Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Έρευνα για το κτιστό και το Άκτιστο

Εκκλησιαστικά προβλήματα

 

"Τελούμε υπό διωγμόν!"

Λουκέτο διαμαρτυρίας στη Μητρόπολη Μαρωνείας & Κομοτηνής 

Αναδημοσίευση από: http://komotinipress.blogspot.co.uk/2012/04/blog-post_7454.html

Λάβρα επιστολή Δαμασκηνού για το θέμα της τακτοποίησης των αυθαιρέτων των μουσουλμάνων, καταγγέλλοντας εμμέσως πλην σαφώς ανισονομία.

Τη σφοδρή διαμαρτυρία του για την τροπολογία περί απαλλαγής των μουσουλμανικών αυθαιρέτων από το 80% του προστίμου τους, την ώρα που εκκρεμεί το αίτημα χρηματοδότησης για την ανέγερση μόνιμων εγκαταστάσεων των Μητροπολιτικών παιδικών κατασκηνώσεων στον Δήμο Μαρώνειας, εκφράζει με ανοιχτή επιστολή του προς την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας & Κομοτηνής κ.κ. Δαμασκηνός.

Προ ημερών, για το θέμα της επίμαχης τροπολογίας, οι τέσσερις Μητροπολίτες της Θράκης είχαν αποστείλει κοινή επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Στη νέα επιστολή, του κ.κ. Δαμασκηνού, αναφέρονται τα εξής:

«Εν συνεχεία της επισυναπτομένης εν αντιγράφω ημετέρας επιστολής διαμαρτυρίας, υπ’ αριθμ. 252/9/42012, επί της οποίας ουδεμίας ετύχομεν απαντήσεως, και επειδή ουδεμία ενέργεια ικανοποιήσεως των αιτημάτων της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως διά την έγκρισιν της μελέτης και ένταξιν του έργου ανεγέρσεως μονίμων εγκαταστάσεων των κατασκηνώσεων αυτάς εις την περιοχήν Προσκυνητών Ν. Ροδόπης εγένετο, συνεχισθείσης ούτω της επί πενταετίαν τακτικής αδιαφορίας και αρνητικής στάσεως έναντι της Τοπικής Εκκλησίας πάντων των αρμοδίων, διαμαρτυρόμεθα εντόνως.

Η τοιαύτη στάσις καθίσταται εξοργιστική, εν όψει της ψηφίσεως χαριστικής υπέρ των μουσουλμάνων συμπολιτών διατάξεως απαλλαγής του 80% επί των προστίμων νομιμοποιήσεως αυθαιρέτων, καθ’ όσον συνιστά δυσμενή εις βάρος των Χριστιανών και της Εκκλησίας της Θράκης συμπεριφοράν της Ελληνικής Πολιτείας.

Ένεκα τούτου, κηρύσσομεν την Ιεράν Μητρόπολιν Μαρωνείας & Κομοτηνής εν διωγμώ, και καλούμεν πάντας όπως αναλάβουν τας ευθύνας των επί του προκειμένου και ενεργήσουν υπείκοντες εις το εθνικόν καθήκον των.

Μετά πάσης Τιμής και Ευχών

Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας & Κομοτηνής

Δαμασκηνός».

Δημιουργία αρχείου: 21-5-2012.

Τελευταία ενημέρωση: 21-5-2012.