Ελληνικός παρατηρητής της Εταιρίας Σκοπιά Χιούμορ Κεντρική σελίδα της ΟΟΔΕ
 

Προετοιμασία για Συνέλευση

ΜΑΘΗΜΑ 2ο

Μια χιουμοριστική αφήγηση η οποία όμως δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα.

Από της πιο σημαντικές στιγμές στην ζωή των Μαρτύρων είναι η παρακολούθηση των συνελεύσεων. Είναι μια διαδικασία η οποία έχει πολλές άλλες χρήσιμες παραμέτρους, πέραν της εκδρομής (κυρίως με πούλμαν στο στυλ παλιών ταινιών της Βουγιουκλάκη). Και εξηγούμε τους λόγους:

 

Στην συνέλευση μπορείς να βρεις τον σύντροφο της ζωής σου, αφού είναι μια μεγάλη κοινωνική σύναξη όπου αδελφοί και αδελφές μαζεύονται για να λάβουν πνευματική τροφή από την οργάνωση (ενίοτε και νόστιμους μεζέδες).

 

Στην σύναξη αυτή οι ελεύθεροι αδελφοί και αδελφές ψάχνουν να βρουν το ταίρι τους, αφού συνήθως στην τοπική εκκλησία δεν υπάρχουν επαρκή άτομα για ταίρι ή είναι γνωστοί καλά μεταξύ τους γνωρίζοντας της αδυναμίες τους. Έτσι είναι προτιμότερο να βρεις άτομο που δεν ξέρει καλά το χάλι σου, ούτε κι εσύ το δικό του... Mε αυτά τα δεδομένα η συνέλευση προσφέρεται για αυτό τον σκοπό.

 

Βεβαίως να μην ξεχνάμε ότι στόχος στην συνέλευση είναι η άφθονη πνευματική τροφή που δίνει ο Πιστός και Φρόνιμος Δούλος στα «Άλλα Πρόβατα». Βασικά είναι ομιλίες τις οποίες τις άκουσαν για δεκάδες φορές στην διάρκεια των ετών, αλλά το να τρέφονται (ως πρόβατα που είναι) μόνο με το ίδιο χορτάρι συνεχώς, δεν έχει σημασία, γιατί η Οργάνωση ΞΕΡΕΙ!!! Ομιλίες με τίτλους όπως: "Ζούμε στης έσχατες ημέρες;", "Μια ασεβής γενεά είδε το Τέλος", "Το τέλος της Βαβυλώνας είναι κοντά", "Να περπατάτε με την Οργάνωση ως το τέλος", "Το τέλος της ανομίας πλησιάζει", "Νεαροί να κτίσετε το μέλλον σας στην Οργάνωση ως το τέλος", "Μην εμπιστεύεστε τον κόσμο του Σατανά που θα φτάσει στο τέλος", θα τις έχουν ακούσει δεκάδες φορές. Και βιβλικά δράματα όπως: "Οι άνθρωποι στις μέρες του Νώε", "Μην αποστατήσετε όπως ο Κορέ", "Γυναίκα του Λωτ το παράδειγμα της για μας", "Οι κόρες του Λωτ ποιον εξεικονίζουν;", ή άλλα δράματα - θρίλερ παρόμοιου φρικιαστικού περιεχομένου θα τα έχουν δει επανειλημμένα στην διάρκεια των δεκαετιών.

 

 

Όμως ας δούμε την προετοιμασία των νεαρών αδελφών που ετοιμάζονται για την παρακολούθηση της συνέλευσης, αρχίζοντας με το ωραιότερο φύλο.

 

Κατ' αρχήν για της αδελφές είναι μια δύσκολη και κουραστική διαδικασία. Απαιτείται μια πολύωρη περιδιάβαση στα μαγαζιά για να επιλέξουν το σεμνό φόρεμα τους, τα απλά, αλλά σεμνά παπούτσια και τσάντα από το Pierre Gardin. Είναι απαράδεκτο για μια νεαρή Μάρτυρα να πάει στην συνέλευση φορώντας το περσινό της φόρεμα που κόστισε 140 ευρώ στα ξεπουλήματα. Σίγουρα δεν θα ήθελε να σχολιαστεί αρνητικά από τις άλλες οι οποίες θα σιγοψιθυρίζουν η μια στην άλλη λέγοντας: Την καημένη ήρθε με το περσινό της φόρεμα, δεν την περίμενα να είναι τέτοια γύφτισσα!!! (Φυσικά το "γύφτισσα" δεν έχει ρατσιστική χροιά, μια και οι Μάρτυρες του Ιεχωβά είναι υπεράνω φυλών). Αφού γίνουν τα ψώνια μια εβδομάδα πριν από την συνέλευση(είναι σημαντικό να πάει λέγοντας στις άλλες, κοιτάξετε τι πήρα προχτές!!! Στόχος είναι να τους δείξει ότι η αγορά ήταν ειδικά για τη συνέλευση) απαιτείται επίσκεψη σε κομμωτήριο και αισθητικό. Ειδικά αν η καημένη η αδελφή θέλει να ξεκολλήσει από εκείνο το "ράφι" που έχει μείνει τις τελευταίες δεκαετίες ελλείψει γαμπρών...

