Ελληνικός παρατηρητής της Εταιρίας Σκοπιά Χιούμορ Κεντρική σελίδα της ΟΟΔΕ
 

Μαργαριτάρια "Μαρτύρων"

1ο μέρος

Είναι πολύ συνηθισμένο στους κύκλους τών Μαρτύρων να λένε "πείρες", δηλαδή τις εμπειρίες τους και τα "κατορθώματά τους" όταν μιλάνε με εντελώς άσχετους. Σπανίως όμως λένε τα "μαργαριτάρια" τους και τις γκάφες τους. Στο αρχείο αυτό λοιπόν, σκεφτήκαμε να συλλέξουμε μερικά μαργαριτάρια από αυτά που ακούσαμε (και διαβάσαμε) όσο ήμασταν στην οργάνωση, αλλά και μετά. Απολαύστε τα!

1. Παρουσίαση τού περιοδικού "Σκοπιά" στον οικοδεσπότη, στο "από πόρτα σε πόρτα έργο":

"Αυτή είναι η Σκόπια η αγγελούσα"!

Αυτό διάβασε ο δύστυχος "Μάρτυρας" που δεν ήξερε καλά γράμματα, από το εξώφυλλο τής Σκοπιάς. Παλιά ήταν γραμμένο σε κάθε εξώφυλλο: "Η Σκοπιά η αγγέλουσα την βασιλεία τού Ιεχωβά". Όμως από Σκοπιά έγινε... Σκόπια, και από αγγέλουσα, έγινε... αγγελούσα!

2. Σε πρόσφατη ομιλία ακούστηκε το εξής:

"Είμαστε η μόνη θρησκεία που χρησιμοποιεί παραπομπές από την Αγία Γραφή στα έντυπά της, γιατί είμαστε οι μόνοι που αποδεικνύουμε από την Αγία Γραφή αυτά που λέμε!"

Προφανώς ο άνθρωπος αυτός, δεν είχε δει ποτέ έντυπο άλλης θρησκείας, και κυρίως δεν είχε καν την ικανότητα να σκέπτεται!

3. Στο "από πόρτα σε πόρτα έργο" ειπώθηκαν τα εξής σε κάποιον άθεο, από έναν ηλικιωμένο "Μάρτυρα":

"Μα πώς λέτε ότι τα έφτιαξε όλα η φύση; Η φύση είναι θηλυκού γένους! Για να γεννήσει, χρειάζεται αρσενικό. Χρειάζεται να υπάρχει ο... φύσης! Ποιος είναι ο φύσης; Βλέπετε που δεν μπορείτε να απαντήσετε; Γι' αυτό φεύγετε!"

Φυσικά ο άνθρωπος έφευγε σίγουρος ότι μπροστά του είχε έναν παλαβό!

4. Στο "από πόρτα σε πόρτα έργο" πάλι, ειπώθηκαν τα εξής:

"Εμείς δεν είμαστε όπως οι άλλες θρησκείες! Εμείς είμαστε καλοί άνθρωποι! Δεν έχουμε ανηθικότητα! Δες τι γίνεται γύρω σου! Πατέρας ... (λογοκρισία για τη λέξη) ...κόρη! Εμείς όμως δεν έχουμε τέτοια πράγματα".

Δεδομένου ότι τα λόγια αυτά ειπώθηκαν σε μουσουλμάνο, που είναι πολύ γνωστό πόσο ισχυρή είναι η αίσθηση ηθικής κυρίως για τις κόρες τους. Και το κερασάκι στην τούρτα, είναι ότι τη στιγμή που τα έλεγε αυτά, στην τοπική συνάθροιση, βρισκόταν εν εξελίξει μια τέτοια ακριβώς ΔΙΠΛΗ περίπτωση αιμομιξίας, με τις σχετικές επιτροπές αποκοπής...

5. Γράφτηκε σε κάποια Σκοπιά το εξής:

"το σχίσμα έγινε για το συγκεχυμένο δόγμα, αν το Άγιο Πνεύμα εκπορεύεται εκ τού Πατρός ή και εκ τού Υιού".

Φυσικά το σοβαρότατο αυτό δόγμα, για τη Σκοπιά ήταν "ψιλά γράμματα", στο συγκεχυμένο μυαλό τών αρθρογράφων της.

6. "Εμείς είμαστε που διωκόμαστε για το όνομα τού Θεού. Στη Γραφή λέει: ΄΄Θα είσαστε διωκόμενοι και μισούμενοι υπό πάντων τών εθνών για το όνομά μου΄΄".

Τα λόγια αυτά τα άκουσα πολλές φορές από πολλούς "Μάρτυρες", οι οποίοι φυσικά ήταν τόσο άσχετοι από Αγία Γραφή, που δεν ήξεραν ότι τα λόγια αυτά τα λέει ο Χριστός. Δεδομένου ότι δεν δέχονται ότι και ο Χριστός είναι: "Γιαχβέ". Το χειρότερο είναι ότι κανείς από αυτούς που άκουσαν το μαργαριτάρι αυτό, δεν ήξερε τη Χριστιανική πίστη για να τους στριμώξει. Κάποιοι τουλάχιστον σκέφτηκαν να τους πουν ότι μισούνται όχι για το Θεό, αλλά για τη μισσαλοδοξία τους εναντίον τών άλλων.

7. "Πώπω! Πού το καταλάβανε αυτό οι αδελφοί τού Κυβερνώντος Σώματος! Τι σοφία! Άντε να το καταλάβεις από μόνος σου!"

