Νεοπαγανιστικές απάτες Απάντηση στις ψευδείς συκοφαντίες τού Νεοπαγανισμού

Επιστροφή στην ενότητα περί Ρατσισμού

Η ανυπαρξία φυλών αποδείχθηκε γενετικά!

Ο ρατσισμός τών Νεοπαγανιστών, είναι έκδηλος, όταν μιλάμε για "Ελληνική φυλή", σε αντιδιαστολή με όλους τους άλλους τους "υπανθρώπους", ανεξαρτήτως τού αν αυτή η "πρωτομανία", οφείλεται σε κόμπλεξ κατωτερότητας, μια και παπαγαλίζουν ξενόφερτες διαστρεβλώσεις τής ιστορίας. Όμως η γενετική απέδειξε, ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΥΛΕΣ!

Αν και όλοι οι Νεοπαγανιστές πάσχουν από ξενοφοβία και λένε πάνω - κάτω τα ίδια για την "ανωτερότητα" τών Ελλήνων, θα δούμε ένα παράδειγμα ενός από τους πιο συντηρητικούς Νεοπαγανιστές, τον κο Μαρίνη. Μεταξύ άλλων, και ενώ δηλώνει "ισότητα" μεταξύ όλων τών λαών, γράφει στο ίδιο άρθρο τα εξής:

 «τολμούμε να ειπούμε ότι η Ελληνική Θρησκεία (εδώ εννοεί τον Δωδεκαθεϊσμό), αποτελεί την πληρεστέρα και τελειοτέρα έκφραση αυτών των θρησκειών…» και παρακάτω λένε: «Όμως υπάρχει και το κεφαλαιώδες θέμα της ιδιοσυστασίας των λαών. Οι λαοί και τα έθνη διαφέρουν σαφώς αλλήλων τόσο κατά τον τύπο της ευφυίας όσον και στην νοοτροπία, την ιδιοσυστασία…» εριοδικό "Το 3ο μάτι" Ιουνίου 2001 σελ. 26 - 31).

Ένας τέτοιος Χιτλερικού τύπου εθνικισμός, είναι (το λιγότερο που μπορεί να θεωρηθεί) επικίνδυνος για τον πολιτισμό και τη Δημοκρατία, όταν δέχεται ότι η ουσία του έθνους δεν είναι ο πολιτισμός, αλλά η «δεξαμενή των χρωμοσωμάτων του». Και αυτός είναι από τους πιο "νορμάλ" Νεοπαγανιστές!

Οι σύγχρονοι αρχαιόπληκτοι, εκτός από τις ρατσιστικές τους απόψεις ότι δήθεν η Ελληνική φυλή είναι «ανώτερη» (ή έστω διαφορετική) από τις άλλες, (έτσι για να μπορούν να κοκκορεύονται και να νιώθουν ανώτεροι από τους άλλους ανθρώπους), κατηγορούν τους Χριστιανούς ότι δήθεν «καταστρέφουν την Ελληνική φυλή με τις επιμειξίες τους με άλλους λαούς λόγω θρησκευτικής συγγένειας, κυρίως κατά την εποχή τού λεγομένου Βυζαντίου». Ας δούμε όμως, πόσο σωστές είναι αυτές οι απόψεις:

Κατ’ αρχήν, ποιος από αυτούς μπορεί να είναι βέβαιος ότι είναι «γνήσιος» φυλετικά Έλληνας, μετά από τόσα έτη Χριστιανικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, με τόσες (κατά τα λεγόμενά τους) επιμειξίες; Άρα, αυτό θα σήμαινε ότι σήμερα απλώς δεν υπάρχουν Έλληνες.

Πέραν αυτού, άραγε στην προ Χριστού εποχή δεν γίνονταν άραγε επιμειξίες; Μια ματιά στην ιστορία θα αποδείξει ότι οι επιμειξίες πάντοτε συνέβαιναν.