 

Είναι σημαντικό ο κομμωτής να έχει κάποιο όνομα στην πιάτσα, αλλά ταυτόχρονα να μην είναι γκέι. Κομμωτήρια αμφιβόλου διαγωγής δεν επιτρέπονται από την Οργάνωση γι' αυτό πρέπει να είναι προσεκτικές στην επιλογή τους. Στο κομμωτήριο για να δείξουν ότι έδωσαν και μαρτυρία (καθώς είναι και ευκαιρία να γράψουν ακόμα 2 ώρες, 1 επανεπίσκεψη, 1 περιοδικό στο δελτίο έργου και έτσι να καταγράψει η εκκλησία αυξημένη δραστηριότητα), για την συνέλευση παίρνουν μαζί τους το τεύχος του Ξύπνα με τίτλο: Το ντύσιμο σας τι λέει για σας; Και αφού τελειώσουν αφήνουν το τεύχος στον κομμωτή για να δει πόσο πνευματικοί άνθρωποι είναι η Μάρτυρες. Ως συνήθως ο κομμωτής με τα βαμμένα ξανθά μαλλιά, με της πορτοκαλιές ανταύγειες, το σκουλαρίκι στο αυτί και την μύτη, τα βραχιόλια στα χέρια του που κουδουνίζουν με την κάθε κίνηση του χεριού του, το πολύ στενό δερμάτινο παντελόνι, ροζ suede παπούτσια, και το εμπριμέ πουκάμισο, κατευθύνεται περπατώντας λυγερά προς το συρτάρι και το βάζει μέσα. Στο ίδιο συρτάρι βρίσκονται ακόμα 50 τεύχη του Ξύπνα με το ίδιο άρθρο που το έδωσαν οι Μάρτυρες πελάτισσες του, και αυτός για να μην τις δυσαρεστήσει, και τον κατηγορήσουν ως προκατειλημμένο (ή ακόμα χειρότερα για ενάντιο) τα παίρνει!!! Γνωρίζει από τεχνικές μάρκετινγκ και δεν θέλει να τις χάσει από πελάτισσές του. Εξάλλου είναι η περίοδος που έχει την πιο πολλή δουλειά…

 

Μετά ακολουθεί η επίσκεψη στην αισθητικό. Εδώ χρειάζεται ακόμα περισσότερη προσοχή. Συνήθως η αισθητικός έχει και ρόλο ψυχολόγου. Καθώς είναι ξαπλωμένες και δέχονται την περιποίηση προσώπου, και αποτρίχωσης ανταλλάσσουν αρκετές κουβέντες. Εδώ είναι που χρειάζεται προσοχή!!! Γιατί μπορεί η αισθητικός θέλοντας να γνωρίσει καλύτερα τα πιστεύω των πελατισσών της, αλλά και στην προσπάθεια της να ενημερωθεί για το τι πιστεύουν οι Μάρτυρες, να διάβασε κατά λάθος αποστατικές σελίδες από το διαδίκτυο, να είδε όλα τα ψεύδη που γράφουν τα πρώην μέλη της Σκοπιάς εναντίον της, και να έχει και αυτή παροδηγηθεί. Το αποτέλεσμα αυτής της παροδήγησης ίσως είναι να πιστέψει ότι η Σκοπιά είναι μια πλάνη, ή ολοκληρωτική αίρεση, και να θέλει να βοηθήσει της πελάτισσες της να δουν που πραγματικά βρίσκονται. Έτσι τώρα θα αρχίσει να τις παρασύρει με τα δηλητηριώδη  λόγια των αποστατών ενεργώντας σαν φερέφωνό τους. Για αυτό είναι προτιμότερο η αισθητικός να είναι αδελφή, ή στην εσχάτη περίπτωση να έχεις συγγενείς πρώτου βαθμού που να είναι Μάρτυρες και να εκτιμά την "αλήθεια" (της παρούσας περιόδου, καθώς η αλήθεια είναι σαν λάστιχο, και δεν σταθεροποιείται η άτιμη).

