Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας Ενότητες: Θρησκείες και Σαϊεντολογία

 

Οι πρώην οπαδοί της Σαϊεντολογίας

Αν οι κριτικοί των ενεργειών της Σαηεντόλοτζυ είναι πρώην οπαδοί της, το μίσος εναντίον τους είναι ασυγκράτητο, αβυσσαλέο, εξουθενωτικό. Θεωρείται ο πρώην οπαδός, όταν μάλιστα ανακοινώνει δημόσια τις τρομερές εμπειρίες του κατά τη ζωή του στην οργάνωση, ο υπ' αριθμόν ένα εχθρός της.

Θα αναφέρουμε για του λόγου το αληθές, δύο περιπτώσεις πρώην οπαδών της Σαηεντολογίας που αποδεικνύουν το αδυσώπητο μένος της εναντίον διαφωνούντων οπαδών της.

«Ή συγγραφέας Paulette Cooper πέρασε έναν "εφιάλτη" μετά από 19 αγωγές που έκανε η Σαηεντολογία εναντίον της για ένα της βιβλίο “Το Σκάνδαλο της Σαηεντολογίας” που έγραψε και εξέδωσε το 1971. Η Κούπερ και ο εκδότης της έλαβαν ξεχωριστές αγωγές, αλλά ταυτόχρονα σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ, Αγγλία, Καναδά και Αυστραλία.

Όπως έγραψαν 2 συγγραφείς: «Σύμφωνα με έγγραφα που ανεκαλύφθησαν αργότερα στα αρχεία της Σαηεντολογίας στη Νέα Υόρκη, η επιχείρηση "ξεκάντε την" (Ορeration Freak - Out) είχε ως σκοπό να βάλει την Πωλέτ Κούπερ στο ψυχιατρείο ή στη φυλακή ή να την κτυπήσει τόσο σκληρά ώστε να σταματήσει τις επιθέσεις της».

Μεταξύ των σχεδίων ήταν να κάνουν εκφοβιστικά βομβιστικά τηλεφωνήματα σε Αραβικά Προξενεία της Νέας Υόρκης βάζοντας ένα άλλο μέλος της Σαηεντολογίας που είχε παρόμοια φωνή με της Κούπερ να μιλάει στο τηλέφωνο, και να γράφουν απειλητικά γράμματα στα προσωπικά χαρτιά της Κούπερ που της τα είχαν κλέψει και είχαν τα δακτυλικά της αποτυπώματα.

Αποτέλεσμα αυτών ήταν η καταδίκη της Κούπερ από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο Ενόρκων. Αυτές οι κατηγορίες τελικά απεσύρθησαν το 1975, όταν η Κούπερ δέχθηκε να πάρει το Τεστ του sodium pentothal (ορό της αλήθειας) για να βεβαιώσει την αθωότητα της. Τότε όμως η Κούπερ είχε φθάσει να ζυγίζει μόνο 83 λίβρες δηλαδή 38 κιλά !!» (π. Αντωνίου Αλεβιζοπούλου, «Ναζισμός με άλλο πρόσωπο», σελ. 95-96).

«Στους Κυριακάτικους Τάιμς (Sunday Times 3.4.1994) αναφέρθηκε ότι η αστυνομία, κατόπιν παραπόνων που εδέχθη, έρευνα την περίπτωση της απασχόλησης ιδιωτικών ντετέκτιβ που χρησιμοποιούνται από την Εκκλησία της Σαηεντολογίας για τον εκφοβισμό μαρτύρων κατηγορίας και εναγόντων σε επικείμενες δίκες κατά της Σαηεντολογίας.

Η αστυνομία του East Grindstead στο West Sussex έστειλε στην αρμόδια υπηρεσία (Crown Prosecution Service) ογκώδη φάκελο μετά από μία ολοήμερη διαδήλωση Σαηεντολόγων έξω από το σπίτι του John Atack, ενός από τους κυριότερους μάρτυρες κατηγορίας. Ο John Atack, ένας πρώην Σαηεντολόγος, ενεργεί αυτό τον καιρό ως σύμβουλος ή ως έμπειρος μάρτυρας σε ένα μεγάλο αριθμό υποθέσεων.

Οι Σαηεντολόγοι κατέβαλαν προσπάθεια να τον δυσφημίσουν, μοιράζοντας δυσφημιστικά φυλλάδια στους γείτονες του, και μεταξύ των φυλλαδίων ήταν και ένα που κατηγορούσε τον John Atack ότι ήταν έμπορος ναρκωτικών!

Ο John Atack δεν ήταν ο μοναδικός τους στόχος. Η αστυνομία του Sussex ερευνά καταγγελίες παρενοχλήσεως και στο Chichester της δικηγόρου Βeverly Ryall. Αναφέρεται επίσης ότι η παρενόχληση αυτή ενεργείται από έναν αμερικανό ιδιωτικό ντετέκτιβ, τον όποιον έφερε η Σαηεντολογία από το Λος Άντζελες για να επιτεθεί στον Αtack και σε όσους άλλους έχουν αποδυθεί σε δικαστικούς αγώνες εναντίον της. Μάλιστα αυτός ο συγκεκριμένος ντετέκτιβ αναφέρεται ότι έχει κάνει πολλές φορές την εμφάνιση του σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Ένας προηγούμενος στόχος ήταν ο Russell Miller, δημοσιογράφος των Sunday Times και συγγραφέας ενός βιβλίου εναντίον του Hubbard, "Ο Αδιάντροπος Μεσσίας" (The Bare Faced Messeah) (Fair News, Spring1994, Διάλογος 4/1995, σ. 26-27)» (π. Αντωνίου Αλεβιζοπούλου, «Ναζισμός με άλλο πρόσωπο», σελ. 361-362).

Έχουν αναφερθεί δεκάδες τέτοιες περιπτώσεις και υπάρχουν κι άλλες πάρα πολλές πού δεν μαθεύτηκαν γιατί οι «πρώην» δεν μίλησαν.

Κατά τα άλλα οι πόρτες είναι ανοιχτές σε όλες τις ομάδες διανοητικού χειρισμού. Αλλά είναι αν όχι τελείως αδύνατον, τουλάχιστον πάρα πολύ δύσκολο να ξεμπλέξει (όποιος κάνει την ανοησία να περάσει τη «γελαστή» πόρτα), από τον «ιστό» των Τεχνικών ελέγχου του νου που εφαρμόζουν οι καταστροφικές λατρείες» και οι «ψυχολατρείες», όπως αποκαλούνται διεθνώς.


Από το ενημερωτικό περιοδικό του Διορθόδοξου Συνδέσμου Πρωτοβουλία Γονέων, «Διάλογος», Αθήνα, Ιούλιος – Σεπτέμβριος 2002, τεύχος 29.

Δημιουργία αρχείου: 19-1-2005.

Τελευταία ενημέρωση: 20-1-2005.

ΕΠΑΝΩ