Όμως, θα δείξουμε εδώ κάτι σημαντικότερο. Το ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ότι η έννοια «φυλή» είναι ανύπαρκτη σήμερα στους ανθρώπους! Και μάλιστα όλα τα σημερινά έθνη, κατάγονται ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ!!! (Πράγμα που εξαγριώνει και μόνο στο άκουσμα τους ρατσιστές Νεοπαγανιστές). Θα παρουσιάσουμε γι’ αυτό, σύγχρονα επιστημονικά πορίσματα:

"Ουάσινγκτον: Την πάγια θέση ανθρωπολόγων και κοινωνιολόγων έρχεται να επιβεβαιώσει το πόρισμα νέας γονιδιακής μελέτης σε έναν εκ των πλέον ανάμεικτων φυλετικά πληθυσμών του κόσμου, αυτού της Βραζιλίας. Η φυλή υπάρχει μόνον ως κοινωνική δόμη· δεν αντιστοιχεί σε γονιδιακές διαφορές. Ο ερευνητής Σέρτζιο Πένα και οι συνεργάτες του από το Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο του Μίνας Γκεράις στη Βραζιλία και του Πόρτο στην Πορτογαλία διαπίστωσαν μελετώντας το DNA Βραζιλιάνων (απόγονων Ευρωπαίων, Αφρικανών, Ινδιάνων και Ερυθρόδερμων) πως από βιολογικής απόψεως η έννοια φυλή είναι κενή νοήματος.

Οι επιστήμονες εντόπισαν δέκα γονιδιακά «σημάδια» που μπορούν αξιόπιστα να διακρίνουν γενετικά 20 άνδρες από την Πορτογαλία και 20 άνδρες από το Σάο Τόμε στη δυτική ακτή της Αφρικής. Οι γενετικές αυτές διαφορές, ωστόσο, δεν είχαν σε τίποτα να κάνουν με τα φυσικά χαρακτηριστικά των ατόμων, όπως το δέρμα και το χρώμα των μαλλιών, όπως τονίζουν στη μελέτη τους που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences, καθώς αυτά εξαρτώνται τόσο άμεσα από το περιβάλλον (κλίμα, τρόπος ζωής, διατροφικές συνήθειες) ώστε να μην αποτελούν αξιόπιστες ενδείξεις.

Στη συνέχεια οι έρευνες των επιστημόνων εστιάστηκαν σε δύο άλλες ομάδες: η πρώτη, αποτελούμενη από 173 Βραζιλιάνους, τους οποίους ταξινόμησαν σε λευκούς, μαύρους και μιγάδες ανάλογα με το χρώμα του δέρματος των χεριών, των μαλλιών, το σχήμα της μύτης και των χειλιών. Η δεύτερη ομάδα αποτελούνταν από 200 άνδρες που διαβιούν σε αστικά κέντρα και οι οποίοι ταξινομήθηκαν στην κατηγορία των λευκών. Χρησιμοποίησαν τα δέκα γενετικά «σημάδια» που προέκυψαν από τη μελέτη των Πορτογάλων και Αφρικανών, ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση δεν εντοπίστηκαν παρά μόνο ελάχιστες διαφορές μεταξύ των συνολικά 400 συμμετεχόντων. Προς έκπληξή τους, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι το υλικό του γενετικού κώδικα έδειχνε ότι ακόμη και εκείνοι που ταξινομήθηκαν στην κατηγορία των λευκών έφεραν κατά μέσο όρο 33% των γονιδίων της γενιάς των ερυθρόδερμων, και 28% των γονιδίων που έφεραν οι Αφρικανοί. «Η μελέτη μας καθιστά σαφείς τους 'κινδύνους' από την εξίσωση του χρώματος ή της φυλής με τη γεωγραφική γενεαλογία, καθώς και από τη χρήση όρων όπως λευκός, Καυκάσιος και Ευρωπαίος από τη μία, καθώς και μαύρος, νέγρος ή Αφρικανός από την άλλη όπως συνηθίζεται στην ιατρική και επιστημονική βιβλιογραφία» υπογράμμισαν οι επιστήμονες".
(Πηγή: ΑΠΕ/Reuters).

