Ελληνικός Παρατηρητής τής Σκοπιάς

Φραγμός στην εκμετάλλευση της απειρίας των άλλων

Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Στατιστικές

Οι "144.000" στην ιστορία // Έχουν οι Μάρτυρες τού Ιεχωβά, μεγαλύτερο ποσοστό "καλύτερων ανθρώπων"; // Τι πέτυχε η Σκοπιά στα τελευταία 10 χρόνια, με βάση τους βαπτισμένους της;

Αυξήσεις οπαδών και ευλογία του Θεού

Λαϊκίστικες καυχησιολογίες χωρίς αντίκρισμα

Απάντηση σε κάποια ακόμα "επιπόλαια" επιχειρήματα τής Σκοπιάς, όσον αφορά τους αριθμούς.

 

Η Εταιρία Σκοπιά, εκμεταλλεύεται τα πάντα, προκειμένου να πείσει τους οπαδούς της ότι είναι η "οργάνωση τού Θεού". Εκμεταλλεύεται στο έπακρο, ακόμα και τους αριθμούς. Έτσι, κάθε έτος στα έντυπα τής οργάνωσης, υπάρχει η ετήσια απογραφή όλων τών "ευαγγελιζομένων" που έδωσαν "δελτίο έργου" στο "υπηρεσιακό έτος" που πέρασε.

Εκεί γίνεται λεπτομερής καταγραφή όχι μόνο τού ανώτατου ορίου τους, αλλά και τού μέσου όρου, τού αριθμού τών "εκκλησιών" τους, τών ωρών που δαπάνησαν μιλώντας σε άλλους, τις (ας τις πούμε) "Γραφικές μελέτες" που διεξήγαγαν με άλλους, τους "σκαπανείς" τους, την αναλογία τους σε σύγκριση με τον πληθυσμό τής κάθε χώρας, τα ποσοστά αυξήσεως σε κάθε χώρα, τους βαπτισμένους, το πόσοι παρακολούθησαν την "ανάμνηση", (την μοναδική γιορτή τους, την οποία χρησιμοποιούν ως "βαρόμετρο" για να δουν πόσοι είναι αυτοί που μπορούν να γίνουν στο άμεσο μέλλον "Μάρτυρες"), κλπ.

Προσπαθώντας λοιπόν να βγάλουν "από τη μυίγα ξύγκι", έχουν σύστημα σε κάθε τέτοια αναφορά να επαναλαμβάνουν κάθε χρόνο, "την ευλογία που ο Θεός δίνει στην οργάνωσή" τους, και που γίνεται εμφανής με τις αυξήσεις αυτές, από χρόνο σε χρόνο. Είναι όμως έτσι; Μαρτυρούν οι αυξήσεις αυτές την ευλογία τού Θεού;

Για να δώσουμε μια απάντηση, θα κάνουμε κάτι απλό. Θα δούμε μια άλλη θρησκεία, στο ίδιο "στυλ" με αυτούς, και θα κάνουμε τη σύγκριση!

Επιλέγουμε λοιπόν τους Μορμόνους, μια θρησκεία που όπως αυτοί, δίνει μεγάλη έμφαση στους αριθμούς, στον εντυπωσιασμό, στις αυξήσεις, στο "από πόρτα σε πόρτα έργο", και που είναι εξ' ίσου ακραία ως προς τις απόψεις της, με τη Σκοπιά (αν και προς αντίθετη δογματική κατεύθυνση).

Στη διάθεσή μας έχουμε, το ποσοστό αυξήσεως τών Μορμόνων, στο χρονικό διάστημα από το 1970, ως το 1987, σύμφωνα με το "Εθνικό Συμβούλιο των Εκκλησιών ΗΠΑ (1999)".

Στο διάστημα αυτό, ο αριθμός τών Μορμόνων, αυξήθηκε κατά 220%. Πόσο αυξήθηκε ο αριθμός τών οπαδών τής Σκοπιάς στο ίδιο αυτό διάστημα;

Κοιτάζοντας τις στατιστικές τής ίδιας τής Σκοπιάς, ανακαλύπτουμε, ότι ενώ το 1970 ο αριθμός τους ήταν περίπου 1.600.000, το 1987 ήταν περίπου 3.800.000. Αυτό δείχνει, ότι στο ίδιο διάστημα, ο αριθμός τών οπαδών τής Σκοπιάς, αυξήθηκε κατά λιγότερο από 140%.

Το ερώτημα λοιπόν για την Εταιρία Σκοπιά, που προκύπτει εύλογα, είναι το εξής:

Εάν πράγματι, οι αυξήσεις αποτελούν απόδειξη τής "ευλογίας τού Θεού στην οργάνωση τής Σκοπιάς", (όπως μας λέει συνεχώς η οργάνωση αυτή), τότε θα πρέπει η Σκοπιά να μας εξηγήσει: ΓΙΑΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΥΛΟΓΕΙ ΤΟΥΣ ΜΟΡΜΟΝΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΟΠΙΑ;;;

Δημιουργία αρχείου: 18-5-2002.

Τελευταία ενημέρωση: 17-9-2016.

ΕΠΑΝΩ