Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας Ερωτήσεις αναγνωστών για την ΟΟΔΕ

 

Γιατί δεν γράφετε όλοι σας επώνυμα;

 

Κάποιοι από εμάς, δεν έχουμε πρόβλημα να γράφουμε επώνυμα, και τα ονόματά μας είναι γνωστά στα άρθρα μας ή τα βιβλία μας. Κάποιοι από εμάς όμως, για διαφόρους λόγους γράφουν ανώνυμα.

Το ότι θίγουμε σκοτεινά συμφέροντα με την ιστοσελίδα μας, κάνει μερικούς οικογενειάρχες να ανησυχούν για την ασφάλεια της οικογενείας τους. Ειδικά αυτοί που ασχολούνται με άρθρα που εκθέτουν θρησκείες εχθρικές προς τον Χριστιανισμό. Άλλοι βρίσκονται ακόμα σε κάποια αίρεση, και προετοιμάζουν την οικογένειά τους για να ενταχθούν στην Ορθοδοξία. Και αυτό θέλει κάποιο χρόνο. Δεν μπορούν λοιπόν ακόμα να υπογράψουν πέρα από κάποιο ψευδώνυμο. Άλλοι πιστεύουν ότι πρέπει να δίνει ο αναγνώστης σημασία στο κείμενο και στα στοιχεία του κειμένου, και όχι στον κειμενογράφο, και δεν θέλουν να υπογράφουν. Κάποιοι από αυτούς υπογράφουν μόνο με τα αρχικά τους. Άλλοι το κάνουν από ταπεινότητα. Ενώ άλλα άρθρα έμειναν ανυπόγραφα απλώς από απροσεξία μας.

Τέλος, ένας μεγάλος αριθμός άρθρων, αποτελούν συλλογική εργασία. Και εάν τα άρθρα αυτά τα έχουν επεξεργασθεί (ή συλλέξει τα στοιχεία τους) πολλοί άνθρωποι, δεν είναι δυνατόν να υπογραφούν από κάποιον, γιατί αυτό θα ισοδυναμούσε με κατάχρηση των ξένων κόπων. Πολύ δε περισσότερο, όταν δεν γνωρίζουμε συχνά, ποιος ή ποιοι από εμάς έχουν επεξεργασθεί ένα κείμενο που μας αποστέλλεται για δημοσίευση!

Με δυο λόγια, επικεντρωθείτε στο άρθρο, και όχι στον αρθρογράφο, όπως κάνουμε κι εμείς! Γιατί πράγματι, δεν γνωρίζουμε ούτε εμείς ποιοι από εμάς έγραψαν το κάθε άρθρο. Απλώς αν το κρίνουμε χρήσιμο και ενδιαφέρον, το δημοσιεύουμε.

Δημιουργία αρχείου: 9-2-2005.

Τελευταία ενημέρωση: 9-2-2005.

ΕΠΑΝΩ