"Λονδίνο: Λιγότεροι από 50 είναι οι πιο πρόσφατοι κοινοί πρόγονοι όλων την σημερινών Ευρωπαίων, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Nature. Οι γενετικές αναλύσεις του Ινστιτούτου Whitehead φαίνεται ότι διαψεύδουν παλιότερες μελέτες, σύμφωνα με τις οποίες ο αριθμός των αφρικανικής προέλευσης προγόνων μας ανέρχεται σε δέκα χιλιάδες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η προγονική ομάδα εγκατέλειψε την αφρικανική ήπειρο (το λίκνο ίσως της ανθρωπότητας) πριν από περίπου 60.000 χρόνια. Η γενετική της ομοιομορφία διατηρήθηκε αναλλοίωτη για διάστημα που αντιστοιχεί σε περίπου 30 γενιές (900 χρόνια κατά προσέγγιση), καθώς δεν υπήρξαν επιμειξίες με άλλους τοπικούς πληθυσμούς.

Σύμφωνα με το New Scientist, μέχρι τώρα ήταν γενικά παραδεκτό ότι οι πιο πρόσφατοι κοινοί πρόγονοι των 500 εκατομμυρίων σημερινών Ευρωπαίων ήταν μία ομάδα 10.000 Αφρικανών, η οποία μετανάστευσε προς τα βόρεια πριν από 100.000 χρόνια.

Η νέα έρευνα βασίστηκε στην ανάλυση των σημειακών νουκλεοτιδικών πολυμορφισμών (SNPs, single nucleotide polymorphisms), δηλαδή των ποικιλομορφιών που μπορεί να υπάρχουν μεταξύ των ανθρώπων σε έναν από τους δομικούς λίθους (νουκλεοτίδια ή ζευγάρια βάσεων) που αποτελούν το DNA. Όσο μεγαλύτερη είναι η εξ αίματος συγγένεια μεταξύ δύο ατόμων, τόσο περισσότερους SNPs θα έχουν κοινούς.

Σύμφωνα με παλιότερες έρευνες, δύο τυχαίοι Ευρωπαίοι θα έπρεπε να έχουν ένα διαφορετικό SNP ανά περίπου 3.000 νουκλεοτίδια. Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Whitehead διαπίστωσαν, ωστόσο, ότι τα τμήματα του DNA που διατηρήθηκαν κοινά μεταξύ των Ευρωπαίων είναι πολύ μεγαλύτερα -περίπου 160.000 ζευγάρια βάσεων.

Το γεγονός αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο ευρωπαϊκός πληθυσμός είναι από γενετική άποψη σχετικά ομοιόμορφος. Επομένως, η αρχική προγονική ομάδα ήταν αρκετά μικρή και εγκαταστάθηκε στη σημερινή Ευρώπη σχετικά πρόσφατα".

"Μερικές εκατοντάδες Αφρικανών ήταν οι μακρινοί πρόγονοι του σημερινού πληθυσμού της Ευρωπαϊκής ηπείρου, όπως ανακοινώθηκε στο συνέδριο γενετικής που οργανώνει ο Human Genome Organization, στο συνέδριο που οργάνωσε στο Εδιμβούργο. Η ανακοίνωση στηρίζεται στα γενετικά ευρήματα των ερευνητών του οργανισμού τα οποία φαίνεται να δίνουν τέλος σε μια δεκαετή διαμάχη σχετικά με την προέλευση και την εξάπλωση του σύγχρονου ανθρώπου σε όλο τον πλανήτη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κοιτίδα του είδους Homo είναι η Αφρική και όλος ο πληθυσμός της Γης προήλθε από μικρές ομάδες ''μεταναστών'', που εγκατέλειψαν περίπου πριν 25.000 χρόνια τη μητρική ήπειρο.

