εισαγωγικής της ΟΟΔΕ, όσο και της θυγατρικής της περί Νεοπαγανισμού, κοιτάζοντας τις ημερομηνίες κατασκευής τους, στο κάτω μέρος τους, στις εξής διευθύνσεις:

http://www.oodegr.com/oode/eisag.htm

http://www.oodegr.com/neopaganismos/index.htm

Μπορείτε επίσης να δείτε την ιστορία της ΟΟΔΕ, στην εξής διεύθυνση: http://www.oodegr.com/oode/erwtiseis/istoria1.htm

5. Η συκοφαντική επιστολή του κ. Μιχαλόπουλου, συνεχίζει ως εξής, και προσέξτε τη δολιότητα του ύφους της:

«Θα ήθελα να σας προβληματίσω σχετικά με το αν είναι ορθόδοξοι ή νεοορθόδοξοι, ή καλυπτόμενοι αιρετικοί, ή προβοκάτορες που πάνε να παρασύρουν και την Εκκλησία στις μηνύσεις τους, με τους λεγόμενους Δωδεκαθεϊστές τους οποίους (κατά τη γνώμη μου, διότι τους έζησα από κοντά), αντιμετωπίζουν με εχθρότητα που δεν αρμόζει σε χριστιανούς;;;»

Το ύφος του κ. Μιχαλόπουλου, θυμίζει το ύφος του Όφεως προς την Εύα: «αλήθεια σας είπε ο Θεός να μη φάτε…;» Δεν τους λέει ευθέως: «Ο Θεός ψεύδεται», αλλά τους το λέει με πλάγιο τρόπο. Έτσι και εδώ. Δεν λέει ευθέως στον π. Κυριακό Τσουρό ότι μας θεωρεί «προβοκάτορες» και όλα τα άλλα υβριστικά που γράφει. Αλλά ΔΗΘΕΝ ΤΟΝ ΡΩΤΑΕΙ! Και όπως μετά ο Σατανάς ολοκληρώνει το παραμύθι προς την Εύα λέγοντας: «Δεν θα πεθάνετε βεβαίως…», έτσι και ο κ. Μιχαλόπουλος, ολοκληρώνει με τη βεβαιότητα ότι: «Τους έχω ζήσει από κοντά! Τους ξέρω καλά τι κουμάσια είναι! Θα σας πω ΕΓΩ π. Κυριακέ Τσουρέ, τι αιρετικοί είναι αυτοί!»

Βεβαίως, το πόσο «καλά» μας γνώρισε ο κ. Μιχαλόπουλος στις λίγες ημέρες που υπήρξε μέλος της λίστας των Απολογητών, θα το δείτε στη συνέχεια ΜΕ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ, και θα γελάσει ο κάθε πικραμένος!

6. Τα περί «της εχθρότητάς μας» στους τρόπους μας κατά των Νεοειδωλολατρών, είναι προς το παρόν, η μοναδική κατηγορία που μπορεί να βρει εναντίον μας. Μόνο που το πώς αντιμετωπίζει κάποιος τους εχθρούς της πίστης, και πώς συμπεριφέρεται προς αυτούς ο κάθε αρθρογράφος της ΟΟΔΕ, δεν ανήκει στον κο Μιχαλόπουλο να το κρίνει, ούτε είναι κοινός και πανομοιότυπος ο τρόπος που ακολουθεί ο καθένας από εμάς. Δεδομένου ότι αρκετοί από εμάς, (και εγώ ο ίδιος), ανεξαρτήτως των δογματικών μας διαφορών, διατηρούμε ακόμα και φιλικές σχέσεις με Νεοπαγανιστές!

Όσο για τον τρόπο μας, δεν νομίζουμε ότι είναι πολύ μακριά από τον τρόπο του αποστόλου Παύλου, του αποστόλου Πέτρου ή και του Κυρίου μας Ιησού Χριστού ακόμα, προς τους εχθρούς της πίστεως. Ας δούμε μερικά παραδείγματα από την Αγία Γραφή:

«Ουαί δε υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι κατεσθίετε τας οικίας των χηρών και προφάσει μακρά προσευχόμενοι· δια τούτο λήψεσθε περισσότερον κρίμα. 14 Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι κλείετε την βασιλείαν των ουρανών έμπροσθεν των ανθρώπων· υμείς γαρ ουκ εισέρχεσθε, ουδέ τους εισερχομένους αφίετε εισελθείν. 15 Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι περιάγετε την θάλασσαν και την ξηράν ποιήσαι ένα προσήλυτον, και όταν γένηται, ποιείτε αυτόν υιόν γεέννης διπλότερον υμών. 16 Ουαί υμίν, οδηγοί τυφλοί, οι λέγοντες ος αν ομόση εν τω ναω, ουδέν εστιν, ος δ’ αν ομόση εν τω χρυσω του ναού, οφείλει. 17 μωροί και τυφλοί! τις γαρ μείζων εστίν, ο χρυσός ή ο ναός ο αγιάζων τον χρυσόν; 18 και· ος αν ομόση εν τω θυσιαστηρίω, ουδέν εστιν, ος δ’ αν ομόση εν τω δώρω τω επάνω αυτού, οφείλει. 19 μωροί και τυφλοί! τι γαρ μείζον, το δώρον ή το θυσιαστήριον το αγιάζον το δώρον; 20 ο ουν ομόσας εν τω θυσιαστηρίω ομνύει εν αυτώ και εν πάσι τοις επάνω αυτού· 21 και ο ομόσας εν τω ναω ομνύει εν αυτώ και εν τω κατοικήσαντι αυτόν· 22 και ο ομόσας εν τω ουρανω ομνύει εν τω θρόνω του Θεού και εν τω καθημένω επάνω αυτού. 23 Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι αποδεκατούτε το ηδύοσμον και το άνηθον και το κύμινον, και αφήκατε τα βαρύτερα του νόμου, την κρίσιν και τον έλεον και την πίστιν· ταύτα δε έδει ποιήσαι κακείνα μη αφιέναι. 24 οδηγοί τυφλοί, οι διυλίζοντες τον κώνωπα, την δε κάμηλον καταπίνοντες! 25 Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι καθαρίζετε το έξωθεν του ποτηρίου και της παροψίδος, έσωθεν δε γέμουσιν εξ αρπαγής και αδικίας. 26 Φαρισαίε τυφλέ, καθάρισον πρώτον το εντός του ποτηρίου και της παροψίδος, ίνα γένηται και το εκτός αυτών καθαρόν. 27 Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι παρομοιάζετε τάφοις κεκονιαμένοις, οίτινες έξωθεν μεν φαίνονται ωραίοι, έσωθεν δε γέμουσιν οστέων νεκρών και πάσης ακαθαρσίας. 28 ούτω και υμείς έξωθεν μεν φαίνεσθε τοις ανθρώποις δίκαιοι, έσωθεν δε μεστοί εστε υποκρίσεως και ανομίας. 29 Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι οικοδομείτε τους τάφους των προφητών» (Ματθαίος 23/κγ).

«ούτοί εισι πηγαί άνυδροι, νεφέλαι υπό λαίλαπος ελαυνόμεναι, οίς ο ζόφος του σκότους εις αιώνα τετήρηται. 18 υπέρογκα γαρ ματαιότητος φθεγγόμενοι δελεάζουσιν εν επιθυμίαις σαρκός ασελγείαις τους όντως αποφυγόντας τους εν πλάνη αναστρεφομένους, 19 ελευθερίαν αυτοίς επαγγελλόμενοι, αυτοί δούλοι υπάρχοντες της φθοράς· ω γαρ τις ήττηται, τούτω και δεδούλωται. 20 ει γαρ αποφυγόντες τα μιάσματα του κόσμου εν επιγνώσει του Κυρίου και σωτήρος Ιησού Χριστού, τούτοις δε πάλιν εμπλακέντες ηττώνται, γέγονεν αυτοίς τα έσχατα χείρονα των πρώτων. 21 κρείττον γαρ ην αυτοίς μη επεγνωκέναι την οδόν της δικαιοσύνης ή επιγνούσιν επιστρέψαι εκ της παραδοθείσης αυτοίς αγίας εντολής. 22 συμβέβηκε δε αυτοίς το της αληθούς παροιμίας, κύων επιστρέψας επί το ίδιον εξέραμα, και, ύς λουσαμένη εις κύλισμα βορβόρου.» (Β΄ Πέτρου 2/β: 17-22).

«2 έσονται γαρ οι άνθρωποι φίλαυτοι, φιλάργυροι, αλαζόνες, υπερήφανοι, βλάσφημοι, γονεύσιν απειθείς, αχάριστοι, ανόσιοι, 3 άστοργοι, άσπονδοι, διάβολοι, ακρατείς, ανήμεροι, αφιλάγαθοι, 4 προδόται, προπετείς, τετυφωμένοι, φιλήδονοι μάλλον ή φιλόθεοι, 5 έχοντες μόρφωσιν ευσεβείας, την δε δύναμιν αυτής ηρνημένοι. και τούτους αποτρέπου. 6 εκ τούτων γαρ εισιν οι ενδύνοντες εις τας οικίας και αιχμαλωτίζοντες γυναικάρια σεσωρευμένα αμαρτίαις, αγόμενα επιθυμίαις ποικίλαις, 7 πάντοτε μανθάνοντα και μηδέποτε εις επίγνωσιν αληθείας ελθείν δυνάμενα. 8 ον τρόπον δε Ιαννής και Ιαμβρής αντέστησαν Μωϋσεί, ούτω και ούτοι ανθίστανται τη αληθεία, άνθρωποι κατεφθαρμένοι τον νουν, αδόκιμοι περί την πίστιν.» (Β΄ Τιμόθεον 3/γ: 2-8).

Δεν νομίζουμε, ότι οι συνεργάτες μας που ασχολούνται με την ιστοσελίδα των Νεοπαγανιστών, ξεπέρασαν σε οξείες εκφράσεις, ούτε τις ανωτέρω εκφράσεις των αποστόλων Πέτρου και Παύλου, ούτε του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Συνεπώς, ο κ. Μιχαλόπουλος, κατηγορώντας τους για τον «τρόπο τους», απευθύνει ταυτόχρονα ένα δριμύ «κατηγορητήριο», ενάντια στους Αποστόλους και τον Κύριο Ιησού Χριστό για τον δικό τους τρόπο!

Και παράλληλα, δεν είναι δύσκολο, να διαπιστώσει ο καθένας από εσάς τους αναγνώστες, το πώς εκφράζεται Ο ΙΔΙΟΣ ο κ. Μιχαλόπουλος προς εμάς και πολλούς ιεράρχες μας, στο ίδιο αυτό φόρουμ, διαβάζοντας απλώς και μόνο τους τίτλους των μηνυμάτων του! Πόσο μάλλον το περιεχόμενο!

Άκυρη λοιπόν και η κατηγορία ενάντια στον τρόπο «της ΟΟΔΕ», εκτός αν κατηγορεί μαζί τον εαυτό του, τους αποστόλους, και τον Κύριο Ιησού Χριστό!

Όμως, στον π. Κυριακό Τσουρό έγραψε και άλλα, ακόμα χειρότερα! Και θα τα αναλύσουμε στο επόμενο μήνυμά μου…


 

4. Ψεύδη Μιχαλόπουλου προς τον π. Κυριακό Τσουρό περί διάρθρωσης της ΟΟΔΕ

Με την ευκαιρία αυτού τη μηνύματος, μπορείτε να δείτε δύο πράγματα:

1. Πώς δημιουργήθηκε η ομάδα των Απολογητών, και

2. Πώς κάποιος κακόπιστος, μπορεί παρεξηγώντας πράγματα που ΔΕΝ γνωρίζει, να βγάλει φήμες και ανόητες διαδόσεις, για ζητήματα στα οποία είναι εντελώς άσχετος.

Συνεχίζοντας στο κείμενό του προς τον π. Κυριακό Τσουρό, περί της ΟΟΔΕ, ο κ. Μιχαλόπουλος γράφει τα εξής:

Ο ένας λοιπόν από τους εγκέφαλους της συγκεκριμένης ομάδας (ο στρατολόγος;) είναι ο κ. Νικόλαος Μαυρομάγουλος πρώην(;), μακάρι πρώην, χιλιαστής – βιβλιοπώλης στη Σαλαμίνα. Αυτός, που σε πρόσφατα εκδοθέν βιβλίο του, το «αναζητώντας την Αλήθεια», ισχυρίζεται ότι πέρασε και από τα Σεμινάρια σας. Ο άλλος εγκέφαλος (ο και θεωρητικός και κομπιουτεράς) είναι ο κ. Θωμάς Δρίτσας, πρώην(;), μακάρι πρώην, ΧΟΕ. Ιδρυτής δε και εμπνευστής της ομάδας (όπως οι ίδιοι λένε) είναι ο τρίτος της παρέας, ένας ομοφυλόφιλος (όπως ο ίδιος παρουσιάζεται με θράσος και χωρίς να ντρέπεται, και χωρίς να διευκρινίζει ο ίδιος αν είναι και αυτός πρώην ή νυν…), ο κ. Μάνος (επώνυμο Λουκάκος;).

Αναφερόμενος σ’ εμένα, αναρωτιέται ο κ. Μιχαλόπουλος αν είμαι ο στρατολόγος της ΟΟΔΕ. Γιατί άραγε; Ο λόγος είναι ότι ΕΓΩ τον σύστησα στην ομάδα των Απολογητών, και ζήτησα να τον δεχθούν σε αυτήν. Μόνο που όπως θα παρατηρήσετε στη συνέχεια, ο κ. Μιχαλόπουλος έχει μια ΣΦΟΔΡΗ ΣΥΓΧΥΣΗ περί του ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΟΟΔΕ, και ΠΟΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΟΓΗΤΕΣ!!!

Τις λίγες ημέρες που ο κ. Μιχαλόπουλος έμεινε μεταξύ των Απολογητών, πριν διαγραφεί για την αντιχριστιανική του διαγωγή, δεν μπόρεσε να καταλάβει την απάντηση στις δύο αυτές βασικές ερωτήσεις. Γι’ αυτό ΣΥΓΧΕΕΙ διαρκώς την ΟΟΔΕ, με τους Απολογητές! Δύο εντελώς διαφορετικές «οντότητες» τον καιρό εκείνο (2004), κατά τον οποίο γράφτηκαν οι επιστολές αυτές! Εκείνος όμως νομίζει ότι έχει καταλάβει τα πάντα, σε τέτοιο βαθμό, που νομίζει ότι είναι σε θέση να κατατοπίσει και τον π. Κυριακό Τσουρό, ο οποίος από την αρχή της προσπάθειας των Απολογητών, είναι διαρκώς ενήμερος για το έργο μας! Γι’ αυτό άλλωστε ο π. Κυριακός Τσουρός ΤΟΝ ΑΓΝΟΗΣΕ!

Ενώ λοιπόν ο Μιχαλόπουλος νομίζει ότι εντάχθηκε στην ΟΟΔΕ, στην πραγματικότητα, εντάχθηκε για λίγες ημέρες στη λίστα των Απολογητών. Ξεκαθαρίζω, ότι ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ, ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΟΔΕ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΛΟΓΗΤΕΣ, ΗΜΟΥΝ ΕΓΩ! Ούτε καν ο Θωμάς Δρίτσας, τον οποίο αναφέρει ο κ. Μιχαλόπουλος πιο κάτω! Κατά τον κ. Μιχαλόπουλο όμως, και τις «αξιόπιστες» πληροφορίες του, ο Θωμάς Δρίτσας, που δεν είχε τότε την παραμικρή σχέση με την ΟΟΔΕ, ήταν «ο εγκέφαλος της ΟΟΔΕ»!!!

Δεν θα μείνω στις υπόνοιές του κατά πόσον είμαι «πρώην» Χιλιαστής ή όχι, γιατί όποιος διαβάσει το βιβλίο μου, μπορεί να το δει πανεύκολα. Αλλά θα σταθώ στον επόμενο χαρακτηρισμό του, που με αποκαλεί «βιβλιοπώλη»!!! Και βέβαια, όσοι με γνωρίζουν, γνωρίζουν επίσης ότι είμαι ΜΠΑΚΑΛΗΣ, και ΟΧΙ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΗΣ! Και παρά το ότι έχω χαρίσει αμέτρητα βιβλία μου, (τα οποία έλαβα σε είδος ως συγγραφικά δικαιώματα του βιβλίου μου), ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΠΟΥΛΗΣΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΒΙΒΛΙΟ!!!

Με τα λόγια αυτά δηλαδή, ίσως ο κ. Μιχαλόπουλος, υπονοεί, ότι εκμεταλλεύομαι οικονομικά τα βιβλία μου! Από τα οποία όμως, όχι μόνο δεν έχω εισπράξει δραχμή, αλλά έχω πληρώσει και τα γραμματόσημα όταν τα στέλνω κάπου δώρο! Τόσο «αξιόπιστος» είναι ο κ. Μιχαλόπουλος στις πληροφορίες του! Και τόσο καλά μας γνωρίζει, ώστε να πληροφορήσει και τον π. Κυριακό Τσουρό, και να επικολλάει αυτές τις αρλούμπες, εδώ και δύο χρόνια, σε πλείστα φόρα!

Θέτει μάλιστα υπό αμφισβήτηση με τη λέξη: «ισχυρίζεται», το ότι παρακολούθησα σεμινάρια της ομάδας της Αγ. Παρασκευής, επί της εποχής του π. Αντωνίου Αλεβιζόπουλου. Και βεβαίως εγώ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ πήγα στα σεμινάρια αυτά του π. Αντωνίου. Αλλά τον γνώριζα προσωπικά, καθώς του παρέδωσα πλήθος απόρρητων επιστολών των Μαρτύρων της Σκοπιάς, που είχα πάρει στα χέρια μου ως Διάκονος σε αυτή την αίρεση, μερικές εκ των οποίων, τις χρησιμοποίησε ο π. Αντώνιος στη σειρά των βιβλίων του «Η Λατρεία της Σκοπιάς».

Όμως ένα άλλο μέλος της ΟΟΔΕ, ο Γεώργιος Τσιμπιρίδης, για μακρύ διάστημα, εργάσθηκε στις κατηχήσεις του π. Αντωνίου Αλεβιζόπουλου στην Αγία Παρακευή ως κατηχητής! Αυτόν όμως, ο «παντογνώστης» κ. Μιχαλόπουλος ποτέ δεν τον γνώρισε!

Επίσης, ένα άλλο μέλος της ΟΟΔΕ, (τον οποίο ο κ. Μιχαλόπουλος ουδέποτε τον γνώρισε και αυτόν), ο μακαριστός ανάδοχός μου, Αγάπιος Ματσαγκούρας, (ο οποίος με οδήγησε κι εμένα στην Εκκλησία), όχι μόνο παρακολούθησε τα σεμινάρια αυτά του π. Αντωνίου, αλλά κάποτε μου εκμυστηρεύτηκε, ότι ο π. Αντώνιος, γνωρίζοντας την καταπληκτική του δογματική κατάρτιση στα δόγματα της Ορθόδοξης πίστης, αλλά και στα δόγματα των διαφόρων αιρέσεων, λίγο καιρό πριν κοιμηθεί, του πρότεινε να τον διαδεχθεί ως υπεύθυνος αιρέσεων μετά τον θάνατό του, καθώς γνώριζε την ασθένειά του! Ο Αγάπιος όμως δεν ήθελε, γιατί θεωρούσε ότι δεν μπορεί να αναλάβει αυτή την ευθύνη. Και το γράφω τώρα, μόνο και μόνο επειδή ο ανάδοχός μου έχει κοιμηθεί, ως μνημόσυνό του.

Με άλλα λόγια, ο κ. Μιχαλόπουλος, έγραψε στον π. Κυριακό Τσουρό, για να τον πληροφορήσει, για ζητήματα που ο π. Κυριακός τα γνώριζε καλύτερα απ’ αυτόν!

Αφού στη συνέχεια ο κ. Μιχαλόπουλος αμφισβητεί κακόπιστα, το κατά πόσον ο Θωμάς έφυγε πράγματι από τη ΧΟΕ, προχωράει σε αυτό που θεωρεί το δυνατό του χαρτί: Στον «εμπνευστή» της ΟΟΔΕ! Ποιος είναι λοιπόν ο «εμπνευστής» της ΟΟΔΕ κατά τον κ. Μιχαλόπουλο; Δείτε τι παραμύθι σερβίρει στον π. Κυριακό Τσουρό. Του γράφει:

«Ιδρυτής δε και εμπνευστής της ομάδας (όπως οι ίδιοι λένε) είναι ο τρίτος της παρέας, ένας ομοφυλόφιλος (όπως ο ίδιος παρουσιάζεται με θράσος και χωρίς να ντρέπεται, και χωρίς να διευκρινίζει ο ίδιος αν είναι και αυτός πρώην ή νυν…), ο κ. Μάνος (επώνυμο Λουκάκος;)»

Ας αρχίσουμε λοιπόν από το όνομα και το επώνυμο, αυτού του υποτιθέμενου «ιδρυτή και εμπνευστή της ΟΟΔΕ». Βεβαίως δεν περνάει καν από το μυαλό του κ. Μιχαλόπουλου, ότι τόσο το όνομα αυτό, όσο και το επώνυμό του, είναι… ψευδώνυμα!!! Δεν τον έχει δει ποτέ, και δεν ξέρει καν πώς τον λένε πραγματικά! Κι όμως, θεωρεί εαυτόν τόσο «κατατοπισμένο», ώστε να ενημερώσει γι’ αυτόν τον π. Κυριακό Τσουρό, ότι είναι ο ιδρυτής και εμπνευστής της… ΟΟΔΕ!!!

Βεβαίως, το όνομα δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα των όσων λέει ο κ. Μιχαλόπουλος για το «μυστηριώδες» αυτό πρόσωπο. Το βασικότερο πρόβλημα, είναι ότι ο άνθρωπος αυτός, όχι μόνο ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΙΔΡΥΤΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΣ ΤΗΣ ΟΟΔΕ, αλλά αντιθέτως, ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΟΔΕ!!!

Ο «Μάνος», (για να χρησιμοποιήσουμε το ψευδώνυμο αυτό, όπως τον ήξερε ο κ. Μιχαλόπουλος από τους Απολογητές), ήταν απλώς ένα μέλος των Απολογητών. Τίποτε περισσότερο. Και με την ΟΟΔΕ δεν είχε την παραμικρή σχέση ως μέλος, όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο κ. Μιχαλόπουλος. Μάλιστα, εμείς στην ΟΟΔΕ, καταγράφοντας οι ίδιοι την ιστορία μας, γράφουμε τα εξής για το ξεκίνημά μας (τα οποία ο κ. Μιχαλόπουλος δεν έκανε καν τον κόπο να τα δει, πριν γράψει οτιδήποτε), στην εξής διεύθυνση: http://www.oodegr.com/oode/erwtiseis/istoria1.htm

(Η ΟΟΔΕ), «Ξεκίνησε το 1998 από τρεις ανθρώπους, εκ των οποίων οι δύο είχαν προσέλθει στην Ορθοδοξία από μια ακραία Προτεσταντική ομάδα ο ένας, και από το Ισλάμ ο άλλος. Ο τρίτος ήταν ανέκαθεν πιστός στην Ορθόδοξη Εκκλησία.».

Ο ένας από τους τρεις αυτούς, (και εμπνευστής), ήμουν εγώ. Ο δεύτερος, ο ανέκαθεν Ορθόδοξος ήταν ο Γιώργος Τσιμπιρίδης, κατηχητής από την ομάδα του π. Αντωνίου Αλεβιζόπουλου στην Αγία Παρασκευή, και το όνομα του τρίτου (ο οποίος δεν είναι καν Έλληνας, αλλά Κοζάκος), δεν θα το αναφέρω, για ΔΙΚΗ ΤΟΥ ασφάλεια, επειδή ήταν πρώην Μουσουλμάνος.

Τώρα, λογικά θα αναρωτιόσαστε, από πού προκύπτει αυτό που λέει ο κ. Μιχαλόπουλος, ότι δήθεν ο «Μάνος» είναι ο εμπνευστής και ιδρυτής της ΟΟΔΕ, «όπως τα ίδια τα μέλη της ΟΟΔΕ λένε»! Προσέξτε λοιπόν πώς έχει η ιστορία, και θα δείτε σε τι χονδροειδή γκάφα έχει πέσει ο κ. Μιχαλόπουλος, λόγω της παντελούς αγνοίας του και ασχετοσύνης του για τους Απολογητές και την ΟΟΔΕ:

Σε κάποια συζήτηση στη λίστα των Απολογητών, «έπιασε» κάποια συζήτηση προφανώς, όπου γράφαμε ότι η ομάδα αυτή, δημιουργήθηκε «χάρις στον Μάνο», ή «την ιδέα μας την έδωσε ο Μάνος», ή κάτι τέτοιο. Δεν μπορώ να ξέρω, τι ακριβώς διάβασε τότε. Και φυσικά, αυτά τα λόγια, αναφέρονταν στη λίστα των Απολογητών, και ΟΧΙ στην ΟΟΔΕ! Λόγω της σύγχυσης όμως που έχει ο κ. Μιχαλόπουλος, για το τι εστί ΟΟΔΕ, και τι εστί Απολογητές, νόμιζε ότι όσα διάβαζε, τα διάβαζε για την ΟΟΔΕ, και ότι όσοι ήταν σε αυτή τη λίστα, (κάπου 40 άτομα τότε, προ δύο ετών), νόμιζε ότι ήταν μέλη της… ΟΟΔΕ! Στις λίγες ημέρες που λάμβανε τα μηνύματά μας, δεν είχε καταλάβει απολύτως τίποτα για τη λίστα και τους σκοπούς της. Και κυρίως, δεν ήξερε, ότι τότε το μοναδικό μέλος της ΟΟΔΕ που ανήκε ταυτόχρονα και στους Απολογητές, ήμουν εγώ! Ο Θωμάς Δρίτσας που τον αναφέρει ως «εγκέφαλο», (πάλι καλά που δεν τον λέει και «κέφαλο»), έγινε μέλος της ΟΟΔΕ, πολλούς μήνες αργότερα από την επιστολή του κ. Μιχαλόπουλου, αφού προηγήθηκαν πολλά άλλα άτομα ακόμα ως μέλη της ΟΟΔΕ πριν από αυτόν! Εκτός τόπου και χρόνου ο κ. Μιχαλόπουλος!

Και με την ευκαιρία, είναι καιρός να εξηγήσω στους αναγνώστες, ΠΩΣ ξεκίνησαν οι Απολογητές, ΠΟΙΑ η σχέση τους με την ΟΟΔΕ, και ΠΟΙΟΣ ο ρόλος του Μάνου σε αυτή την παρέα, και ΠΩΣ μας έδωσε την ιδέα για τη λίστα των Απολογητών. Έτσι θα καταλάβετε και πόσο εκτός τόπου και χρόνου είναι όλα όσα γράφει ο κ. Μιχαλόπουλος στα μηνύματά του για την ΟΟΔΕ, όταν γνωρίζει μόνο ένα – δύο μέλη της!!!

Επειδή η ΟΟΔΕ και ο Απολογητής ήταν δύο γνωστές σελίδες στο διαδίκτυο για την Απολογητική τους ενασχόληση, συχνά διάφοροι άγνωστοι Χριστιανοί μας ζητούσαν από διάφορα φόρουμ, βοήθεια σε διάφορες συζητήσεις που είχαν με διαφόρους εχθρούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Όταν οι εχθροί της Εκκλησίας αυτοί ήταν Προτεστάντες, ζητούσαν βοήθεια από την ΟΟΔΕ και όταν αυτοί ήταν Νεοπαγανιστές, οι Χριστιανοί ζητούσαν βοήθεια από τον Απολογητή.

Στα διάφορα φόρουμ λοιπόν, γνωρίσαμε διαφόρους Χριστιανούς, που έγραφαν εκεί, υπερασπιζόμενοι την Ορθόδοξη πίστη. Αλλά δεν υπήρχε τίποτα οργανωμένο ως Απολογητική ενάντια σε όλους αυτούς. Απλώς, όταν μας καλούσαν για βοήθεια, μπαίναμε σε φόρουμ και γράφαμε.

Σε κάποιο φόρουμ, έγραφε ο άγνωστος τότε σ’ εμάς, «Μάνος», με κάποιο άλλο ψευδώνυμο. Και όπως πολλοί άλλοι έγραψε στον Απολογητή, για βοήθεια. Ήδη όμως εκείνο τον καιρό, ο Απολογητής δεν προλάβαινε πλέον να χάνει το χρόνο του σε φόρουμ, γιατί η ιστοσελίδα του είχε μεγαλώσει, και απαιτούσε πολύ χρόνο η διατήρησή της. Έτσι, ο Απολογητής, προώθησε το μήνυμα του Μάνου στην ΟΟΔΕ, για να τον βοηθήσει κάποιος από εμάς που πιθανόν είχε χρόνο. Τότε όμως, και η δική μας ιστοσελίδα ήταν πλέον μεγάλη, και είχαμε και εκτενή αλληλογραφία, και δεν προλαβαίναμε. Αρχίσαμε λοιπόν να συζητάμε με τον Απολογητή, για το πώς θα μπορούσαμε να απαντάμε στα φόρουμ, χωρίς να παραμελούμε τις ιστοσελίδες μας. Στη συζήτηση αυτή, εκτός από εμένα και τον Απολογητή, μετείχαν και πολλοί άλλοι Χριστιανοί, (άσχετοι με την ΟΟΔΕ και τον Απολογητή), που τους είχαμε γνωρίσει σε διάφορα φόρουμ κατά καιρούς, και είχαμε τα μέηλ τους. Τον καιρό εκείνο, οι εταιρίες δεν είχαν πρόβλημα με τα spam, και μπορούσε κάποιος να βάζει στο μέηλ του όσες διευθύνσεις παραληπτών ήθελε, και να τα στέλνει σε όλους ταυτόχρονα. Έτσι, ξεκίνησε μια συζήτηση με πολλά πρόσωπα, για το πώς μπορούμε να βρούμε χρόνο για βοήθεια των Χριστιανών στα φόρουμ.

Και από τη συζήτηση αυτή, προέκυψαν οι Απολογητές!

Σκεφθήκαμε όλοι μαζί, ότι καλό θα ήταν, να κάνουμε ένα πρόγραμμα και μια κοινή λίστα ανταλλαγής μηνυμάτων, ώστε να εντοπίζουμε κάθε φορά όποιον είναι εύκαιρος, για βοήθεια σε κάθε φόρουμ, και μέσω αυτής της λίστας, να ανταλλάσσουμε και απολογητικά κείμενα, για να μην ψάχνει ο καθένας μόνος του για απαντήσεις. Και για να εξηγούμαστε, τονίζω ότι μόνο εγώ ήμουν σε αυτή τη συζήτηση από την πλευρά της ΟΟΔΕ, γιατί μόνο εγώ από την ΟΟΔΕ, προλάβαινα να ασχολούμαι με τα φόρουμ τότε. Όλοι οι άλλοι που συμφώνησαν και συνέστησαν τους Απολογητές, (κάπου 10-15 άτομα τότε), ήταν «θαμώνες» διαφόρων φόρουμ που είχαμε γνωριστεί σε συζητήσεις εκεί. Εντελώς άσχετοι με την ΟΟΔΕ. Μη ρωτήσετε ποιος έριξε την ιδέα για τη δημιουργία της λίστας. Δεν θυμάμαι, και νομίζω ότι κανείς δεν θυμάται. Αλλά σίγουρα ήταν η φυσιολογική κατάληξη αυτής της συζήτησης. Ίσως αν κάποιος ανασκαλέψει τα παλιά μηνύματα που ανταλλάξαμε τότε, βρει μια άκρη. Αλλά δεν είμαι διατεθειμένος για κάτι τέτοιο εγώ.

Ανάμεσα σε αυτούς τους 10 – 15, που συζητούσαμε τότε το πρόβλημα, ήταν και ο «Μάνος». Και φυσικά, από την πρώτη στιγμή, συμμετείχε σε αυτή τη νέα προσπάθεια, σε αυτή την ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΟΔΕ ομάδα τότε. Και επειδή ο Μάνος, ήταν ΑΥΤΟΣ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ έγινε η συζήτηση, (επειδή αυτός είχε ζητήσει τη βοήθεια σ’ εκείνη την περίπτωση), είχαμε να το λέμε, ότι «αυτός μας έδωσε την ιδέα», ή «εξ’ αιτίας του έγινε η λίστα των Απολογητών»!!!

Κάτι τέτοιο διάβασε προφανώς ο φίλος μας ο κ. Μιχαλόπουλος στη λίστα, και τα έκανε στο μυαλό του «μπάχαλο»! Έμπλεξε την ΟΟΔΕ με τους Απολογητές, τον Μάνο, και πράσινα άλογα, και όλα αυτά άρχισε μετά να τα στέλνει και να τα επικολλάει όπου έβρισκε, για να «πληροφορήσει» τον κόσμο περί της… ΟΟΔΕ! Και φυσικά, όλη αυτή η σύγχυση, εμάς μας βόλεψε μετά την πρώτη έκπληξη για τη στάση του κ. Μιχαλόπουλου, γιατί με όλα αυτά τα παραμύθια που επικολλούσε και έστελνε εδώ κι εκεί εναντίον μας, είχε δημιουργήσει τέτοια σύγχυση στους «αντιπάλους» μας στα φόρουμ, που δεν ήξεραν ούτε ποιοι είμαστε, ούτε τι είμαστε! Και τη «μερίδα του λέοντος» σε αυτή όλη τη φήμη, την έλαβε η… ΟΟΔΕ, η οποία συμμετείχε στους Απολογητές τότε, με ένα μόνο μέλος της! (Σήμερα είναι πλέον πολλά αυτά τα μέλη). Ο κος Μιχαλόπουλος, μας έκανε πασίγνωστους, ως μια «φοβερή ομάδα», ενώ η πραγματική ομάδα, δεν σχετιζόταν με την ΟΟΔΕ τότε, παρά με ένα μόνο πρόσωπο.

Ας δούμε τώρα, τελειώνοντας με αυτή την ενότητα αναίρεσης, τα όσα γράφει ο κ. Μιχαλόπουλος, για την «ομοφυλοφιλία» του «Μάνου».

Ο «Μάνος», πράγματι είχε ομοφυλοφιλικές τάσεις, από μικρό παιδί. Πώς να το κάνουμε; Δεν του άρεσαν οι γυναίκες! Μεγαλώνοντας όμως, πίστεψε στον Κύριο Ιησού Χριστό. Βρήκε Πνευματικό, και έλαβε κανόνα για τη θεραπεία του, όπως ΚΑΘΕ Χριστιανός, λαμβάνει έναν κανόνα από τον Πνευματικό του, στα ζητήματα που αγωνίζεται να καταπολεμήσει τα πάθη του. Ο Μάνος, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΡΥΨΕ το πρόβλημά του. Γνώριζε και παραδεχόταν ότι είναι «ομοφυλόφιλος». Και φυσικά με αυτό, δεν εννοούσε ποτέ ο Μάνος, ότι γυρίζει με άλλους άνδρες. Εννοούσε ότι έχει αυτή την ΤΑΣΗ από μικρό παιδί. Στην ορολογία του Μάνου, ομοφυλόφιλος ΔΕΝ είναι αυτός ο «αμετανόητος» που ψάχνει για άνδρες. Αλλά αυτός που ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ έχοντας αυτό το πρόβλημα, με τη βοήθεια του Πνευματικού του!

Μιλώντας λοιπόν με αυτά τα μειωτικά και επικριτικά λόγια ο κ. Μιχαλόπουλος, για έναν ΑΓΩΝΙΣΤΗ Χριστιανό, και εκθέτοντάς τον σε επιστολές και φόρουμ, λέγοντας ότι ο Μάνος είναι «ένας ομοφυλόφιλος (όπως ο ίδιος παρουσιάζεται με θράσος και χωρίς να ντρέπεται, και χωρίς να διευκρινίζει ο ίδιος αν είναι και αυτός πρώην ή νυν…)», δεν δείχνει τη στοιχειώδη κατανόηση για έναν συναγωνιζόμενο συγχριστιανό του. Τον καταδικάζει, τον μειώνει και τον κατασυκοφανεί με ειρωνικό και επικριτικό τρόπο απέναντι στους άλλους, όντας ο ίδιος ο κ. Μιχαλόπουλος, ο Εισαγγελέας της Εκκλησίας, που διανέμει κατηγορίες και κατακεραυνώνει τους άλλους, τους αμαρτωλούς! Που θα έπρεπε να ντρέπονται!

Γι’ αυτό, για τον κ. Μιχαλόπουλο, και για μερικούς σαν αυτόν, ο Μάνος, εδώ και πάνω από χρόνο, αποχώρησε από τους Απολογητές, «για να μη τους ντροπιάζει», όπως είπε, με συναίσθηση των όσων γράφονταν γι’ αυτόν από τον κο Μιχαλόπουλο και άλλους «εισαγγελείς» των αδελφών τους.

Και ξέρετε κάτι αδελφοί μου, εσείς που διαβάζετε αυτές τις γραμμές; Ο Μάνος έφυγε ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ από τους Απολογητές. ΔΕΝ τον διώξαμε, όπως ΔΙΩΞΑΜΕ τον κο Μιχαλόπουλο! Ο Μάνος σταμάτησε να απολογείται για τον Κύριο, για κάτι τέτοια άστοχα μηνύματα υπερ-ορθόδοξων αναμάρτητων εισαγγελέων τύπου κ. Μιχαλόπουλου! Και ξέρετε και κάτι άλλο; Αν μας το ξαναζητούσε ο Μάνος, με χαρά θα τον ξαναδεχόμασταν στους Απολογητές, ΟΛΟΙ ΜΑΣ, και ας γνωρίζουμε το πρόβλημά του. Γιατί γνωρίζουμε ακόμα και τον αγώνα του, και την αγάπη του προς τον Κύριο. Και δεν ντρεπόμαστε να τον αποκαλούμε ΑΔΕΛΦΟ μας!

Φίλε «Μάνο» (ή όπως σε λένε), αν διαβάσεις αυτές τις γραμμές, να ξέρεις ότι όλοι οι αδελφοί στη λίστα που σε γνωρίσαμε τότε, ούτε ντραπήκαμε, ούτε θα ντραπούμε ποτέ για εσένα! Η λίστα αυτή των Απολογητών που οδήγησε στην Ορθοδοξία τόσο κόσμο, και που σήμερα αριθμεί τόσους πολλούς συνεργάτες σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, εξ’ αιτίας σου ξεκίνησε! Αυτό δεν το ξεχνάμε. Και οι προσευχές μας σε συντροφεύουν! Ο Κύριος μαζί σου όπου και αν αγωνίζεσαι!

Αρκετά όμως για σήμερα. Αύριο πρώτα ο Θεός, θα φωτίσουμε περισσότερες συκοφαντίες του κου Μιχαλόπουλου, υπό το φως των πραγματικών γεγονότων…


 

4.1. Ήταν ο Θωμάς μέλος της ΟΟΔΕ το 2004;

Αντί ο κ. Μιχαλόπουλος να παραδεχθεί την άγνοιά του, και να ζητήσει συγνώμη, συνεχίζει να εμμένει στις θέσεις του! Στη διεύθυνση: http://www.orthodoxia.gr/modules.cfm?dir=forum&fname=messageread&forum=2&id=85&thread=3&collapse=0 , παραθέτει μήνυμα του Θωμά, στο οποίο τον Αύγουστο του 2004 ενημέρωνε για τις νέες δημοσιεύσεις της ΟΟΔΕ. Αυτό για τον κ. Μιχαλόπουλο, σημαίνει «απόδειξη» ότι ο Θωμάς ανήκει στην ΟΟΔΕ! Δεν ξέρουμε εμείς που ανήκουμε, και ξέρει ο κ. Μιχαλόπουλος!

Δηλαδή, αν εσείς έχετε μια Χριστιανική ομάδα, και εγώ πάρω την πρωτοβουλία να τη διαφημίσω, σημαίνει ότι έγινα μέλος σας, ή ότι είμαι εκπρόσωπός σας, ή ότι είμαι… εγκέφαλός της; Αν είναι δυνατόν!

Ως μέλη των Απολογητών, φυσικό ήταν να υπάρχει συνεργασία. Αυτό όμως, δεν σημαίνει ούτε ότι κάποιος που στέλνει ενημερωτικά μηνύματα είναι μέλος της ΟΟΔΕ, ούτε ότι είναι εκπρόσωπός της, ούτε ότι είναι εγκέφαλός της!

Ο Θωμάς έστελνε (και καλά έκανε), ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ενημερώσεις, για δημοσιεύσεις της ΟΟΔΕ που θεωρούσε ενδιαφέρουσες. Όμως δεν είχε γίνει ακόμα μέλος της τότε. Και για να ακριβολογήσουμε, μέλος της ΟΟΔΕ έγινε, καθώς σιγά - σιγά, αυτή η αποστολή μηνυμάτων παγιώθηκε, και άρχισε να συνεργάζεται στενότερα με την ιστοσελίδα μας, ώσπου αναγνωρίσθηκε πλέον ως μέλος της. Ως τότε έλεγε και ο ίδιος: «Εγώ δεν ανήκω πουθενά».

Και σήμερα ο Θωμάς Δρίτσας, συνηθίζει να στέλνει ενημερώσεις σε πολύ κόσμο, για ιστοσελίδες οι οποίες δεν ανήκουν καν στους Απολογητές!

Δείτε ένα παράδειγμα, για ένα μήνυμα που μπορεί να το έχετε λάβει κι εσείς, το οποίο στάλθηκε τον Φεβρουάριο:
 

From: Thomas F. Dritsas

Sent: Monday, February 20, 2006 7:44 PM

To: list

Subject: "Η ΑΛΛΗ ΟΨΙΣ" ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 16/2/2006

ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΕΙΚΟΣΑΗΜΕΡΟΥ:

ΑΠΛΗΣΤΙΑ: Καλύτερα παρέα με γύπες... (Θανάσης Ν. Παπαθανασίου, Δρ. Θεολογίας, Εκπαιδευτικός, Αρχισυντάκτης του περιοδικού 'Σύναξη')

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΜΟΝΟΤΟΝΙΚΟΥ (ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΚΑΡΓΑΚΟΣ)

Και όμως συμβαίνει (Παντελή Μπουκάλα)

Όταν ο Yu-Gi-Oh εξόντωσε τη Θεία Λένα (Γιώτα Σύκκα)

Η ξενιτεία του νου (Σπύρος Χιόνης)

 

Με αφορμή την Αρχή του Τριωδίου, η Άλλη Όψις θα ήθελε να υπενθυμίσει στους φίλους επισκέπτες τα παρακάτω (παλαιότερα) άρθρα:


 

Το καρναβάλι λοιμική νόσος (π. Θεόδωρου Ζήση, Καθηγητού Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ)

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΜΟΣ, ΝΕΟ-ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ (του Αρχιμ. π. Ιγνατίου Σταυροπούλου)

Προβολή ειδωλολατρικών εθίμων και η στάση των Χριστιανών (π. Γεωργίου Μεταλληνού, Κοσμήτωρος Θεολογικής Σχολής Αθηνών)

 

Μήπως ο Θωμάς είναι άραγε "μέλος" στην ιστοσελίδα: "Άλλη Όψη", επειδή στέλνει ενημερώσεις γι’ αυτήν; Όχι βέβαια! Απλώς αν κάτι το θεωρεί καλό, το προωθεί! Για πολλές ακόμα ιστοσελίδες. Και χωρίς να ρωτήσει! Και ούτε η Άλλη Όψη έχει κανένα πρόβλημα με αυτό που κάνει ο Θωμάς, ούτε άλλες ιστοσελίδες. Ούτε και η ΟΟΔΕ είχε, πολύ δε περισσότερο, εφ’ όσον ο Θωμάς συνεργαζόταν μαζί μου στους Απολογητές!

Τώρα, ώρα είναι να αρχίσει ο κ. Μιχαλόπουλος να μπερδεύει την ΟΟΔΕ και τους Απολογητές με την "Αλλη Όψη"! Σας λέω εκ των προτέρων ότι με την Άλλη Όψη, δεν υπάρχει (προς το παρόν) συνεργασία! :-) Και αυτό μπορείτε να το δείτε από το ότι στην ιστοσελίδα των Απολογητών, λείπει δεσμός προς την Άλλη Όψη! Όμως ο Θωμάς στέλνει ενημερώσεις…


 

5. Ο ΠΑΝΤΑ Προτεστάντης, και οι Πραεκκλησιαστικές οργανώσεις

Ας δούμε και τις υπόλοιπες ανακρίβειες του μηνύματος του κ. Μιχαλόπουλου στον π. Κυριακό Τσουρό, πριν μιλήσουμε για τη γνώμη του π. Κυριακού Τσουρού περί της ΟΟΔΕ:

Στη συνέχεια του μηνύματός του, ο κ. Μιχαλόπουλος, και αφού φροντίσει να σπείρει και άλλες αμφιβολίες περί της Ορθοδοξότητάς μου, γράφει τα εξής ανακριβή:

«Βιβλίο, του οποίου η κεντρική του διάθεση γίνεται στην Αθήνα και από το βιβλιοπωλείο του γνωστού (πάντα προτεστάντη ή ΚΑΙ κάτι άλλο παρόμοιο τώρα) κ. Μανώλη Καλομοίρη, ο οποίος ανήκει και αυτός στην ομάδα και την τροφοδοτεί (όπως λέει) με βιβλία!»

