Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας Ερωτήσεις αναγνωστών για την ΟΟΔΕ

 

Ποιος είναι ο σκοπός σας;

 

Περί του σκοπού της ομάδας μας, είχαμε ως τώρα στην ιστοσελίδα μας το εξής κείμενο, το οποίο φυσικά ισχύει ακόμα:

"Σκοπός μας είναι να θέσουμε στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου, τα στοιχεία εκείνα που έπεισαν πολλούς από εμάς και που μας οδήγησαν στην Εκκλησία του Κυρίου, και να απαντήσουμε στις αήθεις επιθέσεις που δέχεται η Εκκλησία από ανθρώπους του σκότους.

Το ότι στην Ελλάδα ή σε άλλες Ορθόδοξες χώρες είναι σχετικά εύκολο να βρει κάποιος αυτά τα στοιχεία, δε σημαίνει ότι είναι εύκολο σε κάθε χώρα. Ακόμα μάλιστα και σε Ορθόδοξες χώρες, είναι συχνά άγνωστος ο τρόπος αντιμετώπισης των δογματικών προκλήσεων που καθημερινά δημιουργούν οι διάφορες ξενόφερτες αιρέσεις. Η (εκ των έσω) γνώση κάποιων από εμάς αυτών των διδασκαλιών, καθώς και τα επιχειρήματα αντιμετώπισής τους, αποτελούν το περιεχόμενο πολλών θεμάτων των σελίδων μας. Θέτουμε λοιπόν αυτά τα στοιχεία στη διάθεση κάθε καλοπροαίρετου ερευνητή, ανεξαρτήτως θρησκείας και τον καλούμε στην Εκκλησία.

Τα στοιχεία αυτά, είναι από τη φύση τους κατάλληλα για τον Ευαγγελισμό ανθρώπων από Δυτικές χώρες, που έχουν γνωρίσει το Χριστιανισμό αλλοιωμένο, είτε για να λύσουν απορίες και κενά σε Χριστιανούς, ή να απαντήσουν σε επιθέσεις υπόπτων συμφερόντων. Ευελπιστούμε ότι θα μπορέσουμε σιγά - σιγά να τα κάνουμε διαθέσιμα σε πολλές γλώσσες. Ελπίζουμε ότι θα αποτελέσουν για τους ανθρώπους αυτούς, μια ευχάριστη έκπληξη. Θέλουμε να συμβάλλουμε στο να δημιουργηθούν Ορθόδοξοι πυρήνες σε όλο τον κόσμο, μια Ενορία σε κάθε γειτονιά!

Η Ορθοδοξία έχει ένα μοναδικό πλούτο γνώσεως και θεμάτων, τον οποίο στερούνται δυστυχώς οι Δυτικές (και όχι μόνο) θρησκείες, με αποτέλεσμα να νομίζουν όχι μόνο ότι έχουν διδαχθεί το σωστό Χριστιανικό Ευαγγέλιο, αλλά ότι μπορούν και να το διαδώσουν στις Ορθόδοξες χώρες! Πιστεύουμε λοιπόν, ότι όταν τέτοιοι δραστήριοι άνθρωποι γνωρίσουν το σωστό Ευαγγέλιο, θα δραστηριοποιηθούν προς τη σωστή κατεύθυνση προς ευλογία των ομοεθνών τους. Παράλληλα συνεχίζουμε την έρευνά μας στη βαθύτερη κατανόηση της "άπαξ" αποκαλυμένης από το Θεό Ορθόδοξης πίστεως

...Δε σκοπεύουμε να υποκαταστήσουμε τα κατηχητικά της κάθε Ενορίας. Αντιθέτως, θέλουμε να γίνουμε αιτία να οδηγηθούν περισσότεροι άνθρωποι στους Ναούς και να γίνουν ενεργά μέλη σε κάθε προσπάθεια της Ενορίας τους".

Όμως παρατηρώντας την εξέλιξη της ιστοσελίδας μας, και βλέποντας τις ανάγκες των Χριστιανών που μας γράφουν, και μας παρακινούν για περισσότερες δημοσιεύσεις, συμπληρώνουμε πλέον τον παραπάνω στόχο ως εξής:

Θέλουμε στην ιστοσελίδα μας, να μπορεί ο κάθε άνθρωπος να βρίσκει απαντήσεις αν είναι δυνατόν στις περισσότερες απορίες του, ή αναζητήσεις του, στα θέματα της πίστης. Να είναι η ιστοσελίδα αυτή, ένα είδος Χριστιανικής εγκυκλοπαίδειας, που θα οδηγεί ανθρώπους στην Εκκλησία του Χριστού. Και αυτός ο στόχος προσεγγίζεται καθημερινά, με τις συνεχείς, (σχεδόν καθημερινές) δημοσιεύσεις μας. Και ευλογείται με τους ανθρώπους που βοηθήσαμε να ενταχθούν στην Εκκλησία του Χριστού.

Σίγουρα αλάθητοι δεν είμαστε, και ίσως κάνουμε και λάθη. Ελπίζουμε να μας ενημερώσετε σχετικά με ό,τι βρείτε στις ιστοσελίδες μας και σας προβληματίσει. Θυμηθείτε πως είμαστε απλά ένα Ορθόδοξο ηλεκτρονικό περιοδικό, το οποίο κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το εμπλουτίζουμε.

Ζητάμε τις προσευχές σας για τη συνέχιση των προσπαθειών μας.

Δημιουργία αρχείου: 9-2-2005.

Τελευταία ενημέρωση: 10-2-2005.

ΕΠΑΝΩ