Ο Eric Lander από το Whitehead Institute/ Massachusetts Institute of Technology Center for Genome Project, δήλωσε ότι οι συγκρίσεις του γενετικού υλικού 300 ανθρώπων από τη Σουηδία, την κεντρική Ευρώπη και τη Νιγηρία, δείχνουν ότι οι πρόγονοι των Ευρωπαίων ήταν ''μερικές μόνο εκατοντάδες, όχι χιλιάδες''. Φαίνεται ότι για λίγο καιρό σταθεροποιήθηκαν σε ένα μικρό αριθμό και μετά άρχισαν να αυξάνονται πολύ γρήγορα. Ο ερευνητής δηλώνει τη βεβαιότητά του ότι οι συγκρίσεις γενετικού υλικού και από άλλες πληθυσμιακές ομάδες θα δείξουν ότι το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

''Είμαστε ακόμη στην αρχή, αλλά είναι αξιοσημείωτο πως τα ανθρώπινα χρωμοσώματα μπορούν να διαβαστούν σαν βιβλίο ιστορίας. Στο μέλλον θα είμαστε σε θέση να δείξουμε τον τρόπο με τον οποίο οι διάφοροι πληθυσμοί συνδέονται μεταξύ τους, πότε έφθασαν οι άνθρωποι σε μια δεδομένη περιοχή και πόσοι ήταν αρχικά'', δήλωσε στους συνέδρους ο Lander. Το ανθρώπινο είδος αριθμεί έξι δισεκατομμύρια σήμερα, αλλά έχει τη γενετική ποικιλία μερικών δεκάδων χιλιάδων, πράγμα που δείχνει πόσο ραγδαία ήταν η εξάπλωσή του. ''Είμαστε ένα μικρό είδος που αυξήθηκε πολύ σε ελάχιστο διάστημα'' κατέληξε ο ερευνητής".

"Λονδίνο: Το σύνολο του ευρωπαϊκού πληθυσμού κατάγεται από επτά γυναίκες, οι "οικογένειες" των οποίων κατέκτησαν τη Γηραιά Ηπειρο κατά τη διάρκεια των τελευταίων 45 χιλιάδων ετών. Αυτό είναι το συμπέρασμα από την εξέταση του μιτοχονδριακού DNA 6.000 εθελοντών από όλη την Ευρώπη, την οποία πραγματοποίησε ο Μπράιαν Σάικς, καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times την Τετάρτη.

Στις επτά αυτές "μητέρες" της Ευρώπης, ο Σάικς έχει δώσει χαρακτηριστικά ονόματα: Ούρσουλα, Ξένια, Τάρα, Ελενα, Κατερίνα, Βάλντα και Γιασμίν.

Τα μιτοχόνδρια είναι μικρά κυλινδρικά ενδοκυτταρικά οργανίδια, τα οποία επιτελούν το ρόλο ενεργειακής πηγής για το κύτταρο. Διαθέτουν δικό τους DNA και το DNA αυτό, μιτοχονδριακό DNA ή μ-DNA για συντομία, μεταβιβάζεται από τις μητέρες στους απογόνους τους. Στους αρσενικούς απογόνους η αλυσίδα σταματά.

Πρόκειται, με άλλα λόγια, για ένα είδος γενετικού "επιθέτου" με τη βοήθεια του οποίου θα μπορούσαμε να αναπλάσουμε το γενεαλογικό δέντρο ενός είδους.

Το μ-DNA αλλάζει κατά απολύτως τυχαίο τρόπο και με πολύ αργούς ρυθμούς. Κατά μέσο όρο συμβαίνει μία μετάλλαξη ανά δέκα χιλιάδες χρόνια. Προσδιορίζοντας λοιπόν τις διαφορές του μ-DNA δύο ατόμων θα μπορούσαμε να έχουμε μια σαφή ένδειξη του βαθμού συγγένειάς τους.

Εξετάζοντας το μ-DNA έξι χιλιάδων εθελοντών από όλη την Ευρώπη, η ερευνητική ομάδα του καθηγητή Σάικς μπόρεσε να μοιράσει τα δείγματα σε επτά μεγάλες ομάδες, με μικρές διαφοροποιήσεις στο εσωτερικό τους αλλά σαφή "απόσταση" μεταξύ τους.

Το συμπέρασμα; Το 99% του ευρωπαϊκού πληθυσμού ανήκει σε μία από τις επτά αυτές μεγάλες "οικογένειες".