 

Εδώ υπάρχει μεν κάποιο μέρος αλήθειας, αλλά υπάρχει επίσης η ίδια ΔΟΛΙΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ.

Πράγματι, ο Μανώλης Καλομοίρης, ΤΟΤΕ που τα έγραφε αυτά ο κ. Μιχαλόπουλος στον π. Κυριακό Τσουρό, ήταν Προτεστάντης! Αυτό φυσικά δεν μας εμπόδισε ούτε να τον εντάξουμε στην παρέα των Απολογητών, ούτε να προμηθευόμαστε βιβλία από το βιβλιοπωλείο του, μια και μας τα έστελνε και ταχυδρομικά επίσης, με μια απλή παραγγελία!

Γιατί άραγε ΔΕΝ μας εμπόδισε να έχουμε στην Αντιαιρετική μας παρέα των Απολογητών, (και ΟΧΙ της ΟΟΔΕ, όπως ψεύδεται ο κ. Μιχαλόπουλος), έναν Προτεστάντη;

Μα φυσικά, επειδή ήταν μεν Προτεστάντης ΑΚΟΜΑ, αλλά ταυτόχρονα ήταν και ΠΡΟΣΗΛΥΤΟΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!!! Και ως απόδειξη, μπορείτε να δείτε την ιστοσελίδα του, που είναι πλέον καθαρά Ορθόδοξη!!!

Δείτε την ιστοσελίδα του Μανώλη Καλομοίρη εδώ, και κρίνετε, αν είναι ή όχι Ορθόδοξος σήμερα: http://www.ierosolymitissa.org/erevnitis.htm

Όμως τι γράφει ο κύριος Μιχαλόπουλος για τον Μανώλη Καλομοίρη; Γράφει: «ΠΑΝΤΑ Προτεστάντη»!!! Δεν σας κάνει εντύπωση, γιατί ο κ. Μιχαλόπουλος, χρησιμοποιεί τη λέξη: «πάντα»; Μα για να ΜΗΝ ΥΠΟΨΙΑΣΤΕΙ ο π. Κυριακός Τσουρός, ότι ο Προτεστάντης αυτός, είναι ΠΡΟΣΗΛΥΤΟΣ στην Ορθοδοξία! Για να ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ τον π. Κυριακό Τσουρό, ότι δήθεν, βάζουμε στη λίστα «αμετανόητους Προτεστάντες»!

Το ότι ο κ. Μιχαλόπουλος είναι όχι απλώς «μπερδεμένος», ή «συκοφάντης», αλλά είναι επίσης και ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ, θα έχετε την ευκαιρία να το δείτε και στις επόμενες απαντήσεις μου, όταν θα διαπιστώσετε ότι έχει κάνει και ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, για να υποστηρίξει τις ψευτιές του! Θα δείτε επίσης στη συνέχεια και μια ΚΑΤΑΦΟΡΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, που θα τρίβετε τα μάτια σας, και θα αναρωτιέστε, αν είναι δυνατόν ένας καθ’ ομολογίαν Χριστιανός, είναι δυνατόν να κάνει τέτοια πράγματα! Ακόμα στην αρχή είμαστε!

Λοιπόν κύριε Μιχαλόπουλε, ο Μανώλης Καλομοίρης, ΔΕΝ είναι «πάντα» Προτεστάντης, αλλά είναι ΠΡΩΗΝ Προτεστάντης, και ΝΥΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ.! Εμείς βλέπεις, αντί να χάνουμε το χρόνο μας συκοφαντώντας τους αδελφούς μας και τους ιεράρχες στα διάφορα φόρουμ όπως εσύ, οδηγούμε ανθρώπους στην Εκκλησία! Και οι άνθρωποι αυτοί, είναι η καλύτερη συστατική επιστολή μας! Σαν αυτή την αδελφή μας που έγραψε στην κορυφή αυτού του τόπικ!

Συνεχίζει τις συκοφαντίες του ο κ. Μιχαλόπουλος ως εξής περί του βιβλίου μου:

«Βιβλίο ύποπτο σε πολλά, και με δηλητήριο για τις ορθόδοξες αδελφότητες που τις αποκαλεί εξωεκκλησιαστικές παραεκκλησιαστικές αντιχριστιανικές οργανώσεις και «αδελφότητες», παρά το ότι γνωρίζει ότι αναφέρονται ως Εκκλησιαστικές στα Δίπτυχα της Εκκλησίας»

Και βέβαια ήδη στη σχετική ενότητα των απαντήσεών μου, (http://www.orthodoxia.gr/modules.cfm?dir=forum&fname=messageread&forum=2&id=54&thread=3&collapse=0 ), έδειξα πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι το βιβλίο αυτό ελέγχθηκε και επαινέθηκε από όλο τον πνευματικό κόσμο της Ορθοδοξίας. Αλλά για τον κ. Μιχαλόπουλο είναι «ύποπτο».

Και ο κ. Μιχαλόπουλος στη συνέχεια, εξηγεί στον π. Κυριακό Τσουρό, ΓΙΑΤΙ είναι ύποπτο. Το πρώτο που λέει, είναι οι αναφορές μου στις παραεκκλησιαστικές οργανώσεις. ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΕΙ όμως να του γράψει τι γράφει επ’ αυτού του ζητήματος το βιβλίο μου! Γιατί αν κάνετε μια αναζήτηση σε ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΟΥ, δεν θα βρείτε ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ σε «εξωεκκλησιαστικές», ή «παραεκκλησιαστικές» αδελφότητες, που είναι γραμμένες στα Δίπτυχα της Εκκλησίας!

Ας δούμε τι γράφει το βιβλίο μου, και κρίνετε με τι ΑΠΑΤΕΩΝΑ έχουμε να κάνουμε:

«Η εμπειρία έδειξε, πως οι περισσότεροι απ’ αυτούς που ΄΄πάγωσαν΄΄ μετά την ένταξή τους στην Ορθόδοξη Εκκλησία, είχαν συνηθίσει τη θρησκευτική συντροφιά σαν ένα είδος ΄΄λέσχης΄΄, όπου μπορούσαν να βρουν παρέα, και αυτό το είχαν βρει στις Προτεσταντικές ομάδες, που τους κάλυπταν την ανάγκη να νοιώθουν πως ανήκουν σε μια ΄΄αδελφότητα΄΄. Κάποιοι όμως, αυτή την αίσθηση δεν την απέκτησαν μεταξύ τής τοπικής τους ενορίας, που συχνά είναι πολυπληθής και σχεδόν απρόσωπη. Έτσι, η Εκκλησία έπαψε να τους εκφράζει, επειδή περίμεναν απ’ αυτή να καλύψει αυτό το συναισθηματικό τους κενό, κι όχι να τους οδηγήσει στην εν Χριστώ ζωή. Είναι λοιπόν αναγκαίο, να εργασθούν οι Χριστιανοί σε κάθε ενορία, ώστε να υπάρχει προσωπική σχέση μεταξύ τών πιστών, για να μη παρασύρονται σε εξωχριστιανικές ΄΄αδελφότητες΄΄.» (Αναζητώντας την Αλήθεια, κεφ. 40). Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο αυτό το κεφάλαιο, εδώ: http://www.oodegr.com/oode/biblia/biog1/biogk40.htm

Είναι πιστεύω προφανές σε όλους, ότι στο βιβλίο μου αναφέρομαι σε ΕΞΩΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΕΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΕΣ, και όχι σε παρεκκλησιαστικές οργανώσεις, όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο κ. Μιχαλόπουλος, εξαπατώντας τον π. Κυριακό Τσουρό, χωρίς να τολμάει να παραθέσει τα λόγια μου για το ψέμα του!

Θα πούμε όμως πολύ περισσότερα…

 

6. Ο κ. Μιχαλόπουλος, ΥΠΕΡ ΕΙΔΩΛΟΥ απεικόνισης του Θεού

Συνεχίζοντας ο κ. Μιχαλόπουλος τη συκοφαντική επιστολή του στον π. Κυριακό Τσουρό, και έχοντας εμπιστοσύνη στις γνώσεις του ως «κατηχητής» που υποστηρίζει ότι ήταν, προχωράει και σε υποτιθέμενα δογματικά μου ατοπήματα από το βιβλίο μου, γράφοντας του αποσπάσματα από αυτό, και σκοπεύοντας μέσα από αυτά να με αποδείξει «αιρετικό» στον π. Κυριακό Τσουρό. Επικεντρώνεται σε τρία θέματα, το πρώτο από τα οποία είναι η προκύνηση της λεγομένης «εικόνος της Αγίας Τριάδος». Να λοιπόν τι γράφει στον π. Κυριακό Τσουρό:

«…Αλλά αυτό είναι το λιγότερο κακό. Από το βιβλίο λοιπόν αυτό (για να μην παραμιλάω μόνος μου αλλά να έχω και τη δική σας γνώμη), σας στέλνω ένα κομμάτι από τον επίλογο (40ο κεφάλαιο) όπου με ξένισαν τα περί εικόνος της Αγίας Τριάδος…

Απόσπασμα ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ
«Όταν ο Γιώργος μου εξήγησε ότι οι εικόνες δεν είναι ΄΄είδωλα΄΄, επειδή δεν απεικονίζουν τον αόρατο Θεό που δεν είδαμε, ικανοποιήθηκα. Σύντομα όμως, ανακάλυψα ότι στις περισσότερες Ορθόδοξες Εκκλησίες, υπήρχε η απαγορευμένη εκείνη απεικόνιση, η (λεγομένη) τής Αγίας Τριάδος. Φυσικά, δεν ήταν δυνατόν να επιτρέπεται να προσκυνείται ένα τέτοιο κατασκεύασμα! ΄΄Δεν έφυγα από μια αίρεση για να μπω σε μια άλλη!΄΄ είπα στο Γιώργο, κι εκείνος μου έδωσε ένα βιβλίο, που αποδείκνυε ότι όχι μόνο αυτή η εικόνα απαγορεύεται από την Εβδόμη Οικουμενική Σύνοδο, αλλά επίσης ότι περιέχει αιρετικά στοιχεία. Αυτό με καθησύχασε, επειδή είδα ότι η Εκκλησία είχε πράγματι τη σωστή θέση, κι ότι το φταίξιμο ήταν ανθρώπων που δε γνώριζαν, ή αμελούσαν να κάνουν το σωστό. Αμέσως, φωτοτύπησα μερικές σημαντικές σελίδες τού βιβλίου, και τις μοίρασα στους πρεσβυτέρους των τοπικών ναών, όπου έβλεπα αυτό το κατασκεύασμα. Δυστυχώς όμως, άλλοι Πρεσβύτεροι δεν έδωσαν σημασία, άλλοι δεν το απέσυραν για να μη στενοχωρήσουν τους δωρητές, άλλοι επειδή ήταν παλιά εικόνα αξίας, και ένα σωρό άλλες δικαιολογίες. Ειδικά ένας, όχι μόνο δεν απέσυρε το είδωλο από το ναό, αλλά την επομένη φορά που πήγα στη Θεία Λειτουργία, φορούσε (αν είναι δυνατόν!), ένα ρούχο, που από πάνω μέχρι κάτω, είχε δεκάδες αντίτυπα αυτής τής αντιχριστιανικής και βέβηλης εικόνας! Κι εγώ, εν’ πάση περιπτώσει το ξεπέρασα, αφήνοντας την κρίση στον Θεό, μια και η Εκκλησία το απαγόρευε, και το φταίξιμο ήταν στους Πρεσβυτέρους προσωπικά. Άλλοι όμως, σκανδαλίστηκαν τόσο, που δεν ξέρω αν κάποτε θα το ξεπεράσουν.»…».

Λοιπόν κατά τη γνώμη του, αυτό που γράφω στο βιβλίο μου, είναι ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ «κακό», όπως το αποκαλεί. Και βεβαίως εδώ δεν τίθεται θέμα διαστρέβλωσης, γιατί αυτή είναι η ΣΑΦΕΣΤΑΤΗ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ όσον αφορά το εν λόγω ΕΙΔΩΛΟ, που δυστυχώς προσκυνείται σε πολλούς ναούς μας, από άγνοια κυρίως, ή από ανευθυνότητα των υπευθύνων. Ας δούμε λοιπόν, κατά πόσον αυτό που γράφω είναι «αίρεση» ή κατά πόσον ο «κατηχητής» κος Μιχαλόπουλος είναι ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗΣ, εφ’ όσον προφανώς για να με κατηγορεί που το εκθέτω, ΠΡΟΣΚΥΝΑΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΔΩΛΟ!!!

Δεν θα πω δικά μου λόγια, ούτε θα παρουσιάσω ΟΛΑ τα στοιχεία για το θέμα αυτό. Περισσότερα θα παρουσιασθούν εν καιρώ μέσα από τις σελίδες της ΟΟΔΕ για το σοβαρότατο αυτό ατόπημα της ΕΙΔΩΛΟΑΤΡΙΑΣ εξ αιτίας αυτής της εικόνας.

Θα προτιμήσω να μιλήσω με τα λόγια της σχετικής απόφασης της Πανορθόδοξης Συνόδου, που έγινε στη Μόσχα το 1666. Στη Σύνοδο αυτή παραβρέθηκαν περισσότεροι Πατριάρχες απ’ ότι στην Τρίτη, στην Τέταρτη, στην Έκτη και στην Έβδομη Οικουμενική Σύνοδο. Οι κυριότερες αποφάσεις είναι οι εξής:

«Περί ζωγράφων και εικόνων

Απόφασις ΝΑ΄

Κωλύομεν τάς αχαμνάς και αμαθείς ζωγραφίας ανεπιστημόνων και ματαιοφρόνων ανδρών, και θέλομεν ότι από του νύν κάποιοι οπού εσυνήθισαν αφ’ εαυτών να ζωγραφίζουν αγίας εικόνας, χωρίς καμμίαν μαρτυρίαν και αληθινήν παράδοσιν, π.χ. τον Κύριον Σαβαώθ εις πολυποίκιλα και διάφορα είδη, και ποιάς άλλας συνθέσεις παραξένους, και άλλα τοιαύτα ατοπήματα απρεπή, εμποδίζομεν. Ορίζομεν δε από του νύν την εικόνα του Κυρίου Σαβαώθ πλέον μη ζωγραφίζεσθαι ούτε εικονίζεσθαι, διότι τον Κύριον Σαβαώθ (ήγουν τον Πατέρα) ουδείς είδε ποτέ φανέντα εν σαρκί, αλλά τον Χριστόν μόνον χρωματίζομεν, καθώς εφάνη μετά σαρκός επί γής, και ουχί κατά την Θεότητα, ως ότι εστί και απερίγραπτος ομού και ασχημάτιστος η Θεότης αύτη^ ομοίως και την Παναγίαν Θεοτόκον και τους λοιπούς αγίους και φίλους του Θεού ζωγραφίζεσθαι κατά την σάρκα και το είδος της σαρκός αυτών θέλομεν, κατά τον όρον της αγίας Εβδόμης Οικουμενικής Συνόδου.

Απόφασις ΝΒ΄

Τον Κύριον Σαβαώθ ήτοι τον Πατέρα, πολιόν και τον μονογενή του Υιόν εις την γαστέρα αυτού, και περιστεράν αναμέσον αυτών ζωγραφίζειν, λίαν απρεπές και ανάρμοστον υπάρχει. Διότι ποίος είδε τον Πατέρα και την Θεότητα; Ο Πατήρ γάρ ουκ έχει σάρκα, και ο Υιός ουχί με σάρκα εγεννήθη εκ Πατρός πρό αιώνων^ εάν και ο Δαβίδ λέγει: εκ γαστρός πρό Εωσφόρου εγέννησά σε: όμως εκείνη η γέννησις ουχί σαρκικώς έχει νοείσθαι, αλλά ρητώς και ακαταλήπτως. Φησί γάρ αυτός η αυτοαλήθεια ο Χριστός, εις το θείον και ιερόν Ευαγγέλιον: «ουδείς είδε τον Πατέρα ειμή ο Υιός» και ο προφήτης Ησαϊας λέγει εν κεφαλαίω μη΄ «τίνι ομοιώσατε τον Κύριον και τίνι ομοιώματι ομοιώσατε αυτόν; μη εικόνα εποίησε τέκτων, ή χρυσοχόος χωνεύσας χρυσίον περιεχρύσωσεν αυτόν, ομοίωμα κατεσκεύασεν αυτόν;» Και ο θείος Απόστολος Παύλος εις τάς πράξεις λέγει: «γένος ούν υπάρχοντες του Θεού, ουκ οφείλομεν νομίζειν χρυσώ ή αργύρω ή λίθω, χαράγματι τέχνης και ενθυμήσεως ανθρώπου το θείον είναι όμοιον». Και ο θεολογικώτατος Ιωάννης ο Δαμασκηνός, εν βιβλίω δ’ περί εικόνων: «Πρός δε τούτοις, φησί, του αοράτου και απεριγράπτου και ασχηματίστου Θεού τις δύναται ποιήσαι μίμημα; Παραφροσύνης τοίνυν άκρας και ασεβείας το σχηματίζειν το Θείον». Και ο Άγιος Γρηγόριος ο Διάλογος ομοιως τούτο κωλύει και απείργει.

Διά τούτο εκείνην την προαιώνιον γέννησιν του μονογενούς Υιού εκ του Πατρός μόνον με τον νούν πρέπει να την γροικώμεν, αλλά ζωγραφίζειν εις εικόνας και τοίχους παντάπασι δεν πρέπει και αδύνατον εστι. Και το άγιον Πνεύμα ουκ έστι φύσει περιστερά, αλλά φύσει Θεός εστι, και τον Θεόν ουδείς είδεν, ως Ιωάννης ο Ευαγγελιστής μας μαρτυρεί. Λοιπόν εάν εις τον Ιορδάνην, εις την βάπτισιν του Χριστού, εφάνη το Άγιον Πνεύμα εν είδει περιστεράς, και διά τούτο μόνον εκεί εις την βάπτισιν πρέπει να ζωγραφίζεται το Άγιον Πνεύμα εν είδει περιστεράς, εις δε άλλο μέρος ο έχων σύνεσιν δεν θέλει ζωγραφίσει το Άγιον Πνεύμα ωσάν περιστεράν, διότι εις το Θαβώριον όρος ωσάν σύννεφον εφάνη, εις δε την Πεντηκοστήν εν είδει πυρίνων γλωσσών και άλλοτε άλλως. Αλλά και Σαβαώθ δεν ονομάζεται μόνον ο Πατήρ, αλλά η Αγία Τριάς κατά τον ουρανομύστην Διονύσιον τον Αρεοπαγίτη: «Σαβαώθ ερμηνεύεται κατά την Ιουδαϊκήν γλώσσαν Κύριος των δυνάμεων». Ιδού όπου ο Κύριος των δυνάμεων εστίν η Αγία Τριάς ο Πατήρ, ο Υιός και το Άγιον Πνεύμα. Όμως εάν και ο προφήτης Δανιήλ λέγει ότι είδε τον παλαιόν των ημερών καθήμενον επί βήματος, και εκείνο όχι τόσον διά τον Πατέρα γροικάται, αλλά και διά τον Υιόν όπου θέλει και εις την δευτέραν αυτού Παρουσίαν να κρίνη πάσας τάς φυλάς και γλώσσας εις εκείνο το φοβερόν κριτήριον. Αλλά και εις την Αποκάλυψιν του Αγίου Ιωάννου έχει να ζωγραφίζεται ο Υιός ως παλιός, διά τάς οράσεις εκείνας τάς σεβασμίας όπου εφάνησαν τω αγίω εις εκείνην την Αποκάλυψιν, ως ότι εξ ανάγκης να γροικάται ο Υιός. Άλφα διά την άνω γέννησιν, Ωμέγα δε διά την κάτω γέννησιν. Όθεν και ο Άγιος Μάξιμος εις το ζ΄ κεφάλαιον του Αρεοπαγίτου λέγων, ότι παλιός και νέος ο Κύριος ούτω σχολιάζει: «ποτέ μέν πολιός ποτέ δε νέος ο Κύριος γράφεται, ως το Ιησούς Χριστός χθές και σήμερα ο αυτός και εις τους αιώνας. Το γούν σήμερον του χθές νεώτερον».

Αι υπογραφαί των οικείων χειρών των Μακαριωτάτων Πατριαρχών και πάσης της Ιεράς Συνόδου:
 

Παϊσιος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας.

Μακάριος Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής.

Ιωάσαφ Πατριάρχης Μοσχοβίας και πάσης Ρωσίας.

Ο Μητροπολίτης Ικονίου Αθανάσιος.

Ο Τραπεζούντος Μητροπολίτης Θεόφιλος.

Ο Χίου Θεόφιλος.

Ο Σινά Όρους Ανανίας.

Ο Βάρνης Δανιήλ.

Ο Νοβογραδίου Πιτυρούν.

Ο Καζανίου Λαυρέντιος.

Ο Αστραχανίου Ιωσήφ, και οι λοιποί Αρχιερείς και Ιερείς της Συνόδου.

 

(Κώδιξ Α.Μ. 90 και Κώδ. Νομ. Συναγ. 377-389- Πατριαρχικό τυπογραφείο, 1905, σελ. 127-182).

 

Οι Πανορθόδοξες Σύνοδοι έχουν ίδιο κύρος με τις Οικουμενικές οι οποίες ονομάστηκαν Οικουμενικές γιατί αντιπροσώπευαν όλες τις κατά τόπους Εκκλησίες και συγκαλούνταν από τους αυτοκράτορες της Βυζαντινής (Ρωμαϊκής) Αυτοκρατορίας που ονομάζονταν «οικουμένη». Το κύρος και η ισχύς των αποφάσεων κάθε συνόδου εξαρτώνται από την ορθοδοξία των επισκόπων που συμμετέχουν και από την ομόφωνη συμφωνία τους με την Παράδοση της Εκκλησίας, γιατί αυτή είναι «ο στύλος και το στερέωμα της αληθείας». (Τιμ. Α΄, γ΄: 15).

Και βεβαίως την ανωτέρω απόφαση, ΠΟΥ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ, την απεδέχθησαν και την επανέλαβαν ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΩΛΟ ΑΥΤΟ που προσκυνάει ο κ. Μιχαλόπουλος, οι άγιοι ιεράρχες, και Το 1780, όπου η τοπική Σύνοδος της Κωνσταντινουπόλεως, με πρόεδρο τον Πατριάρχη Σωφρόνιο, αντιμετώπισε κι αυτή το ίδιο πρόβλημα και καταδίκασε και απαγόρευσε την εικόνα της Αγίας Τριάδος με το Θεό Πατέρα σαν γέρο άνδρα:

«Αποφαινόμαστε συνοδικώς ότι η ονομαζόμενη εικόνα της Αγίας Τριάδος, ως πρόσφατη επινόηση, είναι ξένη και απαράδεκτη γιά την αποστολική και καθολική ορθόδοξη Εκκλησία. Διαδόθηκε στην ορθόδοξη Εκκλησία από τους Λατίνους».

Λοιπόν; Ρωτάω: Ποιος είναι ο αιρετικός; Εγώ, που αποδέχομαι τις αποφάσεις της Πανορθοδόξου Συνόδου, ή ο κ. Μιχαλόπουλος, που «κατηχητής» ων, τολμάει να προσκυνάει αυτό το είδωλο, και όχι μόνο να το προκυνάει, αλλά να γράφει στον π. Κυριακό Τσουρό εναντίον μου, επειδή κάνω γνωστές τις αποφάσεις της Πανορθόδοξης Συνόδου στο βιβλίο μου;

Θα συνεχίσω και στα άλλα σημεία στα οποία με συκοφαντεί, σε επόμενο μήνυμα.


 

7. Οι Ορθόδοξες θέσεις περί Κολάσεως και Αντιλύτρου

Τα επόμενα δύο θέματα για τα οποία με κατηγορεί ο κ. Μιχαλόπουλος ως αιρετικό, από τα όσα γράφω σχετικά στο βιβλίο μου, είναι οι θέσεις μου για τα θέματα της Κολάσεως και του Αντιλύτρου. Γράφει λοιπόν στον π. Κυριακό Τσουρό τα εξής για το βιβλίο μου:

«σας στέλνω ένα κομμάτι από τον επίλογο (40ο κεφάλαιο) όπου με ξένισαν τα περί εικόνος της Αγίας Τριάδος, και περί κολάσεως. Επίσης, σας στέλνω και απόσπασμα από το βιβλίο «πύρινος ποταμός» που η «ομάδα» διαδίδει με φανατισμό στο διαδίκτυο, σαν Νέα Αγία Γραφή, για να δείτε πόσο πρόβλημα έχουν (πάλι) με… την κόλαση!

Απόσπασμα ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ
«Τώρα πλέον, προσευχόμουν στον Θεό σαν σε Πατέρα, κι όχι σαν σε Κύριο, όπως οι προ Χριστού πιστοί, που δεν είχαν γνώση τής αποκάλυψης τού Κυρίου Ιησού Χριστού, και όπως οι Δυτικοί ΄΄Χριστιανοί΄΄. Ήταν μια νέα διάσταση τού Θεού για μένα αυτή, που από παιδί είχα μάθει να βλέπω το Θεό σαν έναν ΄΄μπαμπούλα΄΄, που κρατούσε λογαριασμό για ό,τι κάνω, ώστε να μπορέσει να με ΄΄εκδικηθεί΄΄ σε κάποια μελλοντική κρίση. Ο Θεός, δεν ήταν πια για μένα ο άδικος Δυτικός Θεός, που ικανοποιείται με το θάνατο τού δικαίου χάριν των αδίκων, ούτε που δίνει ΄΄λύτρα΄΄ το θάνατο τού αθώου Γιου του σε κάποιον τύραννο, σαν να τον φοβόταν. Δεν είχε κατασκευάσει κάποια κόλαση για να βασανίζει σαδιστικά τα πλάσματά του, ούτε είχε σκοπό να τα σκοτώσει σε κάποια μελλοντική καταστροφή.»

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «Ο ΠΥΡΙΝΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ»
Αλέξανδρου Καλόμοιρου
Θέμα:
Ο “Πύρινος Ποταμός” ήταν η κύρια ομιλία που δόθηκε στη Συνέλευση Ορθοδόξου Νεότητας που οργανώθηκε κάτω από την αιγίδα της Συνόδου των Ρώσων Επισκόπων της Διασποράς, στο Seattle της Ουάσιγκτων, από 22-25 Ιουλίου 1980. Η ομιλία έγινε στα αγγλικά και το κοινό την υποδέχθηκε εγκάρδια. Ο σεβ. Αρχιεπίσκοπος του Καναδά, Βιτάλιος, εξέφρασε την εκτίμησή του, λέγοντας πως “σπάνια διαβάζει κανείς τέτοια κείμενα, που αποπνέουν το άρωμα της αληθινής γνώσεως και της προσωπικής εμπειρίας”. Ο ίδιος έδωσε εντολή να κυκλοφορήσει το βιβλίο σε αγγλική, ρωσική και γαλλική έκδοση. Ο “Πύρινος Ποταμός” είναι κυρίως, μια απάντηση στην ταλαιπωρημένη ψυχή, που δεινοπαθεί στις δοκιμασίες και ρωτά μέσα στην απόγνωσή της: Πώς είναι δυνατό, ο Θεός που είναι αγαθός, να επιτρέπει αυτό το κακό; Πώς γίνεται να με βασανίζει με τέτοιους πειρασμούς και δοκιμασίες, όταν αυτές ξεπερνούν την αντοχή μου; Εάν είναι ελεήμων και φιλάνθρωπος, γιατί με καταδικάζει να υποφέρω τόσα, και σ΄ αυτή και στην άλλη ζωή; Είναι μια προσφορά στο πλήθος των…….
Κεφ. 10ο: «Αυτός είναι ο θρίαμβος της ελληνιστικής σκέψης στό χριστιανισμό. Ο Ωριγένης, σαν ελληνιστής, είχε φτάσει στα ίδια συμπεράσματα. Ο Θεός ήταν δίκαιος από ανάγκη. Αναγκάστηκε να τιμωρήσει, να εκδικηθεί, να στείλει ανθρώπους στην κόλαση. Η κόλαση ήταν δημιούργημα του Θεού. Ήταν μια τιμωρία που απαιτούσε η δικαοσύνη. Αυτή η απαίτηση γιά δικαιοσύνη ήταν μια ανάγκη. Ο Θεός ήταν υποχρεωμένος να υποταχθεί. Δεν του επιτρεπόταν να συγχωρήσει. Υπήρχε μια ανώτερη δύναμη, μια Ανάγκη, που δεν Του επέτρεπε να αγαπά χωρίς όρους.
Ο Ωριγένης όμως ήταν και χριστιανός και γνώριζε ότι ο Θεός ήταν γεμάτος από αγάπη. Πώς είναι δυνατό να ομολογείς ένα Θεό γεμάτο αγάπη, όταν βασανίζει τους ανθρώπους αιώνια; Αν ο Θεός είναι η αιτία της κόλασης, τότε από ανάγκη πρέπει η κόλαση αυτή να σταματήσει κάποτε, διαφορετικά δεν μπορούμε να παραδεχτούμε ότι ο Θεός είναι καλός και αγαθός. Αυτή η νομικίστικη αντίληψη γιά το Θεό, σαν όργανο μιας ανώτερης, απρόσωπης δύναμης ή θεότητας που ονομάζεται Ανάγκη, οδηγεί λογικά “στην αποκατάσταση των πάντων και την καταστροφή της κόλασης”, διαφορετικά πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο Θεός είναι μοχθηρός.
Η ειδωλολατρική ελληνική σκέψη δεν μπορούσε να αντιληφθεί ότι αιτία της κόλασης δεν είναι ο Θεός αλλά τα λογικά πλάσματά Του. Αν ο Θεός δεν ήταν ελεύθερος, αφού εξουσιαζόταν από την Ανάγκη, πώς θά μπορούσαν να ήταν ελεύθερα τα πλάσματά Του; Ο Θεός δε θά μπορούσε να δώσει κάτι που δεν κατείχε ο ίδιος. Η ειδωλολατρική ελληνική σκέψη δεν μπορούσε ακόμα να αντιληφθεί την αφιλοκερδή αγάπη. Η ελευθερία όμως είναι το ύψιστο δώρο που ο Θεός μπορούσε να δώσει σ’ ένα πλάσμα, γιατί η ελευθερία εξομοιώνει τα λογικά πλάσματα με το Θεό. Αυτό ήταν ένα δώρο ακατανόητο γιά τους έλληνες ειδωλολάτρες. Δεν μπορούσαν να φανταστούν ένα πλάσμα που θά μπορούσε να πεί “όχι” σ’ ένα παντοδύναμο Θεό. Αν ο Θεός ήταν παντοδύναμος δε θά μπορούσαν να του πούν “όχι” τα πλάσματα. Έτσι αν ο Θεός έδινε στους ανθρώπους τη χάρη Του, οι άνθρωποι δε θά μπορούσαν να την απορρίψουν. Διαφορετικά ο Θεός δε θά ήταν παντοδύναμος. Αν δεχτούμε ότι ο Θεός είναι παντοδύναμος, τότε η χάρη Του πρέπει να είναι ακαταμάχητη. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να την αποφύγουν. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι εκείνοι που στερούνται τη χάρη του Θεού, τη στερούνται επειδή ο Θεός δεν τους την έδωσε. Έτσι η απώλεια της Χάρης του Θεού, που είναι αιώνιος πνευματικός θάνατος, με άλλα λόγια κόλαση, είναι στην ουσία μια πράξη που εξαρτάται καθ’ ολοκληρία από το Θεό. Ο Θεός είναι Εκείνος που τιμωρεί τους ανθρώπους αυτούς με τη στέρηση της χάρης Του, με το να μήν της επιτρέπει να τους φωτίζει. Έτσι ο Θεός είναι η αιτία του αιώνιου πνευματικού θανάτου εκείνων που είναι κολασμένοι. Η κόλαση είναι μια ενέργεια του Θεού, μια ενέργεια της δικαιοσύνης του Θεού, μια ενέργεια ανάγκης ή σκληρότητας. Σάν αποτέλεσμα, ο Ωριγένης σκέφτηκε ότι αν θέλουμε να παραμείνουμε χριστιανοί, αν θέλουμε να συνεχίσουμε να πιστεύουμε ότι ο Θεός είναι πραγματικά καλός, πρέπει να πιστέψουμε ότι η κόλαση δεν είναι αιώνια αλλά θά έχει ένα τέλος, παρά τα όσα γράφονται στην Αγία Γραφή και ό,τι πιστεύει η Εκκλησία. Αυτό είναι το μοιραίο, απόλυτα λογικό, συμπέρασμα. Αν ο Θεός είναι ο αίτιος της κόλασης, η κόλαση πρέπει να έχει τέλος, διαφορετικά ο Θεός είναι κακός.»
Αυτά λοιπόν για την ώρα, και περιμένω να με ενημερώσετε και μένα σχετικά: Αν είναι σωστός ο προβληματισμός μου ή αν κάνω ΕΓΩ λάθος.
»

Το ότι ο κ. Μιχαλόπουλος αφήνει ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΑ τα κείμενα που παραθέτει, προφανώς σημαίνει ότι ΔΙΑΦΩΝΕΙ σε αυτά που γράφω. Και πώς θα μπορούσε άλλωστε να συμφωνήσει, ένας ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΣ σαν τον κ. Μιχαλόπουλο, με τις Χριστιανικές θέσεις, ότι ο Θεός ΟΥΤΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ, ΟΥΤΕ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΚΟΛΑΣΗ, ΟΥΤΕ ΖΗΤΑΕΙ ΛΥΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ; Κατά τον κ. Μιχαλόπουλο προφανώς, ο Θεός οφείλει να βασανίζει αιώνια τους κακούς σε ένα χώρο βασανιστηρίων που κατασκεύασε, και να ζητάει λύτρα για τη σωτηρία τους! Συγχωρέστε με, αλλά αν αυτός ήταν ο Χριστιανικός Θεός, και όχι μόνο ο «θεός» του κ. Μιχαλόπουλου, ο Σατανάς θα είχε απόλυτο δίκιο να επαναστατήσει ενάντια σε έναν τέτοιο διεφθαρμένο τύραννο! Γι’ αυτό και βέβαια αρνούμαι να λατρέψω έναν τέτοιο σαδιστή, τον οποίο ο κ. Μιχαλόπουλος τον αποκαλεί «θεό». Εμείς οι Ορθόδοξοι πιστεύουμε στον Θεό της Αγάπης, τον Κύριο Ιησού Χριστό, και όχι στο αιμοδιψές κτήνος που ικανοποιείται με λύτρο το αίμα ενός αθώου, και βασανίζει τους ανθρώπους σε κολάσεις που έκτισε.

Τα ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΔΟΓΜΑΤΑ, περί Αντιλύτρου και Κόλασης που εγώ και η υπόλοιπη ομάδα της ΟΟΔΕ πιστεύουμε όπως και ΚΑΘΕ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ τα πιστεύει, μπορείτε να τα βρείτε στις επόμενες διευθύνσεις, αναλυμένα, και δεν θα τα αναλύσουμε εδώ. Εκεί θα δείτε λεπτομερώς, τους λόγους για τους οποίους, ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ομολογούν αυτά που γράφω στο βιβλίο μου, και που αναλύονται και στο βιβλίο: «Ο Πύρινος Ποταμός». Για όποιον δεν γνωρίζει τα ζητήματα αυτά, παρακαλώ ας διαβάσει τις αναλύσεις τους, στις εξής διευθύνσεις:
 

Η σημασία του Αντιλύτρου: http://www.oodegr.com/oode/swthria/antil1.htm

Είναι ο Θεός Δίκαιος; http://www.oodegr.com/oode/theos/theos6.htm

Ο Θεός ως Πυρ και Φως: http://www.oodegr.com/oode/swthria/xaris1.htm

Παράδεισος και Κόλαση στην Ορθόδοξη Παράδοση: http://www.oodegr.com/oode/esxata/kol_par1.htm

Πώς θα αλλάξουν τα αναστημένα σώματα κατά τη 2α Παρουσία; http://www.oodegr.com/oode/esxata/elpida/swmata1.htm

 

Πιστεύω ότι τα παραπάνω αρκούν, για να δείτε πόσο αιρετικός είναι ο κ. Π. Μιχαλόπουλος, να τα αρνείται όλα αυτά, μόνο και μόνο επειδή θέλει να συκοφαντήσει την ΟΟΔΕ!

Εδώ θα σταθώ όμως στη ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ του κου Μιχαλόπουλου, να επικολλήσει από το βιβλίο «Πύρινος Ποταμός», αποσπάσματα που αναφέρονται στον Ωριγένη. Γιατί το έκανε άραγε; Γιατί από ολόκληρο εκείνο το βιβλίο, επέλεξε να στείλει στον π. Κυριακό, αυτά τα τμήματα;

Προφανώς, επειδή θέλει να παρουσιάσει τόσο τον συγγραφέα του «Πύρινου Ποταμού», όσο και εμένα που συνιστώ εκείνο το βιβλίο, ως «Ωριγενιστές», και με τον τρόπο αυτό, να συκοφαντήσει την ΟΟΔΕ ως αιρετική, επειδή ΔΗΘΕΝ αποδεχόμαστε τα όσα λέει ο Ωριγένης, ο οποίος ήταν ΠΛΑΤΩΝΙΖΩΝ Χριστιανός, και του οποίου οι Πλατωνικές θέσεις αναθεματίσθηκαν ως αιρετικές στην 5η Οικουμενική Σύνοδο!

Για τον ίδιο λόγο, στην αλληλογραφία του ο κ. Μιχαλόπουλος, με τον π. Ευστάθιο, την οποία αλληλογραφία ο ίδιος ο κ. Μιχαλόπουλος επικόλλησε σε αυτό το τόπικ, ( http://www.orthodoxia.gr/modules.cfm?dir=forum&fname=messageread&forum=2&id=55&thread=3&collapse=0 ), αναφέρεται στον Ωριγένη με την ίδια επικόλληση που επικόλλησε και εδώ, προσπαθώντας με δόλιο τρόπο, αφ’ ενός να παραπλανήσει τον π. Ευστάθιο περί της ΟΟΔΕ, αφ’ ετέρου να του αποσπάσει με τον τρόπο αυτό κάποια λόγια, που θα τα χρησιμοποιούσε αργότερα εναντίον μας, επειδή προέρχονταν από ιερέα!!!

Αυτό όμως, είναι το θέμα του επόμενου μέρους της απάντησής μας προς το δόλο του κ. Μιχαλόπουλου.

 

8. Δόλια διαστρέβλωση του αγαθού ιερέα π. Ευσταθίου από τον κ. Μιχαλόπουλο

Στο προηγούμενο μέρος της απάντησής μου, είπα ότι ο κ. Μιχαλόπουλος, προφανώς, επειδή θέλει να παρουσιάσει τόσο τον συγγραφέα του «Πύρινου Ποταμού», όσο και εμένα που συνιστώ εκείνο το βιβλίο, ως «Ωριγενιστές», και με τον τρόπο αυτό, να συκοφαντήσει την ΟΟΔΕ ως αιρετική, επειδή ΔΗΘΕΝ αποδεχόμαστε τα όσα λέει ο Ωριγένης, ο οποίος ήταν ΠΛΑΤΩΝΙΖΩΝ Χριστιανός, και του οποίου οι Πλατωνικές θέσεις αναθεματίσθηκαν ως αιρετικές στην 5η Οικουμενική Σύνοδο, στέλνει το κείμενο εκείνο από τον Πύρινο Ποταμό, όπου παρουσιάζονται ΞΕΚΟΜΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΦΡΑΖΟΜΕΝΟ οι θέσεις του Ωριγένη.

Για να στηρίξω την πεποίθησή μου αυτή, περί του λόγου που ο κ. Μιχαλόπουλος διαρκώς επικολλάει ειδικά αυτό το τμήμα του «Πύρινου Ποταμού», θα δείξω την όλη δόλια μεθόδευση που ακολούθησε στη συνέχεια, όσον αφορά την αλληλογραφία του με τον αγαθό Ιερέα της Διασποράς, π. Ευστάθιο.

Στην αλληλογραφία του ο κ. Μιχαλόπουλος, με τον π. Ευστάθιο, την οποία αλληλογραφία ο ίδιος ο κ. Μιχαλόπουλος επικόλλησε σε αυτό το τόπικ, ( http://www.orthodoxia.gr/modules.cfm?dir=forum&fname=messageread&forum=2&id=55&thread=3&collapse=0 ), το τμήμα που αναφέρεται στον Ωριγένη με την ίδια επικόλληση που επικόλλησε και εδώ, προσπαθώντας με δόλιο τρόπο, αφ’ ενός να παραπλανήσει τον π. Ευστάθιο περί της ΟΟΔΕ, αφ’ ετέρου να του αποσπάσει με τον τρόπο αυτό κάποια λόγια, που θα τα χρησιμοποιούσε αργότερα εναντίον μας, επειδή προέρχονταν από ιερέα!!!

Για να καταλάβετε τι σχεδίασε πονηρά ο κ. Μιχαλόπουλος, δείτε τι γράφει στον π. Ευστάθιο, όπως ο ίδιος το επικόλλησε στον παραπάνω δεσμό, από μήνυμά του, με ημερομηνία 12 Ιουλίου 2004:

«-----Original Message-----
From: Panagiotis Michalopoulos [
panagiotism7@...]
Sent: July 12, 2004 8:43 AM
To: kontoravdis
Subject: «
ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ, ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ, ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ

Σεβαστέ μου πάτερ, ευλογείτε!


Επειδή περνούν οι μέρες (και οι μήνες Ιούνιος, Ιούλιος κλπ), και ακόμα περιμένω απάντηση…
…Και επειδή κατανοώ ότι διάγουμε και περίοδο διακοπών, επανέρχομαι με ένα υποβοηθητικό (για την απάντηση που περιμένω), σημείωμα:

Ότι δηλαδή ο Ωριγένης είναι αιρετικός…
…Ότι η Ορθόδοξη θεολογία Περί κολάσεως, βρίσκεται στα συγγράμματα του αγίου Μάρκου του Ευγενικού και αναλύεται θαυμάσια στο σπουδαίο βιβλίο-διατριβή του Επισκόπου Ειρηναίου Μπούλοβιτς.

Επειδή περνούν οι μέρες κλπ, κλπ, …Τι λέτε για αυτά, αλλά και για ΟΛΑ τα αναφερόμενα στο κατωτέρω ερώτημά μου; Στο οποίο εκκρεμεί η απάντηση σας (όχι υποχρεωτική ως «απολογητής» τρίτων) αλλά στο όνομα μιας γνωριμίας που κάποτε είχαμε.

Με σεβασμό,
Παναγιώτης Μιχαλόπουλος
».

 

Προσέξτε, πώς ο κ. Μιχαλόπουλος, προσπαθεί να εκμαιεύσει από τον π. Ευστάθιο κάτι, που να το χρησιμοποιήσει για το ότι δήθεν εμείς υποστηρίζουμε τις αιρετικές απόψεις του Ωριγένη! Ο αγαθός ιερέας π. Ευστάθιος, ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΕΙ τι του λέει ο κ. Μιχαλόπουλος, ούτε για ποιο σκοπό του τα γράφει όλα αυτά. Γι’ αυτό του απαντάει σχετικά με τον Ωριγένη τα εξής, όπως μας τα επικόλλησε και αυτά (ο κουτοπόνηρος) κ. Μιχαλόπουλος. (Προφανώς η διαφορά ώρας οφείλεται στο ότι ο π. Ευστάθιος γράφει από Καναδά):

http://www.orthodoxia.gr/modules.cfm?dir=forum&fname=messageread&forum=2&id=63&thread=3&collapse=0

From: "Efstathios" <kontoravdis...>
To: "'Panagiotis Michalopoulos'" <panagiotism7@...>
Sent: Monday, July 12, 2004 4:28 PM

Panagiwth mou kalhmera
Kalh ebdomada
Aitia pou den eixa apanthsei toso kairo einai oti hmoun xwris ypologisth
dioti phre fwtia kai kahkan ola
Molis apektisa ton kainourgio to sabbato
Loipon o origenhs opws dhpote katadikasthke apo thn ekklhsia mas me ta
sygramata tou
Ka8ws epishs den ginontai dekta kai polla alla erga agiwn ths ekklhsias
mas pou exoun mabra shmeia, symperilambanomenwn kai ergwn tou agiou
nektariou an xereis
Gi ayto kai sthn or8odoxh ekklhsia ola einai 8eologoumena kai 8eologikes
gnwmes. Kyros exoun mono ta dogmata
Xarika pout a eipame estw etsi biastika kai opote 8es na grafhs na ta leme
Pathr Eysta8ios
……………………………………………………………………………

Επειδή όμως ο κ. Μιχαλόπουλος, ΔΕΝ έχει καταφέρει ως εδώ να πάρει την απάντηση που επιθυμεί, δηλαδή ΔΕΝ έχει καταφέρει να κάνει τον π. Ευστάθιο να μας κατηγορήσει, μιλάει πιο καθαρά και προκλητικά, με τα εξής λόγια, (τα οποία επίσης ο ίδιος ο κ. Μιχαλόπουλος μας τα επικόλλησε στην ανωτέρω διεύθυνση):

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ:

ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ; ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ Η «ΟΟΔΕ» ΤΩΝ κ.κ. ΜΑΥΡΟΛΑΓΟΥΛΟΥ – ΔΡΙΤΣΑ, ΘΕΟΛΟΓΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ; ΠΕΣΤΕ ΤΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΘΟΣ: ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ Ή ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΤΕ! ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ ΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ, ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΨΕΙ ΚΑΙ ΕΜΑΣ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ΜΑΣ) Ο ΘΕΟΣ!..
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΕΑ:

From: Efstathios kontoravdis@...
Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2004 7:14 μμ
To: panagiotism7@...

