Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Κεντρική Σελίδα

Αθεϊσμός

Αθεϊστικός κανιβαλισμός. Πώς ο Αθεϊσμός αποκτηνώνει τον άνθρωπο * Η σφαγή των Χριστιανών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από τους Διαφωτιστές * Η βίαιη επιβολή του Αντιμοναχισμού από τους Διαφωτιστές στην Ελλάδα του 19ου αιώνα * Ένδεκα χιλιάδες νεομάρτυρες από τον Αθεϊσμό Κληρικοί και Μοναχοί στη Ρωσία * Εγκλήματα τού Αθεϊσμού. "Είμαι υπεύθυνος για 12.380 νεκρούς" * Παλιά και νέα εγκλήματα Αθεϊσμού και Δύσης κατά τής Εκκλησίας * Αθεϊσμός και θηριωδίες εν ονόματι της Θρησκείας * Η Ιστορία τής Ορθοδοξίας στην Κορέα * Η συνεργασία τού Αθεϊστικού Σοβιετικού καθεστώτος με τα SS

Μπούτοβο: Από ιδιωτικό κτήμα σε χώρο μαζικών τάφων τού Στάλιν

Εγκλήματα τού Αθεϊσμού

Μετάφραση Κ. Ν.

 

Πηγή: http://coldwarsites.net

 

Αναιρώντας τα στερεότυπα τών Αθεϊστών, ότι δήθεν οι θρησκείες κρύβονται πίσω από τα εγκλήματα τού κόσμου, ενώ ο Αθεϊσμός, δήθεν θα έφερνε ειρήνη στον κόσμο, προσθέτουμε ένα ακόμα ντοκουμέντο στα όσα έχουμε ήδη παρουσιάσει σε αυτή την ενότητα, για την εγκληματική φύση τού Αθεϊσμού, σε όσες χώρες έγινε καθεστώς.

Τοποθεσία εκτελέσεων και ταφής κοντά στη Μόσχα

Το χωριό Μπούτοβο βρίσκεται 27 χιλιόμετρα Νότια τής Μόσχας και κοντά στη Λεωφόρο Ποντόλσκ. Η περιοχή περιβάλλεται από ένα ψηλό ξύλινο φράχτη με αγκαθωτό σύρμα. Έξω από τον χώρο τού μνημείου έχει κτισθεί ένας καινούργιος, μεγάλος λευκός Ναός.

 

Το Μπούτοβο κάποτε υπήρξε ιδιοκτησία γαιοκτήμονα νότια της Μόσχας, αλλά καταλήφθηκε από την μυστική αστυνομία μετά από την επανάσταση και χρησιμοποιήθηκε ως αγροτική αποικία, σκοπευτήριο, και τοποθεσία για εκτελέσεις και μαζικούς τάφους.

Οι εκτελέσεις ελάμβαναν χώρα εδώ από το 1935 μέχρι το 1953, αλλά περισσότερο κατά τους χρόνους του Μεγάλου Τρόμου (Μεγάλης Εκκαθάρισης) του Στάλιν το 1937 και 1938.  Το Σκοπευτήριο του Μπούτοβο είναι γνωστό ως το κύριο πεδίο σφαγής της Μόσχας, και, ανάμεσα στον θρησκευτικό κόσμο, ως ο Γολγοθάς της Ρωσίας.  Ο Μεγάλος Τρόμος είχε σχεδιαστεί και διοικείτο από τον ίδιο τον Στάλιν, και τον επικεφαλής τής Κα-Γκε-Μπε, Γιέτσοφ.  Ο σκοπός ήταν το να βάλουν τέλος «μια και καλή» στους «εχθρούς του λαού».

Από τα αρχεία τής Κα-Γκε-Μπε φαίνεται πως τουλάχιστον 20.731 άνθρωποι είχαν δολοφονηθεί και ταφεί εκεί – πιθανόν και πολύ περισσότεροι. Οι εχθροί του λαού συμπεριλάμβαναν τους ανεξάρτητους αγρότες (κουλάκ), πολιτικοί αντίπαλοι, υποτιθέμενοι οπαδοί του Τσαρικού καθεστώτος (ονομαζόμενοι «πρώην άνθρωποι»), κομμουνιστές με διαφορετικές απόψεις από εκείνες του Στάλιν («αντίπαλοι»), οι γυναίκες και οι οικογένειες των «εχθρών του λαού», Ιερείς και άλλοι θρησκευτικοί επαγγελματίες, καθώς και αλλοδαποί από περισσότερες από 60 χώρες (εν δυνάμει κατάσκοποι).  Πολωνοί, Βαλτικοί και Γερμανοί αποτελούσαν την πλειοψηφία των αλλοδαπών. Πολλοί εξ αυτών είχαν έρθει στην Ρωσία για να μελετήσουν και να στηρίξουν το Κομμουνιστικό καθεστώς. Τους αλλοδαπούς τους πυροβολούσαν, χωρίς να δικαστούν.  Ένας Αμερικανός θύμα είχε φέρει την οικογένειά του στην Ρωσία «για να εκπαιδεύσει τους γιούς του ως Κομμουνιστές». Οι οικογένειες των αλλοδαπών ελάμβαναν ψεύτικα πιστοποιητικά θανάτου από τις Σοβιετικές πρεσβείες, με ψεύτικες ημερομηνίες θανάτου και αιτίες θανάτου, όπως «Φυματίωση των πνευμόνων».

