Νεοπαγανιστικές απάτες | Απάντηση στις ψευδείς συκοφαντίες τού Νεοπαγανισμού |
---|
Επιστροφή στην ενότητα περί "θεών"
Συμβολικές και οι διαφωνίες των "θεών"; |
Εμείς βέβαια γνωρίζουμε ότι οι "θεοί" της αρχαίας Ελλάδας, δεν ήταν καθόλου "σύμβολα" για τους αρχαίους πιστούς τους, όπως σήμερα ψευδώς υποστηρίζουν μερικοί Νεοπαγανιστές. Το θέμα είναι να το καταλάβουν και οι ίδιοι, ότι οι ηγέτες τους τους κοροϊδεύουν, και τους χρησιμοποιούν για να δημιουργήσουν θρησκείες μύθων και ψεύδους. Στην πραγματικότητα ελάχιστοι, φιλόσοφοι κυρίως, και μάλιστα σε μετά Χριστόν εποχές, (επηρεασμένοι από το Χριστιανισμό), θεώρησαν τους "θεούς" ως σύμβολα. Και ένα παράδειγμα για την πίστη σε προσωπικούς "θεούς" και όχι σε σύμβολα, μπορούμε να δούμε στον παρακάτω διάλογο του Σωκράτη.
Ο Ευθύφρων ήταν περίφημος μάντης και θεολόγος απ' τα Πρόσπαλτα της Αττικής, ο οποίος παρουσιάζεται στον πλατωνικό διάλογο "Ευθύφρων" να έχει καταγγείλει τον πατέρα του για ανθρωποκτονία. Συναντά τον Σωκράτη, με τον οποίο συζητά για το τι είναι «όσιο». Η άποψή του, η οποία καταρρίπτεται πανηγυρικά από τον Σωκράτη, είναι η εξής:
«Έστιν τοίνυν το μεν τοις θεοίς προσφιλές όσιον, το δε μη προσφιλές ανόσιον» (Ευθύφρων 7a)!!! Δηλαδή: «Λοιπόν, ό,τι είναι αγαπητό στους θεούς είναι όσιο, και ό,τι δεν είναι, είναι ανόσιο».
Το έργο αυτό φανερώνει πλήρως την αντίληψη που είχαν οι Έλληνες της αρχαιότητας, ιδίως οι μάντεις, για τους ψευτοθεούς. Παραθέτουμε όμως ένα πολύ χαρακτηριστικό απόσπασμα, όπου φαίνεται ότι οι μύθοι χαρακτήριζαν όντως τους «θεούς» και δεν ήταν σύμβολα, και γι' αυτό το λόγο νικά ο Σωκράτης. Ευθύφρων 7d-8b
Συμπεραίνουμε ότι οι "θεοί" δεν ορίζουν τίποτα ως ηθικό, αντιθέτως είναι υπόδουλοι σε ένα σωρό φρικτά πάθη. Συμπεραίνουμε ότι δεν μπορείς να εμπιστευθείς τους ψευτοθεούς αυτούς, για να πάρεις κάποιο καλό παράδειγμα για τον τρόπο της ζωής σου. Ούτε καν να βρεις σημείο αναφοράς για το καλό και το κακό. Σε αντίθεση με τον Χριστιανικό Θεό, που έχει σαφείς κατευθύνσεις για τη ζωή μας. Συμπεραίνουμε επίσης, ότι τόσο για το Σωκράτη, όσο και για τους αρχαίους πολυθεϊστές της εποχής του, οι ψευτοθεοί αυτοί ήταν ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΙ, και όχι σύμβολα, όπως θέλουν να δικαιολογήσουν τα αίσχη τους οι παγανιστές της Χριστιανικής εποχής και οι Νεοπαγανιστές. Γιατί τα σύμβολα ούτε διαφωνούν μεταξύ τους, ούτε έχουν προτιμήσεις, ούτε έχουν εχθρούς ή φίλους, ούτε μισούν ή αγαπούν, ούτε έχουν γνώμη για κάτι, όπως τους περιγράφει ο Σωκράτης. Ας σκύψουν λοιπόν οι Νεοπαγανιστές το κεφάλι για τους απαίσιους και άστατους θεούς τους, και ας μη λένε παραμύθια για δήθεν "σύμβολα". Αυτά πείθουν μόνο ανόητους, και όχι τους Χριστιανούς. Οι Χριστιανοί γνωρίζουν πολύ καλά τους δαιμονικούς αυτούς ψευτοθεούς, γιατί τους νίκησε πριν από 2000 χρόνια ο Χριστός μας! |
Δημιουργία αρχείου:27-12-2004.
Τελευταία ενημέρωση: 28-12-2004.