Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Κεντρική Σελίδα

Ορθοδοξία-Εορτές

Η προσκύνηση των Μάγων στον νεογέννητο Χριστό * Xριστούγεννα: το «πώς» και το «τι» * Ο εορτασμός τών Χριστουγέννων 2ο μέρος * Κράμπους, ο κερασφόρος βοηθός του «Αη Βασίλη». Ο τρομακτικός θρύλος του «Τιμωρού των Χριστουγέννων» * "Ηλιούγεννα": Το αρχαίο Ελληνικό έθιμο τών Χριστουγέννων * Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και η ιστορία του στα βάθη των αιώνων * Χριστούγεννα: Xρεοκοπία ή το α-νόητο της Γιορτής * Παλαβή πολιτική ορθότητα για τον «Άη-Βασίλη» και τους Μάγους

Ο Αποκρυφιστικός συμβολισμός

στην «Φάτνη» του Βατικανού το 2020

Μετάφραση: Κ. Ν.

 

Πηγή: https://russian-faith.com

 

Η σκηνή της Φάτνης του Βατικανού το 2020 είναι μια παράξενη συλλογή κακάσχημων κομματιών που περιλαμβάνουν έναν αστροναύτη και έναν δήμιο που φορά περικεφαλαία με κέρατα. Επιπλέον, όλο το συγκρότημα είναι γεμάτο από αποκρυφιστικό συμβολισμό.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτήν την αινιγματική έκθεση:

Στις 11 Δεκεμβρίου, το Βατικανό αποκάλυψε την δική του «Φάτνη» της Γέννησης για το 2020 στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. Μόλις αποτραβήχθηκε το κόκκινο κάλυμμα που σκέπαζε την σκηνή, το πλήθος βρέθηκε ενώπιον ενός πανύψηλου, βάρβαρου, και όμοιου με τοτέμ Αγγέλου Γαβριήλ να τους κοιτάζει βλοσυρά, παρέα με έναν αστροναύτη και ένα μασκοφόρο δήμιο (ναι, από εκείνους που εκτελούν καταδικασμένους ανθρώπους).

Ας πούμε πως το χειροκρότημα μετά από την αποκάλυψη ήταν μάλλον… «ευγενικό». Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες της «Φάτνης».

 

Ένας δυσοίωνος άγγελος κοιτάζει κάτω προς το πλήθος ενώ ο Ιησούς παραμένει καλυμμένος με κόκκινο πανί για λίγο (δεν είναι σίγουρο το γιατί). Πίσω από τις φιγούρες υπάρχει μια φωτεινή γραμμή νέον που πιθανώς ήθελαν να μοιάζει με περίγραμμα βουνών στον ορίζοντα. Ωστόσο, με την πρώτη ματιά, μοιάζει με αστραπή που χτυπά το σκηνικό της Φάτνης.

 

Ένας αστροναύτης και ένας δήμιος με περικεφαλαία περιλαμβάνονται στο σκηνικό της Φάτνης.

 

Σε ένα δελτίο τύπου, το Κυβερνείο της Πόλης του Βατικανού ανακοίνωσε πως η φάτνη «στοχεύει να είναι ένα σημάδι ελπίδας και πίστης για ολόκληρο τον κόσμο, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη στιγμή λόγω της έκτακτης ανάγκης για την υγεία λόγω του COVID-19».

Όμως αυτό το πράγμα καθόλου δεν έφερε «ελπίδα και πίστη». Στην πραγματικότητα, σχεδόν όλοι οι παρατηρητές το μίσησαν απολύτως.

 

Η λεζάντα: Επ' ουδενί αυτό το κερασφόρο πλάσμα μου φέρνει Χριστουγεννιάτικη χαρά. Και να φανταστεί κανείς, πως σε λίγες εβδομάδες θα στέκεται πάνω από ένα Βρέφος Ιησού στο Βατικανό. Πώς φτάσαμε εδώ;

 

Είναι σχεδόν σαν να είχε – σκόπιμα – δημιουργήσει το Βατικανό κάτι τόσο άσχημο που να κάνει τους πιστούς Χριστιανούς να μισήσουν κάτι που απεικονίζει τη γέννηση του Ιησού. Δεν θα μπορούσαν ούτε οι σατανιστές να το είχαν κάνει πιο πετυχημένα.

Με τίτλο «Μνημειώδης Γέννηση», αυτή η σκηνή Φάτνης αρχικά δημιουργήθηκε μεταξύ 1965 και 1975 από μαθητές και δασκάλους από την Σχολή Τέχνης FA Grue Art School στο Castelli της Ιταλίας. Το πρωτότυπο έργο περιείχε πάνω από 50 κομμάτια, αλλά μόνο μερικά επιλέχθηκαν από το Βατικανό για την Φάτνη, και τελικά επέλεξαν έναν δήμιο με κράνος με κέρατα.