Όσοι καταδικάζονταν, μεταφέρονταν την νύχτα από το κέντρο της Μόσχας μέσα σε φορτηγά τροφίμων χαρακτηρισμένα «ΚΡΕΑΣ».  Οι εκτελέσεις και οι ταφές γίνονταν κατά την διάρκεια της νύχτας.  Ένας σπάνιος αυτόπτης μάρτυρας από την Κα-Γκε-Μπε, πρώην στρατιωτικός διοικητής του Μπούτοβο, έχει δώσει στοιχεία για το πώς τους συγκέντρωναν όλους μαζί μέσα σε ένα πέτρινο κτίριο, απ’ όπου οι δήμιοι τους έπαιρναν έναν-έναν ως το χείλος του τάφου, και τους πυροβολούσαν από μία φορά, στον αυχένα. Την αυγή, μια μπουλντόζα σκέπαζε τα κορμιά τους.  Οι δήμιοι είχαν ελεύθερη πρόσβαση στην βότκα καθώς και σε κολόνια, για να απαλείφεται η μυρωδιά του αίματος και του μπαρουτιού. Οι δήμιοι προέρχονταν από την Κα-Γκε-Μπε στην Μόσχα. Όλοι τους ελάμβαναν παράσημα υπηρεσίας, όπως αυτά του Τάγματος του Κόκκινου Λάβαρου και του Τάγματος του Κόκκινου Αστέρα, καθώς και μεγάλες συντάξεις.

Στους 16 μήνες του Σταλινικού Μεγάλου Τρόμου οφείλονται τουλάχιστον 700.000 θανατικές ποινές. Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι είχαν υποστεί ποινή 10ετούς εγκλεισμού σε καταυλισμό Γκούλαγκ.

 

Από ένα τμήμα των αναμνηστικών πλακών δίπλα στην είσοδο του χώρου. Είναι οι φωτογραφίες της Μυστικής Αστυνομίας των θυμάτων που είχαν εκτελεσθεί και ταφεί στο Σκοπευτήριο του Μπούτοβο. 

Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι είχαν δολοφονηθεί εδώ, μεταξύ του 1935 και 1953, και σχεδόν όλοι τους κατά τα χρόνια του Σταλινικού Μεγάλου Τρόμου το 1937 και 1938.  Το 96% των θυμάτων ήταν άνδρες, 4% γυναίκες.  18 ήσαν άνω των 75 ετών και 10 ήσαν 15 ετών ή μικρότεροι.  Άνθρωποι από τουλάχιστον 90 χώρες εκτελέσθηκαν και ετάφησαν εδώ.

 

Οι μαζικοί τάφοι σημειώνονται από τους χορταριασμένους λοφίσκους.

 

Ένας τοίχος με αναμνηστικές πλάκες χαραγμένες με τα ονόματα των εκτελεσμένων ανθρώπων. Ακόμα υπάρχουν μηλιές στην τοποθεσία αυτή, από την περίοδο που οι αξιωματικοί τής Κα-Γκε-Μπε την χρησιμοποιούσαν για κηπουρική.  Όταν έγινε κατάληψη της ιδιοκτησίας αυτής του Μπούτοβο από την Κα-Γκε-Μπε, την χρησιμοποιούσαν για την καλλιέργεια λαχανικών για την σίτιση των αξιωματικών τής Κα-Γκε-Μπε. Οι εργάτες στα χωράφια ήταν οι φυλακισμένοι που τους είχαν εγκαταστήσει μέσα στους πρώην σταύλους του κτήματος.  Αυτή η εργασία συνεχίσθηκε μετά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Τότε οι αξιωματικοί της Κα-Γκε-Μπε είχαν άδεια να χτίσουν και μικρά καλύβια με κουζίνες εξωτερικές (datchas) σε ένα τμήμα της περιοχής των τάφων, αλλά δεν επιτρεπόταν να σκάψουν θεμέλια ή υπόγεια κελάρια λόγων των μαζικών τάφων. Την περιοχή των μαζικών τάφων την χρησιμοποιούσαν και για την καλλιέργεια φράουλας.

 

Ένας μικρός ξύλινος Ναός έχει ανεγερθεί στην περιοχή λόγων των περίπου 1.000 Ρώσων Ορθοδόξων Ιερέων που δολοφονήθηκαν εκεί.

 

Κτίριο που βρίσκεται μόλις έξω από την τοποθεσία του μνημείου, κατασκευασμένο από τους Γερμανούς αιχμαλώτους πολέμου. Μέχρι την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, το κτίριο λειτουργούσε ως διεθνής σχολή για το Κα-Γκε-Μπε, όπου άνθρωποι από ξένες χώρες εκπαιδεύονταν σε μυστικές δραστηριότητες.

Σήμερα χρησιμοποιείται από την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Δημιουργία αρχείου: 19-1-2019.

Τελευταία μορφοποίηση: 19-1-2019.

ΕΠΑΝΩ