Νεοπαγανιστικές απάτες Απάντηση στις ψευδείς συκοφαντίες τού Νεοπαγανισμού

Επιστροφή στην ενότητα περί Ελληνικότητας

  Η Ελληνικότητα τής Ρώμης

2ο Μέρος: Πήδημα Ελληνικότητας

Γιατί οι Νεοπαγανιστές-εθνικιστές αρχαιολάτρες περιφρονούν τόσο πολύ την άποψη των απελευθερωτών τους για το τί είναι ελληνικότητα; Πιστεύουν πως δεν κατάγονται από τον πατέρα τους αλλά απευθείας από τον παππού τους; Δηλαδή τί έγινε, άφησαν αυγά οι Αρχαίοι Ελληνες και αυτά εκκολάφθησαν και ξεπετάχτηκαν οι Νεοειδωλολάτρες;

Να τονίσω πως εμένα δεν με ενδιαφέρει η κάθε ασυναρτησία που ξεστομίζει ο κάθε πανέξυπνος, Νεο-Παγανιστής ή μη. Με ενδιαφέρουν οι πηγές. Και κατά βάθος ούτε με ενδιαφέρει το τί πιστεύουν οι Νεο-Παγανιστές για το Βυζάντιο, εάν ήταν ελληνικό ή όχι. Εφόσον οι Επαναστατημένοι Έλληνες του 1821 θεωρούσαν τους Βυζαντινούς «αείμνηστους προγόνους» τους, τι σημασία έχει η εκ των υστέρων γνώμη του καθενός;

 

Θα πρέπει επίσης να σκεφτούν πως τα ελληνικά έγιναν γλώσσα επίσημη ήδη από τον 5ο αιώνα, πως τα ελληνικά ήταν εξαρχής η κύρια γλώσσα της Εκκλησίας (στην Ανατολή η μοναδική) και η μόνη γλώσσα όλων των Οικουμενικών Συνόδων ήδη από την 1η Οικουμενική (325μ.Χ.) και ότι ο βασιλιάς-αρχέτυπο για τους Ρωμηούς στο Βυζάντιο δεν ήταν κανένας Αρχαίος Ρωμαίος αυτοκράτορας (π.χ. Μάρκος Αυρήλιος του οποίο τα γενέθλια γιορτάζουν οι Νεοπαγανιστές), αλλά ο Αρχαίος Έλληνας Μεγαλέξανδρος.

 

Αλλά ξέχασα, ο Μεγαλέξανδρος είναι «αλαζόνας», «υπέρφρων», άρα "ντροπή" για το έθνος μας, αφού ήταν κι η αιτία της καταστροφής της «Πατρώας Λατρείας». Όχι, δε τρελλάθηκα. Οι Νεοπαγανιστές τα λένε αυτά.

Όσο για το επιχείρημα πως το Βυζάντιο δεν ήταν ελληνικό επειδή οι πολίτες του λεγόντουσαν «Ρωμαίοι» κι όχι «Έλληνες», αυτό είναι επιχείρημα για κλάματα. Μωρέ τι μας λένε οι Νεοπαγανιστές! Αφού και οι πρόσφατοι, άμεσοι πρόγονοί μας της τουρκοκρατίας, ούτε κι αυτοί αυτοαποκαλούνταν «Έλληνες». Λεγόντουσαν Ρωμηοί, δηλαδή Ρωμαίοι. Μήπως οι νεοπαγανιστές και λοιποί "αρχαιολάτρες" θα αρνηθούν και στους Ρωμηούς ήτοι στους άμεσους μεταβυζαντινούς προγόνους όλων μας (1453-1821), την ελληνική ιδιότητα επειδή δεν αυτοαποκαλούνταν «Έλληνες», αλλά "Ρωμηοί"; Διότι άμα οι Βυζαντινοί δεν ήταν Έλληνες επειδή δεν αυτοαποκαλούνταν "Έλληνες", με τη ίδια συλλογιστική δεν είναι Έλληνες ούτε οι Πρόγονοί μας ώς το 1821, διότι ουδέποτε ο λαός αυτοαπεκλήθη Έλληνας.

Ομοίως δεν ήταν Έλληνες οι Πελασγοί, επειδή δεν αυτοαποκαλούνταν: "Έλληνες".

Κανένα πιο έξυπνο επιχείρημα παρακαλώ! Όχι βλακείες! Όχι επιχειρήματα ανιστόρητων!

Δημιουργία αρχείου:20-7-2004.

Τελευταία ενημέρωση: 3-8-2004.

ΕΠΑΝΩ