Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας Ερωτήσεις αναγνωστών για την ΟΟΔΕ

 

Από πού αντλείτε όλα αυτά τα στοιχεία που δημοσιεύετε στην ιστοσελίδα σας;

 

Οι μελέτες μας από τις αρχές τής δεκαετίας τού '80, μας είχαν ωθήσει στο να καταγράψουμε κάποια πράγματα, για βοήθεια άλλων ανθρώπων, που εν αγνοία τους αναζητούσαν την αλήθεια σε άλλες θρησκείες και αιρέσεις. Κάποια απ' αυτά μάλιστα, βρίσκονταν ήδη καταγραμμένα σε υπολογιστή. Έτσι, με τις ευλογίες των πνευματικών μας, αυτά έγιναν η βάση της δικής μας σελίδας στο Δίκτυο, που άρχισε να λειτουργεί στις αρχές τού 1999.

Με τον καιρό, η ιστοσελίδα μας συνδέθηκε και με άλλες Ορθόδοξες ιστοσελίδες, και άρχισε μια από κοινού συνεργασία.

Σήμερα, διαθέτουμε ένα ευρύτατο δίκτυο πολλών δεκάδων συνεργατών, μεταξύ των οποίων και ειδικοί επιστήμονες σε διαφόρους τομείς, ακόμα και πέραν της Θεολογίας. Και ως άνθρωποι της έρευνας, διαθέτουμε όλοι μας σχεδόν, εκτενείς βιβλιοθήκες. Αυτό μας δίνει πρόσβαση σε κυριολεκτικά δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες χιλιάδες βιβλία, όπου μπορούμε να ανατρέχουμε για πλήθος θεμάτων. Και σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνουμε το υλικό που διαθέτουμε σε αναλογικά ή ψηφιακά μέσα αποθήκευσης! Και ο μεγάλος αριθμός διαφορετικών αρθρογράφων, πρακτικά σημαίνει πως είναι δυνατόν στην ΟΟΔΕ  να υπάρχουν άρθρα με διαφορετικές μεταξύ τους απόψεις. Αυτό μπορεί να συμβεί σε θέματα "Θεολογούμενα", σε θέματα δηλαδή στα οποία η Ορθόδοξη Εκκλησία, δεν έχει δογματίσει, όπως π.χ. η θεωρία της Εξέλιξης, οι Μεταμοσχεύσεις, θέματα Αστροφυσικής και Χρονολόγησης, Ιατρικά θέματα κ.α.

Ο κάθε ένας από εμάς και τους συνεργάτες μας, εκπονεί τις δικές του έρευνες και μελέτες, και τα κοινοποιεί στους υπολοίπους. Αυτό μας δίνει ένα τεράστιο ποσό πληροφορίας καθημερινά, που θα ήταν αδύνατον όχι μόνο να δημοσιευθεί ολόκληρο, αλλά ακόμα και να αναγνωσθεί από έναν άνθρωπο σε όλη τη διάρκεια της ζωής του!

Το σωστό ερώτημα λοιπόν, δεν πρέπει να είναι, το: "πού βρίσκουμε όλες αυτές τις πληροφορίες", αλλά το: "Πώς θα ήταν δυνατόν να δημοσιεύσουμε όλες αυτές τις πληροφορίες που διαθέτουμε"!

Δημιουργία αρχείου: 9-2-2005.

Τελευταία ενημέρωση: 10-2-2005.

ΕΠΑΝΩ