Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας Ισλάμ

 

Και βιασμένη και λιθοβολημένη

Λιθοβολισμός βιασμένης 13άχρονης, με απόφαση ακραίων δικαστών του Ισλάμ

 

Πηγή: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=955624&lngDtrID=245

Ντροπή και θλίψη για την ανθρωπότητα του 21ου αιώνα, αποτελεί η απόφαση λιθοβολισμού από Ισλαμιστές δικαστές της Σομαλίας, ενός 13άχρονου κοριτσιού, που βιάστηκε από τρεις άνδρες, και ζήτησε τη βοήθεια των δικαστών.

Όπου κυριαρχεί το ακραίο Ισλάμ, κυριαρχεί κλίμα τρομοκρατίας και φόβου. Τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατούνται συστηματικά, ενδεδυμένα νομικές αποφάσεις, και τα θύματα αδικούνται κατάφορα. Η ακόλουθη είδηση που συλλέξαμε είναι ενδεικτική της κατάστασης, αυτής της σύγχρονης Ιεράς Εξέτασης των Ισλαμιστικών χωρών. Την παραθέτουμε αυτούσια από την ιστοσελίδα www.in.gr:

Την κατηγόρησαν για μοιχεία
Ο ΟΗΕ καταδίκασε τον θάνατο κοριτσιού δια λιθοβολισμού στη Σομαλία


Αθήνα
Τα Ηνωμένα Έθνη καταδίκασαν την Παρασκευή την εκτέλεση ενός κοριτσιού ηλικίας 13 ετών με εντολή Σομαλών προεστών, οι οποίοι την κατηγόρησαν για μοιχεία μετά το βιασμό της, παρά το γεγονός ότι είχε ζητήσει την προστασία τους.

Η UNICEF ανέφερε ότι η Αΐσα λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου στο στάδιο της πόλης Κισμάγιο την 27η Οκτωβρίου, παρόντων χιλιάδων θεατών.

Η Αΐσα είχε πέσει θύμα βιασμού από τρεις άνδρες, ενώ διένυε μεγάλη απόσταση πεζή για να επισκεφθεί τη γιαγιά της στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου. Ζήτησε από τοπικούς ισλαμιστές ηγέτες να την προστατεύσουν. Όμως εκείνοι στράφηκαν εναντίον της, την κατηγόρησαν για μοιχεία και την καταδίκασαν σε θάνατο, σύμφωνα με την UNICEF και δημοσιεύματα πολλών ΜΜΕ.

Η εκτέλεση της έφηβης προκάλεσε σοκ σε ολόκληρο τον κόσμο, όμως η επίσημη αντίδραση του ΟΗΕ σημειώθηκε μόλις την Παρασκευή.

Μεγάλα τμήματα της Σομαλίας, μιας από τις φτωχότερες χώρες στον κόσμο, παραμένουν ουσιαστικά εκτός ελέγχου της μεταβατικής κυβέρνησης, η οποία υποστηρίζεται από τις ένοπλες δυνάμεις της Αιθιοπίας και τις ΗΠΑ. Η εξουσία της απειλείται από τους ισλαμιστές μαχητές της Ένωσης Ισλαμικών Δικαστηρίων που διεξάγουν ανταρτοπόλεμο εναντίον της μετά την εκδίωξή τους από το μεγαλύτερο μέρος της χώρας που ήλεγχαν το 2006.

«Το συμβάν υπογραμμίζει την ακραία φύση της βίας, που ασκείται σε βάρος των παιδιών και των γυναικών στη Σομαλία, κι εντείνεται από την αυξανόμενη αναρχία» ανέφερε η επιτετραμμένη του ΟΗΕ για θέματα που αφορούν τα παιδιά και τις ένοπλες συγκρούσεις.

Η αξιωματούχος καταδίκασε τη θανατική ποινή που επιβλήθηκε σε βάρος του κοριτσιού και ζήτησε να υπάρξει μεγαλύτερη προστασία των ανηλίκων στη Σομαλία. Πρόσθεσε ότι τα παιδιά στις εμπόλεμες ζώνες χρησιμοποιούνται από όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές και συχνά ακρωτηριάζονται και χάνουν τη ζωή τους.

«Είναι καθήκον της διεθνούς κοινότητας και των τοπικών αρχών να σταματήσουν τις παραβιάσεις αυτές και να διασφαλίσουν την καλύτερη προστασία των παιδιών» πρόσθεσε.

Newsroom ΔΟΛ

Δημιουργία αρχείου: 8-11-2008.

Τελευταία ενημέρωση: 8-11-2008.

ΕΠΑΝΩ