Νεοπαγανιστικές απάτες Απάντηση στις ψευδείς συκοφαντίες τού Νεοπαγανισμού

Επιστροφή στις ενότητες: Αρχαιοελληνική κοινωνία και Πολιτισμός

Αρένες βαρβαρότητας στην αρχαία ειδωλολατρική Ελλάδα

Για να απεμπολήσουν την ειδωλολατρική βαρβαρότητα των μονομάχων στις ειδωλολατρικές αρένες, λένε οι Νεοπαγανιστές: "Αυτά δεν γίνονταν από τους Έλληνες, αλλά από τους Ρωμαίους". Λες και οι Ρωμαίοι δεν ήταν ειδωλολάτρες. Λες και δεν λάτρευαν τους ίδιους δαίμονες με του Έλληνες. Όμως εκτός από τις αρχαίες μαρτυρίες, έχουμε και τις αρχαιολογικές ανακαλύψεις, που τους διαψεύδουν για μια φορά ακόμα και σε αυτό.

Άλλο ένα ψεύδος είναι πως ΔΗΘΕΝ μόνο οι Ρωμαίοι (και όχι οι υπόλοιποι Έλληνες) τελούσαν τους αιματηρούς αγώνες των μονομάχων. Στην πραγματικότητα, πολλοί Έλληνες είχαν υιοθετήσει τους βάρβαρους αυτούς αγώνες. Ο φιλόσοφος Δίων ο Προυσαεύς (40-120 μ.Χ. ) μυκτηρίζει τους Αθηναίους που ανέχονται να ρέει ανθρώπινο αίμα κάτω από την Ακρόπολη και αποκαλεί τους Κορίνθιους «γλαδιατορομανείς» [Λόγοι 31,121]

 Όμως και οι αρχαιολόγοι, επιβεβαιώνουν τη δίψα για αίμα των αρχαίων Ελλήνων ειδωλολατρών, με την παρακάτω ανακάλυψη:

Ρωμαϊκή αρένα ανακαλύφθηκε στο κέντρο της Πάτρας. Και όπως μαρτυρούν οι σχετικές επιγραφές που εντοπίστηκαν και επιβεβαιώνουν την ταυτότητα του χώρου, εκεί φιλοξενήθηκαν τα «Καισάρεια», αθλητικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Καίσαρα.

[περ. «Focus», http://www.focusmag.gr/articles/view-article.rx?oid=11579]

 

Δημιουργία αρχείου:19-3-2005.

Τελευταία ενημέρωση: 19-3-2005.

ΕΠΑΝΩ