Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας Ενότητες: Θρησκείες και Μορμόνοι

 

Βιβλιοπαρουσίαση

DNA εναντίον της Βίβλου των Μορμόνων 

 

 

 

Πόσο αξιόπιστη είναι η Βίβλος Μορμόν;

 

Επιστημονικές αναλύσεις DNA αποδεικνύουν ψεύτικη την αιρετική Βίβλο των Μορμόνων!

 

Για περισσότερο από 170 χρόνια, η «Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Υστερων Ημερών» έχει υποστηρίξει πως η Βίβλος των Μορμόνων αποτελεί Γραφική και συγγραφική ιστορία.  Με υπότιτλο «Μια Άλλη Διαθήκη του Ιησού Χριστού», αφηγείται την ιστορία μιας Ισραηλιτικης οικογένειας που μετανάστευσε και εποίκισε τις Αμερικανικές ηπείρους.  Λέγεται πως ο Ιησούς, μετά τον θάνατό Του και την Ανάστασή Του, επισκέφθηκε αυτόν τον κάποτε μεγάλο Ισραηλιτικό πολιτισμό που υπήρχε στις Αμερικές.

Η Βίβλος των Μορμόνων διδάσκει πως αυτοί οι Ισραηλίτες είναι οι κύριοι πρόγονοι των σύγχρονων Ιθαγενών Αμερικανών. Οι νέες ανακαλύψεις σε έρευνες DNA επιτρέπουν πλέον τους επιστήμονες να δοκιμάσουν αυτή την ιστορική δήλωση.  Χιλιάδες Ιθαγενείς Αμερικανοί, από περισσότερες από 150 φυλές, έχουν εξεταστεί γενετικά προκειμένου να εντοπιστεί η γενεαλογία τους.

Ο ιδρυτής προφήτης του Μορμονισμού, ο Ιωσήφ Σμιθ, είχε πει κάποτε:

«Ειπα στα αδέλφια πως η Βίβλος Μορμόν ήταν το πιό σωστό απ’ όλα τα βιβλία στον κόσμο, και η πέτρα στήριξης της θρησκείας μας...»

Τώρα, τα ίδια τεκμήρια DNA που χρησιμοποιούνται σε δικαστικές αίθουσες, μπορούν να αποφανθούν αξιόπιστα ως προς την εγκυρότητα της Βίβλου Μορμόν, που τελεί χρέη θεμελίου της Μορμονικής θρησκείας.  Τα τεκμήρια απαντούν σε ένα βασικό ερώτημα:  «Είναι Ισραηλίτες, οι κύριοι πρόγονοι των Ιθαγενών Αμερικανών;»

Το βιβλίο «DNA vs. The Book of Mormon» παρουσιάζει τα τεκμήρια των ερευνητών DNA, συμπεριλαμβανομένων και Μορμόνων επιστημόνων, οι οποίοι παλεύουν με το δίλημμα DNA που τώρα βρίσκεται ενώπιον του Μορμονισμού.

Στο τέλος, ο Θεός είναι πιστός, στο να κάνει για άλλη μια φορά φανερή την αλήθεια σε εκείνους που είναι πρόθυμοι να ρίξουν μια ειλικρινή ματιά.

 

Μετάφραση από τα Αγγλικά

Κ. Ν.

Τελευταία ενημέρωση: 19-7-2007.

Τελευταία ενημέρωση: 19-7-2007.

ΕΠΑΝΩ