Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Κεντρική Σελίδα και Θρησκείες

 

Ανατολικές θρησκείες

Θρησκείες στις οποίες ακόμα δεν έλαμψε το Φως τού Ευαγγελίου

 

Υπάρχουν περιοχές στον πλανήτη μας που ο καθαρός λόγος τής αληθείας τού Ευαγγελίου δεν ακούστηκε ακόμα επαρκώς. Εκεί άνθρωποι άγευστοι τής αποκαλυμμένης από τον Θεό αληθείας τού Χριστού, πιστεύουν ακόμα σε πλήθος δαιμονικών και μυθολογικών θεών, και σε άτοπες θεωρίες για μετενσαρκώσεις και κακούς θεούς πλάι στους καλούς...

Αλλά και στη χώρα μας ακόμα, άνθρωποι που δεν εκτίμησαν όσο θα έπρεπε τη Χριστιανική τους κληρονομιά, πριν μάθουν το Χριστιανικό Ευαγγέλιο, στράφηκαν σε ιδεολογικά ρεύματα και μόδες τού εξωτερικού, όπως η Νέα Εποχή, που εν πολλοίς αντιγράφει στοιχεία τών ανατολικών θρησκειών.

Η θεματική αυτή ενότητα, ασχολείται με τέτοια θέματα, δείχνοντας και εδώ το άτοπο τών θεωριών αυτών, που αντιτίθενται στην μοναδική Αποκαλυμμένη αλήθεια που μας φανέρωσε ο ίδιος ο Θεός μέσω τής Εκκλησίας Του.

Παράλληλα, θα βρείτε μία οριοθέτηση τής Ορθόδοξης πίστης, σε αντιπαράθεση με πρακτικές ανατολικών θρησκειών, που τις τελευταίες δεκαετίες έχουν γίνει μόδα, καθώς και τους κινδύνους από τέτοιες πρακτικές.

Θέματα

Γενικά

 

Πολεμικές τέχνες

 

Ταοϊσμός

 

Βουδισμός

 

Ινδουϊσμός

 

Μπαχά-ι

 

Χάρε Κρίσνα

 

Δημιουργία αρχείου: 17-8-2004.

Τελευταία ενημέρωση: 20-4-2022.

ΕΠΑΝΩ