Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Κεντρική Σελίδα

Κοινωνία

Τεκμηριωμένη απάντηση τού κινήματος "Αφήστε με να ζήσω" στην ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ τών "Ελληνικών HOAXES" για τα έμβρυα * Προσπάθεια φίμωσης τής ελεύθερης έκφρασης για τις εκτρώσεις με τη συνεργασία τών "Ελληνικών HOAXES" * Έκτρωση και Έκθεση παιδιών. Οι σύγχρονοι "Καιάδες" και "Αποθέτες" * Πόσο κοστίζει μια έκτρωση; Μια ανθρώπινη ζωή * Εκτρώσεις: Ασυμβίβαστες με το Χριστιανισμό * Η σιωπηλή κραυγή: Τεκμηριώνοντας την άμβλωση από την πλευρά τού θύματος * Εμβρυακή Ψυχολογία * Η αγωγή των εμβρύων, των νηπίων και των παιδιών * Εγώ; -Το παράπονο ενός εμβρύου

Σατανικός ναός ισχυρίζεται πως η άμβλωση είναι μέρος τής θρησκείας τους

 στην προσπάθειά τους να ανατρέψουν τις απαγορεύσεις τών αμβλώσεων

Μετάφραση Κ. Ν.

 

Πηγή: https://www.theepochtimes.com

Ένας (υπέρ της ζωής) ακτιβιστής κρατά ένα πλαστικό έμβρυο σε μια διαμαρτυρία μπροστά από το Ανώτατο Δικαστήριο στην Ουάσιγκτον, στις 23 Ιουνίου 2022. (Φωτό Nathan Howard/Getty Images)

Η ομάδα «Ο Σατανικός Ναός» δημιούργησε ένα τελετουργικό άμβλωσης το οποίο ισχυρίζεται πως θα εξαιρεί τις γυναίκες από τους νόμους του κράτους. Οι επικριτές λένε πως η ομάδα βρίσκεται σε ασταθές νομικό έδαφος.

Μια σατανική ομάδα συνεχίζει τις απόπειρές της να ανατρέψει τις απαγορεύσεις των αμβλώσεων σε Πολιτείες των ΗΠΑ που είναι υπέρ της ζωής, καταθέτοντας αγωγές υποστηρίζοντας πως η άμβλωση είναι μέρος της θρησκείας τους.

Η ομάδα «Ο Σατανικός Ναός» - ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα το Σάλεμ της Μασαχουσέτης, έχει καταθέσει αγωγές στο Μιζούρι, την Ιντιάνα, το Τέξας και το Αϊντάχο, οι οποίες μέχρι στιγμής αποδείχθηκαν ανεπιτυχείς.

Αυτό δεν εμπόδισε την οργάνωση που κυνηγάει  τα πρωτοσέλιδα από το να «ψωνίζει για ενάγοντες» για να κάνει νέες αγωγές θρησκευτικής ελευθερίας για να σταματήσουν οι απαγορεύσεις των αμβλώσεων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Η ομάδα δεν πτοείται από τη διαμάχη. Πρόσφατα έγινε θέμα ειδήσεων για την διοργάνωση μιας σατανικής εορταστικής επίδειξης με μια ασημένια κεφαλή κατσίκας τοποθετημένη πάνω από χλαμύδες κόκκινες του αίματος - κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων, στην πρωτεύουσα της Αϊόβα. Το άγαλμα του τραγόμορφου Μπαφομέτ μοιραζόνταν τον χώρο με μια Χριστουγεννιάτικη έκθεση Φάτνης, μέχρι που το αποκεφάλισαν.

Ο Μάικλ Κάσιντι, πρώην πιλότος μαχητικών αεροσκαφών του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που έθεσε υποψηφιότητα στο Μισισιπή, πήρε τα εύσημα για την κατάρριψή του. Ο χριστιανός (Συντηρητικός) συγκέντρωσε 120.000 δολάρια στις αρχές Φεβρουαρίου για νομικές αμοιβές, αφού κατηγορήθηκε για «εγκληματική κακοποίηση». Πρόσφατα, οι εισαγγελείς ανακοίνωσαν πως θα τον καταγγείλουν για «κολάσιμο έγκλημα μίσους».

Η οργάνωση δημιούργησε ένα τελετουργικό άμβλωσης το οποίο ισχυρίζεται πως θα μπορέσει να εξαιρεί τις γυναίκες από τους νόμους των Πολιτειών τους.  Η τελετή, μαζί με την νέα κλινική αμβλώσεων της οργάνωσης στο Νέο Μεξικό, παρουσιάστηκε στο περιοδικό Cosmopolitan του Νοεμβρίου..

