Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Κεντρική Σελίδα

Κοινωνία - Πολιτική

Ο Καπιταλισμός ως γέννημα της Δυτικής Μεταφυσικής * Εκσυγχρονισμός χωρίς απώλεια ταυτότητας * Οι συνήθεις Χάσκακες * Χριστιανισμός και Καπιταλισμός * Η ιδεολογία του καπιταλισμού

Δυτικοί θρησκευτικοί δογματισμοί συνυπεύθυνοι για την ταλαιπωρία τού Ελληνικού λαού (και όχι μόνο)

Μακρόν: Οι διαφορές καλβινιστών - καθολικών εμποδίζουν τη λύση για το χρέος

 

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ. Δημοσίευση: 25 Αυγ. 2015, 22:26

Αναδημοσίευση από: http://news.in.gr/world/article/?aid=1500020755

 

Ο δογματισμός τών Δυτικών, και κυρίως τών Προτεσταντικών θρησκειών σε κάποιες άντεγκτες αρχές, βρίσκεται όχι μόνο πίσω από το Καπιταλιστικό σύστημα αυτό καθεαυτό, αλλά και ειδικότερα από την επιδείνωση τής κρίσης στην Ελλάδα, που προκαλείται τόσα χρόνια από τις εμμονές τών Δυτικών μας εταίρων. Και αυτή είναι μία διαπίστωση που όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν, ακόμα και στην ίδια τη Δύση, όπως φαίνεται από την παρακάτω είδηση που δημοσίευσε ο ΔΟΛ. [Στη φωτογραφία ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Εμανουέλ Μακρόν (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )]

 

Βερολίνο, Γερμανία

Για «θρησκευτικό πόλεμο» στην Ευρώπη για το χρέος, μεταξύ των Καλβινιστών και των Καθολικών, έκανε λόγο ο γάλλος υπουργός Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν, τονίζοντας ότι αυτός πρέπει να τερματισθεί.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, ο Μακρόν ανέπτυξε την προσέγγισή του για τα οικονομικά προβλήματα της Ευρωζώνης σε συνέδριο γερμανών διπλωματών, αναφερόμενος στους καλβινιστές από τη μία πλευρά, που επιπλήττουν όσους έχουν χρέη, και τους πολύ ελαστικούς καθολικούς από την άλλη πλευρά. Οι δύο πλευρές, σημειώνει το Bloomberg, αντανακλούν τη νοητή διάκριση μεταξύ των καθοδηγούμενων από τη Γερμανία οπαδών της δημοσιονομικής πειθαρχίας στον Βορρά και του πιο χρεωμένου Μεσογειακού Νότου.

Μιλώντας στο Βερολίνο, ο Μακρόν στην αρχή κέντρισε τους καλβινιστές, λέγοντας: «Κάποιοι άνθρωποι, κάποια κράτη-μέλη, χρεοκόπησαν. Δεν τήρησαν τις δεσμεύσεις τους. Θα πρέπει να πληρώνουν έως το τέλος της ζωής τους» είπε. Στο αντίθετο άκρο είναι οι καθολικοί, «σαφώς η Γαλλία είναι στην πλευρά αυτή», με μια πιο χαλαρή προοπτική όσον αφορά τη σπατάλη. «Χρεοκοπήσαμε, αλλά πάμε στην εκκλησία, εξηγούμε την κατάσταση και μπορούμε να ξεκινήσουμε την επόμενη ημέρα μία άλλη εβδομάδα» δήλωσε ο Μακρόν.

«Μάλλον θα πρέπει να βρούμε την ισορροπία μεταξύ των δύο αυτών προσεγγίσεων» σημείωσε ο Μακρόν. Πέντε αιώνες αφού η προτεσταντική μεταρρύθμιση βύθισε την Ευρώπη σε μία θρησκευτική σύγκρουση και επτά δεκαετίες μετά το τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, ο Μακρόν δήλωσε ότι οι κατεστημένες θέσεις για την οικονομική και τη δημοσιονομική πολιτική αποτελούν το μεγαλύτερο εμπόδιο σε μία γνήσια ενότητα σήμερα.

Το αποτέλεσμα είναι μία ασυμφωνία στο τραπέζι των συνεδριάσεων στις Βρυξέλλες, με τους καλβινιστές να ευνοούν αυστηρότερους προϋπολογισμούς και τους καθολικούς να προσφέρουν συγχώρεση για την παραβίαση των κανόνων «με αυτό το είδος της βήμα-βήμα προσέγγισης, βρίσκοντας μία λύση, αλλά την τελευταία στιγμή» δήλωσε ο Μακρόν.

Δημιουργία αρχείου: 27-8-2015.

Τελευταία ενημέρωση: 27-4-2022.

ΕΠΑΝΩ