Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Επιστροφή στην Κεντρική σελίδα

Κοινωνικά θέματα

Γράμμα προς υποψήφιο αυτόχειρα // Οι κανόνες της Εκκλησίας για τους αυτόχειρες // Κοινές ευθύνες στο θάνατο τού αυτόχειρα // Η εξατομίκευση του θανάτου και η ευθανασία

Ευθανασία λόγω αποτυχημένης... αλλαγής φύλου(!)

Απέτυχε η αλλαγή φύλου και διάλεξε να πεθάνει !! (ή: γιατί επείγει να ενταθεί η Ορθόδοξη Ιεραποστολή στο δυτικό κόσμο!)

 

Αναδημοσίευση από: http://o-nekros.blogspot.gr/2013/10/blog-post_3.html

Σε ευθανασία επέλεξε να υποβληθεί 44χρονος Βέλγος μετά από αποτυχημένη επέμβαση αλλαγής φύλου, που του προκάλεσε αφόρητο ψυχικό πόνο.

Μία ημέρα πριν υποβληθεί σε ευθανασία, ο 44χρονος είχε δώσει συνέντευξη σε βελγική εφημερίδα, αποκαλύπτοντας ότι γεννήθηκε γυναίκα, όμως οι γονείς του που είχαν τρία αγόρια, ήθελαν ένα ακόμη αγόρι και τον απέρριπταν. Στην εφηβεία θέλησε να γίνει άνδρας και υποβλήθηκε σε τρεις επεμβάσεις μεταξύ του 2009 και του 2012, όμως το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο. Όπως είπε, κοιτώντας στον καθρέφτη του, αισθάνθηκε απέχθεια για το νέο σώμα του και έκρινε ότι έμεινε στη Γη, «44 χρόνια παραπάνω, από όσο έπρεπε». Έτσι πήρε την απόφαση να υποβληθεί σε ευθανασία που στο Βέλγιο είναι νόμιμη από το 2002.

Για να εγκριθεί η ευθανασία θα πρέπει να αποδειχτεί ότι ο ασθενής πάσχει από σοβαρή και ανίατη ασθένεια που του προκαλεί σωματικό ή ψυχικό πόνο. Εξέταση γίνεται και από ψυχίατρο που κρίνει τις ψυχιατρικές περιπτώσεις. Το 2012, 1.432 άνθρωποι επέλεξαν την υποβοηθούμενη αυτοκτονία στη χώρα και η απόφαση του 44χρονου ανοίγει και πάλι τη συζήτηση για την ευθανασία, την οποία επιλέγει ένας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων. Ο 44χρονος πέθανε χθες το απόγευμα (αναφορικά με τη δημοσίευση τής είδησης). Η οικογένειά του πληροφορήθηκε την απόφαση του σήμερα το πρωί με ένα αποχαιρετιστήριο γράμμα.

Το σχόλιό μας: Ευχόμαστε ολόψυχα ο Θεός της Αγάπης να τον αναπαύσει (δε ρωτάμε ποιος ήταν, τι πίστευε, τι έκανε, πώς έζησε, γιατί η αγάπη δε ρωτάει, μόνο παρακαλεί), να αναπαύσει και όλους τους αυτόχειρες αδελφούς μας και να στηρίξει τους απελπισμένους για να μην ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο.

Μεγάλες είναι και οι ευθύνες όλων μας, για την αγάπη, τη στήριξη και την προσευχή μας για τους αδελφούς μας, γνωστούς μας και άγνωστους, σε παγκόσμιο επίπεδο... Παρακαλώ, ας κάνουμε κάτι (από μια προσευχή, μια επίσκεψη, μέχρι ό,τι άλλο διατίθεται να προσφέρει ο καθένας μας στο διπλανό μας και στο "μακρινό" μας). Η αγάπη βρίσκει τον τρόπο, βρίσκει και τα φάρμακα.

 


ΥΓ. Ο δυστυχής αυτός αδελφός ήταν/είναι Βέλγος. Αυτή είναι η ιστοσελίδα της Ορθόδοξης Μητρόπολης Βελγίου, εδώ ένα βελγικό ορθόδοξο ιστολόγιο & εδώ ένα ζεστό ορθόδοξο ιστολόγιο στα γαλλικά (με πολλά links). Περιστατικά σαν το παραπάνω (αναρίθμητα πλέον) φανερώνουν πόσο επιτακτική ανάγκη είναι για το δυτικό άνθρωπο να γνωρίσει την Ορθοδοξία, τη θεραπευτική οδό της ανθρώπινης ψυχής! Μην καθυστερείτε λοιπόν, αδελφοί και πατέρες και κάθε ένας που μπορεί να βοηθήσει. Η ιεραποστολή επείγει!

Παρακαλώ επίσης για μια επίσκεψη, αν θέλετε, στα εξής:

 

Δημιουργία αρχείου: 14-12-2012.

Τελευταία ενημέρωση: 14-12-2012.