Η «Μνημειώδης Γέννηση» λέγεται πως αποτελεί αφιέρωμα στα παγκοσμίου φήμης κεραμικά έργα της περιοχής Abruzzo, καθώς δίνει μια μεταμοντέρνα συστροφή στην κλασική σκηνή της Γεννήσεως. Μιλώντας με μια τοπική εφημερίδα, ο Ιταλός ιστορικός τέχνης Andrea Cionci ρώτησε αν το έργο ήταν «εφιάλτης ή αριστούργημα».

«Ξεχάστε το γλυκό πρόσωπο της Παναγίας, την τρυφερή, φωτεινή ενσάρκωση του Παιδιού Ιησού, την πατρική γλυκύτητα του Αγίου Ιωσήφ και τον ευσεβή θαυμασμό των βοσκών. Για πρώτη φορά στο μέσον της κιονοστοιχίας του Μπερνίνι, το Βατικανό έστησε ένα βάρβαρο μεταμοντέρνο έργο που χρονολογείται από τη δεκαετία του '60. Στην δε επιλογή του παχνιού, διακρίνονται όλα τα γούστα της παπικής θητείας του Φραγκίσκου: πάνω απ' όλα, ο βαρύς μοντερνισμός και η δραστική αποκοπή από την Παράδοση.

Οι φιγούρες μοιάζουν με τις μάσκες των αρχαίων και αγριωπών Σαμνιτών, προγόνων των Αμπρουτσέζων, που είχαν μια πανθεϊστική, ανιμιστική, φετιχιστική, μαγική θρησκεία, κάτι σαν την θεά της γονιμότητας Pachamama των Άνδεων.

Η «Φάτνη» του Castelli είναι ένα ξεπερασμένο έργο και προϊόν μιας έντονα ιδεολογικής σχολής τέχνης. Το έργο προσφέρει μια εικόνα των κεραμικών του Castelli που σίγουρα δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα, δεδομένου ότι η αξιοθαύμαστη τέχνη του είναι διάσημη για την επίσημη κομψότητα και την εξαιρετική, λεπτή διακοσμητική έμπνευση - τα οποία απουσιάζουν εντελώς εδώ.

Οι αναφορές στα ελληνικά, αιγυπτιακά και Σουμερικά γλυπτά των αγαλμάτων υποδηλώνουν τη φιλελεύθερη ιστορική-κριτική μέθοδο ερμηνείας της Γραφής. Οι φιλελεύθεροι βιβλικοί μελετητές έχουν υποθέσει διάφορες πτυχές της Βίβλου ως προσαρμογές των ειδωλολατρικών πολιτισμών και όχι ως αποτέλεσμα θεϊκής αποκάλυψης

Αν και η «ασχήμια» είναι υποκειμενική, αυτή η «Φάτνη» σχεδόν έκανε τα πάντα για να είναι όσο το δυνατόν πιο δυσάρεστη στο μάτι, που με τη σειρά του γίνεται δυσάρεστο στην ψυχή. Το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς είναι πως αυτό το σκηνικό είναι αντι-λατρευτικό. Θέλω να πω, ποιος στ’ αλήθεια θα προσευχόταν σε αυτό το πράγμα; Δεν γίνεται. Και αυτό -ας πούμε- μάλλον ήταν ο στόχος των στριμμένων μυαλών πίσω από αυτό το πράγμα. Επιπλέον, πέρα από τη γενική ασχήμια της, η «Φάτνη» επίσης περιέχει πολλά σύμβολα και ιστορικές αναφορές που μεταφέρουν ένα μάλλον κραυγαλέο μήνυμα: πως στην πραγματικότητα είναι ένα σκηνικό κατά της Γέννησης.

 

Αντι-Γέννηση

Συνήθως, το επίκεντρο των σκηνικών της Γέννησης είναι το Βρέφος Ιησούς. Ωστόσο, σε αυτό το σκηνικό το Βρέφος Ιησούς βασικά είναι ένα τυχαίο μωράκι, που απλώς στέκεται εκεί, μοιάζοντας με ένα τεράστιο φελλό.