Η κατάκτηση της Γηραιάς Ηπείρου:

Η Ούρσουλα έζησε στη Βόρεια Ελλάδα πριν από 45.000 χρόνια και οι απόγονοί της διασκορπίστηκαν στη συνέχεια σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η Ξένια έζησε πριν από 25.000 χρόνια στον Καύκασο και γύρω από τη Μαύρη Θάλασσα. Η Τάρα έζησε στην Τοσκάνη πριν από 17.000 χρόνια και οι απόγονοί της κατευθύνθηκαν προς το Βορρά.

Η Ελενα, η μητέρα με τους περισσότερους απογόνους στην ευρωπαϊκή ήπειρο, έζησε κοντά στα Πυρηναία πριν από 12.000 χρόνια, ενώ οι απόγονοι της Κατερίνας δεν απομακρύνθηκαν πολύ από την περιοχή της Βενετίας, στην οποία έζησε πριν από 10.000 χρόνια, περιοριζόμενοι στις Αλπεις.

Οι απόγονοι της Βάλντα ξεκίνησαν από την Ιβηρική χερσόνησο πριν από 17.000 χρόνια για να καταλήξουν στη Σκανδιναβία, ενώ, τέλος, η Γιασμίν έφτασε τελευταία στην Ευρώπη ξεκινώντας από τη Συρία πριν από 8.000 χρόνια και φέρνοντας μαζί της την τέχνη της γεωργίας.

Η μελέτη του μιτοχονδριακού DNA έρχεται να επιβεβαιώσει τις θεωρίες που θέλουν όλους τους κατοίκους του πλανήτη μας να κατάγονται από μια μικρή σχετικά ομάδα ανθρώπων που ξεκίνησαν από την Αφρική πριν από 150.000 χρόνια.

Ο καθηγητής Σάικς έχει ιδρύσει την εταιρεία Oxford Ancestors και προσφέρεται να εξετάσει το μιτοχονδριακό σας DNA έναντι 120 λιρών (περίπου 65.000 δρχ.)".

"Λονδίνο: Ο σύγχρονος άνθρωπος εξελίχθηκε στην Αφρική και από εκεί άρχισε να μεταναστεύει προς τις άλλες ηπείρους πριν από περίπου 52.000 χρόνια, σύμφωνα με μελέτη Σουηδών ερευνητών που ανέλυσαν το γενετικό υλικό των μιτοχονδρίων 53 ατόμων διαφορετικών εθνικοτήτων. Η νέα έρευνα φαίνεται να επιβεβαιώνει οριστικά την υπόθεση «Πέρα από την Αφρική», βάσει της οποίας ο σύγχρονος άνθρωπος εξαπλώθηκε σε όλο τον πλανήτη με αφετηρία τις αφρικανικές περιοχές νότια της Σαχάρα.

Την υπόθεση «Πέρα από την Αφρική» (Out of Africa hypothesis) υποστηρίζουν όλες οι μέχρι τώρα έρευνες που βασίζονται στην ανάλυση του DNA.

Στο γενετικό υλικό του ανθρώπου συσσωρεύονται μεταλλαγές με σταθερό ρυθμό στην πορεία του χρόνου. Ο ρυθμός αυτός ονομάζεται «μοριακό ρολόι» καθώς επιτρέπει στους βιολόγους να προσδιορίζουν το χρονικό διάστημα που απαιτήθηκε για να συσσωρευτούν οι αλλαγές αυτές στο DNA και να ακολουθήσουν έτσι προς τα πίσω την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους.

Για τις μελέτες αυτές συχνά δεν χρησιμοποιείται το χρωμοσωμικό (πυρηνικό) DNA, αλλά το DNA που περιέχεται στα μιτοχόνδρια. Πρόκειται για οργανίδια που αποτελούν κατά κάποιο τρόπο τα «εργοστάσια» παραγωγής ενέργειας του κυττάρου και περιέχουν το δικό τους DNA, που ονομάζεται mtDNA και μεταφέρεται στους απογόνους αποκλειστικά από τη μητέρα.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ουψάλα, με επικεφαλής τον δρ. Ουλφ Γκίλεστεν, ανέλύσαν το mtDNA 53 ατόμων που προέρχονταν από διαφορετικές εθνικότητες και περιοχές του πλανήτη.

