Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Κεντρική Σελίδα

 

Αθεϊσμός

Απαντήσεις ερωτημάτων άθεων, και αναιρέσεις επιχειρημάτων Αθεϊστών

 

Υπάρχουν καλόπιστοι άθεοι, που απλώς δεν έχουν πεισθεί ότι ο Θεός υπάρχει. Η ενότητα αυτή θα απαντήσει στις ερωτήσεις τους, και θα τους πληροφορήσει σε ζητήματα που πιθανόν αγνοούν.

Υπάρχουν όμως και οι Αθεϊστές. Άνθρωποι που αν και ζητούν αποδείξεις για την ύπαρξη τού Θεού, οι ίδιοι χωρίς αποδείξεις είναι σίγουροι ότι ο Θεός δεν υπάρχει. Νομίζουν ότι έχουν την απόλυτη αλήθεια και προσπαθούν να την επιβάλλουν και στους πιστούς, με συκοφαντίες, παραποιήσεις, διωγμούς, σοφιστείες και απαγορεύσεις. Είναι ημιμαθείς, με άγνοια τής Ορθόδοξης πίστης. Και στην Ελλάδα παπαγαλίζουν ξενόφερτες ιδέες που αναπτύχθηκαν στη Δύση ενάντια σε Παπικές και Προτεσταντικές διαστροφές τού Χριστιανισμού. Όμως αυτό που στη Δύση στρεβλώθηκε από τον Δυτικό κίβδηλο "χριστιανισμό", στην Ανατολή ουδέποτε διαστρεβλώθηκε. Εδώ η αθεϊστική λογίκευση τής Δύσης δεν έχει ερείσματα. Γι' αυτό οι αμαθείς συμπατριώτες μας που παπαγαλίζουν οτιδήποτε ξενόφερτο, όφειλαν πρώτα να γνωρίσουν το Ορθόδοξο δόγμα, και μετά να μιλήσουν, με θέσεις συνεπείς προς τα όσα πιστεύουν οι Χριστιανοί. Τότε θα έβλεπαν, ότι όλοι αυτοί οι "μεγάλοι" αθεϊστές φιλόσοφοι τής Δύσης, ήταν και αυτοί δυστυχείς ημιμαθείς, απογοητευμένοι από τον κίβδηλο "χριστιανισμό" τής Δύσης, γιατί δεν γνώρισαν τη Χριστιανική πίστη, όπως τη διαφύλαξε η Ορθοδοξία.

Στη σειρά αυτή άρθρων περί αθεϊσμού, θα δούμε και τον παραλογισμό που κρύβει η αθεϊστική κενότητα και αμάθεια. Και ευχόμαστε να μπορέσουν οι άνθρωποι αυτοί κάποτε να δουν την πραγματικότητα, χωρίς τα παραμορφωτικά γυαλιά τού λεγόμενου: "διαφωτισμού". Γιατί εδώ στην Ανατολή, ουδέποτε χρειασθήκαμε "διαφωτισμό". Το φως ποτέ δεν έλειψε από την αγία Ορθόδοξη πίστη τών Ρωμιών.

(Δεξιά στην εικόνα, η Αθεϊστική σοφιστεία τού... "μακαρονοτέρατος").

Θέματα

Αθεϊστικοί παραλογισμοί

 

Λεξικό εννοιών Αθεϊσμου - Διαφωτισμού

 

Ψυχολογία του αθεϊσμού

 

Αθεϊστική αντιεπιστημονικότητα

 

Ιστορικές αναδρομές

 

Απαντήσεις σε ερωτήματα

 

Ντοκουμέντα - Εγκλήματα του Αθεϊσμού και Διαφωτισμού

 

Χιούμορ

 

Κομμουνισμός

 

Αναλύσεις περί Θεού

 

Βιβλιοκριτικές

 

Απλά μαθήματα ορθής σκέψης

(Ξεσκέπασμα ψευτο-ορθολογιστών)

 

Διάφορα

 

Δημιουργία αρχείου: 1-7-2004.

Τελευταία μορφοποίηση: 30-5-2024.

ΕΠΑΝΩ