17-6-2021

27
-3-1400

تقويم جديد: بدون روزه

تقويم قديم: بدون روزه

با کلیک کردن بر روی هر یک از آیکون های صفحه می توانید درباره آن قدیس، جشن یا مناسبت مطالعه نمایید

بزرگداشت

شهيدان پارسى، مانوئل و اسماعيل (٣٦٢ م)



  شهيد پارسى، سابل (٣٦٢ م)

 

روز گراميداشت

تقویم جدید:  17 جون

تقويم قدیم:  30 جون

 

قرائت كتاب مقدس

ليتورگى الهى ؛

قرائت رساله رسولى : اعمال ٢٥: ١٣- ١٩

قرائت انجيل مقدس  : انجيل يوحنا ١٦: ٢٣- ٣٣

 

دعاى روزانه

خدا را در اعلى عليين جلال و بر روى زمين صلح و سلامتى، و در ميان مردم رضامندى باد! ای خداوند، لب و دهان مرا بگشا تا ستایش تو را اعلام نمايد. 

 

مزمور٨٨؛ 

ای یهوه خدای نجات من، شب و روز نزد تو فریاد کرده ام. دعای من به حضور تو برسد، به ناله من گوش خود را فراگیر. زیرا که جان من از بلایا پر شده است و زندگانی ام به قبر نزدیک گردیده. از فرو روندگان به هاویه شمرده شده ام و مثل مرد بی قوت گشته ام. در میان مردگان منفرد شده، مثل کشتگان که در قبر خوابیده اند، که ایشان را دیگر به یاد نخواهی آورد و از دست تو منقطع شده اند. مرا در هاویه اسفل گذاشته ای، در ظلمت در ژرفی ها. خشم تو بر من سنگین شده است و به همه امواج خود مرا مبتلا ساخته ای. آشنایانم را از من دور کرده، و مرا مکروه ایشان گردانیده ای محبوس شده، بیرون نمی توانم آمد. چشمانم از مذلت کاهیده شد. ای خداوند، نزد تو فریاد کرده ام تمامی روز. دستهای خود را به تو دراز کرده ام. آیا برای مردگان کاری عجیب خواهی کرد؟ مگر مردگان برخاسته، تو را حمد خواهند گفت؟ آیا رحمت تو در قبر مذکور خواهد شد؟ و امانت تو در هلاکت؟ آیا کارعجیب تو در ظلمت اعلام می شود و عدالت تو در زمین فراموشی؟ و اما من نزد تو ای خداوند فریاد بر آورده ام و بامدادان دعای من در پیش تو می آید. ای خداوند چرا جان مرا ترک کرده، و روی خود را از من پنهان نموده ای. من مستمند و از طفولیت مشرف بر موت شده ام. ترسهای تو را متحمل شده، متحیر گردیده ام. حدت خشم تو بر من گذشته است و خوف های تو مرا هلاک ساخته. مثل آب دور مرا گرفته است تمامی روز و مرا از هر سو احاطه نموده. یاران و دوستان را از من دور کرده ای و آشنایانم را در تاریکی.

بعد از مزمور: 

جلال بر پدر و پسر و روح القدس، اکنون و تا ابد و تا جمیع اعصار، آمین. 

هللویاه، هللویاه، هللویاه! جلال بر تو، ای خدا! (۳مرتبه)

 

پنج شنبه، دعا به رسولان مقدس و قدیس نیکولاس

 

تروپاريون ؛

ای رسولان مقدس، نزد خدای رحیمِ ما شفاعت نمایید تا بخشایش گناهانمان را به جان ما عطا فرماید!

 

كونتاكيون ؛

ای خداوند، تو واعظین استوار، آنانی که الهام الهی یافته‌اند، یعنی رسولان مقدس را به آرامش و بهره‌مندی از برکاتت وارد ساخته‌ای. زیرا زحمات و مرگ ایشان را فراتر از هر قربانی سوختنی پذیرفته‌ای، ای تو تنها کسی که از رازهای دلمان باخبری.