Πρόκειται για μία αξιόπιστη έρευνα, καθώς βασίζεται σε ολόκληρο το mtDNA και όχι σε ένα μικρό τμήμα της τάξης του 7% όπως συνήθως.

Η έρευνα επιβεβαιώνει την θεωρία ότι οι κύριες εξελικτικές γραμμές που έδωσαν τους σύγχρονους πληθυσμούς του ανθρώπου προέρχονται από προγονικούς πληθυσμούς νότια της Σαχάρα.

Παράλληλα, αποκαλύπτει ότι πολλοί Αφρικανοί φέρουν ποικιομορφίες που απαντώνται κύρια στους Ευρωπαίους και τους Ασιάτες. «Μία ομάδα 6 αφρικανικών αλληλουχιών (του mtDNA) απέχουν γενετικά από τους άλλους αφρικανούς, αλλά μοιράζονται ένα κοινό πρόγονο με τους μη-αφρικανούς. Αυτές οι γραμμές αντιπροσωπεύουν απογόνους ενός πληθυσμού από τον οποίο προήλθαν όλες οι μη-αφρικανικές εξελικτικές γραμμές», γράφουν οι ερευνητές στο περιοδικό Nature.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι όλοι οι σύγχρονοι άνθρωποι προέρχονται από ένα αρχικό πληθυσμό που έζησε στην Αφρική πριν 120.000 - 220.000 χρόνια και άρχισε να μεταναστεύει προς άλλες ηπείρους πριν 52.000 χρόνια.

Η έρευνα αποκαλύπτει παράλληλα ότι ο συνολικός ανθρώπινος πληθυσμός μειώθηκε δραματικά για ένα διάστημα πριν 40.000 χρόνια περίπου, με τον παγκόσμιο πληθυσμό να μην υπερβαίνει τα 40.000 άτομα".

"Λονδίνο: Ο κοινός πρόγονος όλων των ανδρών έζησε πριν από περίπου 59.000 χρόνια στην Αφρική, σύμφωνα με μελέτες διεθνούς ερευνητικής ομάδας. Η νέα έρευνα επιβεβαιώνει την υπόθεση ότι ο άνθρωπος πρωτοεμφανίστηκε στην αφρικανική ήπειρο· ωστόσο, εκ πρώτης όψεως, φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με υπολογισμούς που φέρουν την κοινή μας «μητέρα» να έζησε στην Αφρική 84.000 χρόνια νωρίτερα.

Προκειμένου να ακολουθήσουν προς τα πίσω την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους, ερευνητές από οκτώ χώρες μελέτησαν τις γενετικές ποικιλομορφίες του χρωμοσώματος Υ (το φυλετικό χρωμόσωμα που υπάρχει μόνο στους άνδρες) σε περίπου 1.000 άνδρες από 22 γεωγραφικές περιοχές του πλανήτη.

Θεωρώντας σταθερό το ρυθμό με τον οποίο τυχαίες μεταλλάξεις συσσωρεύονται στο χρωμόσωμα, οι επιστήμονες υπολόγισαν ότι το πρωτότυπο του χρωμοσώματος, από το οποίο προέκυψαν όλες οι ποικιλομορφίες που συναντώνται σήμερα, εμφανίστηκε στην Αφρική πριν από 59.000 χρόνια περίπου.

Ωστόσο, αντίστοιχες μελέτες που βασίστηκαν στο γενετικό υλικό των μιτοχονδρίων (τα οποία κληροδοτούνται στους απογόνους μόνο από τη μητέρα), εκτιμούν πως η «μητέρα» όλων των σύγχρονων ανθρώπων, η λεγόμενη «Μιτοχονδριακή Εύα», έζησε στην Αφρική πριν από περίπου 143.000 χρόνια.

