Νεοπαγανιστικές απάτες Απάντηση στις ψευδείς συκοφαντίες τού Νεοπαγανισμού

Επιστροφή στις ενότητες: Αρχαιοελληνική κοινωνία, Ψευτοθεοί και Πολιτισμός

Ειδωλολατρική μαγεία

Όταν οι ειδωλολάτρες κατηγορούν τους Χριστιανούς αυτοκράτορες για νόμους κατά των ειδωλολατρών, φυσικά αποκρύπτουν προς ΠΟΙΟΥΣ απευθύνονταν αυτοί οι νόμοι. Γιατί οι νόμοι αυτοί ήταν πάντα εναντίον των ΜΑΓΩΝ, που έκαναν μαύρη μαγεία κατά αθώων πολιτών. (Νόμοι που και οι ειδωλολάτρες αυτοκράτορες εφάρμοσαν παλαιότερα). Και μάλιστα, μαγεία που γινόταν με τη βοήθεια των δαιμονικών θεών του πολυθεϊσμού! Γιατί οι ίδιοι δαίμονες ήταν και τότε, και σήμερα οι εχθροί του ανθρώπου.

Το ότι έχουμε τόσα ευρήματα μαύρης μαγείας, από αυτές τις μακρινές εποχές, δείχνει την εκτεταμένη χρήση της στις ειδωλολατρικές κοινωνίες, και το δεισιδαιμονικό χάλι των ειδωλολατρικών κοινωνιών! Μπορεί εύκολα ο καθένας να καταλάβει για τι είδους κοινωνία μιλάμε, διαβάζοντας τα παρακάτω αρχαιολογικά ευρήματα:

Μια πινακίδα που βρέθηκε στην Αττική γράφει: «Ρίξτε ανυπόφορους πυρετούς σε όλα τα μέλη της Γαμετής, της κόρης της Υγείας... σκοτώστε, χθόνιοι θεοί και ... την ψυχή και την καρδιά της Γαμετής, της κόρης της Υγείας... ρίξτε πυρετούς ανυπόφορους σε όλα τα μέλη της..» (A. Audollent, Defixionum tabellae, 1904, No 51).

Μια άλλη ταμπέλα με κατάδεσμο, από την Αθήνα του 3ου ή 2ου π.Χ. αι.  ζητά να πάθει μια κοπέλα, η Κερκίδα, αλαλία: «Κερκίς, Βλαστός, Νίκανδρος, Γλυκέρα. Δένω την Κερκίδα τα λόγια και τις πράξεις της Κερκίδας, όπως και τη γλώσσα της, στα νεαρά αγόρια [εννοεί τους νεκρούς που πέθαναν νέοι], και όταν θα διαβάσουν αυτές τις γραμμές να στερήσουν την Κερκίδα από τη λαλιά της... Ερμή, χθόνιε θεέ, εσύ...» (A. Audollent, Defixionum tabellae, 1904, No 52).

Μια άλλη πινακίδα (P. Roesch Une tablette de mal 233 diction de T bessa, Bulletin d' arch 233 ologie alg 233 rienne 2, 166-167, σ. 231-232) γράφει: «Δένω τη Σατουρνίνα. Θα δέσω στο πνεύμα της ένα πικρό [κακό;], τη δένω μαζί με τους απογόνους της. Να μη γνωρίσει παρά πίκρα και φρίκη, ως τη μέρα που η Σατουρνίνα θα φθάσει στα έσχατα όρια του θανάτου... στη Σατουρνίνα... καταποντίζω τη Σατουρνίνα στην τρέλα, από αυτή τη στιγμή, τώρα, για την αιωνιότητα, αμέσως, αμέσως, γρήγορα, γρήγορα. Την κόβω κομμάτια, ολόκληρη, γρήγορα, για την αιωνιότητα, γρήγορα, γρήγορα».

Μια άλλη πινακίδα (A. Audollent, Defixionum tabellae, 1904, No 18) από τον Άγιο Τύχωνα στην Κύπρο, γράφει: «υποταγμένοι δαίμονες, Πλούτωνα, άρχοντες της γης, χθόνιε Ερμή, κι εσείς πνεύματα, όσα βρίσκεστε εδώ, πάρτε τον αντίδικό μου».

Μια πινακίδα του 3ου μ.Χ. αι που βρέθηκε στην Αγορά των Αθηνών (G.W. Elderkin, Hesperia V, 1936) γράφει: «ΒΑΡΒΑΦΟΡΦΟΡΒΑΡΒΟΡΒΑΡ ΒΟΡΑ ΒΟΡΒΟΡ ΒΑΡΒΑ ΦΟΡΒΑΒΑΙΗ. Πανίσχυρε Τυφώνα, σου παραδίδω τη Φιλόστρτα, την οποία γέννησε η Γοργίππα, για να παγώσεις ό,τι είναι δικό της: την αναπνοή της, τη ζωή της, τις δυνάμεις της, την αντοχή της, το σώμα της, τα μέλη της, τα νεύρα της, τα κόκαλά της, τις φλέβες της, τις αρτηρίες της, την καρδιά της, τα νύχια της, το συκώτι της, τα πνευμόνια της, όλα τα εσωτερικά της όργανα. Ναι, άρχοντα Τυφώνα, εκδικήσου αυτόν που γέννησε...».