Panagiwth mou den katalaba to pneuma sou
Poios sou eipe pws fobamai
An hsoun mesa kai eblepes ti grafw den 8a to eleges ayto
Gia mena ekeino pou metraei einai h agia grafh kai ta dogmata ta katoxyrwmena apo tis oikoumenikes synodous
Ta alla apla ta diabazw xwris na ta akolou8w
Twra an alloi 8eloun na ginontai anwteroi ths or8odoxou ekklhsia ligo me noiazei opoios kai an einai aytos»

 

Και αυτή η απάντηση του π. Ευσταθίου όμως, ΔΕΝ βολεύει τον κ. Μιχαλόπουλο. Γι’ αυτό το μόνο που του μένει πλέον, είναι ΝΑ ΔΙΑΣΤΡΕΨΕΙ τα λόγια του π. Ευσταθίου για να τον παρουσιάσει ως κατήγορο της ΟΟΔΕ!!! Προσέξτε λοιπόν πόσο απατεώνας είναι ο κ. Μιχαλόπουλος:

Ο π. Ευστάθιος του απαντάει σε γκρήκλις, (λόγω Καναδά), τα εξής όπως μπορείτε να δείτε: «Για εμένα εκείνο που μετράει είναι η Αγία Γραφή και τα δόγματα τα κατοχυρωμένα από τις οικουμενικές συνόδους. Τα άλλα απλά τα διαβάζω, χωρίς να τα ακολουθώ». (Για δική σας ευκολία τα μετέφερα σε Ελληνικά γράμματα, ώστε να τα διαβάσετε ευκρινώς και να τα καταλάβετε).

Από τα συμφραζόμενα, είναι προφανές ότι ο π. Ευστάθιος, αναφέρεται στα μηνύματα τα οποία ανταλάσσονταν στη λίστα των Απολογητών. Όπως εξήγησα σε προηγούμενη απάντησή μου, η λίστα των Απολογητών, είναι μια λίστα συννενόησης, και ανταλλαγής κειμένων, για το συντονισμό της δράσης των Απολογητών σε διάφορα φόρουμ, αλλά και αλλού. Και όπως μπορεί ο καθένας να καταλάβει, σε μια τέτοια λίστα, με 40 (τότε) περίπου άτομα, μπαίνουν πολλά μηνύματα. Πολλά από τα μηνύματα αυτά, είναι είτε απορίες, είτε προσωπικές σκέψεις και ιδέες, ή ακόμα και ΚΕΙΜΕΝΑ ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ, τα οποία τα κοινοποιούμε σε όλους, ώστε να αναλάβουν όσοι θέλουν, την αναίρεσή τους. Κάθε μέλος, κοινοποιεί στους άλλους, όσα πιστεύει ότι ενδιαφέρουν τη λίστα, ή χρειάζονται για οποιοδήποτε λόγο, ακόμα και για απλή μόνο ενημέρωση.

Είναι λοιπόν λογικό, να λέει ο π. Ευστάθιος, ότι στη λίστα αυτή, «το μόνο που τον ενδιαφέρει, είναι τα κείμενα εκείνα, που κατοχυρώνονται από τις οικουμενικές συνόδους και την Αγία Γραφή». Και (ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΗ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ): «Τα άλλα απλά τα διαβάζω χωρίς να τα ακολουθώ». Ποια είναι «τα άλλα»; Τα διάφορα κείμενα, που στέλνονται στη λίστα, για οποιαδήποτε αιτία, ακόμα και για να αναλάβει κάποιος να τα αναιρέσει!!!

Τι κάνει λοιπόν ο κ. Μιχαλόπουλος; Αφού ΔΕΝ έχει καταφέρει να οδηγήσει τον π. Ευστάθιο σε κατηγορίες ενάντια στην ΟΟΔΕ ή τους Απολογητές, παίρνει τη φράση αυτή του π. Ευσταθίου, και τη διαστρέφει! Και την επικολλάει σε αυτό εδώ το φόρουμ, με τον εξής τίτλο: «ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΙΕΡΕΑ (ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΟΔΕ: «ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΑΖΩ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΩ! AN ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ… ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ…»!..»!!! ( http://www.orthodoxia.gr/modules.cfm?dir=forum&fname=messageread&forum=2&id=63&thread=3&collapse=0 ).

Βλέπετε την διαστροφή των λόγων του π. Ευσταθίου; Για τι πράγμα μιλούσε ο π. Ευστάθιος; Για την ΟΟΔΕ, όπως ψευδώς γράφει ο κ. Μιχαλόπουλος; Ή μιλούσε για τα ΚΕΙΜΕΝΑ που πέφτουν στη λίστα των Απολογητών; Είπε: «ΤΟΥΣ διαβάζω», όπως ψευδώς γράφει ο κ. Μιχαλόπουλος, ή μήπως είπε; «ΤΑ διαβάζω»; Είπε: «Δεν ΤΟΥΣ ακολουθώ», ή είπε: «Δεν ΤΑ ακολουθώ»; Όταν μιλούσε για αυτούς που «θέλουν να γίνουν ανώτεροι της Ορθόδοξης Εκκλησίας», μιλούσε για τα μέλη της ΟΟΔΕ, ή των Απολογητών, όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο κ. Μιχαλόπουλος; Ή μήπως μιλούσε ΓΕΝΙΚΑ; Για την ΟΟΔΕ μιλούσε, ή είπε: «αν άλλοι», και «όποιος και αν είναι αυτός»; Βλέπετε εσείς να λέει εδώ οτιδήποτε για την ΟΟΔΕ;

Δείτε πάλι τι ακριβώς έγραψε ο π. Ευστάθιος, με τα δικά του γράμματα, και κρίνετε, τι ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ είναι ο κ. Μιχαλόπουλος:

«Gia mena ekeino pou metraei einai h agia grafh kai ta dogmata ta katoxyrwmena apo tis oikoumenikes synodous
Ta alla apla ta diabazw xwris na ta akolou8w
Twra an alloi 8eloun na ginontai anwteroi ths or8odoxou ekklhsia ligo me noiazei opoios kai an einai aytos»
»

Αν και μόνο απ’ αυτό, μπορείτε να διαπιστώσετε το μέγεθος της ΑΠΑΤΗΣ και της ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ αυτού του ανθρώπου, δεν τελειώσαμε! Ας δούμε τι άλλο διαστρέφει από τα κείμενα του π. Ευσταθίου:
 

Στη διεύθυνση: http://www.orthodoxia.gr/modules.cfm?dir=forum&fname=messageread&forum=2&id=71&thread=3&collapse=0 , βάζει τον τίτλο: «π. Ευστάθιος: Είναι τρελοί αυτοί της ΟΟΔΕ». Και ανοίγοντας ο αναγνώστης, ψάχνει να βρει ΠΟΥ το λέει αυτό ο π. Ευστάθιος!

Φυσικά, ο π. Ευστάθιος ΔΕΝ έχει πεί τίποτα τέτοιο! Ο κ. Μιχαλόπουλος, βάζει ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΑ στο στόμα του π. Ευσταθίου! Το ενδιαφέρον μάλιστα είναι, ότι ενώ βάζει αυτά τα λόγια στο στόμα του π. Ευσταθίου, σε άλλο τέτοιο ψευδή τίτλο, τον παρουσιάζει ως μέλος της… ΟΟΔΕ!!! (http://www.orthodoxia.gr/modules.cfm?dir=forum&fname=messageread&forum=2&id=55&thread=3&collapse=0 ). Εκεί δηλαδή έχει τον τίτλο: «Η «ΟΟΔΕ», ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ (ο π. Ευστάθιος) από Τορόντο, Καναδά:». Αν είναι δυνατόν! Μα αν ήταν μέλος της ΟΟΔΕ, (που ποτέ δεν ήταν), θα έγραφε ποτέ (κατά τον κ. Μιχαλόπουλο): «Είναι τρελοί αυτοί της ΟΟΔΕ»;;; Αλλά φυσικά ΟΥΤΕ αυτό το έγραψε!

Τι έγραψε λοιπόν ο π. Ευστάθιος, εκεί που υποτίθεται ότι μας λέει: «τρελούς»; Δείτε και μόνοι σας! Εκεί λέει τα εξής:

FR. Efstathios kontoravdis@...
Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2004 7:16 πμ
'Panagiotis Michalopoulos' panagiotism7@...
RE: Σας έγραφα, ότι αυτοί της ΟΟΔΕ

panagiwth kalh sou hmera apo toronto
me ta grapta den bgenei akrh
an mporeis se parakalw grapse mou ena thlefwno kai ti wres mporw na se parw na ta poume
an pali den 8eleis na to dwseis to thlefwno sou, to diko mou einai 0014164292662 spiti kai 0014168889639 kinhto
kalytera na ta poume proswpika dioti 8a trela8w me ayta
eilikreina ftanw sto shmeio na pistepsw pws exoun dikio pou lene oti to siadyktio 8a mas tre-lanh
o 8eos mazy sou adelfe

 

Δηλαδή, ο π. Ευστάθιος ζητάει από τον κ. Μιχαλόπουλο να τα πουν τηλεφωνικά, γιατί δεν τα καταφέρνει και τόσο καλά με το Ίντερνετ. Και του λέει:

«me ta grapta den bgenei akrh… kalytera na ta poume proswpika dioti 8a trela8w me ayta. eilikreina ftanw sto shmeio na pistepsw pws exoun dikio pou lene oti to siadyktio 8a mas tre-lanh»

Τι λέει λοιπόν ο π. Ευστάθιος; Λέει: «είναι τρελοί αυτοί της ΟΟΔΕ», ή λέει: «το διαδίκτυο θα μας τρελάνει»;;;

Πράγματι! Ο άνθρωπος αυτός, ο κ. Μιχαλόπουλος, είναι εντελώς ΑΡΡΩΣΤΟΣ!!! Και αν δεν υπήρχε θέμα να συκοφαντηθεί το έργο της ΟΟΔΕ, από τις ασυναρτησίες του, εις βάρος ανθρώπων που δεν μας γνωρίζουν, ΔΕΝ θα κάναμε τον κόπο να ασχοληθούμε μαζί του. Όμως μια και το αποφασίσαμε μετά από 2 χρόνια συκοφαντιών, θα το φτάσουμε ως το τέλος, πριν σιγήσουμε και πάλι.

Επιστρέφοντας στον π. Ευστάθιο, να πληροφορήσουμε τους αναγνώστες αυτής της απολογίας, ότι ο π. Ευστάθιος, ΤΟΤΕ ήταν μέλος της πρωτογενούς λίστας των Απολογητών. Ποτέ δεν υπήρξε μέλος της ΟΟΔΕ. Τον π. Ευστάθιο τον γνώρισα εγώ πρώτος από τα άλλα μέλη των Απολογητών, και ήμουν αυτός που τον συνέστησα στην υπόλοιπη ομάδα. Με τον π. Ευστάθιο, ΠΡΙΝ δημιουργηθούν οι Απολογητές, συνεργασθήκαμε επί δύο περίπου χρόνια, στα δωμάτια συζητήσεων του Palk Talk, στο δωμάτιο που διατηρούσε με το ψευδώνυμο: «or8odoxos». Και το δωμάτιο στο οποίο συνεργαζόμασταν τότε, λεγόταν: «Ορθοδοξία – Ορθοπραξία». Σήμερα ο π. Ευστάθιος, συνεργάζεται ακόμα μαζί μας, αλλά όχι πλέον στην κεντρική λίστα των Απολογητών, αλλά σε μία από τις θυγατρικές της λίστες που δημιουργήθηκαν (λόγω πλήθους συνεργατών κυρίως, και λόγω καταμερισμού εργασιών), στη λίστα βοήθειας των πρώην Προτεσταντών. Και είναι ένας από τους αγαπητούς και σεβαστούς ιερείς, που ευλογούν την προσπάθειά μας.

Στο επόμενο μήνυμα, είναι καιρός να δούμε, τι λέει ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ο π. Κυριακός Τσουρός, και ο Αρχιεπίσκοπος για την ΟΟΔΕ και το βιβλίο μου!!!
 

9. Τι λέει γι’ αυτά ο π. Κυριακός Τσουρός και ο Αρχιεπίσκοπος;

Ας προχωρήσω όμως και στο τελευταίο μέρος του πρώτου μηνύματος του κ. Μιχαλόπουλου. Αλλά πριν μιλήσω εκτενέστερα για τη γνώμη του Αρχιεπισκόπου, να πω ότι ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΔΕΙΑΣ του π. Κυριακού Τσουρού, θα σας βάλω εδώ το τηλέφωνό του, ώστε να τον ρωτήσετε άμεσα, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ στον κ. Μιχαλόπουλο, και ΠΟΙΑ είναι η γνώμη του για την ΟΟΔΕ. Βεβαίως αυτές τις ημέρες είναι σε άδεια, αλλά υπάρχει στο γραφείο του αντικαταστάτης ώσπου να γυρίσει. Σε λίγες ημέρες όμως, θα μπορείτε να τα πείτε και με τον ίδιο προσωπικά! Γιατί τον π. Κυριακό τον κρατάμε διαρκώς ενήμερο για όσα κάνουμε, και του δίνουμε αντίγραφα για όσα γράφουμε, είτε σε ψηφιακή μορφή, είτε σε χαρτί! Και ξέρει καλά και ποιοι είμαστε, και τι λέμε, και τι κάνουμε! Γι’ αυτό θεώρησε χάσιμο χρόνου να απαντήσει στον κ. Μιχαλόπουλο.

Το τηλέφωνο του π. Κυριακού Τσουρού, υπεύθυνου αιρέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, είναι αυτό:

ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ

Πρωτοπρεσβύτερος π. Κυριακός Τσουρός.

Τηλ.: 210.72.72.240-1

Ας προχωρήσουμε τώρα στον Αρχιεπίσκοπο.

Στο τέλος του μηνύματός του με το οποίο ξεκίνησε ο κ. Μιχαλόπουλος την επίθεσή του εναντίον μας, (όπως μπορείτε να δείτε στη διεύθυνση: ), έβαλε την εξής πρόταση:

«Απάντηση του Μακαριότατου κ. Χριστόδουλου (στον Παναγιώτη) για τον Μαυρομάγουλο: «Δεν γράφει έτσι ένας πραγματικός Ορθόδοξος!»».

Εάν σκεφθούμε λοιπόν, το πόσο «λαλίστατος» είναι ο κ. Μιχαλόπουλος, παραθέτοντας κατ’ επανάληψιν τα ίδια κατεβατά στο παρόν (και όχι μόνο) φόρουμ, εύλογα γεννάται η απορία: Γιατί άραγε είναι τόσο «ΦΕΙΔΩΛΟΣ» στο τι του απάντησε ο Αρχιεπίσκοπος; Γιατί άραγε, ΔΕΝ μας παρέθεσε ολόκληρο το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου;;; Μόνο αυτή την πρόταση του απάντησε ο Μακριώτατος; Δεν νομίζω! Γιατί άραγε, ο κ. Μιχαλόπουλος ΔΕΝ μας έβαλε ολόκληρο το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου;

Η απάντηση, αρχίζει να «αχνοφαίνεται», πολλά μηνύματα του κ. Μιχαλόπουλου μετά, στο μήνυμά του στη διεύθυνση: http://www.orthodoxia.gr/modules.cfm?dir=forum&fname=messageread&forum=2&id=77&thread=3&collapse=0 Εκεί ο κ. Μιχαλόπουλος, αφού μας πληροφορεί για την επιστολή του προς τον Μακαριώτατο, μας γράφει ΜΕΡΟΣ της επιστολής του Μακαριωτάτου, και το παρουσιάζει ως εξής:

«Αρχιεπ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ, για Ν. Μαυρομάγουλο: «Δεν έχει ήθος και ύφος ορθόδοξο»!..

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2004 8:21 πμ

Αγαπητέ κ. Παναγιώτη,

Είναι αλήθεια ότι μέχρι πριν από ένα δυο αιώνες περίπου η Αγία Τριάς δεν εικονίζετο Ως «Πατήρ, Υιός και Άγιον Πνεύμα», διότι τον Πατέρα δεν τον είδε κανείς και επομένως δεν μπορεί να τον εικονίσει, διότι ό,τι ζωγραφίσει θα είναι πλάσμα της φαντασίας του. Αλλά ο χαρακτηρισμός της απεικονίσεως αυτής ως βεβήλου είναι μάλλον υπερβολικός. Διότι Ο Ιησούς Χριστός (Υιός) έγινε άνθρωπος και ορθώς απεικονίζεται ως άνθρωπος. Ο Παράκλητος (Άγιον Πνεύμα) εθεάθη υπό μορφήν περιστεράς καταβαίνον κατά την βάπτισιν του Χριστού και καλώς εικονίζεται. Ο Πατήρ δεν εθεάθη παρά μόνον υπό την μορφήν ενός των τριών αγγέλων που εφιλοξένησεν ο Αβραάμ υπό την δρυν του Μαμβρή. Αλλά από την Μορφήν του Αγγέλου μέχρι την μορφήν του ανθρώπου δεν υπάρχει μεγάλη απόστασις και γι’ αυτό είπαμε ότι ο χαρακτηρισμός βέβηλος είναι βαρύς. Η απεικόνισις του Πατρός ως γηραιού ανθρώπου είναι λανθασμένη, αλλά όχι βέβηλος διότι δεν γίνεται με πρόθεσιν ασεβή, αλλά από άγνοιαν. Για να είναι κάτι βέβηλον προυποτίθεται ότι ενέχει κάποια συνειδητή ασέβεια.

Συμπέρασμα: Το απόσπασμα που μας στείλατε δεν έχει στοιχεία ανορθόδοξα, αλλά έχει ύφος που μαρτυρεί κάποια σκληρότητα στην κριτική, δηλαδή δεν φαίνεται να έχει ήθος και ύφος ορθόδοξο (πράο, ήρεμο, διαλλακτικό και φιλάνθρωπο).»

Καθώς κάποιος διαβάζει την ανωτέρω επιστολή, καταλαβαίνει ότι ο κ. Μιχαλόπουλος, ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ να παρουσιάσει την επιστολή αυτή, επειδή ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ τα όσα έγραφα για τις ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ της «Αγίας Τριάδος»!!! Αν παρουσίαζε την επιστολή, θα φαινόταν ότι ακόμα και ο Αρχιεπίσκοπος, διαφωνεί μαζί του, στην προσκύνηση της εικόνας αυτής! Όταν όμως είδε, ότι με τις παραθέσεις ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΣΥΝΟΔΟΥ που έκανα, δεν μπορούσε πλέον να διατηρήσει την αιρετική του θέση υπέρ της εικόνας αυτής, προσπαθεί τουλάχιστον να κρατήσει την επίθεσή του σε ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ενάντια στο πρόσωπό μου! Έτσι μας αποκαλύπτει ένα ακόμα ΤΜΗΜΑ της επιστολής αυτής, που στην ουσία ΣΥΜΦΩΝΕΙ με τις θέσεις μου κατά της εικόνας αυτής, αλλά που στο τέλος διαφωνεί μαζί μου ως προς τον ΤΡΟΠΟ που εκθέτω το ζήτημα. Έτσι ο κος Μιχαλόπουλος, περιορίζεται σε μια προσωπική επίθεση, εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου, εναντίον μου (υποτίθεται)!

Ή μήπως όχι;;;

Γιατί λέω: «ή μήπως όχι;»;

Αν δείτε προσεκτικά τις προηγούμενες απαντήσεις μου, θα διαπιστώσετε ότι ο κ. Μιχαλόπουλος είναι ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΤΗΣ των κειμένων άλλων! Πώς λοιπόν μπορεί να μας αποδείξει, ότι αυτή η επιστολή είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙ από τον Μακαριώτατο, έχοντας στο ιστορικό του, τόσες άλλες ΑΠΑΤΕΣ, που εκτέθηκαν στα προηγούμενα μηνύματά μου με ντοκουμέντα; Συνεπώς, διαβάζοντας την επιστολή αυτή, αναρωτιέμαι για ορισμένα πράγματα:

1. Πώς γνωρίζουμε ότι αυτή είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙ μια επιστολή του Μακαριωτάτου, και όχι ένα κατασκεύασμα του κ. Μιχαλόπουλου;

2. Τι σχέση έχουν τα λόγια αυτά, με τα λόγια που μας έλεγε ο κ. Μιχαλόπουλος, στην πρώτη του επιστολή; Γιατί στην πρώτη, έγραφε: «Δεν γράφει έτσι ένας πραγματικός Ορθόδοξος!». Εδώ όμως, το κείμενο είναι πολύ διαφορετικό, και αυτή η πρόταση δεν υπάρχει πουθενά. Είναι προφανής η ΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΗ αλλοίωση του κ. Μιχαλόπουλου.

3. Γιατί την επιστολή του κ. Χριστόδουλου, δεν την παραθέτει ολόκληρη; Τι λέει παρακάτω;

4. Γιατί ΔΕΝ υπάρχει στη συνέχεια στο τέλος της επιστολής, υπογραφή του Μακαριωτάτου; Μήπως έχει απαντήσει αντί γι’ αυτόν, κάποιος από το γραφείο της Επισκοπής εκ μέρους του, και αυτό ο κ. Μιχαλόπουλος το κρύβει;

5. Πώς είναι δυνατόν ο κ. Μιχαλόπουλος, να επικαλείται τη μαρτυρία του Αρχιεπισκόπου ως έγκυρη, όταν ο ίδιος ο κ. Μιχαλόπουλος, σε αυτό το ίδιο τόπικ, σε αυτό το ίδιο φόρουμ, (αλλά και αλλού), γράφει μηνύματα ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ; Γιατί μπορείτε να δείτε στην εξής διεύθυνση: http://www.orthodoxia.gr/modules.cfm?dir=forum&fname=messageread&forum=2&id=60&thread=3&collapse=0 μεταξύ άλλων, και τον ηχηρό τίτλο: «ΤΑ «ΚΟΥΣΟΥΡΙΑ» ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΜΕ (ΤΥΠΟΥ ΒΑΒΥΛΗ) ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ»!!!

Ας δούμε όμως και μερικά ακόμα παραδείγματα, για το πόσο εκτιμάει ο κ. Μιχαλόπουλος τον Αρχιεπίσκοπο, ώστε να θεωρεί τη γνώμη του έγκυρη, εναντίον μου:

Στο φόρουμ: http://clubs.pathfinder.gr/orthodoxy/208664?forum=26796&read=1723 γράφει ο κ. Μιχαλόπουλος για τον Αρχιεπίσκοπο:

«Αυτοί που ανάφερα», δεν ανήκουν πραγματικά στην Εκκλησία, (και ας φοράνε μίτρα!) διότι έχουν εκπέσει στη συνείδηση του κλήρου και του λαού ως αιρετικοί, είτε ως Νικολαϊτες είτε ως Σιμωνιακοί.
Ο ένας ανήκει στην Μιμή, ο άλλος στον Σημίτη, κλπ κλπ.
Αυτοί θα ανήκουν στην «εκκλησία» σου, σε εκείνη που δεν θέλει τον έλεγχο διότι έχει «λερωμένη τη φωλιά της». Ανήκουν στην «ορθοδοξία» του Χριστόδουλου που όταν κάποιος ζητάει κάθαρση τον αποκαλεί… «εχθρό της Εκκλησίας»! Ακούς εκεί «Εκκλησία» τα.. «κακά του ταύρου»!..

 

Στο φόρουμ: http://clubs.pathfinder.gr/orthodoxy/208664?forum=26796&read=1626 γράφει ο κ. Μιχαλόπουλος για τον Αρχιεπίσκοπο:

Τα μάθατε;
Ο κ. Χριστόδουλος ξεπληρώνει τους αιρετικούς παπικούς για τα δήθεν λείψανα της αγίας Βαρβάρας που του δώσανε! Και άρχισε αλισβερίσι με αυτούς στο (κοντά στο Δρομοκαϊτειο) προσκύνημα, όπου και το θεολογικό οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας!
Στο σχετικό δε «Δελτίο Τύπου» που μου έστειλαν σήμερα, η αίρεση και ο παπισμός αναφέρεται ως Εκκλησία! («Στα πλαίσια της πολιτιστικής συνεργασίας της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος με τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία»).
Αναφέρεται δε και σε «αδελφικές σχέσεις των Αποστολικών Εκκλησιών Αθηνών και Ρώμης»!!!..
Δηλώνει δε αδιάντροπα ότι: «Η πρωτοβουλία αυτή έχει βαθιά εκκλησιολογική σημασία, και δεν περιορίζεται σε μία απλή ανάπτυξη επιμορφωτικών σχέσεων»!!!..

Τρελάθηκε τελείως ο Μακαριότατος, ή πάει να προλάβει τον κ. Βαρθολομαίο στο ξεπούλημα της Εκκλησίας; Δεν μας έφταναν οι «αδελφές» μητροπολίτες (για τους οποίους πρόσφατα η Εκκλησία ζήτησε προστασία των προσωπικών δεδομένων τους), έχουμε τώρα και το (αισχρό και αυτό) «αδελφάτο» («εκκλησιολογικής σημασίας!) αίρεσης και Ορθοδοξίας!!!..»

6. Πώς μπορεί ο κ. Μιχαλόπουλος, να κατηγορεί το «ύφος» μου ως αντορθόδοξο, έχοντας ο ίδιος τέτοιο ύφος για τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά και για τον προκαθήμενο της Ορθοδοξίας ολόκληρης;

7. Πώς μπορεί στις 23 Ιουλίου 2004, ο κ. Χριστόδουλος, να έχει γράψει εναντίον του βιβλίου μου αυτά που ισχυρίζεται ο κ. Μιχαλόπουλος, όταν στις 23 Ιουνίου 2004, (έναν μήνα ενωρίτερα), είχε στείλει ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ για το βιβλίο μου, όπου λέει τα ακριβώς αντίθετα πράγματα;

Παρακαλώ, δείτε την επιστολή αυτή του κ. Χριστόδουλου, και παρατηρήστε ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ, στη διεύθυνση: http://www.oodegr.com/oode/biblia/biog1/eikones/xristodoulos.jpg

Συγχωρέστε με που παραθέτω τις επιστολές αυτές «ευλογώντας τα γένια μου», (που δεν έχω), αλλά αναγκάζομαι να το κάνω, όχι για να φιγουράρω, αλλά για να δείξω το μέγεθος της απάτης του κ. Μιχαλόπουλου! Παρακαλώ, αν αμφιβάλετε για την επιστολή, δείτε την υπογραφή του Μακαριωτάτου στην ανωτέρω διεύθυνση!

Διαβάστε να γράφει εκεί ο Μακαριώτατος, μεταξύ άλλων και τα εξής για το βιβλίο μου «Αναζητώντας την Αλήθεια»:

«Είναι ένα λίαν ενδιαφέρον πόνημα, το οποίο ξέρει στο φως της αλήθειας του Ευαγγελικού λόγου. Σήμερα δε που η εποχή μας κατακλείεται από πλειάδα ιδεολογικών ρευμάτων, τέτοιες μελέτες συμβάλλουν τα μέγιστα στη σωστή ενημέρωση και οικοδομή των πιστών… η συγκεκριμένη εργασία θα βοηθήσει πολλούς να βρουν διέξοδο από τον δρόμο του πονηρού…» και ολοκληρώνει με τις ευχές του.

Παρακαλώ πολύ! (Επιμένω!) ανοίξτε το δεσμό που σας έδωσα, και δείτε την υπογραφή του Μακαριωτάτου! Διαβάστε τη σκαναρισμένη επιστολή του, και διαπιστώστε, ότι γράφει ΠΡΑΓΜΑΤΙ αυτά που ισχυρίζομαι εδώ!

Δεν σας φαίνεται παράξενο, ο Αρχιεπίσκοπος, έναν μήνα μετά από ένα τέτοιο μήνυμα, να έχει γράψει στον κ. Μιχαλόπουλο ενάντια στο ίδιο βιβλίο; Τι να πιστέψω; Ότι ο μακαριώτατος πάσχει από διχασμό προσωπικότητας, επειδή μου παρουσιάζει μια υποτιθέμενη ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΗ επιστολή του, ο κ. Μιχαλόπουλος, που έχει διαστρέψει σε ένα του μόνο μήνυμα ΤΑ ΠΑΝΤΑ;

Εάν δεχθώ ότι πράγματι υπάρχει τέτοια επιστολή, που γράφει για το ύφος μου αυτά τα πράγματα, ένα μόνο μπορώ να υποθέσω: Ότι ΔΕΝ ανήκει στον Μακαριώτατο Χριστόδουλο! Ότι κάποιος από το γραφείο του, για να τον «ξεκουράσει», απάντησε στον κ. Μιχαλόπουλο. Και πως αυτός είναι ο λόγος που ο κ. Μιχαλόπουλος ΔΕΝ μας παραθέτει ολόκληρη την επιστολή! Γιατί ίσως κρύβει το μυστικό ότι γράφτηκε από κάποιον άλλον εκ μέρους του Μακαριωτάτου!

Φυσικά, αν και με τα παραπάνω για μια φορά ακόμα ο κ. Μιχαλόπουλος έχει εκτεθεί και σε αυτό τον τομέα, εγώ ΔΕΝ είμαι ικανοποιημένος! Δεν είμαι ικανοποιημένος από το γεγονός, ότι κάποιος από το γραφείο του Αρχιεπισκόπου, πιστεύει ότι το ύφος μου στο συγκεκριμένο απόσπασμα του βιβλίου μου για την εικόνα – είδωλο της «Αγίας Τριάδος»:

«μαρτυρεί κάποια σκληρότητα στην κριτική, δηλαδή δεν φαίνεται να έχει ήθος και ύφος ορθόδοξο (πράο, ήρεμο, διαλλακτικό και φιλάνθρωπο)».

Όποιος κι αν είναι αυτός λοιπόν, που έγραψε την επιστολή εκ μέρους του Μακαριωτάτου Χριστόδουλου, οφείλω να ΥΠΕΡΑΜΥΝΘΩ του ύφους μου, για το συγκεκριμένο ζήτημα. Γιατί πιστεύω ότι ήταν ΥΠΕΡ ΤΟ ΔΕΟΝ ΠΡΑΟ, με δεδομένο ότι αναφέρομαι σε ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΜΙΑΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ, ΜΙΑΣ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ, ΠΟΛΛΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ, ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΕΔΑΦΙΩΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ! Με δεδομένο το ότι αναφέρομαι σε ΚΑΤΑΦΩΡΗ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΑ ΕΝΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ! Πιστεύω ότι ο Χριστός όχι απλώς θα μιλούσε έτσι αν υπήρχαν είδωλα στον οίκο του Πατρός Του, αλλά για μια φορά ακόμα θα τα πετούσε έξω, μαζί με όσους τα επιτρέπουν!

Και πώς θα υπερασπίσω το ύφος μου; Με δύο τρόπους:

1. Ζητώντας σας να συγκρίνετε την επιστολή που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι έγραψε ο Μακαριώτατος Χριστόδουλος, για το κατά πόσον είναι ή δεν είναι συγχωρημένο να υπάρχει η συγκεκριμένη εικόνα, το περιστέρι ή απεικόνιση του Πατρός στις Εκκλησίες μας, με αυτά που αποφασίσθηκαν στην Πανορθόδοξη Σύνοδο, τα οποία σας παρέθεσα στη διεύθυνση: http://www.orthodoxia.gr/modules.cfm?dir=forum&fname=messageread&forum=2&id=76&thread=3&collapse=0 Παρακαλώ διαβάστε το, και κάντε μια σύγκριση, με αυτά που λέει η υποτιθέμενη επιστολή του Μακαριωτάτου!

2. Ζητώντας σας να συγκρίνετε το ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΥΦΟΣ, με το ύφος ΤΗΣ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ για το ίδιο θέμα!!! Και θα το κάνω αυτό, παραθέτοντας τα δικά μου λόγια από τη μία, και τα λόγια της Πανορθοδοξης Συνόδου του 1666 στη Μόσχα, από την άλλη!

Δικά μου λόγια στο βιβλίο μου. Παρακαλώ προσέξτε τη «σκληρότητα στην κριτική», και το «μη Ορθόδοξο ήθος και ύφος, που δεν είναι πράο, ήρεμο, διαλλακτικό και φιλάνθρωπο» που επιδεικνύω στο επίμαχο αυτό κείμενο:

«Σύντομα όμως, ανακάλυψα ότι στις περισσότερες Ορθόδοξες Εκκλησίες, υπήρχε η απαγορευμένη εκείνη απεικόνιση, η (λεγομένη) τής Αγίας Τριάδος. Φυσικά, δεν ήταν δυνατόν να επιτρέπεται να προσκυνείται ένα τέτοιο κατασκεύασμα! ΄΄Δεν έφυγα από μια αίρεση για να μπω σε μια άλλη!΄΄ είπα στο Γιώργο, κι εκείνος μου έδωσε ένα βιβλίο, που αποδείκνυε ότι όχι μόνο αυτή η εικόνα απαγορεύεται από την Εβδόμη Οικουμενική Σύνοδο, αλλά επίσης ότι περιέχει αιρετικά στοιχεία. Αυτό με καθησύχασε, επειδή είδα ότι η Εκκλησία είχε πράγματι τη σωστή θέση, κι ότι το φταίξιμο ήταν ανθρώπων που δε γνώριζαν, ή αμελούσαν να κάνουν το σωστό. Αμέσως, φωτοτύπησα μερικές σημαντικές σελίδες τού βιβλίου, και τις μοίρασα στους πρεσβυτέρους των τοπικών ναών, όπου έβλεπα αυτό το κατασκεύασμα. Δυστυχώς όμως, άλλοι Πρεσβύτεροι δεν έδωσαν σημασία, άλλοι δεν το απέσυραν για να μη στενοχωρήσουν τους δωρητές, άλλοι επειδή ήταν παλιά εικόνα αξίας, και ένα σωρό άλλες δικαιολογίες. Ειδικά ένας, όχι μόνο δεν απέσυρε το είδωλο από το ναό, αλλά την επομένη φορά που πήγα στη Θεία Λειτουργία, φορούσε (αν είναι δυνατόν!), ένα ρούχο, που από πάνω μέχρι κάτω, είχε δεκάδες αντίτυπα αυτής τής αντιχριστιανικής και βέβηλης εικόνας! Κι εγώ, εν’ πάση περιπτώσει το ξεπέρασα, αφήνοντας την κρίση στον Θεό, μια και η Εκκλησία το απαγόρευε, και το φταίξιμο ήταν στους Πρεσβυτέρους προσωπικά. Άλλοι όμως, σκανδαλίστηκαν τόσο, που δεν ξέρω αν κάποτε θα το ξεπεράσουν».

Τώρα, παρακαλώ, προσέξτε το ΟΡΘΟΔΟΞΟ ύφος, όπως ακριβώς μας το διδάσκουν οι Αρχιερείς της Αγιωτάτης του Χριστού Εκκλησίας, στην ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΔΟ της Εκκλησίας μας, σε μια Πανορθόδοξη Σύνοδο του 1666 στη Μόσχα. Προσέξτε πόσο πιο «πράο, ήρεμο, διαλλακτικό, φιλάνθρωπο και μαλακό» είναι το ύφος των ιεραρχών μας στη Σύνοδο αυτή, περί της ίδιας εικόνας:

«Κωλύομεν τάς αχαμνάς και αμαθείς ζωγραφίας ανεπιστημόνων και ματαιοφρόνων ανδρών …και άλλα τοιαύτα ατοπήματα απρεπή, εμποδίζομεν….

…τον Πατέρα, πολιόν και τον μονογενή του Υιόν εις την γαστέρα αυτού, και περιστεράν αναμέσον αυτών ζωγραφίζειν, λίαν απρεπές και ανάρμοστον υπάρχει….

…Και ο θεολογικώτατος Ιωάννης ο Δαμασκηνός, εν βιβλίω δ’ περί εικόνων: «Πρός δε τούτοις, φησί, του αοράτου και απεριγράπτου και ασχηματίστου Θεού τις δύναται ποιήσαι μίμημα; Παραφροσύνης τοίνυν άκρας και ασεβείας το σχηματίζειν το Θείον»….»

Αφήνω τα συμπεράσματα της σύγκρισης σ’ εσάς τους αναγνώστες. Αν νομίζετε ότι το ύφος μου στο συγκεκριμένο τμήμα του βιβλίου μου, είναι λιγότερο «ορθόδοξο», από το ύφος της Πανορθόδοξης Συνόδου για ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ, επειδή το γράφει κάποιος από το γραφείο του Αρχιεπισκόπου, για να μη στεναχωρήσει τους ιερείς που παραβαίνουν τους Ιερούς Κανόνες, συγχωρέστε με!

Εγώ όμως, προτιμώ να μιμηθώ αντί για το ύφος της «ανεκτικότητας» στην ειδωλολατρία, το ύφος της Αγίας και Ιεράς Πανορθόδοξης Συνόδου! Τόσο, όσον αφορά το συγκεκριμένο είδωλο, όσον και όσους το διατηρούν στους Ιερούς Ναούς του Κυρίου. Και ας με πει όποιος θέλει «σκληρό» και «αντορθόδοξο».

Γιατί εγώ ΕΙΔΑ ανθρώπους να χάνονται σκανδαλιζόμενοι από το είδωλο αυτό!

Εδώ τελείωσε ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ των απαντήσεών μου προς τον κο Μιχαλόπουλο. Θα συνεχίσω με τα υπόλοιπα μηνύματά του που απέμειναν, (γιατί έχει και εκεί πολλές συκοφαντίες και διαστροφές), πρώτα ο Θεός από Δευτέρα.

Ως τότε, να σας θυμίσω τις διευθύνσεις των ΤΡΙΩΝ επίμαχων βιβλίων, τα οποία κατηγόρησε ο κ. Μιχαλόπουλος ως αιρετικά, και για τα οποία μπορείτε να σχηματίσετε προσωπική άποψη. Μπορείτε να τα βρείτε ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ δωρεάν στις εξής διευθύνσεις:

1. Αναζητώντας την Αλήθεια: http://www.oodegr.com/oode/biblia/biog1/perieh.htm

2. Πύρινος Ποταμός: http://www.zephyr.gr/stjohn/per-pyri.htm

3. Απαγορευμένες Απεικονίσεις: http://www.zephyr.gr/stjohn/per-apag.htm

Καλό Σαββατοκύριακο, και καλή σας ανάγνωση!

 

10. Ο Παν. Μιχαλόπουλος βρίζει τον σεβ. Μητροπολίτη Λεμεσού επειδή τον εκθέτει

Ας συνεχίσουμε τις απαντήσεις προς τον ψευδοκατήγορο Παν. Μιχαλόπουλο, ώσπου να απαντήσουμε όλα όσα έχει γράψει εδώ. Και ας συνεχίσουμε από τη νεώτερη συκοφαντία του, μια και είναι πρόσφατη.

Επειδή στις απαντήσεις μου αναφέρθηκα στον σεβ. Αθανάσιο, Μητροπολίτη Λεμεσού, και για το ρόλο του στην έκδοση και προώθηση του βιβλίου μου, επιχείρησε να με διαψεύσει, δήθεν με το ότι μετά από υπόδειξη του κ. Μιχαλόπουλου, αφαιρέθηκε η ιστοσελίδα της ΟΟΔΕ από την ιστοσελίδα της Ι.Μ. Λεμεσού, ως… αιρετικής.

Βεβαίως, η αλήθεια είναι και πάλι ακριβώς αντίθετη! Επειδή άλλοι αναγνώστες του φόρουμ, έδωσαν δεσμό της ιστοσελίδας της Ι.Μ. Λεμεσσού, όπου στη λίστα των δεσμών τους, φυσικά η ΟΟΔΕ υπάρχει! Ορίστε ο δεσμός: http://www.imlemesou.org/dev/index.php?option=com_weblinks&catid=47&Itemid=149

Μάλιστα, είναι ενδιαφέρον, ότι στην ίδια ιστοσελίδα της Ι.Μ. Λεμεσού, υπάρχει και η ομιλία που έκανα ενώπιον του σεβ. Αθανασίου Λεμεσού, προ δύο ετών, σε κατασκήνωση σπουδαστών. Είχα πάει τότε στην Κύπρο καλεσμένος του σεβ. Αθανασίου, με έξοδα της μητρόπολης, για να κάνω δύο ομιλίες σε κατασκηνώσεις σπουδαστών, και να γυρίσουμε ταινία για βοήθεια των κατηχητών της Κύπρου, όσον αφορά τη σωστή αντιμετώπιση των αιρέσεων, και την προώθηση του βιβλίου μου. Μία ταινία που φυσικά χρησιμοποιείται και αξιοποιείται από τους κατηχητές της Κύπρου. Η διεύθυνση της ομιλίας μου (για να δείτε ότι η συνεργασία μου με την Ι.Μ. Λεμεσού είναι αλήθεια), μπορεί να βρεθεί εδώ: http://www.imlemesou.org/dev/index.php?option=com_remository&Itemid=155&func=select&id=1&page=13 Μοναδικό πρόβλημα, το ότι παρά τις επανειλημμένες ενημερώσεις μου προς του κατασκευαστές της ιστοσελίδας, η ομιλία δεν έχει ακόμα διορθωθεί, καθώς περίπου η μισή στο κεντρικό της μέρος, είναι κατεστραμμένη.

Το μοναδικό ίσως σημείο αλήθειας στα όσα γράφει ο κ. Μιχαλόπουλος για τους «δεσμούς», είναι ότι επειδή η ιστοσελίδα της Ι.Μ. Λεμεσού ανανεώθηκε προ λίγων μηνών, προφανώς διορθώθηκαν τυχόν λάθος δεσμοί που υπήρχαν σε αυτή. Επίσης, να πω ότι στην παλαιά ιστοσελίδα της Ι.Μ. Λεμεσού, υπήρχαν κυριολεκτικά δεκάδες δεσμοί που οδηγούσαν σε άρθρα της ΟΟΔΕ, (κατόπιν δικής τους αίτησης να χρησιμοποιηθούν), που κάλυπταν πλήρως την ενότητα «Αιρέσεις» της παλιάς ιστοσελίδας τους. Όλα αυτά έχουν πλέον αντικατασταθεί από τη νέα τους ιστοσελίδα, που έχει αρκεσθεί στο να στέλνει τους αναγνώστες κατ’ ευθείαν στην κεντρική ιστοσελίδα της ΟΟΔΕ, χωρίς να δημοσιεύει δεσμούς για κάθε μας θέμα, όπως παλιά. Πιθανόν αυτές τις κατασκευαστικές αλλαγές, ο κ. Μιχαλόπουλος να τις θεώρησε προσωπική του επιτυχία, και πως δήθεν κατάφερε να συκοφαντήσει αρκούντως την ΟΟΔΕ στον σεβ. Μητροπολίτη Αθανάσιο.

Να πω επίσης, ότι τις ημέρες αυτές, έλαβα μία ακόμα πρόσκληση από την Ι. Μητρόπολη Λεμεσού για να επισκεφθώ την πόλη τους, εντός των προσεχών μηνών, για μια νέα συνεργασία μας, που πιθανόν περιλαμβάνει και τις τελικές διορθώσεις για το δεύτερο βιβλίο μου που θα εκδώσουν σύντομα.

