Ελληνικός παρατηρητής τής Εταιρίας Σκοπιά Μέθοδοι της Σκοπιάς Κεντρική σελίδα τής ΟΟΔΕ

 

Απομόνωση των νεαρών Μαρτύρων από το μάθημα των θρησκευτικών

Ένα γεγονός που μας έκανε στο παρελθόν να νιώθουμε υπερήφανοι σαν Μάρτυρες ήταν η παρακολούθηση του μαθήματος των θρησκευτικών. Εκεί υποστηρίζαμε το πιστεύω μας μπροστά στους καθηγητές μας και δασκάλους μας, και νιώθαμε περήφανοι για αυτό. Όμως πλέον η Σκοπιά φοβάται πολύ αυτό το μάθημα!

Τώρα η Σκοπιά ζητά από τους νέους μάρτυρες να εξαιρούνται από το μάθημα των θρησκευτικών γιατί δεν χρειάζεται να το παρακολουθούν. Σε πολλούς νεαρούς Μάρτυρες δεν άρεσε αυτό γιατί ένιωσαν ότι τους αφαιρείται μια ευκαιρία για να δώσουν μαρτυρία.

Όμως για εμάς που ξέρουμε το πώς και γιατί η Σκοπιά ενεργεί σε διάφορες περιπτώσεις δεν μας φαίνεται παράξενο. Κατ' αρχήν η Σκοπιά προσπαθεί όσο είναι δυνατόν να αποτρέψει τα μέλη της να έχουν πρόσβαση σε άλλες πηγές γνώσεις πλην της ιδίας. Και αυτό ξεκινά από το σχολείο, αφού εκεί θα ακούσουν και θα γνωρίσουν και άλλες θρησκείες που ίσως μερικά πράγματα που ακούσουν θα τους προβληματίσουν και αρχίσουν να σκέφτονται, κάτι που δεν θέλει να κάνουν τα μέλη της. Γιατί η οποιαδήποτε σκέψη τους πρέπει να ελέγχεται από την ηγεσία της και να κατευθύνεται με γνώμονα την απόλυτη υποταγή σε αυτήν. Η οποιαδήποτε αμφισβήτηση της ηγεσίας ισοδυναμεί με αμαρτία ενάντια στον Θεό. Δηλαδή λες και εξισώνουν τον Θεό με τους εαυτούς τους.

Επίσης η Σκοπιά γνωρίζει ότι σε τυχόν μάθημα για τους Μάρτυρες του Ιεχωβά τα στοιχεία που θα παρουσιαστούν θα είναι αιτία να σκανδαλισθούν τα νεαρά της μέλη γιατί το σίγουρο είναι ότι η ύλη που θα παρουσιαστεί θα είναι επικριτική γι' αυτήν και μάλιστα από πηγές που δεν επιτρέπει στα μέλη της ούτε καν να κοιτάξουν. Γιατί αυτή την στιγμή υπάρχουν πληροφορίες για τη Σκοπιά σε όγκο και ποιότητα περισσότερη από αυτή που προμηθεύει στα μέλη της.

Αν σκεφτεί κανείς τα βιβλία που έχουν γραφτεί από άτομα που είναι ειδικοί σε θέματα ολοκληρωτικών αιρέσεων, και που δεν έχουν σχέση με την Σκοπιά, σίγουρα η σύγκριση θα προβληματίσει. Απλώς σκεφθείτε τι επίδραση θα έχει η σύγκριση του τρόπου ενέργειας της Σκοπιάς με τον ίδιο τρόπο που ενεργούν οι Μορμόνοι, η Ενωτική Εκκλησία, απλώς για να αναφέρουμε τις ομοιότητες που έχουν αυτές οι αιρέσεις. Έτσι κάποιο νεαρό άτομο όταν αρχίσει να σκέφτεται και να συγκρίνει την Σκοπιά με αυτές τότε θα αρχίσουν οι αμφιβολίες να ριζώνουν στο μυαλό του, πράγμα που δεν θέλει η Σκοπιά.

Αλλά υπάρχουν και η ιστοσελίδες πρώην μελών της Σκοπιάς που εκθέτουν τα ψέματά της, καθώς και ένας μεγάλος όγκος βιβλίων που έχουν γραφτεί από τα πρώην μέλη της, που καταστρέφουν το οικοδόμημά της συνθέμελα. Είναι φανερή η αμηχανία της Σκοπιάς και προ του φάσματος να χάσει και άλλα μέλη κτυπά το πρόβλημα στην ρίζα του, με το να τους απαγορεύει να παρακολουθούν το μάθημα των θρησκευτικών.

Είναι γεγονός ότι καθώς ο κόσμος αρχίζει να μαθαίνει περισσότερο για τις αιρέσεις και το πώς ενεργούν, τότε τα πράγματα για τους αιρεσιάρχες γίνονται πιο δύσκολα. Τώρα υπάρχουν κέντρα ερευνών και στήριξης σε άτομα που ήταν θύματα σε ολοκληρωτικές αιρέσεις, καθώς και διαφώτισης του κοινού τι είναι αίρεση. Μέσα σε αυτά τα καινούργια δεδομένα υπάρχει μια καινούργια αντίληψη τώρα για τα θύματα των αιρέσεων, και όχι όπως γινόταν παλιά με διαφόρους φανατικούς ψευτοχριστιανούς, που έπαιρναν τους αιρετικούς με της πέτρες και τους ξυλοκοπούσαν (ως αιρετικότεροι των αιρετικών). Αυτές οι μεσαιωνικές ενέργειες δυστυχώς έφεραν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα και ενδυνάμωσαν περισσότερο της αιρέσεις, κάνοντάς τις να φαίνονται θύματα και διωκόμενες. Και σίγουρα ευθύνη φέρουν και πολλοί θρησκευτικοί ηγέτες, που και αυτοί λόγω της αγνοίας τους δεν ενέργησαν σωστά για βοήθεια των θυμάτων της Σκοπιάς. Τώρα όμως όλα αυτά έχουν πλέον αλλάξει, και η Σκοπιά το γνωρίζει.

Σε αυτά τα νέα δεδομένα η Σκοπιά προσαρμόζεται ανάλογα, για να μπορέσει να κρατήσει τους οπαδούς της, προσπαθώντας να κλείσει τους διαδρόμους επικοινωνίας με τον έξω κόσμο απομονώνοντάς τους από τη γνώση ακόμα περισσότερο.

 

Κείμενο- Μορφέας

Δημιουργία αρχείου: 14-11-2005.

Τελευταία ενημέρωση: 14-11-2005.

ΕΠΑΝΩ