Όπως αναφέρει στο BBC ο δρ. Σπένσερ Γουέλς από το Κέντρο για την Ανθρώπινη Γενετική της Οξφόρδης, ο οποίος συμμετείχε στην έρευνα, η φαινομενική αντίφαση μεταξύ των δύο ερευνών μπορεί να αναιρεθεί. Όπως εξηγεί, η γενετική ιστορία κάθε περιοχής του γονιδιώματος είναι διαφορετική. Με άλλα λόγια, η εξελικτική προέλευση του Υ μπορεί να διαφέρει από την προέλευση του μιτοχονδριακού DNA, και επομένως η «Μιτοχονδριακή Εύα» δεν είναι το θηλυκό αντίστοιχο του «Αδάμ», στον οποίο κατέληξε η νέα έρευνα.

Το σημαντικότερο στοιχείο της νέας μελέτης είναι πως επιβεβαιώνει την υπόθεση ότι ο άνθρωπος πρωτοεμφανίστηκε στην Αφρική, από όπου το γένος του απλώθηκε και στις υπόλοιπες ηπείρους".

"Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times, νεότερη έρευνα του μοριακού βιολόγου Ντάγκλας Σ.Βάλας έδειξε ότι το ανθρώπινο γένος πρέπει να κατάγεται από δέκα μόλις γενετικούς τύπους άνδρα και 18 γυναίκας.

Το γενεαλογικό δέντρο των από μητρός οικογενειών προκύπτει από την μελέτη του λεγόμενου μιτοχονδριακού DNA, το οποίο μεταβιβάζεται από κάθε μητέρα στα παιδιά της, ενώ το πατρικό γενεαλογικό δέντρο βασίζεται στην μελέτη του χρωματοσώματος Y.

Η έρευνα κατέδειξε ότι υπάρχουν 10 και 18 γενετικά "πρότυπα", ανδρών και γυναικών, αντίστοιχα, ανάμεσα στον αρχικό πληθυσμό των προγόνων μας, ο οποίος δεν πρέπει να ξεπερνούσε τους 2.000 ανθρώπους.

Οι μοριακοί βιολόγοι εκτιμούν ότι ο πληθυσμός αυτός πρέπει να ζούσε στην Αφρική πριν από 150.000 χρόνια περίπου, από όπου και μετανάστευσε προς άλλα σημεία της Γης. Κατά την εγκατάστασή του σε διαφορετικά μέρη, οι κλιματολογικές και άλλες συνθήκες δημιούργησαν τους πρώτους γενετικούς υπο-τύπους που σχετίζονται με τον τόπο διαμονής των ανθρώπων. Εξάλλου, ενδιαφέρον αποτέλεσμα της εν λόγω έρευνας συνιστά το γεγονός ότι επιβεβαιώνει πως οι πρώτοι κάτοικοι της αμερικανικής ηπείρου προήλθαν από τη δυτική Ασία.

Αντίθετα, από τα τεστ DNA που χρησιμοποιούνται για να αναγνωριστούν άτομα, η συγκεκριμένη μέθοδος εντοπίζει γενεαλογικές σειρές, όχι άτομα. Παρουσιάζει, ωστόσο, το πλεονέκτημα ότι μπορεί να οδηγήσει και σε χρονολογικές εκτιμήσεις της καταγωγής, δίνοντας ένα ακόμη ισχυρό εργαλείο στα χέρια των παλαιοντολόγων και των αρχαιολόγων".

Αντίθετα με τους Νεοπαγανιστές που διαφοροποιούν τις φυλές, οι Χριστιανοί δεν διακρίνουμε καμία φυλή από μια άλλη, ούτε καν το ένα πρόσωπο από το άλλο λόγω κοινωνικής θέσης ή φύλου. Όλοι οι άνθρωποι, είναι ίσοι. Η Αγία Γραφή, σύμφωνη με την επιστήμη, λέει τα εξής: «Ουκ ένι Ιουδαίος ουδέ Έλλην, ουκ ένι δούλος ουδέ ελεύθερος, ουκ ένι άρσεν και θήλυ. Πάντες γαρ υμείς είς εστε εν Χριστώ Ιησού» -Γαλάτας 3/γ΄ 28.

Δημιουργία αρχείου: 21-10-2004.

Τελευταία ενημέρωση: 21-10-2004.

ΕΠΑΝΩ