Και για να δείξω την συνεχιζόμενη και έμπρακτη συνεργασία μας, παρακαλώ ακούστε το ηχογραφημένο αρχείο που υπάρχει όταν ανοίξετε την ιστοσελίδα περιεχομένων του πρώτου βιβλίου μου: http://www.oodegr.com/oode/biblia/biog1/perieh.htm Περιμένετε λίγο να φορτώσει το ηχητικό αρχείο, και θα ακούσετε το διαφημιστικό μήνυμα που εκπέμπει για το βιβλίο μου στην Κύπρο, ο Ραδιοσταθμός της Ι. Μητροπόλεως Λεμεσού. Στο τέλος του μηνύματος, θα ακούσετε επίσης ότι ο ίδιος Ραδιοσταθμός της Ι.Μ. Λεμεσού, είναι αυτός που προωθεί το βιβλίο μου στην Κύπρο.

Τι έκανε λοιπόν ο κ. Μιχαλόπουλος, μόλις αντιλήφθηκε ότι και πάλι εκτέθηκαν τα ψεύδη του, και ότι η ιστοσελίδα της Ι. Μητρόπολης Λεμεσού, έχει ΑΚΟΜΑ την ιστοσελίδα της ΟΟΔΕ στους δεσμούς της; Φυσικά κατά τη συνήθειά του, έσπευσε να την… ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΕΙ!

Και ενώ σε ένα σωρό μηνύματά του, με έντονους τίτλους, έγραφε για τον σεβ. Αθανάσιο: «Άξιος!», όταν υποτίθεται ότι είχε αφαιρέσει το δεσμό της ΟΟΔΕ, ξαφνικά μετά από την έκθεση που υπέστησαν οι απάτες του για την Ι.Μ. Λεμεσού, άρχισε να ΒΡΙΖΕΙ τον σεβ. Αθανάσιο, αποκαλώντας τον στον τίτλο του μηνύματός του: «Χωματερή», και μάλιστα: «Ξανά πάλι χωματερή», υπονοώντας ότι και πριν ο σεβ. Αθανάσιος ήταν «χωματερή» ( http://www.orthodoxia.gr/modules.cfm?dir=forum&fname=messageread&forum=2&id=113&thread=3&collapse=0 ). Βεβαίως για τους τύπους βάζει κάποια ερωτηματικά στο τέλος, μια και πριν τον τιμούσε ως «άξιο». Όμως είναι σαφής η ύβρις και η βλασφημία του κ. Μιχαλόπουλου, ενάντια στον σεβ. Αθανάσιο, επειδή δεν του έκανε τη χάρη να μας θεωρήσει αιρετικούς!

Γιατί άλλο όμως τον κατηγορεί ο κ. Μιχαλόπουλος τον σεβ. Αθανάσιο, εκτός από το ότι έχει δεσμό προς την ΟΟΔΕ;

Τον κατηγορεί, επειδή η ιστοσελίδα του περιέχει και δεσμό προς την ιστοσελίδα http://www.psyche.gr , που είναι μια πράγματι προβληματική ιστοσελίδα. Λέτε να έχει δίκιο, και να είναι η ιστοσελίδα της Ι.Μ. Λεμεσού «αξιοκατάκριτη» λόγω αυτής της ιστοσελίδας που έχει στους δεσμούς της;

Όχι βέβαια! Την εν λόγω ιστοσελίδα, την είχαμε κάποτε ως δεσμό και στη δική μας ιστοσελίδα της ΟΟΔΕ. Γιατί στο ξεκίνημά της, και για χρόνια, η ιστοσελίδα αυτή, ΔΕΝ είχε προβλήματα, και τα έλεγε καλά, στο βαθμό που τα είχαμε ερευνήσει. Ώσπου κάποιος αναγνώστης μας ενημέρωσε ότι περιείχε πολλά προβληματικά σημεία. Εμείς, αφού μπήκαμε στις διευθύνσεις που μας υπέδειξε ο αναγνώστης μας αυτός, και αφού διαπιστώσαμε ότι πράγματι είχε προβλήματα, αφαιρέσαμε την ιστοσελίδα αυτή από τους Ορθόδοξους δεσμούς μας. Είναι προφανές λοιπόν, ότι επειδή είναι παλιά ιστοσελίδα, που παλιά ήταν σωστή, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας της Ι.Μ. Λεμεσού ΔΕΝ έχουν αντιληφθεί ότι πλέον έχει προβληματικά άρθρα, από Ορθόδοξης πλευράς. Και γι’ αυτό δεν την έχουν αφαιρέσει από τους δεσμούς τους.

Βρήκε λοιπόν ο κ. Συκοφάντης (συγνώμη, ο κ. Μιχαλόπουλος ήθελα να πω), ευκαιρία να συκοφαντήσει την Ι.Μ. Λεμεσού και ευθέως τον μητροπολίτη της, επειδή περιέχουν τον δεσμό αυτόν!

Γιατί άραγε, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ πρώτα, όπως έκανε προκειμένου να συκοφαντήσει την ΟΟΔΕ; Γιατί βεβαίως την ΟΟΔΕ δεν την έβγαλαν, επειδή δεν είχαν λόγο να τη βγάλουν. Την εν λόγω ιστοσελίδα όμως, ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ τι γράφει τώρα πια, σίγουρα θα την αφαιρούσαν από τους δεσμούς τους!

Τους ενημέρωσε λοιπόν ο κ. Μιχαλόπουλος; Ή μήπως απλώς άρπαξε την ευκαιρία να τους συκοφαντήσει, επειδή του χαλάνε τη συνταγή, προκειμένου να μας βγάλει αιρετικούς;

Κρίνατε!

Θα πούμε όμως και άλλες απάτες του κ. Μιχαλόπουλου, ώσπου να φανεί η γύμνια των συκοφαντιών του σε όλη της τη σήψη!


 

11. Συκοφαντική συνεργασία του κ. Μιχαλόπουλου με έναν Παλαιοημερολογίτη**

Η επόμενη συκοφαντία του κ. Μιχαλόπουλου που θα απαντήσουμε εδώ, βρίσκεται στην εξής διεύθυνση του ίδιου αυτού τόπικ: http://www.orthodoxia.gr/modules.cfm?dir=forum&fname=messageread&forum=2&id=29&thread=3&collapse=0

Εκεί ο κ. Μιχαλόπουλος, παραθέτει το μήνυμα κάποιου «Γιάννη», ο οποίος του γράφει κατ’ αρχήν τα εξής:

««Αγαπητέ Παναγιώτη,
Εύχομαι να είσαι καλά, παρακολουθώ τη συζήτηση στο φόρουμ περί Παΐσιου.

http://forums.pathfinder.gr/Religion_Beliefs/Christianity/thread.html?thread=29589»

Πριν πω περισσότερα, δείτε τι υπάρχει στη διεύθυνση αυτή! Συκοφαντίες του κ. Μιχαλόπουλου, ενάντια στον γέροντα Παϊσιο! Τις οποίες ο εν λόγω Γιάννης, παρακολουθεί με πολύ ενδιαφέρον, ως Παλαιοημερολογίτης που είναι, (κάτι που ο κ. Μιχαλόπουλος το αποκρύπτει εδώ), μια και οι Παλαιοημερολογίτες ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ τον γέροντα Παϊσιο, επειδή ήταν εναντίον τους!

Συνεχίζω λοιπόν, με τα όσα επικολλάει ο κ. Μιχαλόπουλος για την ΟΟΔΕ, και τι συζητάει με τον Παλαιοημερολογίτη «Γιάννη»:

 

«ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥ, ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ΕΥΧΟΜΑΙ ΔΕ, ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΛΑ, ΦΙΛΕ ΜΟΥ!

«Αλήθεια γιατί τα βάζεις με την ΟΟΔΕ. Μονο λογω της προέλευσης κάποιων μελών της; υπάρχουν κι άλλα;»

ΟΛΑ ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΦΡΑΣΗ: «ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ»-ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΒΑΒΥΛΙΔΕΣ!

http://forums.pathfinder.gr/Religion_Beliefs/Christianity/thread.html?thread=29589&id=30728

«Eχω κι εγώ κάτι εναντίον τους. Αν προσέξεις κάπου στην σελίδα κατά του οικουμενισμού έχουν κάτι επιστολές που τους έστειλε ένας οικουμενιστης του Φαναρίου που δικαιολογεί τις συμπροσευχές κλπ. Αφού παραθέτουν τα δικά του, ουσιαστικά δεν παίρνουν θέση.
http://www.oodegr.com/oode/oikoymen/synpros1.htm
Κάθομαι λοιπόν και γράφω περί τις 8 σελίδες με πολύ ψάξιμο και κόπο αναιρώντας σημείο προς σημείο τις πλάνες τους. Αφού τους το έστειλα μου είπαν ότι συμφωνούν απόλυτα με αυτά που έγραψα αλλά δεν θα το δημοσιεύσουν .... γιατί λέει μιλούσα με συγκεκριμένα ονόματα και αυτοί δεν θέλουν να τους θίξουν. Έγραψα δηλαδή ότι ο Οικουμενισμός είναι αίρεση και έβαλα γραπτά και φωτογραφίες του Βαρθολομαίου σε συμπροσευχές και τέτοια και αυτό δεν τους άρεσε. Λες και ο Οικουμενισμός που είναι αίρεση κηρύττεται στα λόγια και στην πράξη από τους άγνωστους Χ. ΑΗΔΙΑΣΑ.
Οι άγιοι όταν εμφανιζόταν μια αίρεση δεν αποκήρυτταν την αίρεση γενικά και αόριστα αλλά τον συγκεκριμένο την κάθε φορά αιρετικό. Από κει και πέρα άρχισα κι εγώ να τους υποψιάζομαι...
Τα λέμε, ΙΩΑΝΝΗΣ.»
»

Με έμμεσο τρόπο, μέσω του Γιάννη του Παλαιοημερολογίτη, (ιδιότητα που αποκρύπτεται στο μήνυμα), κατηγορούμαστε ως «Οικουμενιστές» από τον κ. Μιχαλόπουλο. Είναι όμως έτσι; Ας δούμε τι άλλο έχουν κρύψει οι δύο αυτοί συνένοχοι!

Πράγματι, στη διεύθυνση που επικολλάει ο Γιάννης, από την ΟΟΔΕ, είναι οι απαντήσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις ερωτήσεις μας, περί ορισμένων ενεργειών των ιεραρχών τους, τις οποίες φυσικά ανεβάσαμε σε άρθρο, για να είναι γνωστές οι θέσεις τους επί του ζητήματος. Αλλά ο Γιάννης, ΞΕΧΝΑΕΙ να πει, ότι εκτός από το άρθρο αυτό, στην ενότητα που έχουμε περί Οικουμενισμού, υπάρχουν και ΠΛΗΘΟΣ ΑΡΘΡΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟ, ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ!!! Για του λόγου το αληθές, δείτε και μόνοι σας: http://www.oodegr.com/oode/oikoymen/oikoymen.htm

Τι λέτε; Η απόκρυψη όλων αυτών των άρθρων, και η παρουσίαση του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ άρθρου με επιχειρήματα που υποστηρίζουν τον Οικουμενισμό (και αυτό ως έναν βαθμό μόνο), δεν είναι ΑΠΑΤΗ;

Γιατί άραγε αυτός ο Γιάννης θέλει να συμμαχήσει με τον Μιχαλόπουλο, εναντίον μας; Για τους εξής λόγους:

1. Και ο Μιχαλόπουλος, όπως και οι Σχιματικοί Παλαιοημερολογίτες, συκοφαντούν τον γέροντα Παϊσιο και διαφόρους ιεράρχες. Άρα ταιριάζουν.

2. Στην Ιστοσελίδα της ΟΟΔΕ, έχουμε πλέον και ενότητα που εκθέτει τους Σχισματικούς Παλαιοημερολογίτες, εδώ: http://www.oodegr.com/oode/orthod/orthod.htm , με 5 άρθρα στο κάτω μέρος. Συνεπώς, έχει συμφέρον ο «Γιάννης» αυτός, να μας παρουσιάσει δήθεν ως Οικουμενιστές.

3. Εκτός των ανωτέρω, με τον «Γιάννη» αυτόν, έχουμε και μια προϊστορία γνωριμίας, από προσωπική αλληλογραφία που είχαμε προ ετών, μαζί του. Με λίγα λόγια, γράφει ορισμένα πράγματα, και ομολογουμένως, είναι λίγο πιο συνεπής από τον κ. Μιχαλόπουλο, σε αυτά που γράφει. Ας δούμε όμως τι ΑΚΡΙΒΩΣ συνέβη με τον «Γιάννη» αυτόν, για να λυθεί κάθε απορία, και να φανεί ο τρίτος λόγος που συμφωνεί με τον κ. Μιχαλόπουλο, ενάντια στην ΟΟΔΕ:

Ο «Γιάννης» αυτός, μας έγραψε προ ετών, ζητώντας μας να του δώσουμε τη δυνατότητα να αναιρέσει το άρθρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με την ευλογία του πνευματικού του. ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ, αλλά παρουσιάσθηκε ως Ορθόδοξος.

Εμείς του απαντήσαμε ότι βεβαίως είμαστε πρόθυμοι γι’ αυτό, όμως εδώ κάτι συνέβη, (δεν έχω ακόμα καταλάβει τι), και κάποιο μήνυμα ή χάθηκε, ή παρεξηγήθηκε, ΜΕ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΗ, και ΟΧΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ, (διευκρινίζω για να είμαι δίκαιος ότι ΕΜΕΙΣ κάτι κάναμε λάθος, ή γράψαμε λάθος. Δεν έχω καταλάβει τι έγινε), και η αλληλογραφία μας σταμάτησε εκεί, χωρίς να λάβει συνέχεια. Εκείνος προφανώς πίστεψε ότι δεν του απαντήσαμε επειδή δεν θέλαμε να δημοσιεύσουμε απάντηση στα όσα εκείνος θεωρούσε «Οικουμενιστικά». Εμείς βεβαίως περιμέναμε να μας στείλει κάποιο άρθρο, που όμως για χρόνια ΔΕΝ λάβαμε, και το θέμα είχε ξεχασθεί.

Η επόμενη φορά που επικοινωνήσαμε μαζί με αυτόν τον «Γιάννη», ήταν στο φόρουμ «Ρωμιοσύνη» του Παθφάιντερ, όταν ανακάλυψα ότι σε ένα μήνυμά του εκεί, μας κατηγορούσε για Οικουμενιστές, επειδή δεν δεχθήκαμε να δημοσιεύσουμε την απάντησή του στο άρθρο αυτό του Πατριαρχείου. Από τη ΔΗΜΟΣΙΑ συζήτησή μας που ακολούθησε, ανακάλυψα ότι ΕΙΧΕ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΔΙΚΙΟ, γιατί κάπου είχαμε χάσει ή παραλείψει, ή παρερμηνεύσει (δεν ξέρω) κάποιο μήνυμά του, με αποτέλεσμα να ευθυνόμαστε ΕΜΕΙΣ για τη διακοπή της επικοινωνίας μας. (Ακόμα δεν ήξερα ότι είναι Παλαιοημερολογίτης, κάτι που το έκρυβε κατά συνήθειαν). Μόλις συνειδητοποίησα ότι ευθυνόμαστε εμείς για τη διακοπή αυτής της επικοινωνίας, του ζήτησα εκ νέου, να μας στείλει την αναίρεση των επιχειρημάτων αυτών, και ΤΟΝ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΑ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ.

Πράγματι, σε λίγους μήνες, το άρθρο του που απαντούσε, κατέφθασε. Αλλά (ω, τι έκπληξη!), στο άρθρο αυτό, δεν απαντούσε απλώς σε επιχειρήματα, αλλά ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ ΕΠΩΝΥΜΑ, ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ!!! Και επίσης, ΤΟΤΕ έγινε γνωστό, ότι ο άνθρωπος αυτός ήταν Παλαιοημερολογίτης.

Του απάντησα ότι επιθυμούμε ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ, και να περιορισθεί μόνο στην αναίρεση των επιχειρημάτων, γιατί στην ΟΟΔΕ, ΔΕΝ επιθυμούμε να υπάρχουν κατηγορίες ενάντια σε Χριστιανούς Ιεράρχες. Για μια φορά ακόμα, τον διαβεβαίωσα, ότι ΑΝ κάνει αυτή την αφαίρεση των προσωπικών κατηγοριών, και περιορισθεί ΜΟΝΟ στα επιχειρήματα, ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ, βεβαίως θα δημοσιεύαμε το άρθρο του, έστω και αν ήταν Παλαιοημερολογίτης.

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΞΑΝΑΕΣΤΕΙΛΕ ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΟ. Προφανώς, αυτό που ήθελε, ήταν να κατηγορήσει ιερείς, και όχι απλώς να απαντήσει στα επιχειρήματα. Και δεν του άρεσε, που τον περιορίζαμε καθαρά σε επίπεδο επιχειρηματολογίας, ΧΩΡΙΣ τις διαρκείς κατηγορίες, που έχουν συνηθίσει να εκτοξεύουν οι Παλαιοημερολογίτες στα βιβλία του ενάντια στους Ορθοδόξους κληρικούς. Δεν του αρνηθήκαμε να το δημοσιεύσουμε. Του είπαμε να το διορθώσει, και ΜΕΤΑ να το δημοσιεύσουμε. Και αν την πρώτη φορά η ευθύνη βάραινε εμάς, που κάτι μπλέξαμε στην αλληλογραφία μας, αυτή τη δεύτερη φορά που επικοινωνήσαμε μαζί του, είμασταν ΞΑΚΑΘΑΡΟΙ και ΣΑΦΕΣΤΑΤΟΙ, στο τι του ζητήσαμε. Ώστε δεν είναι πλέον δικαιολογημένος να λέει ότι δήθεν αρνηθήκαμε να το δημοσιεύσουμε.

Είναι πλέον πιστεύω εμφανής και ο τρίτος λόγος, που ο εν λόγω άνθρωπος, έσπευσε να προσεγγίσει τον κ. Μιχαλόπουλο. Ήταν σίγουρος, ότι εμείς καλύπτουμε τους Οικουμενιστές, επειδή δεν θέλουμε να κατηγορήσουμε πρόσωπα. ΑΝ όμως μας είχε στείλει το άρθρο του ΧΩΡΙΣ τέτοιες προσωπικές κατηγορίες, βεβαίως θα υπήρχε αυτή τη στιγμή στην ΟΟΔΕ. Και το λέω υπεύθυνα και εδώ, αν το διαβάσει ο Γιάννης: Όπως έχουμε ήδη πει, ακόμα και τώρα, αν μας σταλεί το άρθρο αυτό διορθωμένο, ΧΩΡΙΣ να αναφέρεται σε πρόσωπα, θα δημοσιευθεί με μεγάλη μας χαρά!

Και εδώ να πούμε, ότι η δικαιολογία του «Γιάννη», όταν γράφει ότι: «Οι άγιοι όταν εμφανιζόταν μια αίρεση δεν αποκήρυτταν την αίρεση γενικά και αόριστα αλλά τον συγκεκριμένο την κάθε φορά αιρετικό», ΣΕ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ, για τους εξής λόγους:

1. Δεν μιλάμε για αιρετικούς, αλλά για παραβιάσεις ιερών κανόνων από ιεράρχες μας.

2. Εμείς, ούτε άγιοι είμαστε, ούτε ιεράρχες, για αν έχουμε το δικαίωμα να καυτηριάζουμε ονομαστικά τους Ιεράρχες της Εκκλησίας μας, με Αγιοπνευματική εξουσία.

3. Οι άγιοι μιλούσαν ονομαστικά για τον κάθε ΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗ, και όχι για όποιον ιεράρχη της Εκκλησίας παραβιάζει τους ιερούς κανόνες. Ούτε καν μιλούσαν ονομαστικά για τον κάθε αιρετικό! Πόσο μάλλον για έναν ιερέα της Εκκλησίας!

Για να δείτε του λόγου το αληθές των ανωτέρω ισχυρισμών μου, σας παραθέτω τα τελευταία μηνύματα της αλληλογραφίας που είχαμε με τον «Γιάννη». (Επώνυμο και διεύθυνση μέηλ του δεν παραθέτω για ευνόητους λόγους):
 

-----Αρχικό μήνυμα-----

Από: "O.O.D.E." <oode@altecnet.gr>

Αποστολή: Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2005 11:09 πμ

Προς:

Θέμα: RE: peri symproseyxon me airetikous

Αγαπητέ εν Χριστώ αδελφέ καλημέρα!

Θέλησα να σου θυμίσω εκείνο το άρθρο απάντηση που μου είπες ότι θα έστελνες στην ΟΟΔΕ για τα επιχειρήματα του Πατριαρχείου.

Φαντάζομαι ότι θα έχεις δει, πως η θεματολογία της ΟΟΔΕ διευθύνθηκε πολύ, και συμπεριέλαβε και ζητήματα οικουμενισμού. Οπότε το άρθρο εκείνο θα ήταν χρήσιμο να το βάλουμε μέσα.

Ο Θεός να είναι μαζί σου


 

-----Original Message-----

From:

Sent: Tuesday, March 01, 2005 12:48 AM

To: oode@acn.gr

Subject: ΑΠ: peri symproseyxon me airetikous

Χάρηκα πολύ για το mail σου. Ηδη η απάντησή μου είναι έτοιμη. Θα ήθελα να την δείξω στον πνευματικό μου για πιθανές διορθώσεις και σου τη στέλνω άμεσα, το πολύ σε λίγες μέρες.Εχω συμπεριλάβει και κάποιες φωτογραφίες σχετικές με το θέμα, ελπίζω να μην υπάρχει πρόβλημα στο να μπούν.

Επι τη ευκαιρία να σε συγχαρώ για την πραγματικά πολύ καλή δουλειά που κάνετε και εύχομαι ο Θεός να σας ενισχύει.

Με χαρά μου διαπίστωσα ότι έστω και έμμεσα συμμετείχα σε κάποιο συγκεκριμένο άρθρο κατά του Οικουμενισμού, γιατί κάποια κομμάτια δικά μου απο συζητήσεις στο ιντερνετ χρησιμοποιήθηκαν αυτούσια.

Εν Χριστώ

Ιωάννης 

-----Original Message-----

From:

Sent: Tuesday, March 08, 2005 1:50 AM

To: oode@acn.gr

Subject: ΑΠ: peri symproseyxon me airetikous

Αδελφοί Νίκρομ και Θωμά,

το άρθρο-αναίρεση , εκείνου του πατριαρχικού κειμένου περί συμπροσευχών,επιτέλους το τέλείωσα.

Με τις ευλογίες και του πνευματικού μου, νοιώθω πως βάζω ένα λιθαράκι, στον μεγάλο αγώνα που οφείλουν να κάνουν οι Ορθόδοξοι χριστιανοί , κατά της παναιρέσεως του Οικουμενισμού.

Θα σας παρακαλούσα μόνο , επειδή έχει δουλευτεί με πολύ κόπο και ξενύχτια, να μπεί αυτούσιο στην ιστοσελίδα της ΟΟΔΕ.

Αν πάλι θέλετε κάτι να συζητήσουμε επ αυτού , είμαι πρόθυμος.

Καλή συνέχεια στο έργο σας.

Φιλικά

Γιάννης ...

Καθηγητής Μ.Ε.

 


 

-----Αρχικό μήνυμα-----

Από: "O.O.D.E." <oode@altecnet.gr>

Αποστολή: Τρίτη, 1 Μαρτίου 2005 7:03 μμ

Προς:

Κοιν.: "Thomas F. Dritsas" <newromanity@...>

Θέμα: RE: peri symproseyxon me airetikous

Καλησπέρα!

Σοβαρά; Δεν ήξερα ότι υπήρχαν δικά σου κομμάτια στα άρθρα αυτά! Μάλλον ο Θωμάς τα λεηλάτησε από κάποιο φόρουμ. (Πού γράφεις;) Ο Θωμάς έχει αναλάβει το θέμα του Οικουμενισμού. Θα του κοινοποιήσω το μήνυμα για να τον ρωτήσω.

Αυτός θα αναλάβει να "κριτικάρει" το τι πρέπει να μπει και τι όχι. Είναι δική του ευθύνη. Στείλε εσύ ό,τι έχεις, και θα δούμε, και θα συνεννοηθούμε αν θέλει κάποια αλλαγή.

Ο Θεός μαζί σου, και περιμένουμε

Με αγάπη

Νίκος.

--

ΟΟΔΕ

www.oodegr.com


 

----- Original Message -----

From: "O.O.D.E."

To:

Cc: "Thomas F. Dritsas"

Sent: Monday, April 04, 2005 1:08 PM

Subject: RE: peri symproseyxon me airetikous

Καλημέρα!

Εγώ λόγω φόρτου πράγματι δεν το έχω διαβάσει ακόμα. Θα το διαβάσω κατ' ευθείαν όταν μου το στείλει ο Θωμάς έτοιμο για την τελική δημοσίευση, για να μη χάνω χρόνο με διπλό διάβασμα.

Το έστειλα στον Θωμά, ο οποίος το διάβασε, και μου είπε ότι όπως είναι, δεν μπορεί να μπει, γιατί θίγει πρόσωπα, και δεν έχει μόνο επιχειρηματολογία.

Θα καταγράψει τα σημεία που θεωρεί προβληματικά, και θα σου τα στείλει, για να καταλήξετε σε ένα τελικό κείμενο, που δεν θα θίγει πρόσωπα, αλλά που θα απαντάει στα σημεία που μας ενδιαφέρουν. Προφανώς λόγω έλλειψης χρόνου, δεν έχει προλάβει και αυτός να σε ενημερώσει. Έχουμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ δραστηριότητες, και δεν σταματάμε λεπτό. Οπότε μην ανησυχείς. Όλα θα γίνουν.

Το μήνυμα αυτό το κοινοποιώ και στον Θωμά, για να του το θυμίσω να σου γράψει.

Ο Θεός μαζί σου!

Νίκος.

--

ΟΟΔΕ

www.oodegr.com
 

 

-----Original Message-----

From:

Sent: Thursday, April 07, 2005 1:52 AM

To: Thomas F. Dritsas

Cc: oode@acn.gr

Subject: ΑΠ: peri symproseyxon me airetikous

Αγαπητοί μου Θωμά και Νίκο,

λυπάμαι ιδιαίτερα που τελικά δεν θα βάλετε την εργασία μου πάνω στο θέμα των συμπροσευχών με τους ετεροδόξους.

Διαφωνώ με την άποψή σας να μην αναφέρονται ονόματα αλλά μόνο καταστάσεις. Αυτό θα έπρεπε να μου το είχατε ξεκαθαρίσει από την αρχή. Θα σας πώ δυό λόγια , χωρίς καμία πρόθεση να σας κριτικάρω , απλά να σας βοηθήσω να θυμηθείτε κάποια πράγματα που τα γνωρίζετε αλλά σας διέφυγαν.

Αν ο αγώνας σας είναι αγνός αντιαιρετικός - που πιστεύω ότι έτσι είναι - τότε ως οδοδείκτες σας θα πρέπει νάχετε τους Αγίους μας σε αντίστοιχες καταστάσεις.

Ξεκινάμε βέβαια πάντοτε με την προυπόθεση ότι έχετε αντιληφθεί σε βάθος ότι η πραγματικά υπουλότερη και επικινδυνότερη αίρεση για την Ορθοδοξία , όχι μόνο τώρα αλλά μέχρι τα βάθη των αιώνων , είναι ο Οικουμενισμός.

Τι έκαναν οι άγιοι και ομολογητές της πίστεως μόλις αντιλαμβάνονταν την κήρυξη κακοδιδασκαλιών; Αμέσως χωρίς να λογαριάζουν τις επιπτώσεις ως προς τον εαυτό τους , μάχονταν ανοικτά αυτόν ή αυτούς που έσπερναν τα ζιζάνια. Με τεκμήρια θεολογικά, με επιστολές προς αδελφούς για ενημέρωση και οτιδήποτε άλλο περνούσε από το χέρι τους.

Αυτούς που μάχονταν ήταν οι πατριάρχες τους , οι επίσκοποί τους, οι συλλειτουργοί τους,πολλές φορές οι ίδιοι οι πνευματικοί τους πατέρες. Δεν ήταν όμως εμπόδιο γι αυτούς το συναισθηματικό δέσιμο που προυπήρχε με τα πρόσωπα αυτά, ούτε η υψηλή θέση των προσώπων αυτών ή η δύναμή τους. Γιατί πάνω απ όλα υπερίσχυε η αγάπη για την Εκκλησία.

Ακολουθούσε ο αγώνας για να αφυπνιστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι έτσι ώστε τελικά να συγκληθεί η πολυπόθητη αγία Σύνοδος με την οποία ερχόταν η πάταξη της αιρέσεως και η καταδίκη των αμετανόητων οπαδών της.

Εχω την ευλογία να διαθέτω τα πρακτικά των Οικουμενικών Συνόδων. Εκεί μέσα καταγράφονται όλες οι ανταλλαγές συζητήσεων για τις διάφορες αιρέσεις που ξεπηδούσαν στην Εκκλησία και στηλιτεύονταν τόσο η ίδια η νοσηρή διδασκαλία όσο και το αντίστοιχο πρόσωπο. Δεν ήταν καθόλου ανώνυμη η αναφορά τους ούτε γινόταν συζητήσεις για κάποιο θέμα "με αόρατους δράστες".

Αυτό γινόταν για δύο βασικά λόγους: Aφενός μεν για να ενημερωθεί το ορθόδοξο ποίμνιο για το ποιοί είναι αυτοί που διαδίδουν εσφαλμένα πράγματα και να τους προσέχει πλέον ώστε να μην πλανηθεί, αφετέρου δε για να δοθεί μια ευκαιρία στα ίδια αυτά τα άτομα να αντιληφθούν τα λάθη τους και να μετανοήσουν. Καθαρά δηλαδή για ποιμαντικούς σκοπούς. Ονομαστικά λοιπόν αναφέρονταν οι Πατέρες και για τον Άρειο , τον Νεστόριο , τον Μακεδόνιο ,τον Διόσκορο, τον Σεβήρο κ.α. πολλούς.

Αυτές τις μέρες γίνεται το εξής παράλογο. Ο ... θα παραστεί στην κηδεία του πάπα.Δηλαδή τι νόημα έχουν τα λόγια εναντίον των συμπροσευχών και της συμμετοχής των ορθοδόξων σε τελετές αιρετικών αν δεν στηλιτευτεί το ίδιο το πρόσωπο άμεσα;

Δείτε τόσα και τόσα αγωνιστικά περιοδικά ή εφημερίδες που λένε τα πράγματα κυριολεκτικά με το όνομά τους (Ορθόδοξος Τύπος, Χριστιανική, άρθρα των ... κ.α.).

Καλή η ευγένεια , καλό είναι να τα έχουμε καλά με τον κόσμο, αλλά προέχει η αλήθεια και το κύρος της Εκκλησίας. Γιατί αν αφήνουμε να πλάνώνται αόριστες κατηγορίες περί οικουμενισμού κατά κάποιων αόρατων δραστών μέσα στην Εκκλησία μόνον κακό κάνουμε. Περνάει η εντύπωση ότι η κάθαρση είναι κάτι το δύσκολο και ότι στο Σώμα Της είναι αναμεμιγμένο το ψεύδος με την αλήθεια. Αν εφαρμόζουμε τα λόγια του Κυρίου μας "το ναί ναι και το ού ού" μόνο θετικές υπηρεσίες προσφέρουμε στην Εκκλησία. Η διπλωματία και η συγκάλυψη δεν είχαν και δεν έχουν θέση εδώ.

Όσο γι αυτό που λέει ο Θωμάς "Μελλοντικά, εαν υπάρξει κάποιο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ θέμα, μπορεί να κάνουμε εξαίρεση" πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι τα σημαντικά έχουν έρθει ήδη προ πολλού. Τα αναθέματα κατά του παπισμού έχουν αρθεί εδώ και 40 χρόνια, αναγνωρίσεις μυστηρίων των παπικών έχουν γίνει επίσημα το 1995, κοινό ποτήριο ήδη υπάρχει σε εκκλησίες του εξωτερικού εδώ και τρείς τουλάχιστον δεκαετίες σύμφωνα και με τον π.Μεταλληνό και επίσημη διακοινωνία ήδη ενεργείται μεταξύ πατριαρχείου Αντιόχειας και Μονοφυσιτών εδώ και 10 περίπου χρόνια. Τι άλλο να περιμένεις ; Τέλος Θωμά , φυσικά και ανήκω στην Ακαινοτόμητη Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού. Ακολουθώ το πάτριο εορτολόγιο και σε καμία περίπτωση δεν αποδέχομαι τον χαρακτηρισμό του σχισματικού. Κάνω τον αντιοικουμενιστικό αγώνα μου ΜΕΣΑ από την Εκκλησία. Οι κανόνες αλλά και η εν γένει Παράδοση της Εκκλησίας μας παρέχουν κάθε δικαίωμα ,αλλά και υποχρέωση ταυτόχρονα, να μην κοινωνούμε με επισκόπους που κηρύττουν λόγω και έργω την αίρεση του Οικουμενισμού αλλά και με αυτούς που έχουν κοινωνία με τους ανωτέρω , ακόμη και αν διαφωνούν στα λόγια μαζί τους.Δεν θα επεκταθώ μέσα από ένα μήνυμα , ούτε επιδιώκω έναν διάλογο τέτοιου είδους αλλά αν στο μέλλον με χρειαστείτε είμαι πρόθυμος , πρώτα ο Θεός.

Εχω την πεποίθηση ότι διάγουμε κοινό αγώνα. Γι αυτό και σας θεωρώ αδελφούς εν Χριστώ. Αν κάποιοι φέρονται φανατικά τέτοιοι υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντοτε και από τις δύο πλευρές. Ο στόχος μας δεν θα πρέπει να είναι το να αποδείξουμε ο ένας στον άλλον ότι έχει καλύτερα επιχειρήματα ή ότι αυτός είναι η Εκκλησία και ο άλλος όχι. Θα πρέπει με ειλικρίνεια να βρούμε και να αποβάλλουμε τα ζιζάνια που έχουν εισβάλλει στην Εκκλησία τα τελευταία χρόνια και τότε αυτό το τείχος που έχει μπεί ανάμεσα σε αδελφούς θα καταρρεύσσει αυτόματα.

Εν Χριστώ

Γιάννης


 

 

-----Original Message-----

From: O.O.D.E. [mailto:oode@altecnet.gr]

Sent: Thursday, April 07, 2005 8:02 PM

To:

Cc: Thomas F. Dritsas (newromanity@...)

Subject: RE: peri symproseyxon me airetikous

Αγαπητέ μας φίλε

Κατ' αρχήν, δεν είπαμε ότι δεν θα το δημοσιεύσουμε. Είπαμε ότι θα το δημοσιεύσουμε αφού πρώτα βγουν τα ονόματα. Ένα επιχείρημα είναι καλό, (και μάλιστα με διαχρονική αξία), όταν λείπουν τα ονόματα.

Πραγματικά λυπήθηκα που έμαθα ότι δεν ανήκεις στην Εκκλησία του Χριστού. Μπορεί να είμαι σύμφωνος με το παλιό ημερολόγιο ως σωστότερη πρακτική, αλλά δεν εγκρίνω το να γίνει κάποιος σχισματικός, επειδή υπάρχουν ανάξιοι κληρικοί στην Εκκλησία. Αν υπήρχε εδώ Παλαιοημερολογίτικη Εκκλησία με έγκυρο ιερατείο, θα ήμουν κι εγώ εκεί. Γιατί έχω μελετήσει εκτενώς το παλαιοημερολογιτικό ζήτημα, και ξέρω καλά και τους πονηρούς λόγους που οδήγησαν στην αλλαγή του ημερολογίου, αλλά και τις αντικανονικές χειροτονίες των σχισματικών. Δυστυχώς λοιπόν, Παλαιοημερολογίτικη Εκκλησία με έγκυρους επισκόπους στην περιοχή μας, δεν υπάρχει. Και παραμένω με το νέο που έχει αποστολική διαδοχή. Και ας έχω φίλο επίσκοπο ΓΟΧ στη γειτονιά μου.

Θέλω επίσης να σου πω, ότι τα παραδείγματά σου είναι άτοπα. Επειδή δεν είμαι εγώ συγκρίσιμος με τους αγίους Πατέρες για να τους μιμηθώ στην έκθεση προσώπων. Δεν έχω την απαραίτητη διάκριση για να γνωρίζω σε ποιες περιπτώσεις είναι αυτό χρήσιμο και κατάλληλο.

Πέραν αυτού, δεν έχω ευλογία να κρίνω κανέναν ιερέα ονομαστικά. Συνεπώς δεν έχω και τη δυνατότητα να αποδεχθώ μια τέτοια πρόσκληση. Και ο αγώνας μου, που βεβαίως είναι κοινός με τον δικό σου στο θέμα αυτό, κατ' ανάγκην πρέπει να γίνεται ανώνυμα. Διαφορετικά, σε διαβεβαιώ ότι δεν κολλάω σε εξουσίες και φιλίες αν πρόκειται για την αλήθεια.

Εύχομαι κι εγώ, το τείχος που μας χωρίζει να αρθεί σύντομα.

Περιμένουμε την αναθεώρηση του κειμένου, χωρίς ονόματα, και θα το βάλουμε άμεσα.

Ο Θεός να είναι μαζί σου

Νίκος.

--

ΟΟΔΕ

www.oodegr.com


 

(Σημείωση: Στις ανωτέρω επιστολές, έχουν σβηστεί ονόματα ιερέων και ιεραρχών που αναφέρονται στα λόγια του Γιάννη, για τους ίδιους λόγους που σβήσαμε και το δικό του όνομα από τις επιστολές).

Πιστεύω ότι οι επιστολές αυτές, είναι ΥΠΕΡ ΑΡΚΕΤΕΣ, για να φανεί του λόγου το αληθές. Ας δούμε λοιπόν μερικά σημεία:

1. Δεν αρνηθήκαμε να βάλουμε το άρθρο του, μάλιστα ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΑΜΕ όπως μπορείτε να δείτε στην πρώτη επιστολή που δημοσιεύω εδώ, με ημερομηνία 18 Φεβρουαρίου 2005! Αυτό σημαίνει ότι ΤΟ ΘΕΛΑΜΕ!

2. Του ξεκαθαρίσαμε ότι το πρόβλημα είναι ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ που περιείχε το άρθρο του, και του ζητήσαμε να το μετατρέψει σε απλή επιχειρηματολογία.

3. Του απαντήσαμε στους λόγους για τους οποίους θεωρούμε τα επιχειρήματά του περί «επώνυμης καταγγελίας» λάθος. Αλλά εκείνος τα ξαναχρησιμοποίησε προς τον κ. Μιχαλόπουλο.

4. Του μιλήσαμε σαφώς, ότι πλέον στην ιστοσελίδα μας υπήρχε ειδική ενότητα περί Οικουμενισμού. Συνεπώς, δεν είναι δικαιολογημένος να λέει ότι δήθεν είμαστε οικουμενιστές.

5. Ο ίδιος ο Γιάννης, ομολογεί στις επιστολές του, ότι ο Θωμάς έχει χρησιμοποιήσει αυτούσια δικά του κείμενα σε άρθρα μας στην ΟΟΔΕ ενάντια στον Οικουμενισμό. Πώς είναι λοιπόν δυνατόν να μας κατηγορεί για οικουμενισμό, ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΥΤΟ;

6. Είναι εμφανές ότι ΜΟΛΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑ μας ενημερώνει ότι είναι Παλαιοημερολογίτης, κάτι που φαίνεται τόσο στο δικό του όσο και στο δικό μας τελευταίο μήνυμα.

7. Παρ’ όλα αυτά, εμείς εξακολουθούμε να είμαστε πρόθυμοι να δημοσιεύσουμε το άρθρο του, αλλά ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑΤΑ. Αυτά είναι και τα τελευταία μας λόγια προς αυτόν, όπως μπορείτε να δείτε στην τελευταία επιστολή που ανταλλάξαμε: «Περιμένουμε την αναθεώρηση του κειμένου, χωρίς ονόματα, και θα το βάλουμε άμεσα.».

(Εννοείται, ότι αν περιέχει επιχειρήματα Παλαιοημερολογίτικα, του τύπου: «Συμπροσευχήθηκαν, συνεπώς αυτομάτως εξέπεσαν του λειτουργήματός τους, συνεπώς θεωρούνται αιρετικοί, συνεπώς δεν έχουμε κοινωνία μαζί τους, συνεπώς αποσχιζόμαστε…», φυσικά ούτε αυτά θα μπουν. Αν δεχθεί να το διορθώσει για να μπει, θα έχει μόνο σωστά και Ορθόδοξα επιχειρήματα, και όχι τσαπατσούλικες αναφορές Παλαιοημερολογίτικου τύπου. Αυτό το λέω γιατί ΕΓΩ ΔΕΝ το έχω διαβάσει ακόμα, αλλά περιμένω να το λάβω διορθωμένο για να το διαβάσω).

Κατόπιν αυτού, το να μας κατηγορεί κάποιος ως οικουμενιστές, επειδή δεν θίγουμε πρόσωπα Ιεραρχών μας, πιστεύουμε ότι θα συμφωνείτε μαζί μας, ότι αποτελεί ΚΑΚΟΗΘΕΙΑ και ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ.

Υπάρχουν όμως και άλλα πράγματα στα οποία συκοφαντούμαστε εδώ από τον κ. Μιχαλόπουλο. Θα τα δούμε σε επόμενα μηνύματα…


 

12. Η ιστορία της ένταξης του κ. Μιχαλόπουλου στους Απολογητές

Στη διεύθυνση: http://www.orthodoxia.gr/modules.cfm?dir=forum&fname=messageread&forum=2&id=32&thread=3&collapse=0 βρίσκουμε την αφήγηση του κ. Μιχαλόπουλου για την ένταξή του στους Απολογητές. Επειδή όμως λέει πολλά ανακριβή ως ψευδή, θα δούμε πώς έχουν στην πραγματικότητα τα πράγματα.

Πριν αφηγηθώ όμως την ιστορία, θέλω να σταθώ στο θέμα με το οποίο ξεκινάει το μήνυμά του αυτό προς τον Καναδά, το οποίο μας επικόλλησε στην ανωτέρω διεύθυνση. Είναι ενδιαφέρον, ότι το ξεκινάει με κατηγορίες ενάντια στις οργανώσεις Ζωή και Σωτήρ, που είναι παραεκκλησιαστικές οργανώσεις. Μιλάμε για οργανώσεις του τύπου, για τις οποίες με συκοφαντούσε προς τον π. Κυριακό Τσουρό στο πρώτο του μήνυμα, ότι δήθεν εγώ τις κατηγορούσα στο βιβλίο μου, αν και είναι γραμμένες στα Δίπτυχα της Εκκλησίας! Φυσικά η αλήθεια όπως απέδειξα, ( http://www.orthodoxia.gr/modules.cfm?dir=forum&fname=messageread&forum=2&id=68&thread=3&collapse=0 ), είναι ότι ουδέποτε ΔΕΝ κατηγόρησα τις οργανώσεις αυτές, αλλά αντιθέτως, στο ίδιο αυτό τόπικ, τις κατηγορεί ΑΥΤΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ!!!

Ας προχωρήσουμε τώρα στην αληθινή ιστορία, για το πώς ο κ. Μιχαλόπουλος βρέθηκε μέλος των Απολογητών:

Ήταν 2004, και οι Απολογητές αριθμούσαν κάπου 35 άτομα τότε. Βρισκόμασταν σε μια περίοδο διαρκούς ανάγκης για περισσότερους συνεργάτες, καθώς ο πόλεμος με κάθε είδους αντιχριστιανικά στοιχεία, μαινόταν στα διάφορα φόρουμ (κυρίως τους Νεοπαγανιστές την εποχή εκείνη). Είμασταν ακόμα νέα ομάδα, και δεν είχαμε μαζέψει απαντήσεις για τα βασικά θέματα που αντιμετωπίζαμε. Τις είχαμε καταγραμμένες σε εγκυκλοπαίδειες και σκόρπια άρθρα, αλλά δεν υπήρχαν σε ψηφιακή μορφή, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Γι’ αυτό όλη μας η δραστηριότητα, εντοπιζόταν στο ζήτημα αυτό. Να βρούμε συνεργάτες, οι οποίοι αφ’ ενός να είναι μαχητικοί στα φόρουμ, αφ’ ετέρου να βοηθούν στην καταγραφή και ψηφιοποίηση του υλικού που χρειαζόμασταν για επικολλήσεις στα διάφορα φόρουμ.

Κάποια μέρα λοιπόν, η ΟΟΔΕ έλαβε ένα μέηλ, με τη διεύθυνση του κ. Μιχαλόπουλου, που ζητούσε βοήθεια ενάντια σε κάποιον Ευαγγελικό, και υπήρχε μέσα το κείμενό του. Επειδή είμαι πρώην Προτεστάντης, ανέλαβα εγώ το θέμα, μια και οι περισσότεροι ασχολιόντουσαν τότε με τους Νεοπαγανιστές, μαζεύοντας υλικό. Για τους Προτεστάντες εγώ είχα ήδη μαζεμένο υλικό, και έτσι απάντησα. Αυτή ήταν η πρώτη επαφή με το όνομα αυτό. Τελικά αποδείχθηκε, ότι άλλος είχε ζητήσει μήνυμα χάριν του κ. Μιχαλόπουλου, αλλά ήδη εκείνος είχε απαντήσει όταν έλαβε τη δική μας βοήθεια.