Οι υποστηρικτές της άμβλωσης πιστεύουν πως μια γυναίκα θα πρέπει να έχει τον έλεγχο του σώματός της, και πως η άμβλωση θα πρέπει να είναι επιλογή. Οι ομάδες υπέρ της ζωής υποστηρίζουν πως η ζωή ξεκινά από την σύλληψη και πως το αναπτυσσόμενο παιδί έχει δικαίωμα στην ζωή.

Η οργάνωση ονόμασε την κλινική τους Samuel Alito's Mom's Satanic Abortion Clinic, ειρωνευόμενη τον δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που κατέθεσε την άποψη της πλειοψηφίας στην υπόθεση Dobbs εναντίον της Οργάνωσης Γυναικείας Υγείας . Jackson η οποία ανέτρεψε τον παλαιότερο νόμο (υπέρ των αμβλώσεων) Roe εναντίον Wade.

Το τελετουργικό της άμβλωσης περιλαμβάνει την απαγγελία δύο από τών αρχών της ομάδας και ενισχύει την ιδέα της σωματικής αυτονομίας.

«Το Σατανικό Τελετουργικό Άμβλωσης είναι ένα τελετουργικό καταστροφής, το οποίο χρησιμεύει ως μια προστατευτική ιεροτελεστία», αναφέρει ο ιστότοπος. «Σκοπός του είναι να αποβάλλει τις σκέψεις ενοχής, ντροπής και νοητικής δυσφορίας που μπορεί να βιώνει ένας ασθενής λόγω της επιλογής να κάνει μια νόμιμη και ιατρικά ασφαλή έκτρωση».

 

Διαδηλωτές υπέρ της επιλογής και ακτιβιστές κατά των αμβλώσεων συναντώνται στα σκαλιά του Ανωτάτου Δικαστηρίου στην Ουάσιγκτον, καθώς το δικαστήριο ετοιμάζεται να ακούσει τα επιχειρήματα που ανοίγουν ξανά την υπόθεση ορόσημο της άμβλωσης Roe v. Wade, στις 26 Απριλίου 1989. (Greg Gibson/AFP μέσω Getty εικόνες)

Ο ιστότοπος της ομάδας δηλώνει πως στηρίζεται σε πολλά νομικά επιχειρήματα, ήτοι:

πως η άρνηση πρόσβασης των μελών στην άμβλωση παραβιάζει το θρησκευτικό τους δικαίωμα να συμμετέχουν σε ένα σατανικό τελετουργικό αμβλώσεων: 

πως το να αναγκάσεις κάποιον να κυοφορήσει ένα ανεπιθύμητο παιδί ισοδυναμεί με κατάσχεση της μήτρας μιας γυναίκας χωρίς καμία αποζημίωση,

και

πως η επιβεβλημένη εγκυμοσύνη μοιάζει με την δουλεία, κατά παράβαση της 13ης Τροποποίησης του Νόμου, η οποία καταργεί την δουλεία.

Στην περίπτωση της Ιντιάνα, η ομάδα υποστηρίζει πως οι περιορισμοί για τις αμβλώσεις ποινικοποιούν (και) τις αμβλώσεις που προκύπτουν από «προφυλαγμένο» σεξ και δημιουργούν έτσι μια κατηγορία ανθρώπων που υφίσταται διακρίσεις επειδή τους αρνούνται την άμβλωση.

Οι πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις - όπως η περίπτωση ενός χριστιανού ιδιοκτήτη επιχείρησης που αρνείται τις υπηρεσίες της σε άτομα ΛΟΑΤΚΙ για θρησκευτικούς λόγους -  φαίνεται να αποτελούν μέρος της νομικής στρατηγικής της ομάδας για να ανατρέψει το σενάριο σχετικά με τις απαγορεύσεις των αμβλώσεων… Μόνο που σε αυτή την περίπτωση, η «θρησκεία» τους εμπεριέχει την παροχή υπηρεσίας για τελετουργική άμβλωση.

Οι κριτικοί διατείνονται πως αυτές οι νομικές στρατηγικές είναι μάλλον σαθρές.

Ο Jonathan Hullihan είναι δικηγόρος του Τέξας για τους Citizens Defending Freedom (Πολίτες Προστατεύοντες την Ελευθερια) - μια ομάδα-παρατηρητής που εστιάζει στις ελευθερίες που εγγυάται το Σύνταγμα. Είπε στους Epoch Times πως η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου στην υπόθεση Dobbs δήλωνε πως το Σύνταγμα δεν έδωσε δικαίωμα για την άμβλωση, και πως άφηνε τις εκάστοτε Πολιτείες να ρυθμίζουν το ζήτημα.