 

Θέλει πολλή προσοχή, μήπως η αισθητικός κάνει ερωτήσεις, όπως: "γιατί οι ιστορικοί λένε ότι η Ιερουσαλήμ καταστράφηκε το 587 π.Χ.", ή "γιατί η Σκοπιά ήταν μέλος για 12 χρόνια στον κατάλογο τον Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων του Ο.Η.Ε.;". Τέτοιες ερωτήσεις μυρίζουν αποστασία και πρέπει να αποφεύγονται σαν δηλητήριο!!! Μακριά από τέτοιους αισθητικούς! Χίλιες φορές καλύτερος εκείνος ο κομμωτής με το λυγερό περπάτημα! Ειδικά σε αισθητικό η οποία είναι γνωστό ότι έχει σχέση με επώνυμους αποστάτες, είναι πιστή Χριστιανή, και εξ αιτίας της αποκόπηκαν Μάρτυρες, δεν υπάρχει περιθώριο να της γίνει επίσκεψη! Είναι καλύτερα να παρουσιαστούν οι αδελφές στην συνέλευση με μουστάκι όπως του Κολοκοτρώνη, μούσι όπως του Κάρολου Ρώσσελ, τρίχες κάτω από τις μασχάλες και με πόδια τριχωτά σαν του γορίλα, παρά να επισκεφτούν το ινστιτούτο τέτοιου είδους ατόμου!!!

 

 

Στην Συνέλευση

 

Αφού ξυπνήσουν από της 4 το πρωί για την προετοιμασία τους (λούσιμο, βάψιμο σαν Κλόντια Σίφερ, ντύσιμο), στις 7.30 είναι έτοιμες για να μεταβούν στον χώρο συνέλευσης. Το ταξίδι διαρκεί μια ώρα και πρέπει να πάνε γρήγορα για να βρουν καλή θέση στον εξώστη ώστε να μπορούν άνετα να παρακολουθούν τους ελεύθερους νεαρούς αδελφούς…εεεε εννοώ το πνευματικό πρόγραμμα… Στην διαδρομή το αυτοκίνητο θυμίζει αρωματοπωλείο και πνίγεσαι από την έντονη μυρωδιά του γυναικείου αρώματος μέχρι του σημείου να θέλεις να κάνεις εμετό, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπεται να ανοίξεις παράθυρο. Θα χαλάσει το κτένισμα!!!

 

Φτάνοντας στον χώρο στάθμευσης της συνέλευσης ο ταξιθέτης (νεαρός αδελφός συνήθως) καθοδηγεί το αυτοκίνητο στον προκαθορισμένο χώρο, κάτω από τα λυσσασμένα βλέμματα των θαυμαστριών του μέσα στο πούλμαν. Εκεί όλα τα αυτοκίνητα είναι παρκαρισμένα γραμμή, σαν στρατιώτες στην παρέλαση, και όλα να βλέπουν προς μια κατεύθυνση. Με αυτό τον τρόπο βλέπουν οι κοσμικοί την τάξη που επικρατεί στους Μάρτυρες. Να μια ακόμα απόδειξη, ότι ο Θεός τους διάλεξε για να είναι δούλοι του!

 

Καθώς περπατάς προς τον χώρο παρατηρείς τα αυτοκίνητα να είναι φρεσκοπλυμένα, και να αστράφτουν κάτω από τον λαμπερό ήλιο. Αν δεις κανένα αυτοκίνητο που να θυμίζει το όχημα του επιθεωρητή Κολόμπο, ή το Σιτροέν ντε σιεβό του επιθεωρητή Κλουζώ τότε δεν ανήκει σε αδελφό!!! Θα είναι κάποιου ενδιαφερόμενου. Τα αυτοκίνητα που βλέπεις στον χώρο στάθμευσης δείχνουν την προσήλωση των αδελφών στο να έχουν το μάτι τους απλό, και να μην κάνουν επίδειξη των μέσων διαβίωσης, αλλά και το γεγονός ότι το τέλος είναι κοντά!!!. Βλέπεις να παρελαύνουν μάρκες όπως Β.Μ.W, Mercedes Benz, Lexus, Range Rover, Audi, Jeep, Volkswagen, αποτέλεσμα της άφθονης ευλογίας που έδωσε ο Ιεχωβά στους πιστούς δούλους του!!! Στην διαδρομή συναντάς και άλλες αδελφές που το απλό, σεμνό και λιτό ντύσιμό τους θυμίζει βραδιά απονομής βραβείων Όσκαρ!!! Η γόβα στιλέτο είναι στα φόρτε της. Ακόμα και η Τζούλια Ρόμπερτς και η Τζένιφερ Λόπεζ θα ζήλευαν αυτό το ντύσιμο.