Λίγους μήνες αργότερα, λόγω αυτής της επιστολής μας, η διεύθυνση της ΟΟΔΕ, βρέθηκε προφανώς μεταξύ των διευθύνσεων που είχε στα χέρια του ο κ. Μιχαλόπουλος. Και άρχισε να καταφθάνει στα μηνύματά μας, μια σειρά από επιστολές του κ. Μιχαλόπουλου προς διάφορες εφημερίδες. Με μια πρώτη ματιά, ήταν πολύ καλογραμμένα τα μηνύματα αυτά, και ήταν εμφανής η ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ του κ. Μιχαλόπουλου. ΔΕΝ ήταν όμως επιστολές τέτοιες, που να δείχνουν την τάση του να κατακρίνει! Ήταν επιστολές ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΕΣ της Ορθοδοξίας! Πού να φαντασθώ τι θα ακολουθούσε!!!

Τις ημέρες εκείνες, μεταξύ των επιστολών που λάβαμε απ’ αυτόν και άλλους, ήταν και κάποιες επιστολές από μια Χριστιανική λίστα, που μόλις τον είχε διώξει. Από τη συζήτηση φάνηκε ότι τον έδιωξαν «επειδή ασχολιόταν με θέματα άσχετα της λίστας». Και δεν πήγε το μυαλό μου, στο «ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΘΕΜΑΤΑ» ήταν αυτά. Και σκέφθηκα ότι προφανώς η μαχητικότητά του θα ήταν ακατάλληλη για μια Χριστιανική λίστα, στην οποία γίνονται απλώς συζητήσεις για την οικοδομή των μελών της, ενώ αυτός ζητούσε μια λίστα ΜΑΧΙΜΗ, που θα μπορούσε να προσφέρει στον αγώνα κατά των εχθρών της Εκκλησίας. Και τον θεώρησα «κελεπούρι» ως συνεργάτη των Απολογητών! Μίλησα με τους άλλους, και τους είπα ότι σκοπεύω να τον καλέσω στη λίστα, και μου είπαν, ότι καλό είναι πρώτα να τον γνωρίσω από κοντά.

Επειδή υπήρχε στις επιστολές του τηλέφωνο, έσπευσα να του τηλεφωνήσω, για μια πιο άμεση επαφή. Και πράγματι, ήταν ένας ΕΥΓΕΝΕΣΤΑΤΟΣ άνθρωπος, που φαινόταν να ζέει από τη φλόγα της αγάπης του Χριστού! Μάλιστα, βρήκαμε αρκετά κοινά σημεία. Αποδείχθηκε ότι κατάγεται από την γειτονιά εκείνη που έχω το μαγαζί μου, και μου διηγήθηκε ιστορίες από τα παιδικά του χρόνια στην εκκλησία πίσω από το μαγαζί που εργάζομαι. Φαινόταν πράγματι ένας γλυκύτατος άνθρωπος! Αυτή ήταν η πρώτη εντύπωση. ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΣΘΗΚΑ τι θα ακολουθούσε!

Όταν έκλεισα το τηλέφωνο, ένιωθα πολύ ωραία, γιατί ήμουν σίγουρος για τον άνθρωπο αυτό, ότι είναι ένας πολύ ώριμος και πιστός Χριστιανός, αδικημένος και διωγμένος χάριν της πίστης του Χριστού. Μόνο μια απορία μου είχε μείνει: Επειδή διαρκώς με αποκαλούσε: «μοναδικέ μου φίλε», αναρωτιόμουν: «Γιατί μοναδικός; Τι έγιναν όλοι του οι άλλοι φίλοι;» Μια απορία, που σήμερα αναγνωρίζω, ότι θα έπρεπε να με προβληματίσει περισσότερο, ώστε να μη σπεύσω να τον συστήσω στους άλλους, ως το νέο μέλος της λίστας!

Για όλα αυτά, στο ανωτέρω μήνυμά του, ο κ. Μιχαλόπουλος, γράφει τα εξής ανακριβή:

«…Πάει λοιπόν και αυτό. Έληξε άδοξα, κακήν-κακώς, όταν μπήκαν στη συζήτηση οι απανταχού παρόντες ως κατάσκοποι των πάντων (ΟΟΔΕ «ανώνυμοι απολογητές»!!!) της Α.Ε. των υποστηρικτών όλων των κακώς κειμένων στην Εκκλησία.
…Πέρασε ένας μήνας απομόνωσης μου, όταν σκασμένος όπως σας είπα, βγήκα εντελώς από το Ίντερνετ!
…Μετά τον μήνα αυτό, επανασυνδέθηκα στο Ίντερνετ, και σε λίγο έλαβα ένα τηλεφώνημα από έναν άγνωστο, τον κ. Νίκο Μαυρομάγουλο. Μου είπε ότι έχουν μια ορθόδοξη ομάδα κατά των αιρέσεων και κάνουν αγώνα κατά των παγανιστών - ειδωλολατρών, και ότι με θέλουν μέλος της λίστας τους. Του είπα ότι είχα πρόβλημα με τις άλλες δυο λίστες, με τους υποστηρικτές της εκκλησιαστικής κοπροκρατίας, και μου απάντησε ότι γνωρίζει τις θέσεις μου, ότι κείμενά μου έχει λάβει και αυτός (και μάλιστα τόσο πολύ του αρέσουν που τα στέλνει, λέει, και σε άλλους!), και ότι με θέλουν για την αγωνιστικότητα μου. Εγώ δέχτηκα, αγνοώντας ότι αυτή η ομάδα, η ΟΟΔΕ, ήταν η σφιγγοφωλιά των «ανώνυμων απολογητών» που λέγαμε, κάτι που το έμαθα μετά, όταν ήμουν εκεί μέσα. Δεν με αγάθεψαν (με την κακή έννοια) με τις κολακείες τους και τα μεγάλα λόγια για τη σπουδαιότητα τους. Όταν λοιπόν άρχισα να αποκαλύπτω τους σκοπούς τους (ηθικούς, δογματικούς, εκκλησιολογικούς κλπ), ΜΕ ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ (Νίκος Μαυρομάγουλος – Θωμάς Δρίτσας, και ΣΙΑ)!..
»

Το πρώτο ψεύδος του κ. Μιχαλόπουλου στα παραπάνω, είναι ότι ανακατεύει τους «απολογητές» με τις προηγούμενες διαγραφές του. Φυσικά δεν είχαμε την παραμικρή ανάμειξη ή ιδέα για το τι έκανε εκείνος. Δεν τον ξέραμε καν. Για εμάς ήταν ένα από τα πολλές δεκάδες ονόματα που μας έστελναν μηνύματα καθημερινά στη λίστα. Τίποτα περισσότερο. Απλώς βλέπαμε κάποια κείμενα προς εφημερίδες που μας έστελνε, αλλά δεν είχε εκεί μέσα κάτι που να τον υποψιαστούμε. Στην χειρότερη περίπτωση, φαινόταν σαν ένας αγωνιστής κατά των κακώς κειμένων στην Εκκλησία. Δεν έμοιαζε στα κείμενα αυτά ο τρόπος του συκοφαντικός. Και ούτε διαβάζαμε αυτά τα κείμενα με την απαιτούμενη καχυποψία, για να διακρίνουμε αν αυτός που τα γράφει είναι «σπερμολόγος».

Τότε λοιπόν που προφανώς επανασυνδέθηκε στο Ίντερνετ ο κ. Μιχαλόπουλος, πρέπει να είναι η εποχή που ΠΡΟΣΕΞΑΜΕ τα κείμενά του, και του τηλεφώνησα. Τα όσα συζητήσαμε, τα ανέφερα πιο πάνω, και τα γράφει και αυτός άλλωστε. Ναι, πράγματι, του είπα ότι «γνωρίζω τις θέσεις του». Γιατί γνώριζα τα όσα μας έστειλε. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΟΜΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΑΚΟΜΑ!!! Συκοφαντίες κατά των αρχιερέων και των αγίων!

Γράφει λοιπόν στο ανωτέρω κειμενάκι του τα εξής: «Όταν λοιπόν άρχισα να αποκαλύπτω τους σκοπούς τους (ηθικούς, δογματικούς, εκκλησιολογικούς κλπ), ΜΕ ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ (Νίκος Μαυρομάγουλος – Θωμάς Δρίτσας, και ΣΙΑ».

Περί των δογματικών και εκκλησιολογικών σκοπών μας, ήδη έχω δείξει στα ανωτέρω μηνύματά μου πόσο συκοφαντικά είναι αυτά που ισχυρίζεται. Μένει να φανεί στα υπόλοιπα μηνύματά μου, ποιοι ήταν οι σκοποί της ομάδας μας, οι «ηθικοί». Και εκεί θα γελάσετε πολύ!

Φυσικά ο λόγος που τον διώξαμε ΔΕΝ ήταν ότι άρχισε να ανακαλύπτει κάποιους δήθεν σκοπούς μας. Αλλά θα σας αφήσω να το δείτε μόνοι σας αυτό στα επόμενα μηνύματά μου, επικολλώντας σας την αλληλογραφία που είχαμε τις ημέρες εκείνες!!!

Στο επόμενο μήνυμά μου, και αμέσως πριν καταγράψω τα περί της διαγραφής του, θα ασχοληθώ με αυτό που λέει ο κ. Μιχαλόπουλος, για τους «ηθικούς» σκοπούς των Απολογητών. Και σας υπόσχομαι ότι θα πέσει πολύ γέλιο!


 

13. Η ανήθικη γελοιογραφία που σόκαρε τον κ. Μιχαλόπουλο

Γράφει λοιπόν ο κ. Μιχαλόπουλος για τους Απολογητές, στη διεύθυνση: http://www.orthodoxia.gr/modules.cfm?dir=forum&fname=messageread&forum=2&id=32&thread=3&collapse=0 :

«Όταν λοιπόν άρχισα να αποκαλύπτω τους σκοπούς τους (ηθικούς, δογματικούς, εκκλησιολογικούς κλπ), ΜΕ ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ».

Και επειδή τους σκοπούς μας δογματικούς και εκκλησιολογικούς τους δείξαμε στα προηγούμενα μηνύματα, καιρός να δείτε και τους «ηθικούς» σκοπούς μας, που «άρχισε να ανακαλύπτει» ο κ. Μιχαλόπουλος.

Στη διεύθυνση: http://www.orthodoxia.gr/modules.cfm?dir=forum&fname=messageread&forum=2&id=35&thread=3&collapse=0 , ο κ. Μιχαλόπουλος, δίνει περισσότερες «πληροφορίες» για την ηθική μας κατάπτωση ως εξής:

«και άρχισε εκτός της κοινής λίστας επικοινωνίας να στέλνει σε 5 – 10 από εμάς κάτι ανέκδοτα. Δεν το παρεξήγησα. Όταν όμως στη συνέχεια έστειλε και μια φωτογραφία με τίτλο «ο έρωτας είναι τυφλός», φωτο που δεν μπορώ να σας την περιγράψω γατί είχε πονηρό (αισχρότατο) υπονοούμενο, άρχισα να αμφιβάλω»
 

Επειδή λοιπόν εμείς οι Απολογητές είμαστε τόσο αισχροί, (ειδικά εγώ και ο Θωμάς που μας την έστειλε), και επειδή αυτή η φωτογραφία είναι «ΤΟΣΟ ΑΙΣΧΡΗ» που ο κ. Μιχαλόπουλος «ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙ», και επειδή η φωτογραφία αυτή έχει τόσο «ΑΙΣΧΡΟΤΑΤΟ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΟ», και εγώ θέλω ΝΑ ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΩ τους αναγνώστες του Ίντερνετ, ΘΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ… ΠΑΡΑΣΥΡΘΕΙΤΕ στους άνομους σκοπούς μας!!!

Μόνο σας προειδοποιώ! Αυτό που θα αντικρύσετε, είναι τόσο αισχρό, που ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ!!! Είναι τόσο διεστραμμένο, που αν είσαστε ηθικός άνθρωπος, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΕΣΜΟ! Με το που θα το δείτε, θα μας σιχαθείτε εντελώς για τη διαστροφική μας τάση να παρασύρουμε τον κόσμο στα έκλυτα πάθη μας. Ειδικά το «υπονοούμενο» που υπάρχει σε αυτή την εικόνα, είναι τόσο αισχρό, που θα ανατριχιάσετε!

Ορίστε η «αισχρή φωτογραφία» που ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ τον κ. Μιχαλόπουλο. Δείτε την ΕΔΩ: http://www.oodegr.com/oode/eikones/saligari1.bmp

Είμαι σίγουρος, ότι μετά από αυτό που είδατε, μας έχει σιχαθεί η ψυχή σας! Δεν θέλετε να ξανακούσετε για εμάς. Μα είναι δυνατόν να είμαστε τόσο διεστραμμένοι; Τόση διαστροφή για το αθώο και απονήρευτο μυαλουδάκι του κ. Μιχαλόπουλου, είναι αφάνταστη και δεν αντέχεται!

Ελπίζουμε να μας συγχωρέσετε για τη διαστροφική μας προσωπικότητα. Αλλά ξέρετε, εμείς οι Απολογητές, εκτός λίστας, επειδή είμαστε μια μεγάλη (διαστροφική) παρέα φίλων, συνηθίζουμε να ανταλλάσσουμε τέτοιου είδους διεστραμμένες εικόνες, για να ικανοποιούμε τα βίτσια μας, και να αποπλανούμε αθώα και ΑΠΟΝΗΡΕΥΤΑ μέλη της λίστας, σαν τον κο Μιχαλόπουλο…

Παρακαλώ πολύ, εδώ θα ήθελα να διαβάσω τα σχόλιά σας, όσων είδατε αυτή την έκφυλη φωτογραφία, ώστε να μπορέσω να κρίνω πόσο διεστραμμένος είμαι, διασκεδάζοντας με μια τέτοια φωτογραφία με τους συνεργάτες μου!!! Μήπως και βρω τη δύναμη να μετανοήσω για τη φρίκη αυτή, που σας έδειξα εδώ μέσα, σε ένα Χριστιανικό σάιτ!

Στο επόμενο, θα μιλήσουμε για την πραγματική διάσταση της διαγραφής του κ. Μιχαλόπουλου.

(Στο σημείο αυτό, στο φόρουμ "Στύλος Ορθοδοξίας" ακολούθησαν πλήθος ξεκαρδιστικά σχόλια αναγνωστών που "τόλμησαν" και είδαν την "αισχρή φωτογραφία" που σόκαρε τον κ. Μιχαλόπουλο)

 

14. Οι πραγματικοί λόγοι διαγραφής του κ. Μιχαλόπουλου από τους Απολογητές

Εκτός από τα παραμύθια που ήδη εκθέσαμε, γράφει και τα εξής ο κ. Μιχαλόπουλος εδώ: http://www.orthodoxia.gr/modules.cfm?dir=forum&fname=messageread&forum=2&id=35&thread=3&collapse=0

«Μετά από μερικές εβδομάδες, βρήκαν αφορμή από ένα μήνυμα μου ελεγκτικό για ένα αρχιμανδρίτη που είχε βγει στην τηλεόραση και δήλωνε ομοφυλόφιλος, και άρχισαν να με προειδοποιούν. Ο Δρίτσας (δημόσια) ότι θα με κόψει από την λίστα, και ο Νίκος τηλεφωνικά ότι… θέλω ξύλο!»
 

Ισχυρίζεται δηλαδή ο κ. Μιχαλόπουλος ότι για πρώτη φορά δημιουργήθηκε πρόβλημα ανάμεσά μας, μερικές εβδομάδες μετά την υποτιθέμενη… ανήθικη γελοιογραφία που έλαβε μετά την εγγραφή του. Ας δούμε τα γεγονότα μέσα από την αλληλογραφία εκείνου του καιρού. Και ξεκινάμε, από την ημέρα εγγραφής του κ. Μιχαλόπουλου: 5 Ιουνίου 2004. Ορίστε και η αίτησή μου προς τον «Λίσταρχο» (υπεύθυνο λίστας) Θωμά, να τον προσθέσει στη «Λίστα», αφού πρώτα τηλεφωνήθηκα μαζί του:

 

«-----Original Message-----

From: O.O.D.E. [mailto:oode@acn.gr]

Sent: Saturday, June 05, 2004 10:43 AM

To: apologites@yahoogroups.com

Subject: Θωμά βάλε ένα νέο μέλος

Θωμά βάλε σε παρακαλώ στη λίστα τών Απολογητών τον Παναγιώτη, με τη διεύθυνση: panagiotism7@...

Στείλε του ένα μήνυμα όταν τον γράψεις στη λίστα, για να του πεις τι πρέπει να κάνει για να ενεργοποιηθεί. Ήδη έχει μια αλληλογραφία με το ΥΣΕΕ, και θα μας την κοινοποιήσει.»
 

Είναι λοιπόν σαφής η ημερομηνία που βάλαμε τον κ. Μιχαλόπουλο στη Λίστα. Θυμηθείτε: 5 Ιουνίου 2004. Ξεκινάει λοιπόν ο κ. Μιχαλόπουλος, από την πρώτη κιόλας ημέρα, να μας στέλνει κείμενα στη λίστα. Παράλληλα, μου στέλνει το εξής μήνυμα ΕΚΤΟΣ ΛΙΣΤΑΣ, στη διεύθυνση της ΟΟΔΕ μια και εγώ λαμβάνω τα μηνύματα και τα διανέμω για την ΟΟΔΕ:

 

-----Original Message-----
From: Panagiotis Michalopoulos [mailto:panagiotism7@...]
Sent: Saturday, June 05, 2004 10:24 AM
To: oode@aias.gr
Subject:
Αγαπητέ Χρήστο
 

Αγαπητέ Χρήστο, σε χαιρετώ και πάλι!

Ελπίζω να έλαβες νωρίτερα το έγγραφο που σου έστειλα πίσω, αυτό με την ομιλία του νέου επισκόπου, όπου σου γράφω και κάποιες δικές μου σκέψεις. Αφού τώρα σε ευχαριστήσω για την επικοινωνία μας και για την καλοσύνη σου να με ενημερώνεις, σου αναφέρω ότι μόλις τώρα τελείωσα την ανάγνωση και από το δεύτερο κείμενο, αυτό για το Άγιο Όρος.

Με την ευκαιρία, θα ήθελα να σε ρωτήσω αν μπορώ χωρίς να ενοχλώ, να στέλνω μηνύματα σε όσους είχες τις προάλλες κοινούς παραλήπτες σε ένα γράμμα σου. Μάλιστα ένας από αυτούς τους παραλήπτες, οι αδελφοί μας με την ηλεκτρ. διεύθυνση …, μου απάντησαν ένθερμα για την αποστολή των «10 μικρών μηνυμάτων» από τα δημοσιεύματα στο Μετρόραμα. Σε ενημερώνω για το τι τους απάντησα. Είναι το κείμενο που ακολουθεί, και το οποίο κοινοποίησα και προς την Αρχιεπισκοπή.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σε παρακαλέσω να με ενημερώσεις σχετικά με το τι ακριβώς είναι αυτή η «ΚΙΒΩΤΟΣ», διότι θα ήθελα να τους γνωρίσω, και φοβούμαι μήπως τους τρόμαξα με τα όσα τους έγραψα σαν απάντηση, που είναι και τα ακόλουθα:

 

«2/6/2004 4:55 μμ

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, χαίρετε!

Σας ευχαριστώ θερμά για την ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ σας, με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, την πρώτη επικοινωνία σας, σήμερα, μαζί μου.

Με συγκλόνισε αυτό που μου γράφετε ότι «Θα δούμε, αν ζήσουμε, πρώτα ό Θεός, παράδοξα πράγματα». Νομίζω ότι σε τέτοιους χρόνους ήδη ζούμε. Πριν μια εβδομάδα μάλιστα, γνώρισα σε ορθόδοξο θρησκευτικό χώρο έναν συνταξιούχο καθηγητή που (μπαινοβγαίνει σε ναούς και στο ιερό των ναών, που ιερείς μικρόσχημοι και μεγαλόσχημοι του φιλούν το χέρι και αυτός φροντίζει να τους παρέχονται διάφορα κοντύλια χρηματικά), έναν καθηγητή που αυτοαποκαλείται και μέγας αρχιερέας, στο πρόσωπο του οποίου, είδα να επαληθεύεται αυτό που λέτε ότι «Στην Αποκάλυψη αναφέρεται το ζωντάνεμα τής εσφαγμένης κεφαλής του Θηρίου». Το θηρίο είναι εδώ, και έχει κάνει (εκδοτικό και κηρυκτικό) έργο της ζωής του την… καταπολέμηση της Αποκάλυψης, αυτού ακριβώς του βιβλίου που το ξεσκεπάζει (αυτόν τον πολυεπιστήμονα κ. καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών)!.. Έμαθα μάλιστα ότι είναι και γείτονάς μου. Το θηρίο λοιπόν είναι εδώ, και είναι τόσο κοντά!.. Μπρρρρ!

Αυτά προς το παρόν. Θα χαρώ, αν γίνει δυνατό να γνωριστούμε και να τα πούμε από κοντά.».

 

Στο μήνυμα, αν και απευθύνεται σ’ εμένα, προφανώς επειδή δεν θυμάται το όνομά μου, με αποκαλεί «Χρήστο». Εγώ, βλέποντας αυτό το μήνυμα το επικριτικό για τους ιερείς της Εκκλησίας, του γράφω το εξής μήνυμα ως απάντηση, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ:

 

«From: O.O.D.E. [mailto:oode@acn.gr]
Sent: Saturday, June 05, 2004 11:12 AM
To: Panagiotis Michalopoulos
Subject: RE:
Αγαπητέ Χρήστο (Χμμμ! Νίκο με βαφτίσανε)

Πιθανόν πράγματι να τους τρόμαξες. Είναι καλά παιδιά. Μόλις τους έκανα τις παρατηρήσεις που σου είπα, τα διορθώσανε εκείνα τα σημεία που τους είχα υποδείξει. Η διεύθυνση τής ιστοσελίδας τους είναι η εξής: …

Πάντως, καθώς θα αρχίσεις να λαμβάνεις τα μηνύματα τής ομάδας, θα δεις ότι υπάρχει αλλού μεγαλύτερη ανάγκη να προσφέρεις τις μαχητικές σου ικανότητες, από το θέμα τών ρασοφόρων εκείνων που δεν τιμούν το λειτούργημά τους. Η Εκκλησία έχει να πολεμήσει εντελώς Αντίχριστα άτομα στο χώρο τού Παγανισμού, που καθημερινά καταστρέφουν την πίστη πολλών Χριστιανών με ψέματα. Νομίζω ότι μόλις αντιληφθείς τι συμβαίνει, μόνος σου θα συμφωνήσεις ότι εκεί πρέπει να χρησιμοποιήσεις το αγωνιστικό σου πνεύμα, και να αφήσουμε τους κακούς λειτουργούς για αργότερα, ώστε να πολεμήσουμε χωρίς χάσιμο χρόνου τους (φανερούς) εχθρούς τής Εκκλησίας!»
 

Παρατηρήστε παρακαλώ το εξής:

1. Ήδη, ΠΡΙΝ ακόμα μάθει να κάνει χρήση της λίστας ο κ. Μιχαλόπουλος, τώρα που «έδεσε το γάιδαρό του» και έγινε μέρος της λίστας, σπεύδει να στείλει μήνυμά του που κατηγορεί τους ιερείς.

2. Αυτό είναι ένα μήνυμα, που το έχει στείλει ήδη σε άλλους προ τριών ημερών, και καταλαβαίνει ότι πιθανόν του έχει τρομάξει με αυτό, κατηγορώντας τους ιερείς, και με ρωτάει για τη γνώμη μου. Πιθανόν να με δοκιμάζει κιόλας.

3. Εγώ του ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΩ ΕΥΘΥΣ ΕΞ ΑΡΧΗΣ, ότι κατηγορίες για «ρασοφόρους», ΔΕΝ θέλουμε στη συνεργασία μας, αλλά εκείνη την εποχή υπήρχε έντονη αντιπαράθεση στα φόρουμ με τους Νεοπαγανιστές, και εκεί χρειαζόμασταν το συγγραφικό του ζήλο.

Όμως, παρά το ξεκαθάρισμά μου αυτό, συνεχίζει τις επόμενες ημέρες να κατηγορεί ιερείς. Ας δούμε τι έστειλε ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΙΟΛΑΣ ΗΜΕΡΑ στη λίστα αυτή τη φορά, περί της χειροτονίας του σεβασμιωτάτου Λαυρεωτικής:


 

«From: Panagiotis Michalopoulos [mailto:panagiotism7@...]
Sent: Sunday, June 06, 2004 10:55 AM
To: apologites@yahoogroups.com
Subject: [apologites]
ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ, ΠΑΝΩ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΙΛΙΑ

Αγαπητοί φίλοι,

Σας στέλνω συνημμένο ένα έγγραφο (ομιλία επισκόπου κατά τη χειροτονία του), με μια σημείωσή μου προς τον φίλο μου (άγνωστο σε σας) που μου την έστειλε. Ελπίζω να σας ενδιαφέρει. Εύχομαι δε να μην εξοργίσω (με το σχόλιό μου) κανένα σας εναντίον μου. Αυτά που πιστεύω, αυτά πράττω και λέω και γράφω…

Φιλικά, Παναγιώτης Μιχαλόπουλος»

 

Το συνημμένο, τελείωνε ως εξής:

«...

Λυπάμαι, αλλά δεν με συγκλόνισε, ούτε με συγκίνησε ο λόγος του νέου επισκόπου… Δεν είχε το ηρωικό σύνθημα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΡΑΤΟΣ! Και το κράτος, όπως μάθατε από τα τελευταία νέα, «ξεπέταξε» κατά το δοκούν, την υπόθεση του «εκκλησιαστικού» θέματος με τη διαμάχη με το Οικ. Πατριαρχείο. Την πρόσφερε θυσία στο βωμό των ολυμπιακών αγώνων!!! Και μπροστά στη μεγάλη αυτή «ιδέα» της ολυμπιακής εκεχειρίας (γράφε καλυτερα του θεάτρου σκιών), μπροστά στη σκοπιμότητα αυτή, όλοι (Χριστόδουλοι, Χατζηνικολάου, κλπ), θα πάνε να φιλήσουνε την παντόφλα του νέου Πάπα στο Φανάρι;;;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ»
 

Παρατηρούμε τα εξής:

1. Ενώ ΗΔΗ του είχα πει την προηγούμενη ΠΡΩΤΗ του ημέρα στην ομάδα, ότι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΙΕΡΕΙΣ, τη δεύτερη κιόλας ημέρα, σπεύδει να κάνει το αντίθετο.

2. ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ότι αυτό που κάνει θα μας ενοχλήσει, αλλά ΤΟ ΣΤΕΛΝΕΙ, γράφοντας προκλητικά: «Εύχομαι δε να μην εξοργίσω (με το σχόλιό μου) κανένα σας εναντίον μου. Αυτά που πιστεύω, αυτά πράττω και λέω και γράφω…». Με άλλα λόγια, μας φτύνει κανονικά, λέγοντάς μας: «Αυτό που γουστάρω εγώ θα γράφω, και σκασίλα μου αν εξοργιστείτε».

3. Δεν είχε προλάβει ακόμα να ζεσταθεί η καρέκλα του σεβ. Επισκόπου Νικολάου Λαυρεωτικής, και σπεύδει να τον τσουβαλιάσει, μεταξύ όσων «φιλάνε την παντόφλα του Πάπα». Έτσι, χωρίς κανέναν λόγο!

Αμέσως μόλις μπαίνει στη λίστα το μήνυμα αυτό του Παναγιώτη, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΥΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ, ο Θωμάς του γράφει το εξής μήνυμα ως απάντηση:

 

«From: Thomas F. Dritsas [mailto:newromanity@...]
Sent: Sunday, June 06, 2004 12:16 PM
To: apologites@yahoogroups.com
Subject: Re: [apologites]
ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ, ΠΑΝΩ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΙΛΙΑ

Αγαπητέ φίλε.

Σε ευχαριστώ για το κείμενο. Οχι, δεν έχω εξοργιστεί, αλλα όπως και να το κάνουμε τέτοια θέματε λυπούν πολλούς και δημιουργούν έριδες και διαμάχες. Ειμαι σιγουρος πως τα λες απο αγωνία για την Εκκλησία, και σιγουρα έχεις δίκιο σε πολλά, αλλα σου στέλνω ένα κομμάτι απο λόγο του π. Πορφυρίου, σχετικά με το θέμα. Καλά να είσαι.

 

Αναδημοσιευω το κομμάτι περι κατάκρισης του π. Πορφυρίου:

"Για να διατηρήσουμε την Ενότητα μας, θα πρέπει να κάνουμε υπακοή στην Εκκλησία, στους Επισκόπους της. Υπακούοντας στην Εκκλησία, υπακούουμε στον ίδιο τον Χριστό. Ο Χριστός θέλει να γίνουμε μία ποίμνη με ένα ποιμένα. Να πονάμε για την Εκκλησία. Να την αγαπάμε πολύ. Να μη δεχόμαστε να κατακρίνουν τους αντιπροσώπους της. Στο Αγιον Ορος , το πνευμα που έμαθα ήταν Ορθόδοξο, Βαθύ , άγιο, σιωπηλό, δίχως έριδες, δίχως καυγάδες και χωρίς κατακρίσεις. Να μην πιστευουμε τους Ιεροκατηγορους. Και με τα μάτια μας να δούμε κάτι αρνητικό να γίνεται απο κάποιον Ιερωμένο, να μην το πιστευουμε, ούτε να το σκεπτόμαστε, ούτε να το μεταφέρουμε. Το ίδιο ισχύει και για τα λαϊκά μέλη της Εκκλησίας και για κάθε άνθρωπο. Ολοι έιμαστε Εκκλησία. Οσοι κατηγορούν την Εκκλησία , για τα λάθη των εκπροσώπων της, με σκοπό δήθεν να βοηθήσουν για τη διόρθωση, κάνουν ΜΕΓΑΛΟ λάθος. Αυτοί δεν αγαπούν την Εκκλησία. Ούτε, βέβαια, τον Χριστό. Τότε αγαπάμε την Εκκλησία, όταν με προσευχή αγκαλιάζουμε κάθε μέλος της και κάνουμε ότι κάνει ο Χριστός. Θυσιαζόμαστε, αγρυπνούμε , κάνουμε το παν, όπως Εκείνος, ο οποίος, "λοιδορούμενος ουκ αντελοιδόρει, πάσχων ουκ ηπείλει".
[Πηγη Γεροντος Πορφυρίου, "Βιος και λόγοι", Ι.Μ. Χρυσοπηγής, Χανιά 2003]»

 

Σαφέστατα και ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ, με το «καλημέρα», του γίνεται του κ. Μιχαλόπουλου σύσταση, ότι ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΩΣΤΑ. Και με ευγένεια, ο Θωμάς, του εξηγεί τους λόγους, για τους οποίους δεν πρέπει να είναι επικριτικός. Και αυτό το στηρίζει στα λόγια ενός συγχρόνου αγίου γέροντα. Πώς αντιδρά ο κ. Μιχαλόπουλος, αυτή την ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ; Στέλνει το εξής μήνυμα, εναντίον του γέροντα Πορφυρίου:


 

«From: Panagiotis Michalopoulos [mailto:panagiotism7@...]
Sent: Sunday, June 06, 2004 2:03 PM
To: apologites@yahoogroups.com
Subject: [apologites]
περί κατάκρισης

Αγαπητέ φίλε Θωμά,

Σε ευχαριστώ για το μήνυμα « Όχι, δεν έχω εξοργιστεί, αλλά όπως και να το κάνουμε τέτοια θέματα λυπούν πολλούς και δημιουργούν έριδες και διαμάχες. Είμαι σίγουρος πως τα λες από αγωνία για την Εκκλησία, και σίγουρα έχεις δίκιο σε πολλά…»

Σε ευχαριστώ, και για το κομμάτι από λόγο του π. Πορφυρίου, σχετικά με το θέμα περί κατάκρισης.

Είναι αλήθεια ότι «δημιουργούν έριδες και διαμάχες» γενικά τα θρησκευτικά θέματα, των ζωντανών ανθρώπων, διότι στα νεκροταφεία…

Σας στέλνω συνημμένο έγγραφο 33 ΣΕΛΙΔΩΝ, με διάλογους (σε άλλο ηλεκτρονικό χώρο) μεταξύ χριστιανών, με θέματα περί «κατάκρισης». Διάλογους, που δεν θα ήθελα να επαναληφθούν και ανάμεσα μας.

Γιαυτό προειδοποιώ:

μην το ανοίξετε το έγγραφο αυτό,

αν πιστεύετε ότι ο π. Πορφύριος

(πνευματικός μου συν τοις άλλοις)

ήταν αλάθητος…

Φιλικά, αδελφικά και εγκάρδια, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ»

 

Το συνημμένο, περιείχε έναν ΟΧΕΤΟ 31 σελίδων ύβρεων κατά ιερέων, επισκόπων, γνωστών και αγνώστων, τον οποίο φυσικά ΔΕΝ θα σας τον επικολλήσω εδώ. Έχετε ήδη πάρει μια ιδέα περί «ΟΧΕΤΟΥ» στα μηνύματα του κ. Μιχαλόπουλου.

Εγώ ήδη είχα αρχίσει να ανησυχώ. Άλλα περίμενα από αυτόν τον άνθρωπο που ΕΓΩ σύστησα στην παρέα, και άλλα έβλεπα, ήδη από την 1η του ημέρα, και στη 2η αυτή ημέρα του στην ομάδα, είχε ρίξει στη λίστα περισσότερες κατηγορίες κατά ιερέων, από όσες όλοι μαζί οι εχθροί της πίστης μας σε όλη την ιστορία της ομάδας!

Συνεργάτες άρχισαν να μου τηλεφωνούν, και να μου λένε: «Ρε συ, τι είναι τούτος που μας κουβάλησες εδώ; Δεν μας έφερνες καλύτερα κανέναν Παγανιστή;» Κι εγώ προσπαθούσα να εξηγήσω, ότι στο τηλέφωνο φερόταν ως εντελώς άλλος άνθρωπος!

Ο Θωμάς του ξαναστέλνει άλλο ευγενικό μήνυμα την ΙΔΙΑ ΕΚΕΙΝΗ 2Η ΜΕΡΑ, ως εξής, προσπαθώντας να τον διορθώσει. Του Λέει επίσης ΕΥΓΕΝΙΚΑ και ΜΕ ΤΡΟΠΟ, ότι «εδώ είναι αντιαιρετική λίστα», και κατηγορούμε αιρέσεις, και ΟΧΙ ΙΕΡΕΙΣ, και ότι τα μηνύματά του δεν είναι ευπρόσδεκτα, όταν κατηγορούν. Δείτε με πόσο ευγενικό τρόπο του το λέει:


 

«From: Thomas F. Dritsas [mailto:newromanity@...]
Sent: Sunday, June 06, 2004 4:35 PM
To: apologites@yahoogroups.com
Subject: Re: [apologites]
περί κατάκρισης

Αγαπητέ φίλε.

    Αν θες μπορω να σου βρώ παρόμοια κομμάτια στα οποία λέει τα ίδια ο π. Παϊσιος και ο π. Ιάκωβος Τσαλίκης και πλήθος άλλοι. Δεν έχω βρεί ούτε ένα φωτισμένο γέροντα που να λέει το αντίθετο. Αλλωστε εδώ είναι αντιαιρετική λίστα: Αν έχεις κάτι σχετικά με αιρέσεις, είναι ευπρόσδεκτο...

Ησουν , σιγουρα, πολύ τυχερός που είχες γέροντα τον π. Πορφύριο. Και εγ΄ψ συμβουλευομαι κάποιον φωτισμένο γεροντα, αλλα δυστηχώς απέχω έτη φωτός απο το να πλησιάσω την αρετή του, γιατι; Επειδή κάνω του κεφαλιού μου και δεν ακούω τα όσα μου λέει. Δική μου άποψη είναι πως αυτοι οι Γέροντες ήταν φωτισμένοι απο το Αγιο πνευμα και γνωρίζουν καλύτερα. Αν εσύ νομίζεις πως γνωρίζεις καλύτερα, τότε σέβομαι την αποψη σου, αλλα δεν μπορώ να συμφωνήσω.

Φιλικά,

Θωμάς Φ. Δρίτσας»

 

Ο κ. Μιχαλόπουλος, συνεχίζει, ρωτώντας για κάποιο πρόσωπο, αν έχουμε πληροφορίες. Δεν γνωρίζει κανείς από εμάς. Έτσι, τελειώνει η 2η ημέρα του στη λίστα. Όμως την 3η ημέρα, και ενώ όλοι συζητάμε διάφορα θέματα της διακονίας μας στα φόρουμ, ξαφνικά ο κ. Μιχαλόπουλος ξαναστέλνει ένα ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΟ μήνυμα, όπου αυτή τη φορά ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΗΜΜΈΝΟ, υπάρχουν τα ίδια σχόλια εναντίον του επισκόπου Λαυρεωτικής Νικολάου, που είχε στείλει την 2η ημέρα του στη λίστα. Αυτή τη φορά του απαντάει ευγενικά ο Μανώλης:


 

«From: Μανώλης
Sent: Monday, June 07, 2004 10:31 AM
To: apologites@yahoogroups.com
Subject: Re: [apologites]
Θεωρία της εξέλιξης

Θα συμφωνήσω με αυτά που έγραψαν και άλλοι. Ότι προτιμότερο είναι να προσευχόμαστε για αυτά. Δεν μας όρισε ο Θεός να ασχολούμαστε με διοικητικά θέματα της Εκκλησίας (και ευτυχώς). Μην ξεχν΄ς ότι και Άγιοι φιλονίκησαν μεταξύ τους. Πρώτοι πρώτοι οι Απόστολοι Πέτρος και Παύλος. Ποιος είχε δίκιο από τους δύο? Γιατί να κατηγορούμε κάποιον όταν είναι άνθρωπος και μπορεί ο Θεός να τον κάνει Άγιο, ενώ εμείς μπορεί να μην κατορθώσουμε ούτε παράδεισο να δούμε? Τα της διοίκησης δεν αφορούν τη σωτηρίας μας. Εκτός αν σκανδαλιζόμαστε. Αλλά περισσότερο θα φταίμε εμείς γιατί ο καθένας θα κριθεί για τις δικές του αμαρτίες»
 

Ο κ. Μιχαλόπουλος, απαντάει σε αυτό ως εξής:

«From: Panagiotis Michalopoulos [mailto:panagiotism7@...]
Sent: Monday, June 07, 2004 11:47 AM
To: apologites@yahoogroups.com
Subject: [apologites] ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΑΝΑΚΙΝΗΣΑ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ

Αγαπητέ μου φίλε … Μανώλη, χαίρε!

Είδα στο Υ.Γ. σου, που έλεγες ότι δεν μπορείς να διαβάσεις συνημμένα, και σκέφτηκα να σου στείλω ένα από τα συνημμένα μου που έλαβαν οι άλλοι αδελφοί της λίστας, αυτό το σχετικό με το ακόμα επίκαιρο – άλυτο - θέμα, το «εκκλησιαστικό». Όπως θα διάβασες σήμερα στον Τύπο, το θέμα περιπλέκεται και πάλι. Συγνώμη για την ενόχληση των αδελφών. Ήθελα να στείλω το προηγούμενο e- mail μου στην προσωπική διεύθυνση του κ. … (το «συνημμένο» να του το στείλω χύμα), και έκανα το λάθος και το έστειλα σε όλους…

Με την ευκαιρία, θα ήθελα να ρωτήσω γιατί σταματήσαμε να προσευχόμαστε για την ειρήνη στην Εκκλησία; Εγώ ήμουν σίγουρος (και το έγραψα στον Τύπο πριν 10 μέρες), ότι οι ελπίδες για λύση θα διαψευστούν διότι η ειρήνη που οικοδομείται, στηρίζεται στο Μαμωνά που χωρίζει, και όχι στο Χριστό που ενώνει!!! Διότι δεν μιλάμε για διοικητικά – γραφειοκρατικά - δημοσιοϋπαλληλικά θέματα, αλλά για εφαρμογή των ιερών κανόνων που καταπατούνται! Δεν μιλάμε για διαφωνία τύπου Πέτρου και Παύλου (που και πάλι δεν είχε δίκιο αυτός που ήθελε να τηρούνται οι διατάξεις του Μωσαϊκού νόμου), αλλά μιλάμε για προδοσίες τύπου Ιούδα, και στην περίπτωση αυτή όλοι ξέρουμε πόσο άδικο είχε (ειδικά) αυτός, το ίδιο άδικο που έχουν και οι δυο της σημερινής διαμάχης (μάχης για τα 30 αργύρια).

Τα της οριοθέτησης των δικαιοδοσιών των τοπικών Εκκλησιών, τα ορίζουν οι ιεροί κανόνες, και έχουν σχέση με την ειρηνική διαποίμανση του χριστεπώνυμου πληρώματος, άρα έχουν σχέση και με τα της σωτήριας μας, μέσα σε μια Εκκλησία που… όταν πολεμιέται από μέσα, και εμείς στρουθοκαμηλίζουμε, τότε τι νόημα θα έχει πλέον ο μονοκόμματος – αντιαιρετικός - αγώνας;

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΑΝΑΚΙΝΗΣΑ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ.

ΣΤΕΛΝΩ ΣΤΟΝ κ. … (ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΧΥΜΑ) ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ «ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΚΡΙΣΗΣ» ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΩ ΕΔΩ.

Φιλικά και εγκάρδια, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ»


 

1. Ακόμα και αν δεχθούμε ότι λέει ο κ. Μιχαλόπουλος την αλήθεια εδώ, και το έστειλε αυτό το μήνυμα (που του είχαμε δείξει ότι ενοχλεί), για 2η φορά στη λίστα, το ότι στην «απολογία του» ανακινεί θέμα κακώς κειμένων στην Εκκλησία, δείχνει όχι μόνο προκλητικότητα, αλλά και αμετανοησία.

2. Είναι εμφανές από τις «συγνώμες» του, ότι ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, ΟΤΙ ΕΝΟΧΛΕΙ, ήδη από την αρχή της παραμονής του στη λίστα, με την εμμονή του να συκοφαντεί. Αλλά εμμένει με προκλητικότητα.

Σε αυτό το μήνυμα, δεν σχολιάζει κανείς, και ο κ. Μιχαλόπουλος ξεφουσκώνει. Έτσι, τις δύο επόμενες ημέρες, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ στις ανάγκες της λίστας, και στέλνει μια σειρά κειμένων χρήσιμων και σχετικών με τη λειτουργία της λίστας. Και πάνω που σκέφτομαι: «Επιτέλους! Έστρωσε!», ξαφνικά, στέλνει στις 9 Ιουνίου, το εξής μήνυμα:


 

From: Panagiotis Michalopoulos [mailto:panagiotism7@...]
Sent: Wednesday, June 09, 2004 1:43 PM
To: apologites@yahoogroups.com
Subject: [apologites]
ΕΞΩΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΙ;

Διαβάζω αυτόν τον καιρό ένα συγκλονιστικό βιβλίο πρώην αιρετικού. Κάτι που δεν μου άρεσε σε αυτό ήταν (κάτι στην αρχή), εκεί που ο συγγραφέας αναφέρεται στις Ορθόδοξες αδελφότητες, και τις αποκαλεί παρα – εκκλησιαστικές.

Ένας άλλος πάλι αδελφός (λόγιος), έγραφε πρόσφατα στη λίστα της Χριστιανικής, μήνυμα όπου υπήρχαν παρόμοιες εκφράσεις όπως: «….Κάποιοι (η χρυσοπηγή και εξω-εκκλησιαστικοί;;;) μπέρδεψαν την σχέση του οικουμενικού Πατριαρχείου….»

Αναρωτιέμαι αν οι αδελφοί αυτοί, αγνοούν το γεγονός ότι οι Ορθόδοξες αδελφότητες, (ΖΩΗ, ΣΩΤΗΡ, ΣΤΑΥΡΟΣ κλπ) αναφέρονται στα δίπτυχα της Εκκλησίας μας ως εκκλησιαστικές, ή κάνουν πως το αγνοούν, (όπως κάνουν ακριβώς αιρετικοί μητροπολίτες «μας», όπως π.χ. ο αμετανόητος Νικολαϊτης Ζακύνθου, ή όπως ο Ιωαννίνων ο αποκαλέσας τις ιερές εικόνες μας «ξόανα») και άλλοι;

 

Με το μήνυμα αυτό, ο κ. Μιχαλόπουλος αναφέρεται στο ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΒΙΒΛΙΟ, (το οποίο αναφέρει «συγκλονιστικό», αν και εδώ το κατηγορεί), αλλά σερβίρει το παραμύθι ότι εγώ αναφέρομαι δήθεν σε «παρα-εκκλησιαστικές οργανώσεις», κάτι που όπως έδειξα, ( http://www.orthodoxia.gr/modules.cfm?dir=forum&fname=messageread&forum=2&id=68&thread=3&collapse=0 ), ΔΕΝ κάνω στο βιβλίο μου. Και με την ευκαιρία της αναφοράς του αυτής, κατηγορεί πάλι έναν – δύο επισκόπους!

