Ελληνικός παρατηρητής της Εταιρίας Σκοπιά Στατιστικές Κεντρική σελίδα της ΟΟΔΕ
 

Παγκόσμιες στατιστικές της Σκοπιάς για το 2002

Τι αποκαλύπτουν οι παγκόσμιες στατιστικές για την πορεία τής οργάνωσης τής Σκοπιάς;

Συνήθως τα πράγματα έχουν δύο όψεις. Οι οπαδοί τής οργάνωσης τής Σκοπιάς, περιμένουν με ανυπομονησία το τεύχος τής Σκοπιάς 1ης Ιανουαρίου κάθε έτους, για να δουν τα αποτελέσματα τών κόπων τους, και πόσους συνανθρώπους τους οδήγησαν στη "σωτηρία" με το έργο τους.

Αντίθετα, εμείς παρατηρούμε με θλίψη πόσοι άνθρωποι υποδουλώθηκαν ακόμα σε αυτή την ολοκληρωτική σέκτα. Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν και περιπτώσεις που μας χαροποίησαν σε κάποιες χώρες, έστω κι αν αυτό σημαίνει αύξηση τής Σκοπιάς...

Τη χρονιά που μας πέρασε, οι αυξήσεις τής Σκοπιάς ήταν λιγότερες από ό,τι συνήθως (2,8%). Και ο πολύ μεγαλύτερος αριθμός τών βαπτισμένων, από τον αριθμό τών νέων ευαγγελιζομένων, μαρτυράει ότι εκτός από τα 170.000 νέα θύματά της παγκοσμίως, υπήρξαν και 70.000 περίπου άνθρωποι, που ελευθερώθηκαν παγκόσμια από την εξουσία της.

Όπως το 2001, έτσι και το 2002 οι ανεπτυγμένες χώρες έστρεψαν την πλάτη στην καταπίεση τού Μπρούκλυν. Νομίζω ότι δεν θα κάνω λάθος, αν πω ότι ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ οι ανεπτυγμένες χώρες (με εξαίρεση τις ΗΠΑ που είχαν 3%, γιατί προφανώς εκεί η Σκοπιά εκμεταλλεύθηκε το αίσθημα ανασφάλειάς τους, μετά την τρομοκρατική επίθεση), είχαν είτε μικρή μείωση, είτε σταθεροποίηση, είτε μικρή αύξηση τής τάξης τού 1%.

Αυτή η μικρή αύξηση, ή στασιμότητα τών ανεπτυγμένων χωρών, συνέβη παρά την καινούργια δευθέτηση τής Σκοπιάς, να αποδέχεται "δελτίο έργου" μόνο με 15 λεπτά χρόνο προσυλητιστικής δραστηριότητας τών μελών της. Και φυσικά αυτή η επιβράδυνση τής ανάπτυξης τής Σκοπιάς, μας υποψιάζει και για το λόγο που έγινε αυτή η διευθέτηση. Προφανώς για να αποφευχθεί η πλήρης στασιμότητα, ή ακόμα και η μείωση τών μελών τής Σκοπιάς. Σκεφθείτε, πόσο απογοητευτικό είναι για έναν "Μάρτυρα", να βλέπει ότι παρά τους κόπους του, η οργάνωση οπισθοχωρεί! Για να ανακόψει λοιπόν αυτή την αποθάρρυνση, η Σκοπιά χρησιμοποιεί αυτό το τέχνασμα, ώστε να φαίνεται η αύξηση μεγαλύτερη από ό,τι είναι στην πραγματικότητα, επιστρατεύοντας έτσι και τους αδρανείς.

Όμως επιβράδυνση στις αυξήσεις, είχαν τη χρονιά που πέρασε, και οι άλλες χώρες, όχι μόνο τού πρώην ανατολικού μπλοκ (που τα τελευταία χρόνια ήταν η κυριότερη πηγή νέων θυμάτων για τη Σκοπιά), αλλά και εκείνες που στα περασμένα χρόνια ήταν υπόδειγμα αυξήσεων για τη Σκοπιά. (π.χ. Αργεντινή 2%, Ιαπωνία 0%, Ιταλία 1%, Πολωνία 1%, Μεξικό 3%). Από τις χώρες τού πρώην Ανατολικού μπλοκ, αν και συνεχίζουν να είναι εκεί εντονώτερες οι αυξήσεις τής Σκοπιάς, (Ρωσία 6%, Ρουμανία 0%, Λιθουανία 7%, Λευκορωσία 8% Γιουγκοσλαβία 1% κλπ), μόνο η Αλβανία (με 12% αύξηση) φαίνεται ότι εξακολουθεί να τροφοδοτεί τη Σκοπιά με άφθονα νέα θύματα, λόγω τής θρησκευτικής άγνοιας και κενότητας τών κατοίκων της, μετά από δεκαετίες αθεϊσμού.

Ειδικότερα και στην Ελλάδα (1%), μπορούμε να πούμε ότι ένα μεγάλο μέρος τής αυξήσεως τών "Μαρτύρων", οφείλεται στους ξενιτεμένους Αλβανούς, που αναζητούν θαλπωρή στη σέκτα αυτή, αγνοώντας τι τους περιμένει στη συνέχεια.

Οφείλουμε τέλος να νιώσουμε χαρούμενοι για τις όποιες αυξήσεις παρουσιάζει η Σκοπιά σε χώρες μη Χριστιανικές, (π.χ. Μαλαισία 6%, Ινδία 4%, Ινδονησία 5%), καθώς έστω και έτσι, οι άνθρωποι αυτοί θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν για το Χριστό. Είναι μια αρχή να τον γνωρίσουν, έστω και ως κτίσμα...

Δημιουργία αρχείου: 15-1-2003.

Τελευταία ενημέρωση: 3-12-2004.

ΕΠΑΝΩ