Η οργάνωση έχει υποβάλλει αξιώσεις βάσει του Νόμου για την «Αποκατάσταση της Θρησκευτικής Ελευθερίας» (RFRA) ή των κρατικών εκδοχών, είπε.

«Αυτό είναι μια προσπάθεια αναγνώρισης ενός ομοσπονδιακού συνταγματικού δικαιώματος στην άμβλωση – που είναι σε άμεση αντίθεση με την απόφαση Dobbs», είπε ο κ. Hullihan.

«Ενώ τα δικαστήρια γενικά δεν αμφισβητούν την ειλικρίνεια των θρησκευτικών πεποιθήσεων, όμως η απαίτηση οι θρησκευτικές πεποιθήσεις να θέλουν από τα μέλη να ζητούν άμβλωση είναι απίθανο να επικρατήσει σε δικαστήριο», είπε.

Όταν επικοινώνησαν για σχόλια, ο Lucien Greaves, συνιδρυτής και εκπρόσωπος της οργάνωσης, είπε στους The Epoch Times πως οι κριτικοί δεν έχουν το μονοπώλιο της θρησκευτικής ελευθερίας.

Η ιδρυτής και διευθύνουσα σύμβουλος Άμπι Τζόνσον του ProLove Ministries (=Διακονίες Υπέρ Αγάπης) αναρωτήθηκε πώς έχουν την ιδέα της θρησκείας χωρίς θεότητα.

Είπε στους Epoch Times:

«Το βρίσκω ενδιαφέρον, που προσπαθούν να αποκτήσουν θρησκευτική εξαίρεση, όταν δηλώνουν ξανά και ξανά και ξανά πως ο σατανισμός δεν είναι θρησκεία και πως οι ίδιοι είναι μη-θεϊστές»,

«Οπότε και εγώ τους ρωτώ: «Για πείτε μου ξανά  - πώς ακριβώς προσπαθείτε να αποκτήσετε θρησκευτική εξαίρεση;;;»

 

'Εκτός επαφής'

Οι πολέμιοι των αμβλώσεων ισχυρίζονται πως «θρησκευτική ελευθερία» δεν σημαίνει πως θα επιτρέπονται τα πάντα.

«Το Ανώτατο Δικαστήριο έχει καταστήσει αρκετά σαφές ότι δεν σας επιτρέπεται να διεκδικείτε μια θρησκευτική εξαίρεση, προκειμένου να την γλιτώνετε από οτιδήποτε θελήσετε να κάνετε», διευκρίνισε ο Eric Scheidler, εκτελεστικός διευθυντής της Pro-Life Action League.

Η ρητορική της Σατανικής οργάνωσης περί επιλογής (=να γίνονται αμβλώσεις) αγνοεί τα δεδομένα σχετικά με την άμβλωση, είπε ο κ. Scheidler. Περίπου το 60 τοις εκατό των γυναικών που κάνουν έκτρωση ένιωσαν «υψηλά επίπεδα πίεσης» για να την κάνουν, σύμφωνα με μια μελέτη του 2023 της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ιατρικής.

«Είναι στ’ αλήθεια εκτός επαφής με την πραγματικότητα αυτοί οι άνθρωποι», είπε ο κ. Scheidler στους The Epoch Times. «Δηλαδή, εννοώ πως οι περισσότεροι Αμερικανοί  βρίσκουν μια τέτοιου είδους ιστορία φρικιαστική – δηλαδή, οι άνθρωποι να παίρνουν τόσο ‘ελαφρά τη καρδία’ τις αμβλώσεις».

Μια κυβερνητική μελέτη του 2021 διαπίστωσε ότι περισσότερο από το 90 τοις εκατό των βιολόγων πιστεύουν πως η ζωή ξεκινά από τη σύλληψη.

Ο κ. Scheidler υποψιάζεται πως μέρος του στόχου της οργάνωσης είναι να κάνει τον προβοκάτορα.

«Απολαμβάνουν ένα είδος εφηβικού ενθουσιασμού, καθώς πιστεύουν πως με αυτές τις ‘μαγκιές’ τους μπορούν να ωθήσουν τους θρησκευόμενους ανθρώπους σε εκρηκτικές αντιδράσεις» είπε ο κ. Scheidler.

«Όμως εμείς νοερά ‘σηκώνουμε τους ώμους’ προσπερνώντας τα αυτά, και συνεχίζουμε να ασχολούμεθα με την αληθινή εργασία».

Δημιουργία αρχείου: 26-2-2024.

Τελευταία μορφοποίηση: 26-2-2024.

ΕΠΑΝΩ