Εγώ αποφεύγω να απαντήσω, για να μην προκαλέσω συζήτηση. Δίνει μια σύντομη απάντηση ένας άλλος, και αρχίζει εντός της ημέρας αυτής και της επόμενης μια συζήτηση ήρεμη για το θέμα των οργανώσεων, στα πλαίσια του αποδεκτού. Αλλά πριν το θέμα πάρει φωτιά, μια βλάβη στον υπολογιστή του κ. Μιχαλόπουλου, σώζει την κατάσταση. Επιστρέφει λίγες ημέρες μετά, με το εξής μήνυμα, το οποίο βάζω, για να δείτε ότι έλεγα την αλήθεια, όταν είπα ότι στο τηλέφωνο με έλεγε: «μοναδικέ μου φίλε»:


 

From: Panagiotis Michalopoulos [mailto:panagiotism7@...]
Sent: Wednesday, June 16, 2004 2:38 PM
To: apologites@yahoogroups.com
Subject: Re: [apologites]

14/6/2004 6:15 μμ

Αγαπητέ μου φίλε Νίκο, χαίρε!

Μόλις τώρα συνήλθα από την χθεσινή 15ωρη ταλαιπωρία μου ως μέλος της εφορευτικής επιτροπής στο εκλογικό τμήμα της περιοχής μου, και είπα να συνοδεύσω το καφεδάκι μου με ένα έλεγχο στα e-mail μου. η κρυφή μου ελπίδα να έχω κάποιο μήνυμα από τους μοναδικούς μου φίλους (Νίκο – Θωμά), επαληθεύθηκε. Βρήκα στο ξεμπλοκαρισμένο (μετά από τρεις μέρες προβληματική του λειτουργία), τρία μετα μεσημεριανά μηνύματα απαντήσεις από τον Νίκο! Και πολύ χάρηκα μετά την… «νηστεία» από την «αυτοχειρία» - αυτό διαγραφή μου από τη λίστα λόγω του προβλήματος που σου προανέφερα….»

 

Το μήνυμα συνέχιζε και πάλι με κατακρίσεις ενάντια σε επίσκοπο!!! Ο κ. Μιχαλόπουλος, κατέφθασε για νέες συκοφαντίες! Εντός της ίδιας ημέρας, 16 Ιουνίου 2004, ο κ. Μιχαλόπουλος, προχωράει σε ένα μπαράζ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ, με επικολλήσεις ενάντια σε ιερείς, αρχιερείς, και πλήθος άλλους. Ο Θωμάς επιχειρηματολογεί για να τον επαναφέρει σε τάξη. Μεταξύ άλλων, ο Θωμάς γράφει τα εξής, αναφερόμενος στο θέμα της Θείας Λειτουργίας σε απλή γλώσσα:


 

«----- Original Message -----

From: Thomas F. Dritsas

To: apologites@yahoogroups.com

Sent: Wednesday, June 16, 2004 10:26 PM

Subject: Re: [apologites] ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΙΑ;

Ομιλει ο π. Παϊσιος (και αυτός Αρχαιολάτρης;;)

Το θέμαι είναι πως δεν τα λέει αυτά μόνο ο π. Παϊσιος ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ οι συγχρονοι και φωτισμένοι Γέροντες και

Επίσης, ολόκληρο το Αγιο Ορος. Μόνο μερικοί....δυτικομορφωμένοι καθηγητές, υποστηρίζουν κάτι τέτοια.

Υπόψιν πως τέτοια μετάφραση έχει κάνει η Παπική Εκκλησία και...ΤΖΙΦΟΣ! Δεν ήρθε ποτέ ο "παραπάνω κόσμος". Γιατι αυτοί που θέλουν να έρθουν θα έθρθουν και....κινέζικα να είναι η λειτουργία! Οι υπόλοιποι θα προσπσθούν να βρουν δικαιολογίες...Αντιγράφουμε αποτυχημένα πειράματα παπικών...Σιγουρα η Γλώσσα δεν είναι δόγμα, αλλα υπάρχουν πνευματικοί λόγοι διατηρησης της...»
 

Ο Κ. Μιχαλόπουλος απαντάει:

 

«From: Panagiotis Michalopoulos [mailto:panagiotism7@...]
Sent: Wednesday, June 16, 2004 10:36 PM
To: apologites@yahoogroups.com
Subject: Re: [apologites]
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΙΑ;

Το Ευαγγέλιο, γράφτηκε στην δημοτική της εποχής εκείνης για να το καταλαβαίνουν όλοι.

Λέτε: «Η ελληνική όμως γλώσσα έχει «γλώσσα» από τις πύρινες Γλώσσες της Πεντηκοστής!» …Και καλά κάνετε και βάζετε θαυμαστικό!!! Είναι η γλώσσα που οι «πύρινες Γλώσσες της Πεντηκοστής» έκανε τους επισκέπτες τότε, αυτή και μόνο αυτή (την Ελληνική) να ακούνε, και… γιαυτο πίστεψαν στον Χριστό!!!

Λέτε: «Δεν ξεχωρίζει το ιερό από το ανίερο!». Ανίεροι είναι όλοι οι άλλοι χριστιανικοί λαοί που έχουν τις ιερές ακολουθίες τους στην καθομιλουμένη γλώσσα τους; Οποίος ρατσισμός…

Συγνώμη, δεν πάμε με τους αρχαιολάτρες καλύτερα, που… «ξέρουν τι τους γίνεται»;

Πλάκα κάνω!!!..»

 

Ο Θωμάς είναι ήδη εκνευρισμένος από τις πολλές επικριτικές επιστολές που καταφθάνουν από τον κ. Μιχαλόπουλο στη λίστα, την πρώτη κιόλας ημέρα που επιστρέφει, μετά από τρεις ημέρες ηρεμίας της λίστας. Διαβάζει και αυτά για «ρατσισμό», ως απάντηση στα όσα έλεγε για τον γέροντα Παϊσιο, και εκρήγνυται, με μια προειδοποίηση, την πρώτη ξεκάθαρη στον κ. Μιχαλόπουλο, και στέλνει αμέσως μετά άλλο ένα μήνυμα. Ακολουθούν τα δύο μηνύματα:


 

«From: Thomas F. Dritsas [mailto:newromanity@...]
Sent: Wednesday, June 16, 2004 11:39 PM
To: apologites@yahoogroups.com
Subject: [apologites]
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ κ. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ

Αγαπητέ Παναγιώτη.

Μπορείτε να εκφράζετε όσο θέλετε τις απόψεις σας, αλλα δεν μπορείτε να αποκαλείται Θεοφόρους και Αγίους Γέροντες σαν τον π. Παϊσιο ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ!!!

ΕΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΕΙΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΨΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΕΙΤΕ ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΩ Ο ΙΔΙΟΣ!

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ "'Παιρνεται στο Ψιλό" ΑΓΙΟΥΣ

ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙΤΑΙ

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΣΥΓΝΩΜΗ (ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ π. ΠΑΪΣΙΟ)

ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΑ. Η ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΤΗ!

Μπορείτε να λέτε ό,τι θέλετε, αλλα όχι και να βρίζεται Αγίους...

Αλλο δημοκρατία και άλλο ασυδοσία».

 

 

«From: Thomas F. Dritsas [mailto:newromanity@...]
Sent: Wednesday, June 16, 2004 11:47 PM
To: apologites@yahoogroups.com
Subject: [apologites]
Προς Αποφυγήν παρεξηγήσεων

Δεν διαμαρτύρομαι τόσο έντονα, ούτε επειδη διαφωνούμε με τον κ. Μιχαλόπουλο (όλοι δεν έχουμε τις ίδιες θέσεις..) ούτε επειδή αναφέρεται ειρωνικά σε εμένα. Ας με βρίσει κιολας...

 

ΑΛΛΑ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΕΡΙΠΕΖΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ.

 

ΠΡΕΠΕΙ να ζητήσει συγνώμη απο τον π. Παϊσιο.

Δεν μπορώ να συγκατατεθώ σε ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ.

 

Αν θέλει "να σώσει την Εκκλησία" απο τον δαίμονα, να μάθει να σέβεται Αγίους Γεροντες που ΚΟΠΙΑΣΑΝ για να είμαστε εμείς Ορθόδοξοι.».

 

Και ενώ περιμένουμε όλοι να ζητήσει συγνώμη ο κ. Μιχαλόπουλος, εμφανίζεται την επόμενη ημέρα το πρωί σαν να μη συμβαίνει τίποτα, και με το «καλημέρα», στέλνει τρία απανωτά μηνύματα με συνημμένες συκοφαντίες ενάντια σε ιερείς και ιεράρχες!!!

Την επόμενη ημέρα, 18 Ιουνίου 2006, κάνω μια προσπάθεια να επικοινωνήσω μαζί του τηλεφωνικά.
 

Ξεκινάω με φιλικό ύφος, λέγοντάς του: «Αχ βρε Παναγιώτη! Τι είναι αυτά που κάνεις; Δεν είπαμε ότι δεν θέλουμε στη λίστα να κατηγορούμε τους ιερείς μας; Ξύλο που θέλεις!» (Αυτά είναι τα «απειλητικά λόγια που γράφει στα μηνύματά του, ότι δήθεν τον απείλησα ότι θα τον… δείρω!!!)

Εκείνος, με αντιμετωπίζει πολύ ψυχρά. Αντί να δεχθεί να ζητήσει συγνώμη ενάντια στον π. Παϊσιο, για να παραμείνει στη λίστα, και αντί να δεχθεί να σταματήσει τις συκοφαντίες του, αρχίζει και από τηλεφώνου, να κατηγορεί κάποιον ιερέα για ομοφυλοφιλία! Του εξηγώ ότι αυτό είναι που ΔΕΝ πρέπει να κάνει, για να παραμείνει στη λίστα. Και αρχίζει να λέει, ότι δήθεν υποστηρίζω την ομοφυλοφιλία.

Του εξηγώ, ότι ακόμα και έτσι που τα λέει αν είναι, ΔΕΝ πρέπει ένας Χριστιανός να κατακρίνει τους άλλους, και ιδίως τους ιερείς. Του λέω: «Πού ξέρεις, αν ο άνθρωπος αυτός, δεν γεννήθηκε θηλυπρεπής, και απλώς συμπεριφέρεται έτσι, ενώ διατηρεί ακέραια τη στάση του χωρίς να αμαρτάνει;»

Συνεχίζω τη συζήτηση, επικεντρωνόμενος στο να ζητήσει ο κ. Μιχαλόπουλος συγνώμη από τον γέροντα Παϊσιο, και θα μείνει στη λίστα. Εκείνος μου κλείνει το τηλέφωνο.

Αμέσως, ενημερώνω τον Θωμά για το τηλεφώνημα, και γράφω και στέλνω στη λίστα το εξής μήνυμα:


 

«From: O.O.D.E. [mailto:oode@acn.gr]

Sent: Friday, June 18, 2004 11:55 AM

To: Panagiotis Michalopoulos

Cc: Apologites

Subject: Περί τής διαγραφής σου από τη λίστα

Αγαπητέ αδελφέ Παναγιώτη

Απευθύνομαι σ' εσένα γραπτά περί τής διαγραφής σου, μια και μου έκλεισες το τηλέφωνο, ώστε δεν μπόρεσα να σου αναπτύξω αυτά που ήθελα.

Όπως γνωρίζεις, η λίστα τών Απολογητών, στόχο έχει την καταπολέμηση τών αιρέσεων και τών παγανιστών, και ο λόγος ανταλλαγής μηνυμάτων μας, είναι αυτός ακριβώς. Βεβαίως συζητάμε κατά καιρούς και άλλα θέματα ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΑ περί τής πίστεως τού Χριστού. Όμως άλλο είναι το να συζητάμε εποικοδομητικά πράγματα κατά καιρούς, και άλλο είναι το να γράφει κάποιος ΔΙΑΡΚΩΣ επικρίσεις κατά τών Ιερέων, κατά τών αγίων, και παντός (κυριολεκτικά) συγχριστιανού του.

Τόσα μέλη στη λίστα, κανείς ως τώρα δεν επέκρινε κατά συνήθειαν ιερείς, και αγίους. Εσύ δυστυχώς φάνηκε ότι έχεις ως βασική σου λειτουργία ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΙΣΗ. Όμως αυτός δεν είναι ο τρόπος τών Χριστιανών. Και κυρίως, δεν είναι ο σκοπός λειτουργίας τής λίστας.

Με τα αλεπάλληλα επικριτικά σου μηνύματα εναντίον όλων, δυστυχώς δημιούργησες μια άσχημη κατάσταση, ώστε τα περισσότερα ενεργά μέλη τής λίστας διαμαρτυρήθηκαν, τόσο με μηνύματά τους, όσο και τηλεφωνικά για τις διαρκείς αυτές καταδικαστικές επιστολές σου. Πέραν αυτού, η τακτική αυτή, όχι μόνο δεν βοήθησε την ομάδα, αλλά αντιθέτως ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕ, αναγκάζοντας κάποιους από εμάς να γράφουμε μακροσκελείς απαντήσεις στις κατηγορίες αυτές, αντί να διαθέσουμε αυτό το χρόνο στον αγώνα μας κατά τών έξωθεν κατηγόρων τής Εκκλησίας.

Όταν μιλήσαμε στην αρχή και μου είπες για τις διαγραφές σου από άλλες λίστες, μου είπες ότι σε διέγραψαν επειδή έστελνες πολλά μηνύματα. Και σου είπα ότι αυτό δεν είναι πρόβλημα. Αναρωτιέμαι λοιπόν, μήπως σε διέγραψαν επειδή και εκεί κατηγορούσες τους ιερείς και τους αγίους, και όχι για τα πολλά σου μηνύματα; Γιατί αν κάτι τέτοιο συμβαίνει, ίσως θα πρέπει να σε κάνει να σκεφθείς: Άραγε μόνο εσύ είσαι τόσο δίκαιος, που αγωνίζεται για να καθαρίσει την Εκκλησία, και όλοι οι άλλοι Χριστιανοί είμαστε τόσο διεφθαρμένοι που να διαφωνούμε με τον τρόπο αυτό;

Αγαπητέ μου αδελφέ, στη λίστα σε κάλεσα για να μας βοηθήσεις εναντίον τών εχθρών τής πίστης που κατηγορούν την Εκκλησία. Δεν σε κάλεσα για να κατηγορείς κι εσύ μαζί με αυτούς ενώπιον τών αδελφών σου, τους ιερείς μας και τους αγίους. Σε κάλεσα ως υπερασπιστή τής Εκκλησίας, και όχι ως δημόσιο κατήγορό της. Τη θέση τού δημοσίου κατηγόρου, την κατέχει (μαζί με τους εχθρούς τής Εκκλησίας) όπως ξέρεις, επάξια, ο Σατανάς "ο κατήγορος των αδελφών ημών, ο κατηγορών αυτών ενώπιον του Θεού ημών ημέρας και νυκτός" (Αποκάλυψις 12/ιβ΄ 10). Και φυσικά ο διάβολος κάποιο λόγο θα έχει για να κατηγορεί τους αδελφούς μας. Αλλά αυτό είναι μέγα σφάλμα. Έτσι λοιπόν, δεν είναι πρέπον να μιμούμαστε σε αυτό τον διάβολο όπως κάνουν οι εχθροί τής Εκκλησίας, αλλά τον Χριστό, που ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΜΑΡΤΩΛΩΝ θυσιάστηκε, και "ΔΕΝ ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ". Γιατί λέει: "και εάν τις μου ακούση των ρημάτων και μη πιστεύση, εγώ ου κρίνω αυτόν· ου γαρ ήλθον ίνα κρίνω τον κόσμον, αλλ' ίνα σώσω τον κόσμον". (Ιωάννης 12/ιβ΄ 47). Θα σου προτείνω λοιπόν να μελετήσεις για μια φορά ακόμα την παραβολή τού Φαρισαίου και τού Τελώνη, για να θυμηθείς ότι η κατάκριση είναι μεγαλύτερο αμάρτημα από κάθε άλλο. Και ότι οι αμαρτίες συγχωρούνται όταν υπάρχει μετάνοια. Ίσως να είσαι ένας πράγματι ακέραιος άνθρωπος. Άνθρωπος διαμάντι. Όμως Η ΚΑΤΑΚΡΙΣΗ είναι η μεγαλύτερη αμαρτία. Και δυστυχώς αυτό οφείλω να σου το τονίσω για να το προσέξεις.

Άλλωστε ο Θωμάς που σε έκοψε από τη λίστα, τι σου ζήτησε; Κάτι πολύ απλό: Να ζητήσεις συγνώμη που αποκάλεσες τον γέροντα Παϊσιο: "Ρατσιστή". Τόσο δύσκολο ήταν άραγε να ζητήσεις "συγνώμη" από τον γέροντα;

Έτσι αγαπητέ μου αδελφέ, τελειώνω με την διαβεβαίωση ότι στη λίστα αυτή θα είσαι πάλι ευπρόσδεκτος, ανά πάσα στιγμή, αρκεί να μας διαβεβαιώσεις ότι σέβεσαι την ιεραρχία και τους γέροντες τής Εκκλησίας, και ότι θα περιορισθείς στο εξής μέσω τής λίστας, στους στόχους τής λίστας, που είναι Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ στους κατηγόρους τής Εκκλησίας, και ΟΧΙ κατάκριση τών αδελφών και πατέρων μας. Ότι θα στρέψεις την ένθερμη αγωνιστική σου προσπάθεια προς τη σωστή κατεύθυνση, όχι κατά τών αδελφών μας, αλλά κατά τών εχθρών τής Εκκλησίας.

Σε διαβεβαιώ για την αγάπη μου προς το πρόσωπό σου, και για τη θλίψη μου για τη διαγραφή σου.

Με εκτίμηση

Νίκος.»

 

Στο μήνυμα αυτό, είναι εμφανής ο λόγος της αποπομπής του από τη λίστα, καθώς και η άρνησή του να ζητήσει συγνώμη από τον άγιο, για να παραμείνει μέσα στη λίστα. Ούτε τα περί «ομοφυλοφιλίας» που γράφει στα μηνύματά του είναι αλήθεια, ούτε οι ισχυρισμοί του ότι δήθεν άρχισε να καταλαβαίνει τους σκοπούς μας και τον διώξαμε μετά από κάποιες εβδομάδες», ούτε τίποτα από όλα αυτά. Το πρόβλημα που δημιουργούσε ο άνθρωπος αυτός, μπορείτε να το δείτε και μόνοι σας στο ίδιο αυτό φόρουμ, όπου κάνω τις απαντήσεις μου…

Τώρα, παρακαλώ συγκρίνετε τα όσα είδατε στα παραπάνω μηνύματα-ντοκουμέντα, με τα όσα ψευδή γράφει ο κ. Μιχαλόπουλος για τους λόγους της αποπομπής του από τη λίστα. Τα ψεύδη του αυτά, θα τα βρείτε εδώ: http://www.orthodoxia.gr/modules.cfm?dir=forum&fname=messageread&forum=2&id=35&thread=3&collapse=0

Παρακαλώ παρατηρήστε τα εξής: Δεν έμεινε στη λίστα «εβδομάδες» όπως λέει ψευδώς. Έμεινε μόνο 13 ημέρες συνολικά! Και αν υπολογίσουμε ότι την πρώτη ημέρα δεν το κατάλαβε, ότι την τελευταία ημέρα τον «κόψαμε» πρωί, και ότι τρεις ημέρες έλειπε με τον υπολογιστή του χαλασμένο, όλη – όλη η παραμονή του στη λίστα των Απολογητών, ήταν 8 ημέρες! Τόσο τον αντέξαμε!!! Και φυσικά, πλέον ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ αυτό που του έγραψα τότε, ότι αν διορθωθεί «θα είναι πάλι ευπρόσδεκτος». Τώρα πλέον που τον γνωρίζουμε καλά, δεν τον θέλουμε σε καμία περίπτωση!

Γιατί το λέω αυτό; Γιατί ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑ! Έχω να απαντήσω σε ΤΡΙΑ ΑΚΟΜΑ ΣΗΜΕΙΑ, πριν κλείσω την επίσημη απάντηση της ΟΟΔΕ, στα όσα ψευδή μας συκοφαντεί. Θα απαντήσω λοιπόν στις προσεχείς μου απαντήσεις, στα εξής τρία τελευταία σημεία:

1. Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ του κ. Μιχαλόπουλου, ΜΕΤΑ από τη διαγραφή του.

2. Η συμμαχία του με άλλο πρώην μέλος της λίστας για να μας κατηγορήσουν.

Το τρίτο δεν το θυμάμαι τη στιγμή αυτή. Θα ξαναδώ τα μηνύματά του να το θυμηθώ. Και τότε θα έχω ολοκληρώσει την μαραθώνια απάντησή μου, στον μαραθώνιο συκοφαντιών του κου Μιχαλόπουλου!


 

15. Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ του κ. Μιχαλόπουλου ΜΕΤΑ από τη διαγραφή του

Όσοι διαβάσατε τα παραπάνω για τη διαγραφή του κ. Μιχαλόπουλου, προφανώς θα σχηματίσατε την εντύπωση, ότι το θέμα τελείωσε εκεί, και ότι από τότε, ο κ. Μιχαλόπουλος επικολλάει εναντίον μας κείμενα σε διαφόρους. Και αυτό είναι ΕΝ ΜΕΡΕΙ αλήθεια. Γιατί βεβαίως επικολλούσε και έστελνε τέτοιου είδους κείμενα, αλλά για ένα διάστημα ΚΡΥΦΑ από εμάς, μια και υποτίθεται ότι «τα είχαμε βρει» μεταξύ μας!

Παρά λοιπόν την ανακατωσούρα που μας δημιούργησε στη λίστα ο κ. Μιχαλόπουλος, και τα όσα ψευδή έγραφε για εμάς, εμείς προσπαθήσαμε να τον προσεγγίσουμε και πάλι, για να «κερδίσουμε τον αδελφό μας», κατά τον λόγο του Κυρίου. Και πράγματι, στην αρχή μας έδωσε την εντύπωση ότι το καταφέραμε. Με τηλεφωνική επικοινωνία, ο Θωμάς συζήτησε μαζί του, και φάνηκε ότι αν και όχι πλέον ως μέλος των Απολογητών, ο κ. Μιχαλόπουλος, θα μπορούσε να έχει μαζί μας μια φιλική σχέση εκτός λίστας.

Γι’ αυτό και ο Θωμάς, παρά τη διαγραφή του κ. Μιχαλόπουλου, ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΩΠΟ να του στείλει το μήνυμα που ο κ. Μιχαλόπουλος παραθέτει στο τόπικ σε αυτή τη διεύθυνση: http://www.orthodoxia.gr/modules.cfm?dir=forum&fname=messageread&forum=2&id=56&thread=3&collapse=0 Εκεί, ο ίδιος ο κ. Μιχαλόπουλος επικόλλησε τα εξής:
 

«Ο Thomas F. Dritsas («εγκέφαλος» της «ΟΟΔΕ»), μου γράφει:
…………………………………………………………………

From: Thomas F. Dritsas
Date: 08/19/04 22:29:31
To: oode@acn.gr
Cc: Panagiotis Michalopoulos
Subject:
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=4544

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=4544


Παναγιώτη:

κοίτα τι έγινε με το μεηλ που είχες στείλει, έχουν ΓΕΜΙΣΕΙ το ιντερνετ οι παγανιστές και μας κατηγορούν ως αιρετικούς..

Επειδή εγω φευγω (πάω Αγιο Ορος για 10 μερες...) ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΤΗΣ ΟΟΔΕ, για να δειτε πως θα απαντήσεις..

Ευχαριστώ...»

 

Αν ανοίξετε τον δεσμό που του στέλνει ο Θωμάς στο μήνυμά του, θα δείτε ότι οδηγεί σε ένα Νεοεποχίτικο φόρουμ, όπου ένας Παγανιστής πήρε το κείμενο που επικολλούσε παντού ο κ. Μιχαλόπουλος, και το επικόλλησε εκεί, πιστεύοντας ότι μας εκθέτει. Βεβαίως, οι εκεί θαμώνες του φόρουμ, έδειξαν μεγαλύτερη σοφία από τον κ. Μιχαλόπουλο, και δεν το θεώρησαν σοβαρό. Ακόμα και ο Νεοπαγανιστής που το επικόλλησε εκεί, έδειξε την ίδια σοφία και ευαισθησία, σβήνοντας τα ονόματα από το κείμενο. Γιατί ο άνθρωπος, πέραν από τις όποιες δογματικές μας διαφορές, αυτό που ήθελε να χτυπήσει, ήταν η ΟΟΔΕ, και όχι πρόσωπα. Ο κ. Μιχαλόπουλος όμως, δεν χτυπάει κακώς κείμενα, αλλά ΠΡΟΣΩΠΑ κυρίως. Γι’ αυτό κ. Μιχαλόπουλος, φροντίζει να γράφει ονόματα, διευθύνσεις κλπ στοιχεία των προσώπων στα οποία αναφέρεται, παραβιάζοντας βασικούς νόμους δεοντολογίας αλλά και κρατικούς και συνταγματικούς! Αλλά κρύβεται πίσω από τη Χριστιανική ευαισθησία των άλλων, που δεν θέλουν να τον μηνύσουν για την πορεία του αυτή της κατασυκοφάντησής τους, και πίσω από την επιθυμία των Χριστιανών, να μην ενδιαφέρονται για τον διασυρμό τους ως πρόσωπα, αλλά μόνο για την διακονία που επιτελούν.

Παρατηρούμε λοιπόν, στο ίδιο αυτό κείμενο που δημοσίευσε μόνος του ο κ. Μιχαλόπουλος, ότι ήδη ΠΡΙΝ από τις 19-8-2004, έχει σπεύσει να μας κατηγορήσει σε όλο το Ίντερνετ, ότι ήδη έχει γίνει με τον τρόπο αυτό ΣΥΝΕΡΓΟΣ των εχθρών της Εκκλησίας, και ότι παρ’ όλα αυτά, εμείς μέσα σε αυτούς τους δύο μήνες από τη διαγραφή του, τον έχουμε πλησιάσει και πάλι, και έχουμε προσπαθήσει «να κερδίσουμε τον αδελφό μας» κατά τον λόγο του Κυρίου, ό,τι και αν έχει κάνει αυτός εναντίον μας, και εναντίον της διακονίας μας.

Προσέξτε επίσης, τη διατύπωση του Θωμά στο μέηλ του: «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΤΗΣ ΟΟΔΕ». Και μόνο από τη διατύπωση αυτή, φαίνεται πόσο αληθινό είναι αυτό που ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΙΠΑ, ότι ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ η λίστα των Απολογητών, και ΑΛΛΟ η ΟΟΔΕ, και ότι ΜΟΝΟ ΕΓΩ ήμουν τότε μέλος των Απολογητών, από τους συνεργάτες μου της ΟΟΔΕ. Διαφορετικά, αν ο Θωμάς ήταν μέλος της ΟΟΔΕ, και μάλιστα «εγκέφαλος», όπως ισχυρίζεται (και επιμένει) ο κ. Μιχαλόπουλος, και αν οι Απολογητές ταυτίζονταν με την ΟΟΔΕ, όπως ισχυρίζεται επίσης, δεν θα αποκαλούσε ΕΜΕΝΑ ο Θωμάς «Νικόλα της ΟΟΔΕ». Βλέπετε, πώς αποδεικνύονται αυτά που γράφω, και από τα ίδια τα κείμενα που επικολλάει ο κ. Μιχαλόπουλος;*

Καιρός τώρα, να δείξω, με ντοκουμέντα μηνυμάτων, την ΚΡΥΦΗ ΕΠΑΦΗ που διατηρούσε ο κ. Μιχαλόπουλος μαζί μας, κατά τον καιρό που στους έξω μας συκοφαντούσε ως «αιρετικούς», «ανήθικους», κλπ. Ακολουθούν ορισμένα μηνύματα που ανταλλάξαμε μαζί του τότε:
 

----- Original Message -----

From: Panagiotis Michalopoulos

To: Thomas F. Dritsas

Sent: Thursday, July 29, 2004 11:31 AM

Subject: Αδελφέ μου κ. Θωμά Δρίτσα, χαίρετε!
 

Προς: Thomas F. Dritsas

newromanity@...

θέμα: Re: Κείμενα ελήφθησαν!

Αδελφέ μου κ. Θωμά Δρίτσα, χαίρετε!

Μην ανησυχείτε, και δεν στέλνω τα λινκ σε ΚΑΝΕΝΑΝ.

Το αντιλαμβάνομαι ότι είναι ΚΡΥΦΑ όπλα του αγώνα.

:-)

Τα ξαναλέμε!

Ο Θεός να έχει όλους καλά! Πάντα νικητές στον αγώνα κατά του «Θηρίου»…

                                                                        Παναγιώτης 

----- Original Message -----

From: Panagiotis Michalopoulos

To: Thomas F. Dritsas

Sent: Wednesday, August 18, 2004 12:08 AM

Subject: Re: Επιστολή!

Θωμά μου, χαίρε!

Δεν καταλαβαίνω τι είναι εκεί που έχουν δημοσιεύσει εκείνο το υπόμνημα μου, ούτε ξέρω πώς να στείλω εκεί μήνυμα. Δεν έχω μπει ποτέ σε χώρους συζητήσεων και δεν ξέρω πώς γίνεται. Σε παρακαλώ να με κατατοπίσεις, και αν θέλεις και τηλεφωνικά. Τηλεφώνησε μου όποτε θες, στο 210 9621..., να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.

Φιλικά, Παναγιώτης


 

Παρακαλώ, παρατηρήστε τις ημερομηνίες των επιστολών αυτών του κ. Μιχαλόπουλου προς τον Θωμά: 29 Ιουλίου 2004, και 18 Αυγούστου 2004!!!

Υποτίθεται (από τα μηνύματά του που έχει στείλει σε διαφόρους, και που Ο ΙΔΙΟΣ έχει δημοσιεύσει εδώ μέσα), ότι «ήδη έχει αντιληφθεί τους σκοπούς μας, γι’ αυτό τον διώξαμε», ότι «είμαστε αιρετικοί», ότι «είμαστε ανήθικοι», ότι «είμαστε Βαβύληδες», κλπ. Η επιστολή του προς τον π. Κυριακό Τσουρό, που έχει επικολλήσει εδώ πιο πάνω, έχει ημερομηνία 29 Ιουνίου 2004, η απάντηση από το γραφείο του Αρχιεπισκόπου έχει ημερομηνία Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2004, και οι επιστολές του προς τους Καναδούς εναντίον μας, έχουν ημερομηνία 8 και 17 Ιουλίου, και η επιστολογραφία του περί ημών με τον π. Ευστάθιο, όπως μας επικόλλησε, έχουν ημερομηνία 23 Ιουνίου ως 12 Ιουλίου.

1. Αφού λοιπόν είμαστε τέτοια ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ της κοινωνίας, και το έχει διαπιστώσει τόσο σίγουρα ΗΔΗ, πώς είναι δυνατόν να συνεργάζεται μαζί μας ΜΕΤΑ από αυτές τις δήθεν «αποκαλύψεις» του προς τους ανωτέρω επιστολολήπτες του;

2. Ακόμα και αν πούμε ότι μετά άλλαξε γνώμη, και δεν ήταν πλέον εναντίον μας, πώς ΠΑΛΙ ΣΗΜΕΡΑ, χρησιμοποιεί εκείνες τις παλαιότερες επιστολές του εναντίον μας, αυτούσιες, τις οποίες με τις ενέργειες συνεργασίας μαζί μας, αρνήθηκε στην πράξη κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο;

3. Άρα, ή έγραφε ΨΕΜΑΤΑ εν γνώσει του στις επιστολές εκείνες, ή έλεγε ψέματα σε εμάς τότε, όταν «τα ξαναβρήκαμε», ή λέει ψέματα σε όλους εσάς σήμερα, δημοσιεύοντας τις επιστολές εκείνες, που στην πράξη τις ακύρωσε, συνεργαζόμενος μαζί μας. Η ΛΕΕΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΨΕΜΑΤΑ εκ παποιθήσεως!

Και βέβαια, σε όλο αυτό το διάστημα των δύο και πλέον χρόνων, από τότε ως σήμερα, δεν έχει πάψει να επικολλάει σε διάφορα φόρουμ, Χριστιανικά και μη), τις ίδιες συκοφαντίες εναντίον μας, τις οποίες στην πράξη απέδειξε ότι ο ίδιος ΔΕΝ ΤΙΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ. Γι’ αυτό στα παραπάνω μηνύματα μας εύχεται: «Ο Θεός να έχει όλους καλά! Πάντα νικητές στον αγώνα κατά του «Θηρίου»».

Δύο ακόμα σημεία θα θίξω στα επόμενα δύο και τελευταία μηνύματά μου.


 

16. Η ΟΟΔΕ και η Εξέλιξη

Ο κ. Μιχαλόπουλος, στη διεύθυνση: http://www.orthodoxia.gr/modules.cfm?dir=forum&fname=messageread&forum=2&id=44&thread=3&collapse=0 , επικολλάει την εξής επιστολή, που «ψάρεψε» από το διαδίκτυο:

 

31/8/2006
Αγαπητοί φίλοι,

με αγάπη Χριστού ήθελα να σας πληροφορήσω ότι η ορθόδοξη ιστοσελίδα www.oodegr.com, η οποία πολυδιαφημίζεται στο παρών βιβλίο επισκεπτών του Πηγή Ζωής, διδάσκει την πλανεμένη διδασκαλία του Δαρβίνου, την Θεωρίας της Εξελίξεως η οποία είναι αντίθετη με την Αγ. Γραφή.

Για την ακριβή αναίρεση της Θεωρίας της Εξελίξεως μπορείτε να διαβάσετε τα παρακάτω δύο βιβλία:
1.\"ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΕΩΣ - Ή ΠΩΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΟΙ ΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΕΙΔΗ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ\", π. Ιωάννη Κωστώφ-Φυσικού, εκδ. Αποστολικής Διακονίας.
2.\"ΕΞΕΛΙΞΗ Ή ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ;\", Βασίλη Πολίτη-Βιολόγου. Εκλαϊκευμένη επιστημονική μελέτη που δείχνει τους αντιεπιστημονικούς και αυθαίρετους ισχυρισμούς της Θεωρίας της Εξελίξεως. Προλογίζει ο π. Θεόδωρος Ζήσης, καθηγητής Παν/μίου.

Ευχαριστώ για την προσοχή. Ο Θεός να μας στηρίζει & να μας φυλάει από κάθε πλανεμένη διδασκαλία & \"Θεωρία\". Αμήν.
Γκιουζέλης Αναστάσιος - gkiouz.anast@...
Αθήνα

 

Όμως, ο κ. Μιχαλόπουλος, αν και επικολλάει το μήνυμα αυτό, ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ να επικολλήσει και το μήνυμα που ακολούθησε, και που αποτελεί την ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ σε αυτό το μήνυμα! Δεν τολμάει ο κ. Μιχαλόπουλος, να δώσει ούτε τη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ απ’ όπου αντέγραψε το μήνυμα αυτό! Γιατί τότε ο αναγνώστης, θα μπορούσε να βρει εύκολα την απάντησή μας, και να τον διαψεύσει!

Η διεύθυνση αυτή λοιπόν, από την οποί ο κ. Μιχαλόπουλος πήρε το μήνυμα αυτό για να μας κατηγορήσει, είναι η εξής: http://www.pigizois.gr/arxodariki/Bibl_Episk.htm

Εάν ανοίξετε αυτή τη διεύθυνση, θα βρείτε και αυτό το μήνυμα, αλλά θα βρείτε ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ, την οποία φυσικά ο κ. Μιχαλόπουλος, φρόντισε πονηρά να την ΑΠΟΚΡΥΨΕΙ!!!

 

Εκεί λοιπόν, θα βρείτε την εξής απάντησή μας:

«9/9/2006

Αγαπητέ φίλε:

Η ΟΟΔΕ ΟΥΔΕΠΟΤΕ δίδαξε την Θεωρία της Εξέλιξης, απλά υπάρχουν ορισμένα άρθρα για αυτήν. Στην σελίδα αναφέρεται ΞΕΚΑΘΑΡΑ πως:

"Οι συγγραφείς των άρθρων μας είναι πολλοί. Και σε θέματα για τα οποία η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έχει δογματίσει, υπάρχει περίπτωση να διατυπώνονται και προσωπικές θέσεις, πάντοτε όμως στα πλαίσια της Ορθόδοξης δογματικής. Τέτοια θέματα που δεν έχουν δογματισθεί επίσημα από την Εκκλησία, λέγονται: "θεολογούμενα", και παρουσιάζονται ως ερμηνευτικές προτάσεις, και ως αφορμές γόνιμης μελέτης και συζήτησης. Τέτοια θέματα είναι ο τρόπος μελλοντικής εκπλήρωσης προφητειών, ερμηνείες που περιλαμβάνουν επιστημονικές ανακαλύψεις όπως η βιολογική εξέλιξη ή αστροφυσικές και φυσικές θεωρίες, αρχαιολογικές έρευνες για ζητήματα χρονολογιών και ιστορικών τοποθετήσεων ζητημάτων της Αγίας Γραφής, ή φιλοσοφικές προτάσεις. Τα θέματα αυτά, για τα οποία η Εκκλησία δεν έχει αποφανθεί επίσημα, αποτελούν προσωπικές τοποθετήσεις του κάθε αρθρογράφου. Και αναμένουμε τον καιρό που και τα ζητήματα αυτά θα δογματισθούν Συνοδικά."

http://www.oodegr.com/oode/erwtiseis/orthod1.htm

Την Σελίδα μας την χαιρετίζουν ΕΓΚΥΡΟΤΑΤΟΙ Θεολόγοι όπως ο π. Γ.Δ. Μεταλληνός:

http://www.oodegr.com/oode/erwtiseis/epistoles/iereis/metallinos1.htm

Τέλος, να πούμε πως , αν και εγώ προσωπικά ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΑΥΤΗ, ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει παντού. Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΔΟΓΜΑΤΙΚΗΣ Σεβ. Ι Ζιζιούλας καθώς και άλλοι , έχουν διαφορετική άποψη για την Θεωρία αυτή, περισσότερα εδώ: http://www.kioulanis.gr/religion/mth_perg.htm

Η ομιλία αυτή δόθηκε σε ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ («Επιστήμες Τεχνολογίες αιχμής και Ορθοδοξία», 4-8 Οκτωβρίου 2002) ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ , χωρίς κάποιος να χαρακτηρίσει "Πλανεμένό" , γι' αυτό το θέμα τον Σεβασμιώτατο. Από εκεί και πέρα, βέβαια, δεν σημαίνει πως είναι και ορθή. Αλλά δεν σου δίνει, αγαπητέ φίλε, το δικαίωμα, να προσπαθείς να δημιουργήσεις εντυπώσεις. 

Άλλη φορά, καλό είναι να είσαι πιο προσεκτικός.

Να πω καθαρά, πως ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΟΟΔΕ, υποστηρίζουμε την Θεωρία της εξέλιξης. Είναι θέμα "ΘΕΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ" το οποίο ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. Άλλοι είναι υπέρ άλλοι κατά, αλλά αυτό ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ πως δεν σεβόμαστε τον κάθε Ορθόδοξο που έχει η την μία η την άλλη άποψη. Τέτοιες απόψεις δεν θα βρεις μόνο στην σελίδα μας (στην οποία αναγράφεται πως είναι και προσωπικές) , αλλά ακόμα και στον Ραδιοσταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Τα βιβλία που προτείνατε, πάντως είναι όντως αξιόλογα για το Θέμα αυτό.

Με αγάπη Χριστού,
Θωμάς Φ. Δρίτσας»

 

Με την ευκαιρία να πω κι εγώ, ότι η ΟΟΔΕ ως Ορθόδοξο περιοδικό, περιέχει θέσεις πάντα μέσα στα Ορθόδοξα πλαίσια, που συχνά αντιτίθενται μεταξύ τους, όπως είναι το εν λόγω θέμα. Γι’ αυτό έχουμε θέματα υπέρ της Εξελικτικής Δημιουργίας, αλλά και θέματα εναντίον της Εξέλιξης. Άλλα μας μέλη, πιστεύουν στην Εξελικτική Δημιουργία, (όπως εγώ), άλλα μας μέλη πιστεύουν στην Δημιουργία (σκέτο), όπως ο Θωμάς. Και οι δύο θέσεις είναι εξ’ ίσου συμβατές με την Ορθόδοξη πίστη, γι’ αυτό ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΘΕΣΕΙΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.

Το να υποστηρίζει λοιπόν κάποιος, ότι δήθεν η ιστοσελίδα μας (ως ιστοσελίδα), είναι υπέρ της μίας ή της άλλης απόψεως, είναι ψευδές.

Για του λόγου το αληθές, ορίστε και δύο δεσμοί της ΟΟΔΕ, που μιλούν ενάντια στην Εξέλιξη:

http://www.oodegr.com/oode/genesis/paisios1.htm

http://www.oodegr.com/oode/genesis/kostwf1.htm

Ορίστε και δύο δεσμοί που μιλούν υπέρ της εξέλιξης:

http://www.oodegr.com/oode/genesis/zizioulas1.htm

http://www.oodegr.com/oode/genesis/ktisis2.htm

Η ΟΟΔΕ, ΔΕΝ έχει ως ομάδα, επίσημη θέση σε θεολογούμενα θέματα, στα οποία η Εκκλησία ΔΕΝ έχει δογματίσει. Συνεπώς, όποιος μας κατηγορεί για επίσημη θέση σε τέτοια ζητήματα, ΨΕΥΔΕΤΑΙ.

Ως πρόσωπα, βεβαίως έχουμε ο καθένας τις θέσεις μας.


 

17. Η χρήση του ονόματος του π. Ευσταθίου εναντίον μας

Αυτό είναι ένα θέμα που δημιουργήθηκε τελευταίο, γι’ αυτό και το άφησα ως τελευταία μας απάντηση. Το θέμα έχει ως εξής:

Στο κλαμπ «orthodoxy», δημιουργήθηκε μια αντιπαράθεση μεταξύ δύο προσώπων, ο ένας εκ των οποίων λεγόταν «Θωμάς». Επειδή το γιουζερνέημ του, έμοιαζε με το γιούζερνέημ του Θωμά του Δρίτσα, ο δημιουργός του κλαμπ poetas, που υπήρξε κάποτε μέλος των Απολογητών, και είχε διαφορές με τον Θωμά, ΤΟΥΣ ΜΠΕΡΔΕΨΕ!!! Θεώρησε λοιπόν χρήσιμο, να γράψει ένα μήνυμα εναντίον του Θωμά Δρίτσα, λέγοντας προς κάποιον Παναγιώτη, (ΟΧΙ στον κ. Μιχαλόπουλο), τα εξής:
 

http://clubs.pathfinder.gr/orthodoxy/208664?read=1669&forum=26796
 

Απ: Απ: Απ: Απ: Στους δημιουργούς και διαχειριστές ΟΛΩΝ των κοινοτήτων που δεν ανήκουν στην Ομολογία μου.... από Poetas

Ημ/νία: 10-09-2006
Ώρα:     01:49

Παναγιώτη την προηγούμενη εβδομάδα συναντήθηκα με τον π.Ευστάθιο απο τον Καναδά και τυχαία συζητήσαμε για την ΟΟΔΕ και το internet και μόνος του μου ανέφερε αυτά που εγώ είχα στο μυαλό μου για τον Θωμά. Μου επιβεβαίωσε την άποψη μου, την οποία μάλιστα δεν την έχω βγάλει αβασάνιστα!!!

Μάλιστα όταν του είπα ότι κάποιοι απο την ΟΟΔΕ βρίσκονται στα όρια της αίρεσης ... με περισσό ζήλο μου είπε ... όχι στα όρια ... σε βαρύτατη αίρεση.

Τέλος πάντων ... δικό του θέμα του Θωμά να είναι ότι θέλει ... λόγος δεν μου πέφτει εκτός του ότι απαιχθάνομαι αυτούς που είναι άλλο και διακηρύττουν ότι είναι άλλο. Προτιμώ τον Θεμιστοκλή που λέει είμαι αυτός και τέλος!!!!

