Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας Ερωτήσεις αναγνωστών για την ΟΟΔΕ

 

Γιατί ονομάζεστε ΟΟΔΕ;

 

"ΟΟΔΕ", σημαίνει: "Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας".

Σημαίνει, ότι η ομάδα που διατηρεί την ιστοσελίδα αυτή, είναι Ορθόδοξη, και ερευνάει το Χριστιανικό δόγμα.

Γι' αυτούς που αναρωτιούνται: "τι είναι το Χριστιανικό δόγμα και θέλει έρευνα;", απαντάμε ότι είναι η αποκάλυψη του Θεού στον άνθρωπο, και έχει τόσες παραμέτρους και "επίπεδα" κατανόησης, που όσο κι αν το ερευνήσει ο άνθρωπος, ποτέ δεν θα μπορέσει να εξαντλήσει το περιεχόμενό του σε κάθε λεπτομέρεια. Πολύ δε περισσότερο, όταν πρέπει το Χριστιανικό αυτό δόγμα, να οριοθετείται σε αντίθεση με τις διαρκώς αναφυόμενες αιρετικές απόψεις που καθημερινά επιχειρούν να το αλλοιώσουν.

Η ΟΟΔΕ λοιπόν, σκάβει σε βάθος, και εντοπίζει αυτές τις λεπτομέρειες, που κάνουν τη διαφορά μεταξύ Χριστιανικής αλήθειας και αίρεσης. Και για να γίνει αυτό, η ΟΟΔΕ είναι αναγκασμένη να ερευνάει σε βάθος και τα δόγματα των διαφόρων αιρέσεων, συγκρίνοντάς τα με τη Χριστιανική πίστη και αναιρώντας τα.

Παράλληλα, δίνει αφορμές αναλύσεων και ερμηνευτικές προτάσεις και σε πλήθος θέματα που ακόμα δεν έχουν δογματισθεί επίσημα από την Εκκλησία, αλλά που η σύγχρονη εποχή της υπερπληροφόρησης, καθιστά αναγκαίο, κάποια στιγμή να γίνει και αυτό. Πέρα λοιπόν από την έρευνα και οριοθέτηση της Χριστιανικής πίστης, επιχειρείται σε διαφόρους τομείς, να δοθούν αφορμές ενός γόνιμου Θεολογικού διαλόγου. Και όλα τα παραπάνω απαιτούν έρευνα, και κυρίως βαθιά έρευνα των δογμάτων.

Δημιουργία αρχείου: 9-2-2005.

Τελευταία ενημέρωση: 10-2-2005.

ΕΠΑΝΩ