Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας Ερωτήσεις αναγνωστών για την ΟΟΔΕ

 

Ποιοι είσαστε;

 

Είμαστε μία ομάδα Ορθοδόξων Χριστιανών, που αποτελείται από ιδιώτες διαφόρων ηλικιών και επαγγελμάτων. Κάποιοι από εμάς προερχόμαστε από διάφορες χώρες και θρησκείες, αλλά η επαφή μας με την ανωτερότητα του Ορθόδοξου δόγματος, μας οδήγησε να ασπαστούμε την Ορθόδοξη πίστη, την αγνή πίστη των Αποστόλων και των αγίων. Δεν αποτελούμε κάποιο επίσημο όργανο της Εκκλησίας, ούτε ανήκουμε όλοι σε κάποια συγκεκριμένη Ενορία. Η προσπάθειά μας είναι αυθόρμητη, από το περίσσευμα του κατά Χριστόν ζήλου μας. Είμαστε απλά αρθρογράφοι σε ένα ηλεκτρονικό Ορθόδοξο περιοδικό.

Είμαστε άνθρωποι που προσπαθούμε, κατά δύναμη, να ζούμε στα χνάρια του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ενωμένοι με την Εκκλησία Του.

Παρά την ευρύτητα των θεμάτων που δημοσιεύουμε, δεν πάμε να κάνουμε τους δασκάλους ή τους θεολόγους. Αλλά είμαστε κι εμείς ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ, και αυτά που δημοσιεύουμε, είναι συμπεράσματα της έρευνας του καθενός ξεχωριστά, περί της αγιωτάτης Χριστιανικής μας πίστεως, και του Ορθοδόξου δόγματος. Με άλλα λόγια, μοιραζόμαστε με τους αναγνώστες της ιστοσελίδας μας, τη μαθητεία μας στην Ορθόδοξη πίστη, ή σε άλλους τομείς που συνδέονται με θέματα της πίστεως. Γιατί πιστεύουμε ότι όλα αυτά τα μεγαλεία που ανακαλύπτουμε στην έρευνά μας, αξίζει να τα γνωρίζει κάθε άνθρωπος.

Στους συνεργάτες μας συμπεριλαμβάνονται, όχι μόνο ανειδίκευτοι Χριστιανοί, αλλά και αδελφοί μας με πλήθος ειδικοτήτων σε διαφόρους τομείς, που αποτελούν πολύτιμους συμβούλους και βοηθούς στις μελέτες μας.

Δημιουργία αρχείου: 8-2-2005.

Τελευταία ενημέρωση: 10-2-2005.

 
ΕΠΑΝΩ