 

Σε αυτά που έγραψε, ο poetas, του απαντάει ένα άλλο μέλος του κλαμπ, τα εξής:


 

http://clubs.pathfinder.gr/orthodoxy/208664?read=1672&forum=26796


 

Απ: Απ: Απ: Απ: Απ: Στους δημιουργούς και διαχειριστές ΟΛΩΝ των κοινοτήτων που δεν ανήκουν στην Ομολογία μου.... από pilotos91


Ημ/νία: 10-09-2006
Ώρα:     02:37

Αγαπητέ Poeta,
δεν είμαι βέβαιος,αλλά νομίζω ότι ο Θωμάς δεν είναι μέλος της ΟΟΔΕ.Μάλλον τον συγχέεις με άλλο πρόσωπο,που έχει παραπλήσιο nickname.Αν κάνω λάθος συγχωρέστε με.Ούτε εγώ είμαι μέλος της ΟΟΔΕ, παρόλο που παραπέμπω αρκετές φορές στις ιστοσελίδες τους.Μέλος της ΟΟΔΕ είναι ο αδελφός nauko.Συγχώρεσέ με για την παρατήρηση, αλλά δεν βλέπω στην ΟΟΔΕ κάτι το αιρετικό.Απλά έχουν ένα διαφορετικό τρόπο προσέγγισης των αιρέσεων, γιατί ως πρώην αιρετικοί και νυν Ορθόδοξοι, ξέρουν καλύτερα τη ψυχολογία όσων πέρασαν από αιρέσεις.Εμείς που ήμασταν πάντοτε Ορθόδοξοι (αλλά παραλίγο να μπλεχτούμε σε αιρέσεις, δόξα τω Θεώ αυτό δεν έγινε) βλέπουμε αλλιώς τις αιρέσεις και μερικές φορές κινούμαστε λανθασμένα.Ας κάνουμε ο καθένας ότι καλύτερο μπορεί για την Ορθόδοξη Εκκλησία, ας προσευχόμαστε διαρκώς για την Ορθόδοξη Ιεραποστολή,αφήνοντας κατά μέρος τι κάνει ο διπλανός μας,ας ενισχύουμε την Ορθόδοξη Εξωτερική Ιεραποστολή, και τότε θα δούμε την καρποφορία να αυξάνει.Εύχομαι να μας φωτίζει όλους ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός και να μας ελεεί μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία Του.Ότι καλό έχουμε, στο Κύριο το οφείλουμε.Ότι σκάρτο έχουμε, η δική μας αμαρτωλότητα είναι,και ζητάμε πνεύμα ταπείνωσης και μετάνοιας.Να είστε σίγουροι, αδέλφια μου, ότι όσες δοκιμασίες και να έρθουν ο Κύριος θα κάνει το θαύμα Του,δίνοντας νέα ώθηση στην Ορθόδοξη Εκκλησία Του, όπως κάνει εδώ και 21 αιώνες.Ζει Κύριος Θεός Παντοκράτωρ!

 

Εδώ ο poetas αναγκάζεται να παραδεχθεί τη γκάφα του:

 

http://clubs.pathfinder.gr/orthodoxy/208664?read=1675&forum=26796

 

Απ: Απ: Απ: Απ: Απ: Απ: Στους δημιουργούς και διαχειριστές ΟΛΩΝ των κοινοτήτων που δεν ανήκουν στην Ομολογία μου.... από Poetas

Ημ/νία: 10-09-2006
Ώρα:     10:30

ok ... αν πρόκειται για δύο διαφορετικά πρόσωπα ... συγγνώμη απο τον TomR

 

Αυτό όμως που «πλανιέται» πλέον στη συνείδηση των αναγνωστών του μηνύματος του poetas, είναι ότι πιθανότατα η ΟΟΔΕ είναι αιρετική, και αυτό το επιβεβαιώνει όχι μόνο ο poetas, αλλά και δήθεν το επιβεβαίωσε ο π. Ευστάθιος, τον οποίο επικαλέσθηκε ο poetas, για να κατηγορήσει τον Θωμά και την ΟΟΔΕ. Και στο σημείο αυτό, εμφανίζεται και ο πανταχού παρών Συκοφάντης, κ. Μιχαλόπουλος, με το εξής μήνυμα:
 

http://clubs.pathfinder.gr/orthodoxy/208664?read=1680&forum=26796

 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΟΗΤΗ («ΞΕΦΩΝΙΣΜΕΝΗ) «ΟΟΔΕ»! από PANAGMICHAL

Ημ/νία: 10-09-2006
Ώρα:     13:33
 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΟΗΤΗ («ΞΕΦΩΝΙΣΜΕΝΗ) «ΟΟΔΕ»!

http://www.orthodoxia.gr/modules.cfm?dir=forum&fname=messageread&forum=2&id=18&thread=3&collapse=0
 

Με το μήνυμα αυτό, ο κ. Μιχαλόπουλος, οδηγεί τους αναγνώστες του κλαμπ εδώ, στις συκοφαντίες που είχε επικολλήσει προ ημερών.. Αυτός είναι και ο λόγος, που πλέον αποφασίζουμε να απαντήσουμε εδώ, ώστε να πάρουν όλοι τις απαντήσεις για όλα τα θέματα. Επί πλέον, ο poetas, τώρα που βρήκε σύμμαχο στις συκοφαντίες του ενάντια στην ΟΟΔΕ, δεν σκοπεύει να «κλείσει» το θέμα, αλλά το ενισχύει περισσότερο, ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ κ. Μιχαλόπουλο, ως εξής, αναφερόμενος σε άλλον Παναγιώτη, (όχι στον Μιχαλόπουλο):
 

http://clubs.pathfinder.gr/orthodoxy/208664?read=1670&forum=26796
 

Απ: Απ: Απ: Στους δημιουργούς και διαχειριστές ΟΛΩΝ των κοινοτήτων που δεν ανήκουν στην Ομολογία μου.... από Poetas

Ημ/νία: 10-09-2006
Ώρα:     01:55

Αγαπητέ Παναγιώτη ... θα χρησιμοποιήσω ένα επιχείρημα που χρησιμοποιούν κατα κόρον οι Πρωτεσταντίζοντες προσφαροορθόδοξοι που θεωρείς ότι αδικώ ... Λέω λοιπόν ... όχι δεν είναι βαρύτατο να μιλάς για αίρεση ... διότι τον αιρετικό πρέπει να του το λές κατάμουτρα ... όπως αγενώς και προκλητικώς καθημερινά κάνουν αυτοί σε τόσους συνομιλητές τους ... μόνο και μόνο για το δικό του το καλό ... όπως ο αφορισμός της εκκλησίας δεν γίνεται για να προφυλάξει την εκκλησία αλλά για να γιατρέψει τον νοσούντα αιρετικό!!!!

Φοβερό αυτό το internet!!!! Μαθαίνεις ρε παιδί μου πώς να τα λές ... και στην κατάλληλη ώρα!!!! Εγώ απο αυτούς τα έμαθα αυτά ... δεν τα ήξερα!!!!

 

Είναι πλέον προφανές, ότι ο poetas παίζει το παιχνίδι της κατασυκοφάντησης του κ. Μιχαλόπουλου, σε συνεργασία μαζί του. Ήταν λοιπόν καιρός να επέμβουμε κι εμείς οι συκοφαντούμενοι, και να φέρουμε στο φως την αλήθεια για το θέμα, μετά από αυτή την απρόκλητη επίθεση που μας έγινε. Και που μάλιστα, συνδέθηκε και με τουλάχιστον τρία Χριστιανικά φόρουμ, λόγω των επικολλήσεων του κ. Μιχαλόπουλου. Καιρός για ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ δύο ετών συκοφαντιών!!!

Πρώτη μας δουλειά, ήταν να επικοινωνήσουμε με τον π. Ευστάθιο, και να τον ρωτήσουμε αν ΠΡΑΓΜΑΤΙ είπε στον poetas αυτά τα πράγματα που ισχυρίζεται ο poetas.

Ο π. Ευστάθιος, όχι μόνο τα ΑΡΝΗΘΗΚΕ, αλλά προσφέρθηκε επίσης να μας δώσει ένα μήνυμα, το οποίο δημοσιεύσαμε στην ιστοσελίδα μας, για διάψευση του poetas. Το μήνυμα μπορείτε να το βρείτε εδώ: http://www.oodegr.com/oode/erwtiseis/epistoles/iereis/eustathios1.htm

Το μήνυμα είναι το εξής:

«10-9-2006.

Ιερέας από το Τορόντο τού Καναδά

Προς την Ο.Ο.Δ.Ε.

Αγαπητέ εν Χριστώ αδελφέ Θωμά Δρίτσα,

Επ' αφορμή της ερώτησης που μου απευθύνατε, θέλω με την επιστολή αυτή, να διαψεύσω τα όσα ψευδή γράφτηκαν τις ημέρες αυτές στο κλαμπ "orthodoxy" του Παθφάιντερ από τον διαχειριστή του poetas, ότι δήθεν στη συνάντησή μας κατηγόρησα μέλη της ΟΟΔΕ ως αιρετικούς, και ειδικά εσένα. Κατανοώ τις πικρίες που προφανώς έχει ο poetas όπως και ο κ. Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, να εκφραστούν εναντίον μερικών μελών της ΟΟΔΕ, τα οποία ανήκουν στη λίστα από την οποία ο μεν κος Μιχαλόπουλος διώχθηκε για ανάρμοστη συμπεριφορά κατά του γέροντα Παϊσίου, ο δε Poetas αποχώρησε επειδή διαφώνησε σε ορισμένα ζητήματα. Όμως θεωρώ ότι αυτό δεν τους δικαιολογεί αφ' ενός να κατηγορούν μια Ορθοδοξότατη και αγωνιστικότατη ομάδα για προσωπικούς τους λόγους, αφ' ετέρου να χρησιμοποιείται το όνομά μου και η ιερατική μου ιδιότητα, για να στηρίξει τις οποιεσδήποτε γνώμες τους.

Μάλιστα μου κάνει εντύπωση, πώς όλα αυτά, τα λέει προς τον κο Μιχαλόπουλο, στον οποίο εγώ ο ίδιος αναφέρθηκα, και του είπα, ότι ο άνθρωπος αυτός έχει ξεφύγει από την Ορθόδοξη Χριστιανική τάξη, και έχει χάσει εντελώς το νόημα της Χριστιανικής πίστης και πρακτικής, κάτι στο οποίο ο poetas ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ! Και τώρα διαστρέφει τα λόγια μου ενάντια στην ΟΟΔΕ, σε συνεργασία με αυτόν τον οποίο Ο ΙΔΙΟΣ κατηγόρησε!!!

Παρακαλώ αδελφέ μου Θωμά, δέξου εσύ και τα άλλα μέλη της ΟΟΔΕ και των Απολογητών, την αμέριστη συμπαράστασή μου και τις ευλογίες μου για το έργο σας, στο οποίο όπως γνωρίζετε είμαι από ετών συνεργάτης ως σήμερα, στην εξαγγελία της αγιωτάτης Ορθόδοξης πίστης μας, με τη βεβαιότητα, ότι τόσο η ΟΟΔΕ, όσο και οι Απολογητές γενικότερα, εξακολουθούν να ορθοτομούν τον λόγο της αληθείας, με αξιοπιστία και ακρίβεια.

Επίσης, σας επιτρέπω να χρησιμοποιήσετε την επιστολή μου αυτή, όπως και τις άλλες συγχαρητήριες επιστολές που σας έχω απευθύνει κατά καιρούς, ό,που θέλετε, στην ιστοσελίδα σας, στο κλαμπ "orthodoxy" όπου συκοφαντηθήκατε, ή ό,που αλλού τυχόν χρησιμοποιηθεί η ψευδής συκοφαντία που φέρει αδίκως το όνομά μου.

Ο Κύριος να ευλογεί το θεάρεστο έργο σας.

Με Χριστιανική αγάπη και συμπαράσταση

Πατήρ Ευστάθιος Κοντοράβδης.».

 

Για το μήνυμα, ενημερώσαμε και το κλαμπ του poetas ως εξής:

 

http://clubs.pathfinder.gr/orthodoxy/208664?forum=26796&read=1705

Επίσημη διάψευση του poeta από τον π. Ευστάθιο. από nikrom

Ημ/νία: 12-09-2006
Ώρα:     08:55
 

Αγαπητέ poeta,
λυπάμαι που η είσοδός μου στο κλαμπ σου γίνεται υπ' αυτές τις συνθήκες. Όμως, επειδή επιτέθηκες στην ΟΟΔΕ με συκοφαντικό τρόπο, τόσο εσύ όσο και ο κ. Μιχαλόπουλος, είμαστε υποχρεωμένοι να σας ΔΙΑΨΕΥΣΟΥΜΕ ενώπιον όλων των μελών του κλαμπ, αλλά και μέσω δημοσίευσης στην ΟΟΔΕ της επιστολής του π. Ευσταθίου. Επίσης θα διαψεύσουμε και τα λοιπά ψεύδη του συνεργού σου Π. Μιχαλόπουλου στο άλλο φόρουμ, όπου μας συκοφάντησε αυτές τις ημέρες, χρησιμοποιώντας μάλιστα το όνομά σου. Για τον λόγο αυτό, θα γίνει ΚΑΙ ΕΚΕΙ γνωστή η επιστολή διάψευσης των συκοφαντιών σου, μαζί με τις δικές του συκοφαντίες, καθώς και οπουδήποτε αλλού χρειασθεί.

Αντί να συκοφαντείτε τους αγωνιζόμενους συγχριστιανούς σας, καλό θα ήταν εσύ και ο Μιχαλόπουλος, να ασχοληθείτε με την οικοδομή στην πίστη. Και λυπόμαστε που αναγκαζόμαστε να σας διαψεύσουμε, αλλά το απαιτούν οι περιστάσεις. Θα προτιμούσαμε αυτό το χρόνο να τον δαπανήσουμε σε σπουδαιότερα ζητήματα, παρά στη διάψευση ψευδαδέλφων.

Ο π. Ευστάθιος λοιπόν, μας έγραψε σε ερώτησή μας τα εξής, περί των ισχυρισμών σου:

Προς την Ο.Ο.Δ.Ε.

Αγαπητέ εν Χριστώ αδελφέ Θωμά Δρίτσα,

Επ' αφορμή της ερώτησης που μου απευθύνατε, θέλω με την επιστολή αυτή, να διαψεύσω τα όσα ψευδή γράφτηκαν τις ημέρες αυτές στο κλαμπ "orthodoxy" του Παθφάιντερ από τον διαχειριστή του poetas, ότι δήθεν στη συνάντησή μας κατηγόρησα μέλη της ΟΟΔΕ ως αιρετικούς, και ειδικά εσένα. Κατανοώ τις πικρίες που προφανώς έχει ο poetas όπως και ο κ. Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, να εκφραστούν εναντίον μερικών μελών της ΟΟΔΕ, τα οποία ανήκουν στη λίστα από την οποία ο μεν κος Μιχαλόπουλος διώχθηκε για ανάρμοστη συμπεριφορά κατά του γέροντα Παϊσίου, ο δε Poetas αποχώρησε επειδή διαφώνησε σε ορισμένα ζητήματα. Όμως θεωρώ ότι αυτό δεν τους δικαιολογεί αφ' ενός να κατηγορούν μια Ορθοδοξότατη και αγωνιστικότατη ομάδα για προσωπικούς τους λόγους, αφ' ετέρου να χρησιμοποιείται το όνομά μου και η ιερατική μου ιδιότητα, για να στηρίξει τις οποιεσδήποτε γνώμες τους.

Μάλιστα μου κάνει εντύπωση, πώς όλα αυτά, τα λέει προς τον κο Μιχαλόπουλο, στον οποίο εγώ ο ίδιος αναφέρθηκα, και του είπα, ότι ο άνθρωπος αυτός έχει ξεφύγει από την Ορθόδοξη Χριστιανική τάξη, και έχει χάσει εντελώς το νόημα της Χριστιανικής πίστης και πρακτικής, κάτι στο οποίο ο poetas ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ! Και τώρα διαστρέφει τα λόγια μου ενάντια στην ΟΟΔΕ, σε συνεργασία με αυτόν τον οποίο Ο ΙΔΙΟΣ κατηγόρησε!!!

Παρακαλώ αδελφέ μου Θωμά, δέξου εσύ και τα άλλα μέλη της ΟΟΔΕ και των Απολογητών, την αμέριστη συμπαράστασή μου και τις ευλογίες μου για το έργο σας, στο οποίο όπως γνωρίζετε είμαι από ετών συνεργάτης ως σήμερα, στην εξαγγελία της αγιωτάτης Ορθόδοξης πίστης μας, με τη βεβαιότητα, ότι τόσο η ΟΟΔΕ, όσο και οι Απολογητές γενικότερα, εξακολουθούν να ορθοτομούν τον λόγο της αληθείας, με αξιοπιστία και ακρίβεια.

Επίσης, σας επιτρέπω να χρησιμοποιήσετε την επιστολή μου αυτή, όπως και τις άλλες συγχαρητήριες επιστολές που σας έχω απευθύνει κατά καιρούς, ό,που θέλετε, στην ιστοσελίδα σας, στο κλαμπ "orthodoxy" όπου συκοφαντηθήκατε, ή ό,που αλλού τυχόν χρησιμοποιηθεί η ψευδής συκοφαντία που φέρει αδίκως το όνομά μου.

Ο Κύριος να ευλογεί το θεάρεστο έργο σας.
Με Χριστιανική αγάπη και συμπαράσταση
Πατήρ Ευστάθιος Κοντοράβδης.Η επιστολή αυτή, δημοσιεύθηκε από την ΟΟΔΕ στην εξής διεύθυνση:
http://www.oodegr.com/oode/erwtiseis/epistoles/iereis/eustathios1.htm

Παρατηρούμε λοιπόν τα εξής:

1. Ο poetas μπερδεύοντας τους δύο "Θωμάδες", βρίσκει την αφορμή να συκοφαντήσει τον Θωμά Δρίτσα, για τον οποίο έχει απωθημένα, αφ' ενός επειδή είχαν διαφορετική άποψη σε ορισμένα ζητήματα, όταν ο poetas ήταν μέλος της λίστας των Απολογητών, αφ' ετέρου επειδή ο Θωμάς εξέθεσε τις αιρετικές δηλώσεις του poeta, ότι "δεν πρέπει να ονομάζουμε τους ιερείς πατέρες", στη διεύθυνση:
http://clubs.pathfinder.gr/romiosini/111410?forum=16050&read=5152

Διαβάστε τις δηλώσεις του αυτές, και θα δείτε για τι είδους λόγους διαφώνησε με τους άλλους Απολογητές στη λίστα που ήταν, και αποχώρησε. Καθαρά Προτεσταντικές θέσεις, τις οποίες κληρονόμησε από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά γονείς του (ή παππούδες του, δεν θυμάμαι καλά), όπως μου είχε πει τότε.

2. Για να στηρίξει τη συκοφαντία του κατά του Θωμά, τον οποίο προφανώς απεχθάνεται, ζητάει μια υποστήριξη, κατά το δυνατόν Ιερέως, και έτσι χρησιμοποιεί ψευδώς το όνομα του κοινού μας γνωστού π. Ευσταθίου.

3. Και βεβαίως, σε αυτό απολαμβάνει και την υποστήριξη του πασίγνωστου ψευδοκατηγόρου Παναγιώτη Μιχαλόπουλου, του οποίου τα ψεύδη θα εκτεθούν και εδώ, και στο άλλο φόρουμ πολύ σύντομα ενώπιον όλων.

4. Απολαμβάνει τη συνεργασία λοιπόν του Μιχαλόπουλου, τον οποίο μάλιστα επαινεί ως "αδικημένο" άνθρωπο, λόγια που ο Μιχαλόπουλος θα χρησιμοποιήσει και αλλού για να δείξει την... αξιοπιστία του. Μόνο που ο π. Ευστάθιος, δηλώνει δημόσια, ότι εκτός από το ψεύδος του poeta, για τα δήθεν λόγια του Ιερέως κατά της ΟΟΔΕ, ο poetas είχε κατηγορήσει στον ίδιο τον π. Ευστάθιο, τον Π. Μιχαλόπουλο! Αλλά εδώ τον "γλύφει", επειδή θέλει να του δώσει αξιοπιστία στα όσα ψευδή λέει ο Μιχαλόπουλος ενάντια στην ΟΟΔΕ.

Αυτά ως ΑΡΧΗ.

Θα ακολουθήσει σειρά μηνυμάτων, προς εκτενή διάψευση του δεύτερου ψευδοκατηγόρου, του Π. Μιχαλόπουλου. Και φυσικά, όσων νέων κατηγοριών πιστεύουμε ότι οι δύο αυτοί συνεργοί θα εκτοξεύσουν κατά της ΟΟΔΕ και των μελών της».

 

Ποια ήταν η αντίδραση του poetas σε αυτό το μήνυμα;

Απάντησε με δύο απανωτά μηνύματα, (εναλασσόμενα με συκοφαντικά μηνύματα του κ. Μιχαλόπουλου βεβαίως), ως εξής:
 

http://clubs.pathfinder.gr/orthodoxy/208664?read=1706&forum=26796
 

Απ: Επίσημη διάψευση του poeta από τον π. Ευστάθιο. από Poetas

Ημ/νία: 12-09-2006
Ώρα:     09:49

Το μήνυμά σου, δεν χρήζει σχολιασμού. Ευχαριστώ για τις συκοφαντίες ... πραγματικά μου προσφέρεις μεγάλη ευλογία. Σ'ευχαριστώ πολύ!!! Μεγάλη χαρά μου δώσατε σήμερα, όπως θα έλεγε και αείμνηστος πατήρ Παϊσιος!!!!


 

http://clubs.pathfinder.gr/orthodoxy/208664?read=1709&forum=26796

Απ: ΤΟΙΟΥΤΗ ΛΟΙΠΟΝ, ΕΙΝΑΙ Η «ΟΟΔΕ» ΔΡΙΤΣΑ – ΜΑΥΡΟΜΑΓΟΥΛΟΥ! (ο π. Ευστάθιος, τι είναι;) από Poetas

Ημ/νία: 12-09-2006
Ώρα:     14:01

Παναγιώτη, ο π. Ευστάθιος είναι μιά ψυχούλα, αγωνιστής ιερέας της διασποράς. Ήρθε Θεσσαλονίκη και βρεθήκαμε δύο φορές. Την μία φορά ήταν παρόντες ο Γιάννης ο zardoz και ο Τάσος ο Ando. Μετά πήγε στο Όρος για το πανηγύρι της Παναγίας. Την Δεύτερη φορά ήταν παρόντες ο κουμπάρος μου που δεν καταγίνεται με το internet και ο Κώστας ο katafraktos. Σαφέστατα και υπάρχουν μάρτυρες περι του τί λέχθηκε. Παρ'όλα αυτά λοιπόν, μένω έκπληκτος με τη σφοδρότητα της απάντησης του nikrom και με την σωρεία των ψευδών που αναφέρει. Τέτοια ψεύδη, δεν επικαλούνται ούτε οι Αμερικάνοι για να καλύψουν θεωρίες συνομωσίας.

Πραγματικά λυπήθηκα με το μήνυμα του nikrom. Στενοχωρήθηκα, πώς είναι δυνατόν άνθρωποι που θέλουν να λέγονται "Ορθόδοξοι" να χρησιμοποιούν πρακτικές που είναι του διαβόλου. Αυτή ήταν και η πρώτη μου σκέψη όταν διάβαζα το μήνυμα ... "μα αυτά τα κάνει ο διάβολος ... αυτό κάνει ο διάβολος, διαστρεβλώνει την αλήθεια και διαβάλει". Ακόμα και ιχνοστοιχεία αμφιβολίας να είχαν απομείνει μέσα μου για την άποψη που είχα σχηματίσει "για μερικά άτομα απο την ΟΟΔΕ" ... ως εκλείπει καπνός εκλιπέτωσαν!!!

Εκτός λοιπόν ότι ο nikrom ή κάποιος άλλος καλοθελητής συνάδελφός του κατασκεύασαν την απάντηση του π.Ευστάθιου ... φαντάζομαι ψηφιακά όλοι μπορούν να γράψουν τρεις σειρές ως απάντηση ... εξέλαβαν και την άποψή μου για τον Θωμά Δρίτσα ως άποψή μου για την ΟΟΔΕ. Δηλαδή, γενικεύουν την ΟΟΔΕ στο πρόσωπο του Θωμά. Έχεις κακή εντύπωση για τον Θωμά; Έχεις κακή εντύπωση για την ΟΟΔΕ. Αυτήν βέβαια την πρακτική ακολουθούσε μόνο ο Θωμάς και πιστεύω ότι δικό του έργο είναι η απάντηση προς εμένα. Αντί ο ταλαίπωρος να ακούσει έναν λόγο, αν όχι απο εμένα, απο τον π. Ευστάθιο και να αναρωτηθεί ... ρε μπάς και όντως δεν πάω καλά; Μπας και όντως είμαι έτσι όμως μου καταλογίζουν ... αποφασίζει λοιπόν να απαντήσει με σωρεία ψεμμάτων και πλεκτάνης που μόνο διαβολικό παιχνίδι είναι και τίποτα παραπάνω. Το αφήνω όμως, μήπως κάποια στιγμή και μετανόήσουν και πούν ένα "ευλόγησον", αν και η μετάνοια απαιτεί Ορθόδοξο πνεύμα που στην περίπτωση που συζητάμε πολλαπλώς εκλείπει, εκτός δε της μετάνοιας, εκλείπει και η ντροπή και ο ανδρισμός. Κρίμα.

Nikrom ... σε παρακαλώ ... μην ξαναποστάρεις και άλλο τέτοιο μήνυμα. Δεν θέλω να γίνομαι αιτία να βγαίνει απο μέρους τέτοια βρώμα και τόση δολιότητα. Να είσαι καλά φίλε μου ... ο Θεός να μας συγχωρεί!!!

Εν XC
Χρήστος

ΥΓ
Διαβάζω και ξαναδιαβάζω την επιστολή και κάθε φορά που την διαβάζω ανακαλύπτω και ένα καινούργιο ψέμα, και μιά καινούργια δολιότητα. Έπρεπε να γίνω 43 χρόνων για να το δώ και αυτό!!! Απίστευτη κατάσταση διαβολής!!!

 

Με δύο λόγια, ο poetas μας κατηγόρησε για ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ και ΑΠΑΤΗ, και μάλιστα εμένα προσωπικά. Η απάντησή μου ήταν η εξής:
 

http://clubs.pathfinder.gr/orthodoxy/208664?read=1712&forum=26796

 

Αμφισβήτηση της Επιστολής; Ας του ζητήσετε ΕΣΕΙΣ μία! Εμπρός λοιπόν! από nikrom

Ημ/νία: 12-09-2006
Ώρα:     20:53

Δεν περίμενα φυσικά να αντιδράσεις διαφορετικά! Αν είναι ψεύτικη η επιστολή, όπως υποστηρίζετε, δεν έχετε, παρά να ζητήσετε από τον π. Ευστάθιο να μας διαψεύσει δημόσια, με μια άλλη επιστολή του (κατ' εσάς "πραγματική"). Εάν όμως ΔΕΝ το κάνετε, (εσύ και ο Μιχαλόπουλος), αυτό θα σημαίνει ότι ΠΡΑΜΓΑΤΙ ο π. Ευστάθιος σε διέψευσε!
 

Ο poetas απαντάει ως εξής:
 

http://clubs.pathfinder.gr/orthodoxy/208664?read=1714&forum=26796
 

Απ: Αμφισβήτηση της Επιστολής; Ας του ζητήσετε ΕΣΕΙΣ μία! Εμπρός λοιπόν! από Poetas

Ημ/νία: 12-09-2006
Ώρα:     21:24

Εγώ ξέρω τί είπαμε με τον π.Ευστάθιο ... εσύ δεν ξέρεις επειδή ήσουν απών!!! Θα επικοινωνήσω λοιπόν με τον π. Ευστάθιο και εφ'όσον δώσει ευλογία, θα δημοσιοποιήσω το e-mail του ή θα τον προσκαλέσω να έρθει εδώ ο ίδιος να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα.

Εφ'όσον λοιπόν γίνει αυτό, τότε θα to δεχθείς; Θα τον ακούσετε; Επειδή απ'ότι μου είπε είχε γίνει και αυτός στόχος επίθεσης από τον Θωμά!!! Θα παραδεχθείς την διαβολή; Θα παραδεχθείς ποιός κατασκεύασε την ψεύτικη επιστολή; Θα μας πείς ποιός χρησιμοποίησε ψεύτικα λόγια στην προηγούμενή σου απάντηση; Διότι για τον κ. Παναγιώτη Μιχαλόπουλο ουδέποτε μιλήσαμε με τον π.Ευστάθιο, και παρουσιάζεις στην επιστολή του ότι μιλήσαμε γι'αυτόν!!! Θα πάτε να εξομολογηθείτε και να ζητήσετε συγγνώμη για τις δολοπλόκες μεθόδους που χρησιμοποιήσατε; Απάντηση θέλω ... ναί ή όχι;;;;;;

 

Και ανταπαντάω ως εξής:
 

http://clubs.pathfinder.gr/orthodoxy/208664?read=1713&forum=26796
 

Μέρος 2ο Ζητάμε ΔΗΜΟΣΙΑ εξηγήσεις για τις θέσεις της ΟΟΔΕ που απεκάλεσες "αιρετικές" από nikrom

Ημ/νία: 12-09-2006
Ώρα:     21:09

Φυσικά αγαπητέ poeta, εφ' όσον όχι μόνο δεν ζητάς συγνώμη για τις συκοφαντίες σου ενάντια στην ΟΟΔΕ και τα μέλη της, αλλά επαυξάνεις, ΔΕΝ θα σου κάνω το χατήρι να αφήσω αναπάντητες τις συκοφαντίες σου, (τις οποίες ΑΡΧΙΣΕΣ ΑΠΡΟΚΛΗΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΟΟΔΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ), αλλά θέλω να δουν όλοι εδώ μέσα, ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα, και ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ. Για να μην παρουσιάζεσαι ως "Ορθόδοξος", όταν αμφισβητείς Ορθόδοξα δόγματα!

1. Τι απόδειξη έχεις να παρουσιάσεις ότι η επιστολή του π. Ευσταθίου δεν είναι δική του;

2. Σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ πρόσωπα της ΟΟΔΕ αναφέρθηκες, αποκαλώντας τους "αιρετικούς", με δεδομένο, ότι εσύ γνωρίζεις ΜΟΝΟ 2-3 από τα μέλη της;

3. Σε ποια θέματα είναι αιρετικοί;

4. Οι απόψεις σου περί της λεγόμενης "εικόνος της Αγίας Τριάδος", ταυτίζονται με τις αιρετικές απόψεις του Παν. Μιχαλόπουλου, τον οποίο επαινείς;

5. Οι απόψεις σου περί της Ορθόδοξης θέσης για τον Παράδεισο και την Κόλαση, ταυτίζονται με τις αιρετικές απόψεις του Παν.Μιχαλόπουλου τον οποίο επαινείς;

6. Αρνείσαι ότι όταν ήσουν στη λίστα, των Απολογητών, έλεγες ότι δεν πρέπει να αποκαλούμε τους Ιερείς "πατέρες";

7. Θεωρείς την έκφραση: "Θεανθρώπινο Σώμα" αιρετική, όσον αφορά την Εκκλησία;

Απάντησε λοιπόν στα ερωτήματα αυτά, και όπου διαφωνούμε, θα συγκρίνουμε τις θέσεις μας και τις θέσεις σου ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ επί των θεμάτων αυτών, και επί των θεμάτων που θα θέσεις, για να δούμε ποιος είναι ο αιρετικός και ποιος όχι.

Φυσικά μπορείς με μία συγνώμη για τις συκοφαντίες που μας απηύθυνες, να τελειώσεις το θέμα εδώ, πριν εκτεθείς περισσότερο. Ο στόχος μας δεν είναι να σε εκθέσουμε, αλλά απλώς αμυνόμαστε για την απρόκλητη και συκοφαντική σου επίθεση. ΕΣΥ μας κατηγόρησες, όχι εμείς. Οφείλεις λοιπόν ή εξηγήσεις, ή μια συγνώμη. Δική σου η επιλογή.

Φυσικά, θα απαντηθούν και ΟΛΕΣ οι συκοφαντίες του Παν.Μιχαλόπουλου, και εδώ, αλλά και όπου αλλού τις έχει επικολλήσει. Όταν εκτρέφεις στο κλαμπ σου συκοφάντες, και ανέχεσαι τα συκοφαντικά τους μηνύματα, και τους επαινείς κιόλας, φέρεις και την ευθύνη να ακουσθεί η απάντηση των συκοφαντούμενων!

Και όχι "συκοφαντούμενοι" ως πρόσωπα. Γιατί αν μιλούσες για πρόσωπα, ΔΕΝ θα με ενδιέφερε να απαντήσω. Αλλά επειδή ενέπλεξες την ΟΟΔΕ ως "αιρετική" εδώ μέσα, το θέμα δεν είναι πλέον θέμα προσώπων, αλλά είναι θέμα μεταξύ της ΟΟΔΕ, και αυτών που προσπαθούν (για δικούς τους άγνωστους λόγους), να επιβραδύνουν τον αγώνα μας.

 

Δεν υπάρχει φυσικά αμφιβολία ότι αφ' ενός αποφεύγεις να συζητήσεις επί όσων μας κατηγορείς εσύ και ο συνεργός σου, (ο οποίο ήδη έχει εκθέσει και εσένα και τον εαυτό του ΚΑΙ σε αυτό το κλαμπ, με τις συκοφαντίες του και εναντίον ιεραρχών της Εκκλησίας), αφ' ετέρου κάνεις αστήρικτες υποθέσεις για δημιουργία εντυπώσεων. Η επιστολή είναι ΓΝΗΣΙΟΤΑΤΗ, και αν είναι πλαστή, ας μας κάνεις μήνυση για πλαστοπροσωπεία και συκοφαντική δυσφήμηση. Ξέρουμε πολύ καλά ποιος θα χάσει και ποιος ψεύδεται.

Τηλεφωνήθηκα εχθές με τον π. Ευστάθιο, (μάλλον ΑΥΤΟΣ μου τηλεφώνησε), και μου είπε ότι ζήτησε από προσωπικό σου φίλο poeta, να σου διαμηνύσει με μήνυμα στο κλαμπ σου, ότι αν συνεχίσεις να χρησιμοποιείς το όνομά του για στήριξη των απόψεών σου, θα προχωρήσει ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ εναντίον σου.

Μου ζήτησε, σε περίπτωση που δεν δω να έχει δημοσιευθεί εδώ αυτό το μήνυμα που ζήτησε, να δημοσιεύσω το e-mail του, ώστε να μπορεί ο καθένας να επικοινωνήσει προσωπικά μαζί του, για να σε διαψεύσει. Αλλά είπε ότι επειδή είναι στην Ελλάδα, θα μπορέσει να απαντήσει σε λίγες ημέρες που θα γυρίσει στον Καναδά. Ίσως να τον έχω εδώ μαζί μου το Σάββατο, αν προλάβει, απ' ότι μου είπε. Ίσως τότε απαντήσει και άμεσα, που θα έχουμε Ίντερνετ, και θα δει την αμφισβήτησή σου ιδίοις όμασι.

Το μέηλ του π. Ευσταθίου, (για όποιον θέλει να βεβαιωθεί ότι η επιστολή είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ, και όχι "πλαστογραφία", όπως ισχυρίζεται ο poetas, είναι το εξής: Efstathios [kontoravdis@sympatico.ca]

Επειδή εδώ ο poetas δήλωσε σαφώς ότι θα φιμώσει τις απαντήσεις μου, προς τις συκοφαντίες του και του Μιχαλόπουλου, (τις οποίες συκοφαντίες όμως συνεχίζει να διατηρεί εδώ), δηλώνω σε όποιον ενδιαφέρεται να δει τις απαντήσεις, ότι θα αρχίσω ελπίζω σήμερα κιόλας, να τις δημοσιοποιώ στο άλλο φόρουμ όπου ο Μιχαλόπουλος μας συκοφάντησε τις ημέρες αυτές, στην εξής διεύθυνση:

http://www.orthodoxia.gr/modules.cfm?dir=forum&fname=messageread&forum=2&id=18&thread=3&collapse=0

 

Ο poetas, όχι μόνο δεν τολμάει να απαντήσει, αλλά σπεύδει εδώ να κλείσει το θεμα, με ένα απειλητικό μήνυμα διαγραφής από το κλαμπ του, για εμένα:

http://clubs.pathfinder.gr/orthodoxy/208664?read=1715&forum=26796

Απ: Μέρος 2ο Ζητάμε ΔΗΜΟΣΙΑ εξηγήσεις για τις θέσεις της ΟΟΔΕ που απεκάλεσες από Poetas

Ημ/νία: 12-09-2006
Ώρα:     21:35

Τις απόψεις μου σας τις έχω πει και τις γνωρίζετε. Δεν υπάρχει λόγος να πώ κάτι παραπάνω. Να πάτε στους πνευματικούς σας να σας νουθετήσουν. Με δολοπλόκους και συκοφάντες χειρίστου είδους, που εγώ γνωρίζω πλέον ότι είστε ... διότι το να χρησιμοποιείς το όνομα του Χριστού και της εκκλησίας και να λές ψέματα, να κατασκευάζεις ψεύτικες επιστολές, μόνο διαβολική διάθεση δείχνει. Εφ'όσον έχετε λοιπόν διαβολική διάθεση ... συζήτηση δεν κάνουμε. Και επειδή εδώ μέσα είστε φιλοξενούμενοι, και τυχαίνω δημιουργός της κοινότητας, αν συνεχίσεις, την επόμενη φορά θα σε διαγράψω ... και όποιον άλλον συνεχίσει αυτή τη σατανική φάρσα.

Το να πιστεύετε ότι θέλετε, είναι δικαίωμά σας, το να χρησιμοποιείτε σατανικές μεθόδους και να μολύνετε εδώ τον χώρο ... μου είναι δυσβάστακτο. Εξαντλύεις την υπομονή μου και την αγάπη μου!!!

 

Μετά από αυτή την απειλή διαγραφής, ολοκληρώνω την παρέμβασή μου ως εξής:
 

http://clubs.pathfinder.gr/orthodoxy/208664?read=1727&forum=26796

Το μέηλ του π. Ευσταθίου (τελευταίο μου μήνυμα ΕΔΩ). από nikrom

Ημ/νία: 14-09-2006
Ώρα:     09:28

Δεν υπάρχει φυσικά αμφιβολία ότι αφ' ενός αποφεύγεις να συζητήσεις επί όσων μας κατηγορείς εσύ και ο συνεργός σου, (ο οποίο ήδη έχει εκθέσει και εσένα και τον εαυτό του ΚΑΙ σε αυτό το κλαμπ, με τις συκοφαντίες του και εναντίον ιεραρχών της Εκκλησίας), αφ' ετέρου κάνεις αστήρικτες υποθέσεις για δημιουργία εντυπώσεων. Η επιστολή είναι ΓΝΗΣΙΟΤΑΤΗ, και αν είναι πλαστή, ας μας κάνεις μήνυση για πλαστοπροσωπεία και συκοφαντική δυσφήμηση. Ξέρουμε πολύ καλά ποιος θα χάσει και ποιος ψεύδεται.

Τηλεφωνήθηκα εχθές με τον π. Ευστάθιο, (μάλλον ΑΥΤΟΣ μου τηλεφώνησε), και μου είπε ότι ζήτησε από προσωπικό σου φίλο poeta, να σου διαμηνύσει με μήνυμα στο κλαμπ σου, ότι αν συνεχίσεις να χρησιμοποιείς το όνομά του για στήριξη των απόψεών σου, θα προχωρήσει ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ εναντίον σου.

Μου ζήτησε, σε περίπτωση που δεν δω να έχει δημοσιευθεί εδώ αυτό το μήνυμα που ζήτησε, να δημοσιεύσω το e-mail του, ώστε να μπορεί ο καθένας να επικοινωνήσει προσωπικά μαζί του, για να σε διαψεύσει. Αλλά είπε ότι επειδή είναι στην Ελλάδα, θα μπορέσει να απαντήσει σε λίγες ημέρες που θα γυρίσει στον Καναδά. Ίσως να τον έχω εδώ μαζί μου το Σάββατο, αν προλάβει, απ' ότι μου είπε. Ίσως τότε απαντήσει και άμεσα, που θα έχουμε Ίντερνετ, και θα δει την αμφισβήτησή σου ιδίοις όμασι.

Το μέηλ του π. Ευσταθίου, (για όποιον θέλει να βεβαιωθεί ότι η επιστολή είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ, και όχι "πλαστογραφία", όπως ισχυρίζεται ο poetas, είναι το εξής: Efstathios [
kontoravdis@sympatico.ca]

Επειδή εδώ ο poetas δήλωσε σαφώς ότι θα φιμώσει τις απαντήσεις μου, προς τις συκοφαντίες του και του Μιχαλόπουλου, (τις οποίες συκοφαντίες όμως συνεχίζει να διατηρεί εδώ), δηλώνω σε όποιον ενδιαφέρεται να δει τις απαντήσεις, ότι θα αρχίσω ελπίζω σήμερα κιόλας, να τις δημοσιοποιώ στο άλλο φόρουμ όπου ο Μιχαλόπουλος μας συκοφάντησε τις ημέρες αυτές, στην εξής διεύθυνση:


http://www.orthodoxia.gr/modules.cfm?dir=forum&fname=messageread&forum=2&id=18&thread=3&collapse=0

 

Στο σημείο αυτό, οι αναγνώστες της αντιπαράθεσης, μένουν προβληματισμένοι: Ποιος από τους δύο λέει αλήθεια, και ποιος λέει ψέματα; Ποιος έιναι ο πλαστογράφος του π. Ευσταθίου από τους δύο μας;

Και τότε, εμφανίζεται εκείνος για τον οποίο μου είχε πει ο παπα Στάθης στο τηλέφωνο, ο φίλος του poetas, και ξεκαθαρίζει πλήρως την κατάσταση. Γιατί εγώ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ για ποιον μου μιλούσε ο παπα-Στάθης, όταν μου είπε ότι έδωσε εντολή «στον φίλο του poetas» να του μηνύσει να πάψει να χρησιμοποιεί το όνομά του. Και αποδείχθηκε, ότι αυτό το πρόσωπο, ήταν ο χρήστης zardozz, φίλος του poetas, και ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ του κλαμπ του poetas!!! Αυτό το πρόσωπο, δεν θα μπορούσε ο poetas να το διαβάλλει!

Ορίστε και το τελειωτικό χτύπημα στη συκοφαντική προσπάθεια Μιχαλόπουλου – poetas εναντίον της ΟΟΔΕ:
 

http://clubs.pathfinder.gr/orthodoxy/208664?forum=26796&read=1741
 

Διευκρινιστικό μήνυμα σχετικά με προηγούμενο thread μηνυμάτων από zardozz

Ημ/νία: 15-09-2006
Ώρα:     15:29

Αγαπητοί φίλοι

εκ των πραγμάτων δυστυχώς αναγκάζομαι να "επέμβω" σχετικά με τα μηνύματα που δημοσιεύθηκαν στο thread:
"Στους δημιουργούς και διαχειριστές ΟΛΩΝ των κοινοτήτων που δεν ανήκουν στην Ομολογία μου.... από Themistoklis_P, Ημ/νία: 09-09-2006, Ώρα: 14:13", (
http://clubs.pathfinder.gr/orthodoxy/208664?forum=26796&read=1645) και που -εν ολίγοις- ακούστηκαν βαρείς χαρακτηρισμοί για διάφορα πρόσωπα (εντός κι εκτός της κοινότητας αυτής), καθώς επίσης και το όνομά μου μεταξύ κι άλλων γνωστών ή/και φίλων (ως μάρτυρες). Αναγκάζομαι λοιπόν, δίχως να το θέλω, να πάρω θέση.

(1). Το μήνυμα του π.Ευσταθίου που δημοσιεύθηκε σαν απάντηση είναι αυθεντικό, μου το επιβεβαίωσε ο ίδιος τηλεφωνικά καθώς και την πρόθεσή του, αν αυτή η "κατάσταση" εξελιχθεί σε "λασπολογία", να απευθυνθεί ακόμη και στην Δικαιοσύνη.
(2). Εμού παρόντος, ούτε ο π. Ευστάθιος ούτε ο poetas κατηγόρησαν την ΟΟΔΕ ή τα σχετιζόμενα πρόσωπα για αίρεση. Αυτό που ειπώθηκε ήταν ότι "ακραίες" θεολογικές τάσεις (θέσεις, απόψεις) μπορεί να πλησιάζουν σε "αίρεση". Αυτό, που είναι φυσικά αυτονόητο και προφανές και ισχύει -πιστεύω- και σε πολλές άλλες διαφορετικές περιπτώσεις.
(3). Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τι πιθανόν ειπώθηκε αργότερα, σε μετέπειτα συνάντησή τους και δεν μπορώ επ' αυτού να πάρω θέση.

