Μια συνεργασία της

Ορθόδοξης Ομάδας Δογματικής Έρευνας

Επιστροφή στην Κεντρική σελίδα

Περί της ιστοσελίδας
Θέματα

Πριν από λίγα χρόνια, κάποιος πρώην "Μάρτυρας τού Ιεχωβά" θέλησε να δημιουργήσει στο Ίντερνετ, μια Ελληνική ιστοσελίδα που να απευθύνεται αποκλειστικά στα θύματα τής Εταιρίας Σκοπιά. Δημοσίευσε λοιπόν κάποια θέματα, με το όνομα: "Ελληνικός Παρατηρητής τής Εταιρίας Σκοπιά".

Κάποιοι από εμάς που υπήρξαμε επίσης μέλη τής ίδιας οργάνωσης, αν και είχαμε σκεφτεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δεν το θεωρήσαμε απαραίτητο, καθώς στα πλαίσια τής ΟΟΔΕ είχαμε ήδη συμπεριλάβει στην ιστοσελίδα μας μελέτες που άπτονταν θέματα τής Σκοπιάς. Άλλωστε, θεωρήσαμε την εταιρία αυτή ως "καμμένο χαρτί", μια και ήταν εμφανής η επιβράδυνση αύξησης τών μελών της στη χώρα μας, όπως και σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες. Και προφανώς το ίδιο διαπίστωσε και ο κατασκευαστής τού "Παρατηρητή", ώστε σταμάτησε και αυτός την προσπάθεια. Άλλωστε, ήδη υπήρχε πλήρης βιβλιογραφία σε Ελληνικά βιβλία, και πλήρης ξενόγλωσση ψηφιακή παρουσία για κάτι τέτοιο στο Ίντερνετ.

Τον τελευταίο καιρό όμως, κάποιες διαπιστώσεις μας έκαναν να επανεξετάσουμε το θέμα, και να αποφασίσουμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια αυτή, με την ευγενική άδεια τού αρχικού δημιουργού τής σελίδας.

Πιο συγκεκριμένα, παρατηρήσαμε ότι αυτό το 1% αύξησης τών μελών τής Σκοπιάς που υπάρχει στη χώρα μας κάθε χρόνο τα τελευταία έτη, οφείλεται σε οικονομικούς μετανάστες κυρίως από την Αλβανία, και άλλες Ορθόδοξες χώρες τού πρώην Ανατολικού μπλοκ, που δεν γνωρίζουν την εταιρία αυτή και τις μεθόδους της όπως οι Έλληνες. Και οι άνθρωποι αυτοί είναι τα ιδανικά θύματα, γιατί τους βρίσκουν σε στέρηση και σε άγνοια, και ενώ αυτοί είναι σε μια ξένη χώρα, τους προσφέρουν ένα υποκατάστατο "οικειότητας" και επαφών με ανθρώπους που μαθαίνουν να τους θεωρούν "δικούς τους".

Με τη σειρά τους, οι άνθρωποι αυτοί, αφού πέσουν θύματα, οδηγούν στην οργάνωση και ανθρώπους από τις χώρες τους, όπου η οργάνωση τής Σκοπιάς παρουσιάζει και τις μοναδικές σημαντικές ποσοστιαίες αυξήσεις.

Άμεσα συνυφασμένο με τα παραπάνω, είναι το ότι τα έντυπα τής οργάνωσης, όλο και συχνότερα επιδίδονται σε επιθέσεις κατά τής Ορθόδοξης Εκκλησίας, εξ' αιτίας τής όλο και συχνότερης επαφής με το Ορθόδοξο ποίμνιο τών χωρών αυτών. Αντιθέτως, ως τώρα, το αγπημένο τους "αντικείμενο" επίθεσης, ήταν η Παπική Εκκλησία.

Παρατηρήσαμε επίσης ότι σταδιακά η οργάνωση τής Σκοπιάς αλλάζει μεθόδους προσέλκυσης τών μελών της, με τρόπους που στο παρελθόν θα θεωρούνταν αδιανόητοι. Μεθόδους που δεν στηρίζονται πλέον μόνο στην "πειθώ" ή στην "ψυχολογική βία", αλλά στον "υλισμό" και τη "διασκέδαση". Παρατηρήσαμε ότι η οργάνωση τής Σκοπιάς μεταβάλλεται σταδιακά σε μία παγκόσμια "λέσχη ψυχαγωγίας", μια "χώρα τών λωτοφάγων", όπου τα θύματα προσελκύονται πλέον με καθαρά ωφελιμιστικούς τρόπους, ενώ παράλληλα αποκοιμίζονται οι συνειδήσεις τους, ώστε να μην αντιλαμβάνονται πού οδηγούνται.

Βλέποντας την αλλαγή αυτή, αποφασίσαμε λοιπόν να θέσουμε αυτή την ημιανεξάρτητη ιστοσελίδα στη διάθεση τού Ελληνικού κοινού στο Ίντερνετ, όπου να είναι δυνατόν να εκτεθούν με ειδικό τρόπο οι μέθοδοι και οι κακοδοξίες τής εν λόγω αίρεσης, και να τονισθούν τα σημεία εκείνα που σχετίζονται με τις επιθέσεις της κατά τής Εκκλησίας τού Κυρίου.

Το τεκμηριωμένο υλικό που διαθέτουμε προς δημοσίευση είναι πολύ, και σταδιακά θα προσθέτουμε όλο και περισσότερο, όσο κρίνουμε αναγκαίο, και όσο μας επιτρέπει ο χρόνος και οι υποχρεώσεις μας.

Εάν κάπου στη σελίδα μας παρατηρήσετε ειρωνεία ή εμπάθεια, πρέπει να ξέρετε ότι απευθύνεται ΜΟΝΟ στην Οργάνωση και στους οπαδούς της εκείνους, που ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ τους προωθούν τις αντιχριστιανικές μεθόδους και διδασκαλίες της. Τα πρόσωπα που έπεσαν θύματα εν αγνοία τους, τα θεωρούμε πλανημένους αδελφούς μας, προς τους οποίους οφείλουμε κάθε σεβασμό και εκτίμηση, και φυσικά τη συμπαράσταση και τη βοήθειά μας.

Η συνεργασία όσων πιστεύετε ότι μπορείτε να προσθέσετε κάτι στη σελίδα αυτή, είναι ευπρόσδεκτη. Πιστεύουμε στη δύναμη τής συνεργασίας, κάτω από το κοινό Πνεύμα που ο Θεός έδωσε στα τέκνα του, γι' αυτό και ήδη συνεργαζόμαστε με πολλές άλλες ανεξάρτητες Χριστιανικές ιστοσελίδες στο Ίντερνετ, για την προώθηση τού Χριστιανικού Ευαγγελίου.

Δημιουργία αρχείου: 14-5-2002.

Τελευταία ενημέρωση: 3-12-2004.

Επάνω