 

Το επίκεντρο αυτού του σκηνικού δεν είναι ο Ιησούς αλλά ο Άγγελος Γαβριήλ. Περιβάλλεται από μια τεράστια αύρα, ενώ ο Ιησούς παραμένει όρθιος, μοιάζοντας με ένα τεράστιο φελλό. Επιπλέον, ο άγγελος βρίσκεται πολύ πιο πάνω απ’ όλους, πάνω σε ένα ραβδωτό πυλώνα. Το συνολικό σχήμα αυτού του πυλώνα θυμίζει ιδιαίτερα ένα σημαντικό σύμβολο στην Αρχαία Αίγυπτο: τον πυλώνα Τζεντ.

Δεξιά: Ένας συμβολικός πυλώνας djed αφιερωμένος στην θεά Χαθώρ.

 

«Το djed είναι ένα κοινό σύμβολο στην Αρχαία Αίγυπτο και πιστεύεται ότι αντιπροσωπεύει τον θεό Όσιρη - πιο συγκεκριμένα, την σπονδυλική του στήλη. Ενώ αυτό το σύμβολο έχει πιθανώς μια εσωτερική έννοια που σχετίζεται με τα τσάκρα (τα οποία λέγεται πως βασίζονται στη σπονδυλική στήλη), το djed έχει επίσης φαλλικό χαρακτήρα και σχετίζεται με τελετές γονιμότητας. Μάλιστα η «ύψωση του τζεντ» ήταν μια σημαντική τελετή στην Αρχαία Αίγυπτο.

Η τελετή ύψωσης του τζεντ υποτίθεται πως αντιπροσωπεύει τον θρίαμβο του Όσιρη επί του Σετ. Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Φαραώ χρησιμοποιεί σχοινιά για να ανασηκώσει ένα πυλώνα, με τη βοήθεια ιερέων. Αυτό συνέπιπτε με την εποχή του χρόνου που άρχιζε το γεωργικό έτος και έσπερναν τα χωράφια. Αυτό ήταν μόνο ένα μέρος μιας αργίας 17 ημερών με φεστιβάλ αφιερωμένα στον Όσιρη. Συνολικά, η τελετή ύψωσης του τζεντ αντιπροσώπευε τόσο την ανάσταση του Όσιρη, όσο και τη δύναμη και τη σταθερότητα του μονάρχη.» -- Πηγή: Ancient Origins, Το ιερό σύμβολο του πυλώνα Τζεντ.

Μήπως το Βατικανό παραπλανητικά έκανε τους πιστούς του μάρτυρες μιας τελετής «ύψωσης του τζεντ»; Ένα πράγμα είναι σίγουρο: η αιγυπτιακή επιρροή σε αυτό το σκηνικό της Γέννησης σμίγει πολύ ομαλά με αυτό που βρίσκεται ακριβώς πίσω του.

Ακριβώς πίσω από την «Φάτνη» βρίσκεται ο οβελίσκος του Αγίου Πέτρου (που προέρχεται από την Αίγυπτο).

 

Η γενική κάτοψη του Βατικανού είναι αιγυπτιακή μαγεία σε καθαρή θέα. Ο φαλλικός οβελίσκος (που αντιπροσωπεύει τον Όσιρη και την αρσενική αρχή) έχει αντίκρυ του τον τρούλο (που μοιάζει με μήτρα) της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου (που αντιπροσωπεύει την Ίσιδα και τη γυναικεία αρχή). Η ίδια ακριβώς διάταξη βρίσκεται και σε διάφορα κέντρα ισχύος του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Ουάσινγκτον.

Στην Ουάσιγκτον, ένας οβελίσκος (το μνημείο της Ουάσιγκτον) βλέπει τον τρούλο του Καπιτωλίου των ΗΠΑ.

 

Στην αιγυπτιακή μαγεία, η ένωση αρσενικών και θηλυκών αρχών (Όσιρης και Ίσις) παράγει ένα «αστέρι-τέκνο» (Ώρος). Για τους όρους εσωτερισμού, αυτό το αστέρι-τέκνο είναι ισχυρή μαγική ενέργεια.

Το ιερογλυφικό που αντιπροσωπεύει τον Σείριο - το πιο σημαντικό αστέρι στον απόκρυφο συμβολισμό αποτελείται από τρία στοιχεία της αιγυπτιακής τριάδας: έναν οβελίσκο, ένα τρούλο και ένα αστέρι

 

Λοιπόν, το Βατικανό όντως έχει έναν οβελίσκο και ένα τρούλο. Πού είναι όμως το αστέρι που ολοκληρώνει αυτήν την τριάδα; Είναι εκεί, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε από ψηλά.

Ο οβελίσκος του Αγίου Πέτρου βρίσκεται ακριβώς στη μέση ενός αστεριού με οκτώ ακτίνες, επίσης γνωστό ως το αστέρι της Ιστάρ.