 

Μπαίνοντας στον χώρο παίρνουν μια θέση πάνω στον εξώστη με στόχο την καλή θέα, και για να μην αποσπάται η προσοχή τους από άλλους εξωγενείς παράγοντες όπως τα μικρά παιδιά που κλαίνε και τα τραβάνε η γονείς τους έξω για να τα "περιποιηθούν" κατάλληλα που δεν κάθονται φρόνημα στην καρέκλα τους ν' ακούσουν το τόσο ενδιαφέρον γι' αυτά πρόγραμμα. Τι πιο ωραίο πράγμα υπάρχει στον κόσμο για ένα τετράχρονο να κάθεται ακίνητο στην καρέκλα για 4 ώρες το πρωινό, ακούγοντας τα βαθιά πνευματικά νοήματα από το πνευματικό συμπόσιο που ετοίμασε η Οργάνωση;

 

Στο διάλειμμα αφού γευματίσεις το φαγητό που ετοίμασες από το σπίτι (κατά προτίμηση ένα αμφίψωμο, κοινώς σάντουιτς). Ο λόγος που συστήνεται από την Οργάνωση κάτι ελαφρό είναι για να μην νυστάξουν οι αδελφοί κατά τη διάρκεια της χώνεψης και κοιμηθούν στο απογευματινό μέρος. Βασικά το απογευματινό είναι και το πιο δύσκολο για παρακολούθηση, όταν οι περισσότεροι κοιμούνται πάνω στης καρέκλες τους, και δεν είναι ωραίο θέαμα για τον ομιλητή να βλέπει το ακροατήριο του τόσο απασχολημένο σε ονειρικές ασχολίες! (Μερικοί ροχαλίζουν κιόλας!)

 

Κάποτε η οργάνωση, τότε που φρόντιζε η ίδια (μέσω εθελοντών φυσικά) για τη διατροφή των παρισταμένων, θύμιζε σε αυτούς που την κατηγορούσαν για οικονομικό συμφέρον από την πώληση των φαγητών, ότι ο Χριστός στην επί του Όρους Ομιλία τάισε κι αυτός τον κόσμο! Μαζί με τις πνευματικές τους ανάγκες ενδιαφέρθηκε έμπρακτα και φρόντισε και για τις υλικές τους ανάγκες! Φυσικά όμως Αυτός ήταν ο Χριστός, και είχε και το Πνεύμα του Θεού, και ήταν πριν 2000 χρόνια, και σίγουρα δεν ήταν πρακτικό να συνεχίσει να εφαρμόζεται και σήμερα στους σύγχρονους Δούλους του Θεού. Στο κάτω - κάτω η Τάξη του Δούλου, που επίσης εξεικονίζεται από τον Ιωάννη τον Θεολόγο, τον Μωυσή, τον Ιεζεκιήλ, τον Δανιήλ, τον Ιερεμία, απλά κατευθύνεται από το Πνεύμα, αλλά δεν είναι θεόπνευστοι....

 