 

انديشه هاى قديس تئوفان راهب

  

(اعمال 25: 13-19 ؛ یوحنا 16: 23-33)

خداوند گفت:"آمين، آمين، به شما می گویم: هر آنچه از پدر به نام من بخواهید ، او آن را به شما عطا خواهد كرد" (یوحنا 16: 23) ، و همچنین با تأیید گفت: "آمين، آمين، به شما مى گويم." چه شرم آور برای ما که نمی دانیم چگونه از چنین وعده اى استفاده کنیم! در غیر اینصورت سایه ای بر خود وعده ایجاد می شود ، گویی که بسیار بزرگ و غیرقابل تحقق است. نه ، سرزنش کاملاً به گردن ما است و عمدتاً در این واقعیت است که ما خود را به عنوان خادمان وفادار مسیح نمی شناسیم و وجدان ما اجازه نمی دهد که از خداوند انتظار هیچ رحمتى داشته باشیم.

علاوه بر این ، همچنین اتفاق می افتد که اگر گاهی کسی بیاید و از خدا چيزى را تقاضا کند ، با روحى شکاف دار: در گذراندن دعاى خود او اين را یک یا دو بار به ياد مى آورد - و سپس آن را كنار می گذارد ، و سپس می گوید: "خدا نمی شنود ". خیر ، هنگام درخواست چیزی به خصوص در دعا بايد پشتکار و خستگی ناپذیری را حفظ کرد ، مانند بیوه ای که با زحمت دادن خود قاضى بى عاطفه را وادار كرد تا درخواست او را برآورده کند. کتابهای دعاى واقعی، درخواست چیزی در دعا ، روزه ، احيا ، پرهيز را با نماز ترکیب می کنند ، و علاوه بر این ، آنها نه براى یک روز ، نه دو روز بلکه ماه ها و سال ها نمی خواهند. اما كسانى هستند كه این کار را می کنند و اگر می خواهید در دعا موفق باشید از آنها تقلید کنید.

 

  

مبانى ارتدوكس

 

زهد و رياضت.

اصطلاح زاهد از زمین ورزشی مى آيد. در یونان باستان ، ورزشکارانی که برای مسابقات المپیک آماده می شدند ، زاهد (رياضت كش)خوانده می شدند. پولس رسول مسیحیان را با ورزشكاران (رياضت كشان) مقایسه می کند و می گوید: همه ورشكاران رياضت می كشند؛ ايشان چنين مى كنند تا تاج فانى را بيابند، ليكن ما تاج غير فانى را.(1 قرنتیان 9: 25). مسیحیت یک دین زاهدی است.

تفاوت اصطلاحات رياضت و زهد چيست؟

رياضت (پرهيز) تمرین زندگی روحانى ، مبارزه برای رسیدن به کمال مسیحی، يعنى قداست است. رياضت مبتنی بر تجربه زندگی زاهدان و سالكان مسیحی است.

زهد (اصول پرهيز)علمی است که موضوع آن رياضت است. یعنی زهد یک علم است ، یک انضباط نظری است و رياضت تمرين و ممارست است. زهد تجربه قديسين را مطالعه می کند؛ بیماری های روح (نفسانيات) و حالات سالم (فضایل) ؛ روند بهبودی یک فرد آسیب دیده توسط سقوط (چگونه انتقال شخص از پادشاهی شیطان به پادشاهی خدا اتفاق می افتد) را بررسى مى كند. زهد در مورد چگونگی انجام عملی احکام مسیح صحبت می کند.


درس روز

زنى براى کبوترها بسیار متاسف بود و زمستان آنها را در پارک تغذیه می کرد. هر روز صبح او با یک قرص نان گرم به آنجا می آمد و کل نان را به آنها می داد و خرده های آنرا به اطراف پراکنده می کرد. این كار مدت طولانی ادامه داشت. مردى متوجه این موضوع شد. و به او گفت:

- در اینجا شما به این پرندگان غذا می دهید ، براى آنها نان مى ريزيد. در همین زمان ، در آفریقا ، مردم گرسنه به دنبال تكه اى نان هستند...

زن ، نگاهش كرد ، جواب داد:

- خوب ، من نمی توانم به آفریقا نان برسانم!

 

افرادی هستند که دوست دارند در مورد مشکلات جهانی صحبت کنند ، اما در واقع هیچ کاری نمی کنند. و کسانی هم هستند که به دیگران کمک می کنند.