 

Ένα οκτάκτινο αστέρι βρίσκεται επίσης στην κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου που βρίσκεται δίπλα στη φετινή «Φάτνη».

 

Μιλώντας για διαστημικά πράγματα, η «Φάτνη» στο Βατικανό έχει και έναν αστροναύτη. Γιατί; Ο Θεός ξέρει.

Ο αστροναύτης φαίνεται να κρατά / γεννά κάτι. Επίσης, υπάρχει ένα οκτάκτινο αστέρι στο κράνος.

 

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι αυτή η μορφή δημιουργήθηκε μεταξύ 1965 και 1975, θα μπορούσε να είναι μια αναφορά στην προσσελήνωση του 1969. Αλλά γιατί, το 2020, το Βατικανό να επέλεξε αυτό το πράγμα για να σταθεί δίπλα στον Ιησού;

Ακόμα πιο αξιοπερίεργο, γιατί υπάρχει ένας δήμιος που φορά περικεφαλαία με κέρατα να στέκεται δίπλα στον Ιησού;

Ακόμα και αυτός θα αναρωτιέται: «Τι κάνω εγώ εδώ πέρα;»

 

Στην αρχαιότητα, οι δήμιοι εκτελούσαν τις θανατικές ποινές των νόμιμα καταδικασμένων ατόμων, αποκεφαλίζοντάς τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, φορούσαν τρομακτικές μάσκες με μακάβρια και απειλητικά χαρακτηριστικά για να τρομοκρατήσουν περαιτέρω τους κρατούμενους, ενώ τους αποπροσωποποιούν ως άτομα. Εν ολίγοις, είναι μια εντελώς παράδοξη φιγούρα για να βρίσκεται δίπλα σε ένα νεογέννητο Βρέφος Ιησού, ειδικά αν σκεφθούμε πως ο ίδιος ο Ιησούς καταδικάστηκε τελικά σε θάνατο.

Σύμφωνα με την υπηρεσία ειδήσεων Religion, ο εκτελεστής είναι εκεί για να εκπροσωπήσει την αντίθεση του Βατικανού στη θανατική ποινή. Αυτό είναι ένα αρκετά αδύναμο επιχείρημα που σχεδόν δεν έχει νόημα. Θέλω να πω, είμαι πολύ σίγουρος πως το Βατικανό είναι επίσης αντίθετο στα ναρκωτικά – μήπως θα έπρεπε να προσθέσουν και έναν έμπορο ναρκωτικών κοντά στην «Φάτνη»;

Σε ένα σκηνικό που ονομάζεται κυριολεκτικά «Η Φάτνη της Γέννησης», αυτή η κερασφόρα φιγούρα του δήμιου αντιπροσωπεύει τον θάνατο. Είναι το αντίθετο μιας «Γέννησης». Αμφιβάλλω αν οι σατανιστές θα είχαν κάνει καλύτερη δουλειά στο να βεβηλώσουν ένα σκηνικό που να αντιπροσωπεύει τη γέννηση του Ιησού.

 

Συμπερασματικά

Κατά κάποιο τρόπο, η σκηνή της Γέννησης του τρέχοντος έτους είναι μια θλιβερή αντανάκλαση του έτους 2020. Πρόκειται για μια συλλογή από ανέκφραστες φιγούρες και κοινωνικά αποστασιοποιημένες που δεν αλληλεπιδρούν μεταξύ τους καθώς στέκονται κάτω από την λάμψη των οθονών τηλεφώνου και υπολογιστή.

Αντικατοπτρίζει επίσης τον τρόπο με τον οποίο η αποκρυφιστική ελίτ όρθωσε το άσχημο κεφάλι της φέτος, δηλητηριάζοντας κάθε πτυχή της ζωής μας με την τοξική ατζέντα της. Μέσα από ένα σκηνικό που είναι εντελώς αντι-χριστιανικό, η ελίτ επιδίωξε να αποδείξει πως η τοξική της ιδεολογία είναι ενσωματωμένη και μέσα στο Βατικανό.

Ενώ η «Μνημειώδης Γέννηση» είχε δημιουργηθεί πριν από δεκαετίες, επιλέχθηκε για την «Φάτνη» του 2020 για έναν συγκεκριμένο λόγο: περιέχει συγκεκριμένα σύμβολα, καθώς μεταδίδει μια συγκεκριμένη ενέργεια.

Αυτό το σκηνικό μοιάζει να αποσκοπεί στο να προβάλλει τον έλεγχο από την ελίτ και στο να διαστρέψει την ηθική των μαζών.

Δημιουργία αρχείου: 31-12-2020.

Τελευταία μορφοποίηση: 31-12-2020.

ΕΠΑΝΩ