Μετά την κατανάλωση του αμφίψωμου, γίνετε περιδιάβαση. Εκεί βλέπεις τα πηγαδάκια των νεαρών όπου συζητούν για το πνευματικό μέρος της συνέλευσης… για το καινούργιο μοντέλο κινητού τηλεφώνου τρίτης γενιάς που είναι παρόν, (όχι σαν της γενεάς του 1914 που παρήλθε) που στοίχισε 600 ευρώ, το σπορ αυτοκίνητο που σκέφτεται να κάνει δάνειο από την τράπεζα για να το πάρει, μαζί με την 1000άρα μηχανή, το home cinema με την 52 ιντσών τηλεόραση TFT, και φυσικά το ταξίδι για την διεθνή Συνέλευση στην Ιταλία (δεν πειράζει αν η δόση του δανείου είναι αρκετά υψηλή και δεν μπορεί να την πληρώσει, το τέλος είναι κοντά έτσι δεν τον ανησυχεί και ιδιαίτερα. Ακριβώς όπως έκανε και ο παππούς του το 1975 που νόμιζε ότι θα ερχόταν ο Αρμαγεδδώνας, καταχρεώθηκε και όταν τελικά δεν ήρθε το τέλος οι τράπεζες του τα πήραν όλα και τον πέταξαν στον δρόμο. Είχε απόλυτη εμπιστοσύνη στης προφητείες της Οργάνωσης!!! ). Εκεί στη διεθνή συνέλευση της Ιταλίας, είναι ευκαιρία να γνωρίσει και άλλες αδελφές, "Ευρωπαίες", όχι σαν τις Ελληνίδες τις ξενέρωτες... Αυτές άσε τις εκεί στο ράφι! Ας βρουν κανέναν ενδιαφερόμενο να παντρευτούν, να τον κάνουν "αδελφό", να αυξηθεί και λίγο η οργάνωση, γιατί πολύ στάσιμη έχει μείνει τώρα τελευταία!

 

Καθώς οι φρεσκοξυρισμένοι νεαροί, με τα καινούργια κοστούμια, γραβάτες και γυαλιά ηλίου, που η όλη εμφάνισή τους θυμίζει τον πράκτορα Σμιθ στο Μάτριξ μιλούν γι' αυτά τα σοβαρά πνευματικά θέματα, περνά από μπροστά τους μια αδελφή. Κάνουν πως δεν την βλέπουν παρά το εντυπωσιακό παρουσιαστικό της. Ξανθή, κάτι μεταξύ Μέριλυν Μονρόε, και Ναομί Κάμπελ!!! Σε καμιά περίπτωση δεν κοιτάζουν την εξωτερική εμφάνιση. Αυτή έρχεται τελευταία!!! Αυτό που μετρά είναι η πνευματικότητά της και να είναι ολοχρόνιος κήρυκας των καλών νέων. Φυσικά η αδελφή είδε από τον εξώστη που καθόταν τον έναν από την παρέα και τον σταμπάρισε με στόχο να τον προσεγγίσει το διάλειμμα. Δεν είπε τίποτε στις φίλες της με τον φόβο μήπως και αυτές τον σταμπάρουν και έρθουν σε αντιπαράθεση. Το κακό είναι ότι αυτό που φοβάται θα γίνει, αφού η αναλογία είναι δύο αδελφές για έναν αδελφό. (Κάτι ήξεραν στην Παλαιά Διαθήκη και τις παντρεύονταν με το τσουβάλι...). Έτσι είναι βέβαιο ότι και κάποια άλλη θα τον θέλει. Η μάχη θα είναι μέχρι εσχάτων…

 

Στην τελευταία ομιλία της ημέρας αφού οι περισσότεροι ξύπνησαν από τον μεσημεριανό τους υπνάκο παρουσιάζεται και ένα βιβλίο. Στο τέλος όλοι οι παρόντες παίρνουν από ένα αντίτυπο δωρεάν… αφού πρώτα βάλουν μια γερή εισφορά στο κουτί συνεισφορών. Έτσι για να μη ζημιώσουν τον φτωχούλη τον Πιστό και Φρόνιμο Δούλο! Τσιγκουνιές θα κάνουμε τώρα;

 

Καθώς η  παρέα των νεαρών συζητά την επόμενη πνευματική τους δραστηριότητα (σε ποιο κλαμπ θα πάνε τη νύχτα να διασκεδάσουν), η νεαρή τους αποχαιρετά φυλλομετρώντας το καινούργιο βιβλίο, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο το υψηλό επίπεδο πνευματικότητάς της, απομακρυνόμενη με περπάτημα που θυμίζει Μέριλυν Μονρόε…

 

Άλλη μια συνέλευση έφθασε στο τέλος της. Με δάκρια συγκίνησης οι αδελφές που έμειναν "μπουκάλα" επιβιβάζονται στο πούλμαν και ονειρεύονται τη στιγμή που θα ξαναβρεθούν σε άλλη μια τόσο ευλογημένη συνέλευση του λαού του Θεού. Πού θα πάει; Θα 'ρθει κι η σειρά τους! Αρκεί να μην αργήσει όσο ο Αρμαγεδώνας...

 

 

Αφροδίτη

Δημιουργία αρχείου: 2-12-2006.

Τελευταία ενημέρωση: 2-12-2006.

ΕΠΑΝΩ