Επειδή τυγχάνει να γνωρίζω προσωπικά τους μερικούς από τους "εμπλεκόμενους" στην όλη υπόθεση (poeta, π.Ευστάθιο, κλπ) ελπίζω όλο αυτό να είναι μια απλή παρεξήγηση και επιπλέον, γνωρίζοντας το καλοπροαίρετο του χαρακτήρα τους πιστεύω ότι μια "συγγνώμη" θα διόρθωνε τα πράγματα και το θέμα να θεωρηθεί "λήξαν"!
Από την άλλη, διαβάζοντας και ξαναδιαβάζοντας τα μηνύματα, διαπιστώνω ότι μάλλον κάποιοι "καλοθελητές" έβαλαν το χεράκι τους στην κουβέντα.

Αυτά επί του παρόντος.

Γιάννης Π

 

Το ποιον εννοούσε ο zardozz ως «καλοθελητή» στην υπόθεση, φάνηκε την ίδια κιόλας ημέρα, όταν ο zardozz έγραψε τα εξής:
 

http://clubs.pathfinder.gr/orthodoxy/208664?forum=26796&read=1743
 

Μερικές σκέψεις ... από zardozz

Ημ/νία: 15-09-2006
Ώρα:     17:43

Φίλοι- μέλη της κοινότητας

Όταν συζητούσαμε με τον δημιουργό του club (poetas) την πρόθεσή του να ξεκινήσει αυτή την κοινότητα, σκεφτήκαμε ότι θα ήταν ωραία να υπάρχει ένας -ακόμη- διαδικτυακός χώρος για την ανταλλαγή απόψεων και συζητήσεων περί της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστης, των Πατερικών κειμένων, της Εκκλησίας κοκ. Δεν θα μπορούσα όμως ποτέ να τον φανταστώ -ούτε τον φαντάζομαι- σαν τόπο προσωπικών αντεγκλήσεων, καβγάδων ή προστριβών και πολύ περισσότερο, σαν τόπο εκτόνωσης προσωπικών απωθημένων ή κόμπλεξ….

 

Σε αυτό, ο «καλοθελητής» (Παναγιώτης Μιχαλόπουλος), εμφανίσθηκε μόνος του, επιτιθέμενος στον zardozz με τα εξής λόγια:
 

http://clubs.pathfinder.gr/orthodoxy/208664?forum=26796&read=1747

ΕΤΟΙΜΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ ΣΟΥ… zardozz??? από PANAGMICHAL

«Φίλοι- μέλη της κοινότητας,
Όταν συζητούσαμε με τον δημιουργό του club (poetas) την πρόθεσή του να ξεκινήσει αυτή την κοινότητα, σκεφτήκαμε ότι θα ήταν ωραία να υπάρχει ένας -ακόμη- διαδικτυακός χώρος για την ανταλλαγή απόψεων και συζητήσεων περί της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστης, των Πατερικών κειμένων, της Εκκλησίας κοκ. Δεν θα μπορούσα όμως ποτέ να τον φανταστώ -ούτε τον φαντάζομαι- σαν τόπο προσωπικών αντεγκλήσεων, καβγάδων ή προστριβών και πολύ περισσότερο, σαν τόπο εκτόνωσης προσωπικών απωθημένων ή κόμπλεξ». (zardozz)

ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΥΡΙΕ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ.

«Από την στιγμή που κάποιος "διαφοροποιεί" τον εαυτό του από τα της Ορθοδόξου Πίστεως, δεν μπορεί να δηλώνει Ορθόδοξος Χριστιανός. Μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του "Χριστιανό" και ν' ανήκει σε οποιοδήποτε άλλο δόγμα (ή να τραβά μόνος του τον δρόμο του) από τα εκατοντάδες που έχουν προκύψει κατά καιρούς, αλλά και τυπικά και ουσιαστικά βρίσκεται εκτός Ορθοδόξου Πίστεως. Αυτή δυστυχώς είναι η πικρή αλήθεια.» (zardozz)

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ; ΕΔΩ ΤΟΝ ΒΡΗΚΕΣ, Ή ΣΤΑ ΑΛΛΑ «ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ» ΣΟΥ, ΕΚΕΙ «ΠΕΡΙ ΣΕΞ» ΚΛΠ;

«Ο κίνδυνος να περιπέσουμε σε αιρέσεις ή σε δογματικά σφάλματα είναι πολύ μεγάλος όταν προσπαθούμε ανεπαρκώς να ερμηνεύσουμε την ίδια την Πίστη. Αυτό οφείλεται σε δυο βασικούς λόγους: (α) σε προσωπικό μας σφάλμα (εξαιτίας των παθών μας σαν άνθρωποι) (β) σε άγνοια.». (zardozz)

ΠΟΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ; ΤΩΩΩΩΩΩΡΑ! ΔΕΝ ΗΛΘΕ ΕΔΩ Ο ΜΑΥΡΟΜΑΓΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΑΙΡΕΤΙΚΟ;;;;;

«Και τελειώνω λέγοντας, ότι ΕΦΟΣΟΝ και ΑΝ συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και ξεφεύγουμε κάθε τόσο από τα δέοντα, πρέπει να γνωρίζουν οι "παρεπιδημούντες στην Ιερουσαλήμ" ότι, όπως και παλαιότερα έτσι και τώρα, αν δεν βελτιώσουν την ποιότητα του λόγου τους, τον τρόπο έκφρασής τους και την ποικιλία των θεμάτων τους σε ότι αφορά την κοινότητα αυτή, καλά θα κάνουν να ετοιμάσουν τις "αποσκευές" τους προς νέους τόπους πριν τον "εξοστρακισμό" τους. Εάν κάποιοι έχουν την δυσάρεστη συνήθεια να περιδιαβαίνουν τις κοινότητες και τα φόρουμ και "ανάβουν φωτιές", ώστε ύστερα να βγαίνουν "παραπονούμενοι και θύματα", καλά θα κάνουν να βελτιώσουν πρώτα τον εαυτό τους κι ύστερα τους υπόλοιπους.-
Γιάννης Π» (zardozz)

ΕΤΟΙΜΑΖΕ ΕΣΥ, ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ, ΤΙΣ ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ ΣΟΥ (zardozz), ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ Ο ΔΙΑΒΟΛΕΑΣ ΡΩΜΙΟΣ, ΘΑ ΣΟΥ ΑΦΙΕΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΕΝΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ. ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΑ «ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ» ΣΟΥ! Π.χ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ:
Ποιος πήρε την ολόξανθη και την ηλιοκαμένη? Ο μπάτης με το διάφανο του φύσημα
Γέρνει πανί του ονείρου μακριά. Έρωτας την υπόσχεση του μουρμουρίζει ο Φλοίσβος. (Ελύτης)

 

Νομίζω ότι θα έχετε εκπλαγεί από τη θρασσύτητα του Παν. Μιχαλόπουλου. Νιώθει τόσο σίγουρος από τη συνεργασία του με τον ιδρυτή του κλαμπ “orthodoxy”, που τολμάει να δίνει τα παπούτσια στο χέρι σε έναν από τους…. διαχειριστές του!!!!

Είναι επίσης πλέον φανερό, για ποιο λόγο ο poetas έγραψε ένα «ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ» μήνυμα, για να εκθειάσει τον Παν. Μιχαλόπουλο, τον συνεργάτη του στην επίθεση που εξαπέλυσαν οι δύο τους εναντίον μας, και το οποίο αυτό συστατικό μήνυμα επικόλλησε ο Μιχαλόπουλος εδώ:

http://www.orthodoxia.gr/modules.cfm?dir=forum&fname=messageread&forum=2&id=43&thread=3&collapse=0

Συντάκτης: PANAGIOTIS (87.203.218.145)
Ημερομηνία:   11/09/2006 - 15:05

Ο ιδρυτής της Διαδικτυακής κοινότητας «Ορθοδοξία», γράφει (ΣΗΜΕΡΑ), για τον Π. Μιχαλόπουλο:


http://clubs.pathfinder.gr/orthodoxy/208662

(Σήμερα, Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2006)


«…Το μέλος μας «PANAGMICHAL» (Παναγιώτης Μιχαλόπουλος) είναι αδικημένη ψυχή και μιλάει έτσι επειδή τον έχουν πληγώσει πολλοί κατ' ευφημισμόν Ορθόδοξοι αδελφοί μας. Μάλιστα, αυτός μπορεί να μην το θυμάται, εγώ το θυμάμαι, κάποτε πριν καμιά διετία, όντας σε μια κοινή λίστα, τότε μου είχε στείλει ένα μήνυμα που με μάλωνε, με αυτό το ύφος… Παρ' όλα αυτά, επειδή γνωρίζω λίγο από την ιστορία του, και έχει τύχει να βρεθούμε σε κοινούς δικτυακούς τόπους, γνωρίζω την ζέση του και το ότι αυτά που λέει πραγματικά τον τσουρουφλίζουν, ξέρω ότι πολλαπλώς έχει αδικηθεί, λοιδωρηθεί, τον αντιμετωπίζουν ειρωνικά κλπ. και εμένα αυτό δεν μου αρέσει. Θέλω η κοινότητά μας εδώ να είναι μια όαση για όλους. Έτσι κι' αλλιώς σήμερα δύο κατηγορίες ψυχών κυκλοφορούν στην Ελλάδα ... οι βολεμένες ... και οι ταλαιπωρημένες. Θεωρώ ότι εκ πεποιθήσεως δεν είμαστε στην πρώτη!!! Αφού λοιπόν όλοι είμαστε ταλαιπωρημένες ψυχές, άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο ... ας έχουμε αυτόν τον τόπο να βρισκόμαστε και ν' αναπαυόμαστε μέσα από πραγματική και άδολη Χριστιανική αγάπη.

Εν XC
Χρήστος».

 

Εμείς από πλευράς της ΟΟΔΕ, όσα είχαμε να πούμε τα είπαμε, σε αυτά τα εκτενέστατα και γεμάτα ντοκουμέντα μηνύματα. Αφήνουμε λοιπόν σε εσάς τους αναγνώστες τα συμπεράσματα, για το ποιοι είναι τα «θύματα» της υπόθεσης αυτής, και ποιοι ο συκοφάντες. Ποιοι αποδεικνύουν αυτά που λένε, και ποιοι απλώς συκοφαντούν. Ποιοι είναι αυτοί που ψάχνουν κάθε ευκαιρία για να κατηγορήσουν, και ποιοι είναι αυτοί που «ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΝ» σιωπηλά τις συκοφαντίες αυτές επί ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ.

Γι’ αυτό, επειδή ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑΜΕ για δύο χρόνια, παρακαλούμε συγχωρέστε μας την πολυλογία σε αυτές τις λίγες ημέρες. Ξέρουμε ότι σας κουράσαμε, όσους από εσάς είχατε την υπομονή να φθάσετε την ανάγνωσή σας ως το τέλος των μηνυμάτων. Ίσως μερικούς σας στεναχωρήσαμε. Αλλά μπορείτε κάτι να κάνετε κι εσείς για εμάς. Παρακαλούμε να προσεύχεσθε για το έργο μας.
 

Αλλά προσευχηθείτε και για τους αδελφούς μας αυτούς, που έπεσαν στην παγίδα της συκοφαντίας, να τους δώσει ο Θεός μετάνοια. Εμείς ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΜΕ ΚΑΚΙΑ, αλλά θα προσευχόμαστε γι’ αυτούς. Και όσα είπαμε, τα είπαμε απλώς για να διαφυλλάξουμε τη διακονία μας, και ΟΧΙ για να τους εκθέσουμε ως πρόσωπα. Αλλωστε, κανείς μας δεν είναι αναμάρτητος.
 

Με εκτίμηση και αγάπη προς όλους

Εκ μέρους της ΟΟΔΕ

Νικόλαος Μαυρομάγουλος.


Σημειώσεις


*_Αυτό βεβαίως συνέβαινε ΤΟΤΕ, στα μέσα του 2004. Τότε δεν ήταν ακόμα "επισήμως" μέλος αν και ήδη προσέφερε συστηματικά σε αυτή για κάποια χρόνια. Όμως,  λίγο αργότερα και  μετά την επίσημη έναρξη της ιστοσελίδας σε δικό της όνομα domain ( www.oodegr.com - μέχρι τότε δεν είχε κατοχυρώσει αυτή την διεύθυνση και λειτουργούσε περισσότερο "ερασιτεχνικά" ) και μέχρι σήμερα, ο κ. Θωμάς Δρίτσας ανήκει στους συνεργάτες, υπευθύνους της ιστοσελίδας της ΟΟΔΕ, με εκτενέστατη και πολύτιμη προσφορά. Είναι ένας από τους υπεύθυνους ελέγχου δημοσίευσης των άρθρων της ΟΟΔΕ καθώς και υπεύθυνος του ξενόγλωσσου τομέα.

**_Σε ύστερη αλληλογραφία με τον εν λόγω Παλαιοημερολογίτη Γιάννη, προέκυψε από τη μαρτυρία του ιδίου, ότι και αυτόν χρησιμοποίησε ο Μιχαλόπουλος για τις συκοφαντίες του. Ακολουθεί η αλληλογραφία αυτή, επειδή αυτή τη διευκρίνιση τη θέλησε ο ίδιος ο Παλαιοημερολογίτης, ώστε να μη συνδεθεί το όνομά του με τον κ. Μιχαλόπουλο. Ακολουθούν τα δύο πρώτα μηνύματα της αλληλογραφίας μας αυτής:

http://www.orthodoxia.gr/modules.cfm?dir=forum&fname=messageread&forum=2&id=170&thread=3&collapse=0

Συντάκτης: Γιάννης (89.210.10.232)
Ημερομηνία:   21/09/2006 - 01:55

Aγαπητέ Νίκο, αφού μπλέχτηκα κι εγώ σε αυτή την ιστορία έστω και ερήμην μου, οφείλω να πώ δυο λόγια.
1. Ομολογώ ότι δυσαρεστήθηκα που ο Παναγιώτης χρησιμοποίησε την αλληλογραφία του με μένα για να παρουσιάσει υποτίθεται έναν υποστηρικτή των θέσεών του.
2. Ομολογώ από την άλλη ότι δυσαρεστήθηκα κι από εσένα γιατί με εμφανίζεις ως συνεργάτη του τάχα, ενώ δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση.
3. Ατυχώς παρασύρθηκες κι εσύ στην λογική της διαστρέβλωσης μηνυμάτων και γεγονότων και βγάζεις το μεγαλοφυές συμπερασμα ότι σας κατηγόρησα έστω και έμμεσα για οικουμενιστές...
4. Εμφανίζεσαι τουλάχιστον ασυνεπής ως προς τους χαρακτηρισμούς σου για εμάς τους παλαιοημερολογίτες καθώς γράφεις για μένα «ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ, αλλά παρουσιάσθηκε ως Ορθόδοξος». Δηλαδή Νίκο οι παλαιοημερολογίτες δεν είναι ορθόδοξοι; Τι υπονοείς στην πρόταση αυτή; Στο βιβλίο σου βέβαια (το οποίο έχω διαβάσει προ πολλού) γράφεις αναφερόμενος σε παλαιοημερολογιτική ομάδα ότι «είναι καθ’ όλα Ορθόδοξη, εκτός από την ΄΄κανονικότητα΄΄ τού Πρεσβυτερίου της». Τελικά είμαστε ή δεν είμαστε ορθόδοξοι θα μας το ξεκαθαρίσεις;
5. Είναι ατυχέστατο το συμπέρασμά σου : «Είναι πλέον πιστεύω εμφανής και ο τρίτος λόγος, που ο εν λόγω άνθρωπος, έσπευσε να προσεγγίσει τον κ. Μιχαλόπουλο. Ήταν σίγουρος, ότι εμείς καλύπτουμε τους Οικουμενιστές, επειδή δεν θέλουμε να κατηγορήσουμε πρόσωπα».

Εξηγώ κάποια πράγματα λοιπόν. Ουδέποτε προσέγγισα τον Παναγιώτη και πολύ περισσότερο μάλιστα για να κάνουμε μέτωπο εναντίον σας. Απλά ,όπως ήδη μετέφερες κι εσύ εδώ, τον ρώτησα με απορία όταν είδα αυτά που σας έγραφε «Αλήθεια γιατί τα βάζεις με την ΟΟΔΕ. Μονο λογω της προέλευσης κάποιων μελών της;(δηλ. το οτι προέρχονται απο άλλα δόγματα) υπάρχουν κι άλλα;» Προφανώς δεν είμαι και ο μόνος που θα αναρωτήθηκε κάτι τέτοιο έχοντας διαβάσει όλα αυτά που σας έχει κατηγορήσει.
Ας δούμε όμως τι έγραψα τότε στον Παναγιώτη
«Eχω κι εγώ κάτι εναντίον τους...... Έγραψα δηλαδή ότι ο Οικουμενισμός είναι αίρεση και έβαλα γραπτά και φωτογραφίες του Βαρθολομαίου σε συμπροσευχές και τέτοια και αυτό δεν τους άρεσε. Λες και ο Οικουμενισμός που είναι αίρεση κηρύττεται στα λόγια και στην πράξη από τους άγνωστους Χ. ΑΗΔΙΑΣΑ.
Οι άγιοι όταν εμφανιζόταν μια αίρεση δεν αποκήρυτταν την αίρεση γενικά και αόριστα αλλά τον συγκεκριμένο την κάθε φορά αιρετικό. Από κει και πέρα άρχισα κι εγώ να τους υποψιάζομαι...»
Και ρωτώ : Έγραψα πουθενά ότι σας θεωρώ οικουμενιστές; Kαι με δεδομένο ότι αυτά δεν τα είπα δημόσια αλλά σε προσωπικό μήνυμά μου στα χαλαρά , δεν θα ήταν πιο άνετο να ξεκαθαρίσω στον υποτίθεται «συνεργάτη» μου ότι σας υποψιάζομαι ή σας θεωρώ οικουμενιστές;... Απλά (και αν θέλεις με πιστεύεις) η αίσθηση που μου έμεινε απο εκείνες τις συζητήσεις μας (εγώ , εσύ και ο Θωμάς) είναι ότι κάπου στο συγκεκριμένο ζήτημα χωλαίνει η ΟΟΔΕ και δεν μου τα λέτε καλά. Γιατί οικουμενιστές σίγουρα δεν είσαστε αλλά σκεπάζετε μια χαρά τους μπροστάρηδες της αίρεσης του Οικουμενισμού.
Να σου θυμίσω για παράδειγμα ότι σε εκείνο το κείμενο που δημοσιεύσατε ο συγγραφέας του υπερασπίζεται τις συμπροσευχές με αιρετικούς , δικαιολογώντας τες τάχα ότι γίνονται μόνο από τους ισχυρούς στην πίστη (εννοώντας από τα συμφραζόμενα πατριάρχες , επισκόπους κλπ.) οπότε κατα τη γνώμη του δεν υπάρχει πρόβλημα.
Έτσι εγώ μέσα στα άλλα επικόλλησα και μια φωτογραφία του πατριάρχη Βαρθολομαίου ο οποίος εν μέσω πλήθους πιστών σε ναό της Κωνσταντινούπολης συνευλογεί μαζί με παπικό καρδινάλιο τον κόσμο. Ήθελα να δείξω ότι είναι αισχρό ψέμμα το ότι συμπροσεύχονται μόνο οι (υποτίθεται) ισχυροί στην πίστη αφού επανειλλημένως το εκκλησίασμα έχει βρεθεί παρά την θέλησή του να συμπροσεύχεται και να δέχεται μάλιστα ευλογίες (που κατά τους κανόνες είναι αλογίες) από αιρετικούς.
Δηλαδή τι προτείνεις, να κάνω φωτομοντάζ με το photoshop και να καλύψω το προσωπο του πατριάρχη και να γράψω ότι κάπου , κάπως υπάρχει μια αίρεση που την λέμε οικουμενισμό και δεν ξέρουμε ποιοι είναι οι προαγωγοί αυτής;
Kαι πως θα ξεκινήσει το ξεκαθάρισμα της; Απο ποιόν σε τελική ανάλυση οφείλουν να φυλάγονται οι απλοί ορθόδοξοι χριστιανοί;
Kρίμα και πάλι κρίμα που δεν μπορείτε να αντιληφθείτε πόσο λάθος έχετε που νομίζετε ότι με το να μην λέτε τα πράγματα με το όνομά τους προσφέρετε υπηρεσία στον αντιαιρετικό αγώνα κατά του οικουμενισμού. Οπως σας έγραψα υπάρχουν πολλά ορθόδοξα περιοδικά του νέου ημερολ. που δεν έχουν πρόβλημα και αναφέρουν και ονόματα και συγκεκριμένα περιστατικά.
Αρα λοιπόν για να μην επεκταθώ περισσότερο εκείνο που πραγματικά με χάλασε με σάς ήταν ο λάθος τρόπος προσέγγισης του θέματος αλλά ποτέ δεν θεώρησα ότι δεν είστε αντιοικουμενιστές.
Και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν θα διόρθωνα το κείμενό μου για να το κάνω πιο απαλό σαν χάδι στα αυτιά των οικουμενιστών.


Το ότι είχα μια συνομιλία με τον Παναγιώτη μέσω email αυτό έγινε γιατί όντως ως ένα σημείο , συμφωνούμε σχετικά με τον γ. Παίσιο. Δηλαδή εν ολίγοις θεωρώ ότι έχουμε να κάνουμε με έναν γέροντα ο οποίος είναι όντως μεγάλη σύγχρονη ασκητική μορφή , αλλά έχουν γραφτεί με περισσή σπουδή τόσα πολλά για αυτόν και μάλιστα αντιφατικά που δείχνουν ότι κάποιοι απλά βιάζονται να τον ανακηρύξουν άγιο. Η Ορθοδοξία όμως ποτέ δεν βιαζόταν, αυτά είναι γνωρίσματα της Δύσης . Ο χρόνος θα δείξει και θα αποκαλύψει πολύ περισσότερα.
Επιπλέον ο συγκεκριμένος , αλλά και άλλοι γέροντες λέγανε μεν λόγια κατά του οικουμενισμού αλλά έργα μηδέν. Και ποιά είναι τα έργα;
Tην απάντηση δεν στην δίνω εγώ αλλά το Διορθόδοξο Θεολογικό Συνέδριο γιά τόν Οικουμενισμό (Θεσ/νίκη 2004) στα πορίσματά του , που ουσιαστικά δικαιώνει τους παλ/τες γράφοντας «...σε περίπτωση που εξακολουθήσουν να συμμετέχουν και να ενισχύουν την παναίρεση του Οικουμενισμού, διαχριστιανικού και διαθρησκειακού, ο επιβεβλημένος σωτήριος, κανονικός και αγιοπατερικός δρόμος των πιστών, κληρικών και λαϊκών, είναι η ακοινωνησία, η διακοπή δηλαδή του μνημοσύνου των επισκόπων, οι οποίοι καθίστανται συνυπεύθυνοι και συγκοινωνοί της αιρέσεως και της πλάνης. Δεν πρόκειται περί σχίσματος, αλλά περί θεαρέστου ομολογίας, όπως το έπραξαν παλαιοί Πατέρες, αλλά και στις ημέρες μας ομολογηταί επίσκοποι, μεταξύ των οποίων ο γεραρός και σεβαστός μητροπολίτης πρώην Φλωρίνης Αυγουστίνος, και το Άγιον Όρος.»
Ο π. Παίσιος όπως και ο π .Πορφύριος έλεγαν τα ακριβώς αντίθετα. Ή μήπως κάνω λάθος;

Αυτά είναι τα κοινά μας με τον Παναγιώτη χωρίς βέβαια να εγκρίνω και τις εκφράσεις του ή το γλαφυρό του ύφος που πολλές φορές ξεφεύγουν από κάποια όρια.
Απο την άλλη ίσως να διέφυγε της προσοχής σου ότι κοντραρίστηκα έντονα μαζί του πάνω στο θέμα του Μακράκη τον οποίο αυτός υποστηρίζει και με έλουσε με διάφορα κοσμητικά επίθετα επειδή διαφωνούσα μαζί του (στο club romiosyni).
Άλλωστε από αυτά που έγραψε εναντίον σας ποτέ δεν έδειξα να πείθομαι γι αυτά και δεν του ξαναέγραψα ούτε και πήρα θέση σε κανένα φόρουμ σχετικά με σας.

Έρχομαι τώρα να δώσω εδώ μια απάντηση σε κάποια πράγματα που μου είχες γράψει από παλιά και τα επαναλαμβάνεις και τώρα.
Γράφεις για μένα: “Πράγματι, σε λίγους μήνες, το άρθρο του που απαντούσε, κατέφθασε. Αλλά (ω, τι έκπληξη!), στο άρθρο αυτό, δεν απαντούσε απλώς σε επιχειρήματα, αλλά ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ ΕΠΩΝΥΜΑ, ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ!!!” ... Και εδώ να πούμε, ότι η δικαιολογία του «Γιάννη», όταν γράφει ότι: «Οι άγιοι όταν εμφανιζόταν μια αίρεση δεν αποκήρυτταν την αίρεση γενικά και αόριστα αλλά τον συγκεκριμένο την κάθε φορά αιρετικό», ΣΕ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ, για τους εξής λόγους:
«1. Δεν μιλάμε για αιρετικούς, αλλά για παραβιάσεις ιερών κανόνων από ιεράρχες μας.
2. Εμείς, ούτε άγιοι είμαστε, ούτε ιεράρχες, για αν έχουμε το δικαίωμα να καυτηριάζουμε ονομαστικά τους Ιεράρχες της Εκκλησίας μας, με Αγιοπνευματική εξουσία.
3. Οι άγιοι μιλούσαν ονομαστικά για τον κάθε ΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗ, και όχι για όποιον ιεράρχη της Εκκλησίας παραβιάζει τους ιερούς κανόνες. Ούτε καν μιλούσαν ονομαστικά για τον κάθε αιρετικό! Πόσο μάλλον για έναν ιερέα της Εκκλησίας!»
Απαντώ:
1.To αν ειναι απλές παραβιάσεις ή κάτι άλλο θα το αναλύσω στη συνέχεια. Πάντως εδώ δείχνεις να ξεχνάς πως αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες δεκαετίες είναι «χείρον πάσης αιρέσεως» κατά τον π. Επιφ. Θεοδωρόπουλο
2.Ο άγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης αντίθετα με σένα λέει "Είναι εντολή Κυρίου νά μή σιωπούμε όταν κινδυνεύη η πίστις. Συνεπώς, όταν πρόκειται γιά τήν πίστιν, δέν πρέπει νά είπη κανείς: ποιός είμαι εγώ; Ιερεύς, άρχων, στρατιώτης, γεωργός, πτωχός; Δέν μου πέφτει εμένα λόγος καί φροντίς. Τι λέγεις, οί πέτρες θά φωνάξουν, καί σύ θα μείνεις σιωπηλός καί άπραγος;"
3. Εδώ αγαπητέ μου σφάλλεις και δυστυχώς παραπλανείς ,γιατί στο κείμενο που σας έστειλα δεν ανέφερα ονομαστικά κανέναν ιερέα αλλά τρία όλα κι όλα ονόματα αρχιερέων , αρχηγών Τοπικών Εκκλησιών. Δηλαδή έπιασα τις κεφαλές.

Σε τι «κατηγορούσα» αγαπητέ Νίκο αυτούς τους ορθόδοξους ιεράρχες;
Δεν τους «κατηγορούσα» πάνω στο συγκεριμένο ζήτημα που αφορούσε την ενότητα που εσείς ανoίξατε δηλ. τις συμπροσευχές; Τους κατηγόρησα πάνω στην προσωπική τους ζωή;;;
Ας δούμε λοιπόν τι είπα γι αυτούς και ας κρίνει ο καθένας αν κατηγόρησα, με σαφή αιχμή εναντίον μου ότι συκοφαντώ ή κατακρίνω ή ιεροκατηγορώ, δεν ξέρω ποιό απο όλα πιστεύεις ότι έκανα.
Εγραψα λοιπόν ανάμεσα σε πολλά άλλα στοιχεία , (θέλω να πιστεύω ενδιαφέροντα και πρωτότυπα):
«Είναι γνωστά άλλωστε τα συλλείτουργα των Πατριαρχών Δημητρίου και Βαρθολομαίου στην Ιταλία με τον πάπα. Το 1995 μάλιστα μεταδόθηκε όλη η τελετή από την κρατική τηλεόραση και δεν χωρούν αμφιβολίες για παρερμηνεία.» (Eίναι κατηγορία, συκοφαντία , κατάκριση ή πραγματικό γεγονός;)
«Δεν είναι δυνατόν να θέλει να γίνει πιστευτός ένας άνθρωπος που ισχυρίζεται ότι την ώρα που απαγγέλουν δύο άνθρωποι το «Πάτερ ημών» για παράδειγμα, είναι δυνατόν να μην συμπροσεύχονται. Τέτοιο γεγονός έλαβε χώρα και στην Αθήνα με τον πάπα και τον αρχιεπ. Αθηνών Χριστόδουλο κατά τη διάρκεια της γνωστής επίσκεψης.» (Eίναι κατηγορία, συκοφαντία , κατάκριση ή πραγματικό γεγονός;)
«Συμπροσευχή επισκόπου Αλβανίας Αναστασίου με προτεστάντες στη διάρκεια της συνέλευσης του Π.Σ.Ε. στην Καμπέρα» (σχόλιο κάτω απο φωτογραφία)
(Eίναι κατηγορία, συκοφαντία , κατάκριση ή πραγματικό γεγονός;)
«Ο συντάκτης του Π.Κ. θα ήταν ειλικρινέστερος αν, αντί να προσπαθεί να δείξει είτε ότι δεν υπάρχουν συμπροσευχές, είτε ότι δεν είναι κακό να γίνονται, εναρμονιζότανε τουλάχιστον με την άποψη του Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου,ο οποίος απερίφραστα τάχθηκε υπέρ των συμπροσευχών και μάλιστα καταδικάζει τους ανωτέρω Ιερούς Κανόνες που του στέκονται εμπόδιο : «Δέν δύνανται νά εφαρμοσθουν σήμερον καί πρέπει νά τροποποιηθουν αι διατάξεις αι κανονίζουσαι τάς σχέσεις των ’Ορθοδόξων Χριστιανων πρός τούς ετεροδόξους καί ετεροθρήσκους. Δέν δύναται η Εκκλησία νά έχη διατάξεις απαγορευούσας τήν είσοδον εις τούς ναούς των ετεροδόξων καί τήν μετ’ αυτων συμπροσευχήν . . .»
Βλέπεις καμιά κατηγορία ; O ίδιος ο πατριάρχης στην διδακτορική του διατριβή δηλώνει ότι κάνουν λάθος οι ιεροί κανόνες (των οικουμενικών Συνόδων) και έχει δίκιο ο ίδιος που επιθυμεί να συμπροσεύχεται με τους αιρετικούς!!
Αντιλαμβάνεσαι τι σημαίνουν τα παραπάνω; Μάλλον όχι υποθέτω.
Σημαίνουν πολύ απλά ότι δεν έχουμε να κάνουμε με ιεράρχες που καμιά φορά παραβαίνουν κανόνες πάνω στην αφέλειά τους , αλλά με ιεράρχες που εν πλήρει συνειδήσει καταπατούν και επιπλέον ΑΘΕΤΟΥΝ κανόνες. Λέει ο Αγ. Ιωάννης ο Χρυσόστομος : «το αμαρτείν ίσως ανθρώπινον, το δε επιμείναι επι τοις αυτοίς, τούτο ουκ ανθρώπινον λοιπόν αλλ όλον σατανικόν» ( προς Θεόδωρον εκπεσόντα και περί μετανοίας).
Η παράβαση των εντολών επιφέρει κάποια τιμωρία.
Αυτό όμως που μπορεί να χαρακτηριστεί ως αίρεση είναι η ΑΘΕΤΗΣΗ εντολών, που σημαίνει το να κηρύττει κανείς δημόσια κατά των εντολών . Να αντινομοθετεί δηλαδή κατά του ίδιου του Αγίου Πνεύματος.
Η Ζ Οικ. Σύνοδος λέει «ει τις πάσαν παράδοσιν εκκλησιαστικήν έγγραφον ή άγραφον ΑΘΕΤΕΙ , ανάθεμα».
Γι αυτό η συκοφαντική σου πρόταση στο τέλος δείχνει μεγάλη επιπολαιότητα στην αντιμετώπιση του αγώνα των παλαιοημερολογιτών , παρά τις διαβεβαιώσεις σας ότι έχετε ασχοληθεί με το ζήτημα. Γράφεις «αν περιέχει (δηλ. η διορθωμένη επιστολή μου) επιχειρήματα Παλαιοημερολογίτικα, του τύπου: «Συμπροσευχήθηκαν, συνεπώς αυτομάτως εξέπεσαν του λειτουργήματός τους, συνεπώς θεωρούνται αιρετικοί, συνεπώς δεν έχουμε κοινωνία μαζί τους, συνεπώς αποσχιζόμαστε…», φυσικά ούτε αυτά θα μπουν.»

Αυτά τα ανόητα περί αυτόματου ξεπεσμού του λειτουργήματος όντως τα λένε κάποιοι παλ/τες αλλά δεν είναι αυτά βεβαίως η αιτία που αρνούμαστε να έχουμε εκκλησιαστική κοινωνία με τους ιεράρχες του νέου ημερολογίου.
Αν κατάλαβες, αυτό που λέω είναι ότι η συμπροσευχή αυτή καθαυτή αποτελει κανονικό παράπτωμα, είναι όμως αίρεση το να μας λέει επισήμως ο ίδιος ο πατριάρχης ότι δεν είναι κακό το να συμπροσευχόμαστε με αιρετικούς και ότι οι ιεροί κανόνες και (κατά συνέπεια) οι άγιοι που τους συνέταξαν δεν ήξεραν τι έλεγαν.
Αιρεση είναι το να διακηρύσσει ότι είναι «αδελφές εκκλησίες» η Ορθόδοξη με την παπική, το να αναγνωρίζει τα μυστήρια και τις χειροτονίες των αιρετικών , το να διαγράφει τα αναθέματα που εξέδωσε η Εκκλησία εναντίον εκείνων χωρίς να έχουν διορθώσει τα αιρετικά τους δόγματα, το να μεταδίδει μυστήρια σε εκείνους κ.α. πολλά. Και όλα αυτά αθετούν όχι έναν κανόνα αλλά ολόκληρη την εκκλησιολογία μας που σε ένα σημείο της (κατά την Κυριακή της Ορθοδοξίας) εκδηλώνεται με την διακήρυξη «πάσι τοις αιρετικοίς ανάθεμα» και επίσης «ο μη λέγων τοις αιρετικοίς ανάθεμα , ανάθεμα έστω».
Μετά απο αυτά φαντάζουν αστείες οι φωνές των ιεραρχών , που προφανώς σε έχουν επηρεάσει και σένα, ότι οι παλ/τες δεν έχουν κανονικότητα και είναι σχισματικοί κλπ. ενώ οι παπικοί και προτεστάντες του ΠΣΕ έχουν και διαδοχή και μυστήρια και είναι εκκλησίες και τέτοια αθεολόγητα.
Ξέρουμε πολύ καλά γιατί δεν έχουμε κοινωνία με τους οικουμενιστές και όχι βέβαια γιατί κάποιοι απλά συμπροσευχήθηκαν όπως θές να το παρουσιάζεις.
Εσύ όμως , έχεις πραγματικά αναρωτηθεί γιατί συνεχίζεις να έχεις κοινωνία μαζί τους; Τους κατηγορείς για αίρεση (τον Οικουμενισμό) και εν γνώσει σου πίνεις από το ίδιο ποτήριο με αυτούς ;
Και αν εγώ είμαι ένας σχισματικός και δικαίωμά σου είναι να μη μου δίνεις και πολλή βαρύτητα , προβληματίσου τουλάχιστον με το εξής:
«... Ή ελπιζόμενη μαρτυρία της Ορθοδόξου Πίστεως κατέληξε σε αποστασία καί αλλοτρίωση. Ή υποδοχή του Πάπα στην Αθήνα καί σε άλλες ορθόδοξες χώρες καί η κατ' αυτόν τον τρόπο νομιμοποίησή του ως κανονικού επισκόπου της Ρώμης, οί διαθρησκειακές συγκρητιστικές συνάξεις, η αμοιβαία αναγνώριση των μυστηρίων καί η διακοινωνία πού επέτρεψε το Πατριαρχείο Αντιοχείας με τους Μονοφυσίτες για το μυστήριο δε του γάμου και το πατριαρχείο Αλεξανδρείας, οι αυξανόμενες καταγγελίες για την συμμετοχή Παπικών στην Ορθόδοξη θεία Ευχαριστία καί Ορθοδόξων στην Παπική, με βάση τα συμφωνηθέντα στο απαράδεκτο ουνιτικό κείμενο του Βallamand, η απίστευτη έγκριση από το τμήμα θεολογίας της θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης δύο διδακτορικών διατριβών, πού παρουσιάζουν ως ορθοδόξους τους Μονοφυσίτες Διόσκορο καί Σεβήρο, έχουν ανησυχήσει καί σκανδαλίσει σε βαθμό επικίνδυνο το Ορθόδοξο πλήρωμα. Έμεινε τελικά τίποτα όρθιο από τα όρια πού έστησαν οι πατέρες ημών;
Το θέμα της κοινωνίας με τους αιρετικούς, ως καί της εν συνεχεία κοινωνίας με τους κοινωνούντες οι οποίοι με την πράξη τους αυτή αποβαίνουν ακοινώνητοι, είναι το μείζον καί επείγον θέμα στην σημερινή εκκλησιαστική ζωή. Το εκκλησιαστικό σώμα νοσεί επικίνδυνα. ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΣΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ. ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΤΕΡΟΔΟΞΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΕΣ. Η ΕΚΤΡΟΠΗ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΑ ΔΟΧΕΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑ ΤΗΝ ΜΟΛΥΝΣΗ. ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ, ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΣΤΙΣ ΙΕΡΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ....»(Ορθ.Τύπος 12/7/2002).
Υπογράφουν οι καθηγητές π.Μεταλληνός, π.Ζήσης οι ηγούμενοι των μονών Ξηροποτάμου , Μ.Μετεώρου, και πολλοί άλλοι (31 προσωπικότητες συνολικά).

Είμαι πάντοτε στη διάθεσή σου να συζητήσουμε αναλυτικά όλες τις πτυχές του θέματος οικουμενισμός και αντιμετώπισή του.


Σε αυτό το μήνυμα, απάντησα τα εξής:

http://www.orthodoxia.gr/modules.cfm?dir=forum&fname=messageread&forum=2&id=177&thread=3&collapse=0

Συντάκτης: Νικόλαος Μαυρομάγουλος (87.203.225.36)
Ημερομηνία:   21/09/2006 - 13:49

Κατ' αρχήν, χαίρομαι που με πρόλαβες, γιατί σήμερα που έχω περισσότερο χρόνο, μια και τελείωσα τις απαντήσεις μου εδώ, σχεδίαζα να σε ενημερώσω ότι συζητήθηκε το όνομά σου εδώ. Αφού το είδες μόνος σου, ακόμα καλύτερα.

Φυσικά εγώ ό,τι είχα να πω το είπα, γι' αυτό δεν θα ανοίξω συζήτηση από εδώ. Μέσω της ιστοσελίδας μας, γίνονται και θα γίνονται εμφανείς οι θέσεις μας για κάθε θέμα. Σε φόρουμ, μόνο όταν τα πράγματα είναι απαραίτητα, εμπλέκομαι σε συζητήσεις, γιατί δεν έχω την πολυτέλεια να χάνω έτσι το χρόνο μου.

Σε εσένα μόνο, απλώς θα απαντήσω τα εξής:

1. Χαίρομαι που δηλώνεις ότι δεν είσαι συνεργάτης του κ. Μιχαλόπουλου.

2. Δεν μπορούσα να γνωρίζω, ότι η συζήτησή σας αυτή ήταν ιδιωτική. Εγώ σε φόρουμ την είδα. Αν ήξερα ότι ήταν ιδιωτική, θα το χειριζόμουν διαφορετικά.

3. Επειδή στο "Πιστεύω" ομολογούμε ΜΙΑΝ, ΑΓΙΑΝ, ΚΑΘΟΛΙΚΗΝ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΝ, ακόμα και αν τα δόγματα των σχισματικών είναι ΟΛΟΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΤΑΤΑ, και ακόμα και αν οι σχισματικοί είναι "ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΑΘ' ΟΛΑ", όπως αναφέρω στο βιβλίο μου, από τη στιγμή που δεν ανήκουν στην Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία, δεν μπορώ να τους θεωρήσω Ορθόδοξους, με την έννοια του Σώματος του Χριστού. Γιατί "Διαμερίσθη ο Χριστός;".

Συνεπώς, για εμένα, αλλά και απ' ό,τι ξέρω και για όλους τους συνεργάτες μου, ο Παλαιοημερολογίτης, κατέχει την ίδια σχεδόν θέση, που κατέχει και ο Παπικός. Να εξηγούμαστε. Και είμαι τόσο αντι-Οικουμενιστής, που δεν είναι δυνατόν, να δεχθώ συμπροσευχή, όχι μόνο με αιρετικούς, αλλά ούτε με σχισματικούς. Διαφορετικά, αν έβαζα στην ίδια θέση, Ορθοδόξους και Παλαιοημερολογίτες, θα ήμουν... Οικουμενιστής!!! θα ήταν σαν να δέχομαι την Εκκλησία του Χριστού κομματιασμένη, και όχι "Μία" κατά την ομολογία μου στο "Πιστεύω". Συνεπώς, ναι, όσο και αν αυτό σου φαίνεται βαρύ, θεωρώ τους Σχισματικούς ΕΚΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, εφ' όσον δεν μετέχουν "εκ του ενός άρτου" που μετέχουν όλοι οι Χριστιανοί όλων των αιώνων.

4. Παρ' όλα αυτά, όπως ήδη σου εξήγησα, πάντοτε έχουμε τη διάθεση να δημοσιεύσουμε κάτι ΣΩΣΤΟ, και ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ προσώπων, αλλά ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ, και αυτό εξακολουθεί να ισχύει για το άρθρο σου. Τώρα, το πώς είναι δυνατόν να το κάνεις αυτό, είναι δικό σου θέμα. Εμείς θα συνεχίσουμε να δημοσιεύουμε άρθρα κατά του Οικουμενισμού, με τον τρόπο που θεωρούμε κατάλληλο και σωστό, και να απορρίπτουμε άρθρα, που θεωρούμε λάθος.

Ίσως σχετικά άρθρα του π. Μεταλληνού ή του π. Ζήση που αναφέρεις, θα τα δημοσιεύαμε, επειδή είναι Ιερείς του Κυρίου, και έχουμε εμπιστοσύνη επίσης και στην ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ τους κατάσταση. (Και πάλι, θα το σκεπτόμασταν πολύ). Αλλά κατηγορίες κατά Ορθοδόξων ιερέων, από τυχαίο Ορθόδοξο, και πολύ περισσότερο από Σχισματικό, θα ήταν απαράδεκτες σε άρθρο μας. Έστω και αν είχαν ΔΙΚΙΟ. (Ελπίζω να εννοείς το σκεπτικό μου).

5. Τις θέσεις μας περί Σχισματικών, επίσης θα τις βρεις γραμμένες με τον καιρό στην σχετικά νέα μας ενότητα στην Ιστοσελίδα μας. Εκεί με τον καιρό, θα βρεις και τις απαντήσεις σε αυτά που γράφεις εδώ.

6. Χαίρομαι που η συζήτηση αυτή, έγινε αφορμή, να φανούν εδώ, και να διαβασθούν οι προσωπικές σου θέσεις, καθώς και οι αντιρρήσεις σου.

7. Δέχομαι καλόπιστα όλα όσα μου έγραψες, δεν θα κάνω αντίλογο, και αφήνω εσένα και τους αναγνώστες να κρίνουν, κατά πόσον ο τρόπος μου ήταν σωστός ή ίσως υπερβολικός, αναφορικά με το μήνυμά σου.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, σε ευχαριστώ για την παρέμβαση, και λαμβάνω υπ' όψιν μου όσα μου απάντησες, και συγνώμη αν κάπου σε έθιξα, ως προς τη σχέση σου με τον κ. Μιχαλόπουλο και τα όσα είπατε. Πιθανόν κάπου να σε παρεξήγησα. Επίσης, λυπάμαι για τα σημεία που σε στεναχώρησα όσον αφορά τη στάση μου απέναντι στους Παλαιοημερολογίτες της Ελλάδος. Αλλά μιλάω πάντοτε ευθέως.

Δεν θα ανταπαντήσω σε τυχόν απάντησή σου. Αλλά ΘΑ ΤΗ ΔΙΑΒΑΣΩ και θα τη λάβω υπ' όψιν μου.

Ο Θεός να είναι μαζί σου
Με αγάπη
Νίκος".

Δημιουργία αρχείου: 5-6-2008.

Τελευταία ενημέρωση: 4-10-2008.

ΕΠΑΝΩ