Ένας πάπυρος δίνει συμβουλές για παρασκευή κατάδεσμου για να προκαλέσει αϋπνία σε κάποια (ΕΜΠ VII, 376-84 [Berz, The Greek Magical Papyri in Translation, 1986 σ. 127-8]): «(..)πάρε μια λάμπα βάλε της φιτίλι και πες:

"Σε εξορκίζω, λάμπα, στ' όνομα της μάνας σου, της Εστίας ΜΗΡΑΛΛΗΛ (πες το δυο φορές), και του πατέρα σου, του Ηφαίστου, ΜΕΛΙΒΟΥ ΜΕΛΙΒΑΥ ΜΕΛΙΒΑΥΒΑΥ. Κάνε την να αναπαύεται χωρίς ύπνο"».

Ένας κατάδεσμος γράφει (ΕΜΠ VII, 376-84 [Berz, The Greek Magical Papyri in Translation, 1986 σ. 128): «Κατάδεσμος ΣΕΔΕΜΟΥΡ ΒΙΡΒΙΑ ΗΧΙ ΕΡΩΦΘΙ ΑΤΑΡΜΕΤΡΑ ΧΗΛΛΩΩΨ (να προστεθεί ό,τι χρειάζεται)».

Τέλος, ένας πάπυρος δίνει οδηγίες για παρασκευή κατάδεσμου για πάσα χρήση (ΕΜΠ VII, 376-84 [Berz, The Greek Magical Papyri in Translation, 1986 σ. 129-130): «(..) Το κείμενο που πρέπει να γράψεις είναι το εξής: "Σε εξορκίζω, Άρχοντα Όσιρι, με τα άγια ονόματα σας ΟΥΧΙΩΧ ΟΥΣΕΝΑΡΑΘ, Όσιρι, ΟΥΣΕΡΡΑΝΝΟΥΦΘΙ ΟΣΟΡΝΟΥΦΗ, Όσιρι-Μνήβι, ΟΥΣΕΡΣΕΤΕΜΕΝΘ ΑΜΑΡΑ ΜΑΧΙ ΧΩΜΑΣΩ ΕΜΜΑΙ ΣΕΡΒΩΝΙΕΜΕΡ Ίσις, ΑΡΑΤΩΦΙ ΕΡΑΧΑΞ ΕΣΕΙΩΘ ΑΡΒΙΩΘΙ ΑΜΗΝ ΧΝΟΥΜ ΜΟΝΜΟΝΤ ΟΥΟΥΖΑΘΙ ΠΗΡ ΟΥΝΝΕΦΕΡ ΕΝ ΩΩΩ παραδίδω στα χέρια σας, Άρχοντα Όσιρι και σας εμπιστεύομαι αυτό το υλικό". Αν όμως θάψεις την πινακίδα ή την κρύψεις σε ποταμό .... να γράψεις την ορφική φράση ΑΣΚΕΙ ΚΑΙ ΧΑΣΚΕΙ».

Αυτό το τελευταίο μας θυμίζει τον Ιάμβλυχο, που έλεγε - όπως κι άλλοι- ότι πρέπει να προφέρονται καλά τα ονόματα, με όσο δυνατόν την αρχαία προφορά.

Τα παραπάνω είναι σημαντικά ντοκουμέντα, για να δείξουν τη δεισιδαιμονική κατάσταση της πολυθεϊστικής θρησκείας, που δεν διαφέρει σε τίποτα από το σημερινό ΣΑΤΑΝΙΣΜΟ. Δείχνει ότι ο αρχαίος Πολυθεϊσμός, δεν είχε καμία σχέση με τη φιλοσοφία και το θαυμαστό πνεύμα των φιλοσόφων, όπως θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε οι σύγχρονοι Πολυθεϊστές, και η κρυφοπαγανιστική παρέα του κυρίου Μ. Καλόπουλου. Ήταν μια μορφή μαγείας, συχνά μαύρης μαγείας, η οποία γινόταν με τη βοήθεια των ιδίων των δαιμονικών θεών του Πολυθεϊσμού. Δείχνει επίσης, με ξεκάθαρο τρόπο, ότι οι αρχαίοι αυτοί "θεοί", δεν ήταν παρά Σατανοκίνητοι δαίμονες, που έβλαπταν τους ανθρώπους, με τις μαγικές επικλήσεις των Πολυθεϊστών πιστών τους.

Έρευνα: Γιάννης Τ.

Δημιουργία αρχείου: 8-12-2004.

Τελευταία ενημέρωση: 8-12-2004.

ΕΠΑΝΩ