Ειπώθηκε σ' εμένα από κάποια "Μάρτυρα", στο τέλος τής "μελέτης βιβλίου" που διηύθυνα τότε ως "διακονικός", καθώς συνειδητοποιούσε ότι η εξήγηση που έδινε η οργάνωση για τα εδάφια εκείνα, δεν είχε καμμία σχέση με λογική απόδειξη. Πράγματι, ήταν τόσο χαζό και άσχετο κεφάλαιο, που ή μόνο με "επιφοίτηση άνωθεν" ή μόνο με "κρίση ανοησίας και παραλήρημα" θα μπορούσε να τα υποστηρίξει κάποιος αυτά.

8. "Ποια άλλη θρησκεία έχει ένα τέτοιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον κόσμο; Ποιοι άλλοι γνωρίζουν αυτά που γνωρίζουμε εμείς; Ποια άλλη θρησκεία μπορεί να δει την Αγία Γραφή σε τόσο βάθος;"

Λέγεται συχνά σε ομιλίες στις αίθουσες τών "Μαρτύρων". Είναι τόσο άσχετοι, και αγνοούν τόσο πολύ το τι πιστεύουν οι άλλες θρησκείες, που νομίζουν ότι είναι μοναδικοί. Φυσικά εμείς που γνωρίσαμε τους ανθρώπους αυτούς και από μέσα, αλλά και από έξω, και παράλληλα γνωρίσαμε και τις άλλες θρησκείες, θα αλλάζαμε τα λόγια τους για τη Σκοπιά ως εξής: "Ποια άλλη θρησκεία είναι τόσο ξέχειλη από ασχετοσύνη και ρηχότητα; Ποια άλλη θρησκεία γράφει τόσα πολλά για να πει τόσα λίγα; Ποια άλλη θρησκεία κάνει τόσο ντόρο για να πει αρλούμπες;"

9. "Εμείς είμαστε μια καθαρή οργάνωση"

Ειπώθηκε από κάποια γυναίκα πρεσβυτέρου που απατούσε τον άνδρα της.

10. "Οι Μάρτυρες τού Ιεχωβά είναι καθαρή οργάνωση. Μόνο εγώ είμαι ακάθαρτος ακόμα, αλλά θα στρώσω".

Δεν φαντάζεστε από πόσους νεαρούς (αλλά και μεγαλύτερους) "Μάρτυρες" το έχω ακούσει αυτό! Κάποτε το είπα κι εγώ ο ίδιος!

11. "Να σου κάνω μια ερώτηση να μου απαντήσεις: Κάποτε είχες πει ότι έγινες Μάρτυρας γιατί έψαξες τις θρησκείες. Τώρα γιατί έφυγες από τους Μάρτυρες;... Όχι! τίποτα! δεν θέλω απάντηση!"

Ειπώθηκε από φανατικό Μάρτυρα, που ήξερε μόνο να μιλάει και όχι να ακούει.

12. "Τους ρωτάμε να μας απαντήσουν: Υπάρχει άλλη θρησκεία που να εκδίδει κάθε χρόνο, τόση γνώση όπως εμείς;"

Ειπώθηκε σε συνάθροιση, όμως σε τέτοιες ερωτήσεις δεν επιτρέπεται να απαντήσει το ακροατήριο.

13. "Μη θέλεις να φας το κεφάλι σου. Η εμπειρία μου, μου δείχνει ότι όποιος παίρνει από τον άρτο και τον οίνο στη συνάθροιση, πάει κατά διαόλου"

Ειπώθηκε σ' εμένα από πρεσβύτερο, όταν ως "Μάρτυρας" του έκανα γνωστό ότι σκοπεύω να πάρω από τον άρτο και τον οίνο, γιατί νιώθω ότι η πρόσκλησή μου είναι για τον ουρανό.

14. "Πολλοί Μάρτυρες θα έλεγαν ότι το σπουδαιότερο βιβλίο μας είναι η Αγία Γραφή. Όμως όχι! Το σπουδαιότερο βιβλίο μας είναι η Σκοπιά. Γιατί αν δώσεις μόνο την Αγία Γραφή σε 10 ανθρώπους, μετά από λίγο καιρό και οι δέκα θα λένε διαφορετικά μεταξύ τους πράγματα. Όμως με τη Σκοπιά λέμε όλοι τα ίδια".

Ειπώθηκε μπροστά μου σε συνεργασία πρεσβυτέρων τής οργάνωσης, από (ψευδο-) επίσκοπο περιοχής τής οργάνωσης.

15. "Θα δώσεις εσύ σ' εμένα, φυλλάδιο που πολεμάει την ειρηνική οργάνωση τού Ιεχωβά; Αν σε πετύχω πουθενά έξω θα σε σκοτώσω!"

Μου το είπε οπαδός τής οργάνωσης, όταν επιχείρησα να του δώσω ένα "αποστατικό" φυλλάδιο σε μέσο μαζικής μεταφοράς.

16. "Εμείς δεν λέμε: "πίστευε και μη ερεύνα" όπως οι άλλες θρησκείες. Εμείς ερευνούμε όλα όσα μας δίνει η οργάνωση. Γιατί η οργάνωση έχει την ευθύνη από το Θεό να ερευνάει για εμάς. Εμείς πρέπει να δεχόμαστε όλα όσα μας δίνει η οργάνωση, και να μην ψάχνουμε τις άλλες ψεύτικες θρησκείες. Δεν χρειάζεται να ψάχνουμε στο ψέμα τού κόσμου. Ψάχνει για εμάς η οργάνωση. Εμείς πιστεύουμε όλα όσα μας λέει ο πιστός και φρόνιμος δούλος..."

Ακούγεται συχνά (με διάφορες παραλλαγές) στις συναθροίσεις τών "Μαρτύρων". Χωρίς σχόλια.

Τα μαργαριτάρια θα συνεχιστούν...

Δημιουργία αρχείου: 14-10-2002.

Τελευταία ενημέρωση: 4-12-2004.

ΕΠΑΝΩ