Ανατολικές Θρησκείες Επιλογές Επιστροφή στην Κεντρική σελίδα

 

Το σύστημα της κάστας

Ο Ινδουϊσμός είναι μια πολυθεϊστική θρησκεία, που έχει φέρει ως τον αιώνα μας την πολυθεϊστική βαρβαρότητα. Και μια έκφραση αυτής της βαρβαρότητας, είναι ο ρατσιστικός διαχωρισμός των ανθρώπων σε ανώτερους και κατώτερους. Σε κάστες. Ο πολυθεϊσμός είναι ντροπή για τον 21ο αιώνα μ.Χ.

Σύμφωνα με τις "ιερές" Βέδες, οι ψευτοθεοί του Ινδουισμού δημιούργησαν το απάνθρωπο σύστημα των καστών μετά από μια ανθρωποθυσία. Οι καλοί "θεοί" έφτιαξαν την κατώτερη κάστα απ' τα πόδια του γίγαντα που θυσίασαν, για να τον τιμωρούν οι άλλοι Ινδουιστές, όταν αυτοί της κατώτερης κάστας ανακατεύονται με τους "ανωτέρους" τους!!!

 

 «Οι Brahmin, οι Ksatriya, οι Vaisya και οι Sudra διαχωρίζονται ανάλογα με την ποιότητα των εργασιών τους, σύμφωνα με τις δυνάμεις της φύσης. Η ειρήνη, η εγκράτεια, η αυστηρότητα, η αγνότητα, η αμνησικακία, η δικαιοσύνη, η όραση, η σοφία και η πίστη είναι οι φυσικές υποχρεώσεις των Brahmin. Ο ηρωισμός, η δύναμη, η αποφασιστικότητα, η επινοητικότητα, η ανδρεία στη μάχη, η γενναιοδωρία και η ηγεσία είναι οι φυσικές υποχρεώσεις των Ksatriya. Η γεωργία, η φύλαξη των αγελάδων, και το εμπόριο είναι οι φυσικές υποχρεώσεις των Vaisya, αλλά για τους Sudra αρμόζει μονάχα ο μόχθος και η υπηρεσία των υπολοίπων» (Μπαγκαβάδ Γκιτά XVIII, 41-44).

«Οι θεοί ετοίμασαν τη θυσία με τον [γίγαντα] Πουρούσα ως προσφορά... Όταν κομμάτιασαν τον Πουρούσα, πόσες μερίδες έφτιαξαν; Πώς ονομάζουν το στόμα του, τα χέρια του; Πώς ονομάζουν τους γοφούς και τα πόδια του; Οι Brahmin ήταν το στόμα του, απ’ τα δυο του χέρια δημιουργήθηκαν οι Rajanya. Οι γοφοί του έγιναν οι Vaisya, από τα πόδια του παράχθηκαν οι Sudra» (Ριγκ Βέδα X, 10: 6, 11-12).

«Οι γυναίκες, οι Sudra και τα κατώτερα μέλη των τάξεων που έχουν γεννηθεί δυο φορές, δεν αξίζουν να ακούσουν τη Βέδα» (Bhagavata Purana Ι, 4:25).

 

Ο πολυθεϊσμός, είναι πάντα ίδιος. Συνυφασμένος με τις ανθρωποθυσίες, με τις ρατσιστικές διακρίσεις, και με κάθε άλλου είδους βαρβαρότητα. Και δεν υπάρχει σώφρων άνθρωπος, που να μην ευλογεί τον Χριστό, που αποτίναξε αυτές τις βαρβαρότητες από ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού.

 

Ραφαήλ

Δημιουργία αρχείου: 5-1-2005.

Τελευταία ενημέρωση: 5-1-2005.

ΕΠΑΝΩ