Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας Ερευνήστε μαζί μας το Ορθόδοξο Δόγμα!

Περί τής σελίδας μας // Κεντρική Σελίδα // Ερωτήσεις για τη σελίδα μας

Ποιοι είμαστε, πού αποσκοπούμε

Ποιοί είμαστε

Σκοπός μας

Ποιοι είμαστε

Η ΄΄Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας΄΄ (ΟΟΔΕ), είναι μία ομάδα Ορθοδόξων Χριστιανών, που αποτελείται από ιδιώτες διαφόρων ηλικιών και επαγγελμάτων. Κάποιοι από εμάς προερχόμαστε από διάφορες χώρες και θρησκείες, αλλά η επαφή μας με την ανωτερότητα του Ορθόδοξου δόγματος, μας οδήγησε να ασπαστούμε την Ορθόδοξη πίστη, την αγνή πίστη των Αποστόλων και των αγίων.

Εκτιμώντας αυτή τη δογματική αγνότητα και ανωτερότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας και σίγουροι ότι πρόκειται για το μόνο ασφαλή δρόμο προς το Χριστό (την Αλήθεια και την Ζωή), επιθυμούμε να κάνουμε γνωστά και σε άλλους, αυτά που άλλαξαν και τη δική μας ζωή. Και τι καλύτερο τρόπο θα μπορούσαμε να βρούμε από το διεθνές Δίκτυο του Ίντερνετ;

Οι μελέτες μας από τις αρχές τής δεκαετίας τού '80, μας είχαν ωθήσει στο να καταγράψουμε κάποια πράγματα, για βοήθεια άλλων ανθρώπων, που εν αγνοία τους αναζητούσαν την αλήθεια σε άλλες θρησκείες και αιρέσεις. Κάποια απ' αυτά μάλιστα, βρίσκονταν ήδη καταγραμμένα σε υπολογιστή. Έτσι, με τις ευλογίες των πνευματικών μας, αυτά έγιναν η βάση της δικής μας σελίδας στο Δίκτυο, που άρχισε να λειτουργεί στις αρχές τού 1999. Και λειτουργούμε πλέον και με τις ευλογίες πλήθους ιεραρχών τής Εκκλησίας, γνωστών και αγνώστων, και όχι μόνο τής Ελλαδικής Εκκλησίας, αλλά και Πατριαρχείων ακόμα, που είδαν και εκτίμησαν το έργο μας.

Δεν αποτελούμε κάποιο επίσημο όργανο της Εκκλησίας, ούτε ανήκουμε όλοι σε κάποια συγκεκριμένη Ενορία. Δε σκοπεύουμε να υποκαταστήσουμε τα κατηχητικά της κάθε Ενορίας. Αντιθέτως, θέλουμε να γίνουμε αιτία να οδηγηθούν περισσότεροι άνθρωποι στους Ναούς και να γίνουν ενεργά μέλη σε κάθε προσπάθεια της Ενορίας τους.

Η λειτουργία αυτών των σελίδων, στηρίζεται από προσωπικούς μας πόρους, ή ανθρώπων που θέλουν να στηρίξουν το έργο μας και θα συνεχιστεί ή θα διευρυνθεί, όσο ο Κύριος επιτρέψει.

Η ιστοσελίδα τής ΟΟΔΕ ήταν από τις πρώτες Χριστιανικές ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο, και εξακολουθεί να δίνει τη Χριστιανική μαρτυρία προς κάθε κατεύθυνση, και μάλιστα με όλο και εντονότερη παρουσία στην πρώτη γραμμή τής αγωνιζόμενης Εκκλησίας. Συνεργάζεται μάλιστα πλέον με άλλες ιστοσελίδες, Χριστιανούς και Χριστιανικές ομάδες ανά τον κόσμο.

 

Σκοπός μας

Σκοπός μας είναι να θέσουμε στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου, τα στοιχεία εκείνα που έπεισαν πολλούς από εμάς και που μας οδήγησαν στην Εκκλησία του Κυρίου, και να απαντήσουμε στις αήθεις επιθέσεις που δέχεται η Εκκλησία από ανθρώπους τού σκότους.

Το ότι στην Ελλάδα ή σε άλλες Ορθόδοξες χώρες είναι σχετικά εύκολο να βρει κάποιος αυτά τα στοιχεία, δε σημαίνει ότι είναι εύκολο σε κάθε χώρα. Ακόμα μάλιστα και σε Ορθόδοξες χώρες, είναι συχνά άγνωστος ο τρόπος αντιμετώπισης των δογματικών προκλήσεων που καθημερινά δημιουργούν οι διάφορες ξενόφερτες αιρέσεις. Η (εκ των έσω) γνώση κάποιων από εμάς αυτών των διδασκαλιών, καθώς και τα επιχειρήματα αντιμετώπισής τους, αποτελούν το περιεχόμενο πολλών θεμάτων των σελίδων μας. Θέτουμε λοιπόν αυτά τα στοιχεία στη διάθεση κάθε καλοπροαίρετου ερευνητή, ανεξαρτήτως θρησκείας και τον καλούμε στην Εκκλησία.

Τα στοιχεία αυτά, είναι από τη φύση τους κατάλληλα για τον Ευαγγελισμό ανθρώπων από Δυτικές χώρες, που έχουν γνωρίσει το Χριστιανισμό αλλοιωμένο, είτε για να λύσουν απορίες και κενά σε Χριστιανούς, ή να απαντήσουν σε επιθέσεις υπόπτων συμφερόντων. Ευελπιστούμε ότι θα μπορέσουμε σιγά σιγά να τα κάνουμε διαθέσιμα σε πολλές γλώσσες. Ελπίζουμε ότι θα αποτελέσουν για τους ανθρώπους αυτούς, μια ευχάριστη έκπληξη. Θέλουμε να συμβάλλουμε στο να δημιουργηθούν Ορθόδοξοι πυρήνες σε όλο τον κόσμο, μια Ενορία σε κάθε γειτονιά!

Η Ορθοδοξία έχει ένα μοναδικό πλούτο γνώσεως και θεμάτων, τον οποίο στερούνται δυστυχώς οι Δυτικές (και όχι μόνο) θρησκείες, με αποτέλεσμα να νομίζουν όχι μόνο ότι έχουν διδαχθεί το σωστό Χριστιανικό Ευαγγέλιο, αλλά ότι μπορούν και να το διαδώσουν στις Ορθόδοξες χώρες! Πιστεύουμε λοιπόν, ότι όταν τέτοιοι δραστήριοι άνθρωποι γνωρίσουν το σωστό Ευαγγέλιο, θα δραστηριοποιηθούν προς τη σωστή κατεύθυνση προς ευλογία των ομοεθνών τους. Παράλληλα συνεχίζουμε την έρευνά μας στη βαθύτερη κατανόηση της "άπαξ" αποκαλυμένης από το Θεό Ορθόδοξης πίστεως.

Ζητάμε τη συνεργασία σας και τις προσευχές σας για τις προσπάθειές μας.

ΟΟΔΕ και Συνεργάτες

ανάσταση

Δημιουργία αρχείου: 1998.

Τελευταία ενημέρωση: 29-9-2004.

ΕΠΑΝΩ