Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας Ενότητες: Θρησκείες και Σαϊεντολογία

 

Η Π.Ε.Γ. στο στόχαστρο της Σαϊεντολογίας

Κατά τη συνήθη τακτική της να επιτίθεται σε όποιον εκθέτει τις πλάνες και τις μεθόδους της, η Σαϊεντολογία δεν παρέλειψε να επιτεθεί και εναντίον της Π.Ε.Γ. (Πανελλήνια Ένωση Γονέων για την προστασία της οικογενείας και του ατόμου). Πιστεύει έτσι ότι μπορεί να κλείσει το στόμα όσων μπορούν να πληροφορήσουν τα υποψήφια θύματά της.

Λέγει... η κ. Διαμαντάρα - της οποίας, ειρήσθω εν παρόδω, «ανεπτερώθη το ηθικόν της» (το όποιον είχε σχεδόν εκμηδενιστεί από τις εισαγγελικές εφόδους, τα πορίσματα και τις καταδίκες από τα Ελληνικά δικαστήρια) μετά την γνωστή τηλεοπτική εκπομπή, στην οποία ετέθη «εκ δεξιών» του πολιτικού και δημοσιογράφου υπεύθυνου της εκπομπής, ο οποίος ακούστηκε επανειλημμένα να λέγει το αμίμητον «τι το μεμπτόν» - λέγει λοιπόν, ακόμη, ότι: «προσφάτως παρατηρούμε διαφόρους "κυνηγούς αιρέσεων" μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων (Π.Ε.Γ.) - στην πραγματικότητα μια οργάνωση βιτρίνα για μια χούφτα αντιθρησκευτικών εξτρεμιστών, να πατρονάρονται από την Ορθόδοξη Εκκλησία να τριγυρίζουν από κανάλι σε κανάλι προσπαθώντας να δυσφημίσουν θρησκευτικές μειονότητες».

Δεν είναι η πρώτη φορά πού ασχολείται η Σαηεντόλοτζυ με την Πανελλήνια Ένωση Γονέων. Άλλοτε την αποκαλούσε οργάνωση σφραγίδα και άλλοτε εγκληματική οργάνωση ως «θυγατρική» της C.Α.Ν. μιας Αμερικανικής Πρωτοβουλίας Γονέων που κατά τον ισχυρισμό του τότε Κ.Ε.Φ.Ε. αποτελείται από εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, επειδή «καταδικάστηκε» σε διάλυση και εκκαθάριση, γιατί δεν μπορούσε να καταβάλει τις υπέρογκες αποζημιώσεις. Για την ιστορία αυτής της υπόθεσης αναφερόμαστε λεπτομερειακά σε σχόλιο του τεύχους 9 του περιοδικού μας (περιοδικό της Π.Ε.Γ.)

Δεν έχουμε βέβαια ούτε την απαίτηση, ούτε την ανάγκη «αναγνώρισης» του έργου και της αποστολής της Π.Ε.Γ. εκ μέρους της κ. Διαμαντάρα και της οργάνωσης της. Ο Ελληνικός λαός γνωρίζει πολύ καλά το διακόνημα που επιτελούμε και είναι συγκινητική η ηθική συμπαράστασή του καθ' όλη την πορεία της από της ίδρυσης της.

Είναι άλλωστε σε όλους γνωστό ότι την τελευταία δεκαπενταετία όλες οι αιρέσεις και παραθρησκευτικές οργανώσεις έχουν κηρύξει ανίερο και αδυσώπητο πόλεμο εναντίον των «Πρωτοβουλιών Γονέων» όλου του κόσμου, με απώτερο σκοπό να εξουδετερώσουν την ενημέρωση και την άμυνα των οικογενειών και των ατόμων κάθε κοινωνίας. Και επειδή τα τρομακτικά προβλήματα που δημιουργούνται στις οικογένειες από τη δραστηριότητα αυτών των ομάδων είναι κοινά, η Π.Ε.Γ. συνεργάζεται με τις Πρωτοβουλίες Γονέων στα πλαίσια μιας παγκόσμιας συνεργασίας που εισηγήθηκε η καθηγήτρια Claire Champollion στο Παγκόσμιο Συνέδριο Συλλόγων Πρωτοβουλιών Γονέων που συνήλθε στο Παρίσι το 1980.

Θα θέλαμε πριν κλείσουμε το σύντομο αυτό σχόλιο μας να πληροφορήσουμε την κ. Διαμαντάρα, ότι η Π.Ε.Γ. που αποτελεί την σπονδυλική στήλη του Διορθοδόξου Συνδέσμου Πρωτοβουλιών Γονέων, δεν πατρονάρεται, όπως ισχυρίζεται, από την Ορθόδοξη Εκκλησία. Η σχέση της Π.Ε.Γ. με την Εκκλησία του Κυρίου μας, είναι δική της επιλογή.

Παρατηρείται από τη διεθνή εμπειρία, ότι οπαδοί διαφόρων ομάδων, όταν και εφ' όσον κατορθώσουν να διαφύγουν, παραμένουν μετέωροι για πολλές δεκαετίες και είναι δυσκολότατη η επανένταξη τους στο κοινωνικό σύνολο. Τα στίγματα που φέρουν από τις πληγές που υπέστησαν δεν επουλώνονται ποτέ και τούτο διότι δεν υπάρχει σε άλλους λαούς ο χώρος εκείνος που θα βρει το κάθε θύμα την απάντηση στα υπαρξιακά του κενά και την θαλπωρή μιας άλλης ζωής.

Η Εκκλησία μας αποτελεί τη ζεστή αγκαλιά, όπου σ' αυτήν οι κάθε είδους πλανεμένοι και ταλαιπωρημένοι θα βρουν ανακούφιση και θα επανενταχθούν ομαλά στην κοινωνία και στο Έθνος μας. Έτσι δεν θα είναι η κατάσταση τους μη αναστρέψιμη, όπως υποστηρίζουν διακεκριμένες ξένες προσωπικότητες.

Και κάτι ακόμη. Εμείς πιστεύουμε ότι οι διάφορες νεοφανείς αιρέσεις και η παραθρησκεία πέραν των κοινωνικών προβλημάτων που δημιουργούν, απειλούν κυρίως την εν Χριστώ σωτηρία που είναι η ελπίδα μας και η απαντοχή μας. Γι' αυτό η Π.Ε.Γ. θεωρεί το σύνδεσμο της με την Εκκλησία ζωτική υπόθεση για να ασκεί το έργο της ως ομολογία Πίστεως και διακονία αγάπης και δέχεται με όλους τους πιστούς για τη σωτηρία όλων μη εξαιρουμένων και των αιρετικών.


Από το ενημερωτικό περιοδικό του Διορθόδοξου Συνδέσμου Πρωτοβουλία Γονέων, «Διάλογος», Αθήνα, Ιούλιος – Σεπτέμβριος 2002, τεύχος 29. 

Δημιουργία αρχείου: 19-1-2005.

Τελευταία ενημέρωση: 20-1-2005.

ΕΠΑΝΩ