Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Επιστροφή στην Κεντρική σελίδα

Ασυνήθιστα - Συνωμοσιολογία

Το Αντίχριστο Θηρίο // Περί προσσελήνωσης

Μέρος 1ο:

Προφητολογίες: Η περίπτωση τής Ρελφ

Ξενόφερτες συνωμοσιολογίες για το 666 (και όχι μόνο), υιοθετούνται και στη χώρα μας!
 

Του Πέτρου Γ.

Στη χώρα μας, δυστυχώς, πολλοί, ακόμα και Ορθόδοξοι, (ακόμα και φωτισμένοι Ιερείς και Μοναχοί), πέφτουν θύματα ξενόφερτων συνωμοσιολογιών, που μπαίνουν στη χώρα μας κυρίως μέσω τού Προτεσταντισμού, τού Παλαιοημερολογιτισμού, ή Αποκρυφιστών Συνωμοσιολόγων. Και είναι πολλοί αυτοί που διαδίδουν αυτές τις συνωμοσιολογικές ιδέες, αγνοώντας ποιοι ήταν αυτοί που τις σοφίστηκαν. Ας δούμε λοιπόν στο άρθρο αυτό, τις πηγές μίας ευρέως διαδεδομένης συνωμοσιολογίας, σχετικής με το 666, που έχει γίνει σε πολλούς μανία.

Η Μαίρη Στιούαρτ Ρελφ είναι δημοσιογράφος-συγγραφέας βιβλίων όπως των Όταν τα Χρήματά σου Αποτυγχάνουν (1981) και του μπεστ σέλλερ Το Νέο Χρηματικό Σύστημα (1982). Η κεντρική θέση της; Ότι ο αριθμός 666 αρχίζει σιγά σιγά να εμφανίζεται παντού, καθαρό σημάδι ότι ο Σατανάς με τον καιρό καταλαμβάνει το διεθνές οικονομικό σύστημα.

Τα δυο της αυτά βιβλία είναι εικονογραφημένα με διάφορες αναπαραστάσεις αντικειμένων όπως: πινακίδες αυτοκινήτων οι οποίες τυγχάνει να έχουν πάνω τους το 666 (κάτι που βέβαια συμβαίνει μία φορά ανά τις 1000 πινακίδες), λογαριασμοί,  καταστάσεις πιστωτικής κάρτας που εμφανίζουν το 666 κάπου πάνω τους (π.χ. στον αριθμό λογαριασμού του κατόχου της κάρτας – χωρίς φυσικά να γίνεται καμία στατιστική ανάλυση σωστά διαλεγμένων στοιχείων, μια και φυσικά αν ψάξει κανείς αρκετά όλο και θα βρει κάποιον λογαριασμό που να περιέχει κάποιο συνδυασμό 666), νέα εκσυγχρονισμένα λογότυπα μερικών κυβερνητικών πρακτορείων που υιοθετήθηκαν κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Κάρτερ (οι οποίες μοιάζουν με στυλάτο 666 υπό την προϋπόθεση ότι έχεις μπόλικη δόση φαντασίας και ότι τα κοιτάς για αρκετή ώρα μέχρι να πεισθείς ότι όλα γύρω σου μοιάζουν με 666).

Άλλα "αποστομωτικά" στοιχεία που φέρνει αυτή η "σοβαρότατη" δημοσιογράφος (κάτι μεταξύ Λιακόπουλου και Χαρδαβέλα) είναι το λογότυπο της Τριμελούς Επιτροπής το οποίο επίσης μοιάζει με στυλάτο 666 (εάν φυσικά είσαι σχιζοφρενής). Δείτε το πιο κάτω σε φωτογραφία:

Υπάρχουν πολλά άλλα τέτοια ευτράπελα γνωστά σε τέτοιους κύκλους παραπληροφόρησης. Ένα κλασικό παράδειγμα (όχι από τα βιβλία της αλλἀ ἐχει εμφανιστεί σε ανάλογα βιβλία) είναι ένας άσσος που μέσα του έχει τρία C οπότε από μακριά μοιάζουν σαν 3 εξάρια μέσα σε έναν άσσο. Μόνο που απλά είναι μια εταιρεία της οποίας τα τρία αρχικά είναι C.C.C. και που θέλει να δείξει με το λογότυπο αυτό ότι είναι «η πρώτη» και καλύτερη. Αλλά στα μάτια αρρωστημένων ατόμων αυτό μετασχηματίζεται σε ... τρία εξάρια!

Επίσης αναφέρει το άλμπουμ «Αναρχία στο Ηνωμένο Βασίλειο» του γνωστού αναρχικού συγκροτήματος πανκ Σεξ Πίστολς (Τα Σέξυ Πιστόλια) της Αγγλίας σαν σοβαρότατη ένδειξη ότι ο Αντίχριστος έρχεται, και αυτό γιατί έγραψαν ένα τραγούδι που λέγεται «Είμαι ο Αντίχριστος» -- το οποίο να σημειώσουμε εδώ ότι το παραθέτει λάθως συν τοις άλλοις, ενώ γράφει ανορθόγραφα ακόμα και το ίδιο το όνομα του συγκροτήματος (τους ονομάζει Σεξ Πίστολ). Αλλά το θέμα είναι η λογική που χρησιμοποιεί. Ακόμα και να συμφωνήσουμε ότι το συγκρότημα αυτό είναι 100% σατανοκρατούμενο (και εφόσον πρόκειται περί περιθωριακού αναρχικού συγκροτήματος ανθρώπων χωρίς πίστη που πάνε ενάντια στο κατεστημένο τι άλλο θα είναι παρά σατανοκρατούμενο, όχι βέβαια άμεσα αλλά έμμεσα) από αυτό το γεγονός πώς μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ο Αντίχριστος έρχεται; Μόνο και μόνο επειδή ένα ηθικά ξεπεσμένο συγκρότημα αναρχικών στην Αγγλία έγραψε κάτι τέτοιο προφανώς για να πικάρει τους Χριστιανούς και τον Χριστιανισμό, όπως αυτοί τέλος πάντων τον κατανοούν; Άρα φυσικά ο Αντίχριστος έρχεται...

Φυσικά η σοβαρότατη δημοσιογράφος Ρελφ όχι μόνο πρόσεξε όλα αυτά τα παραπάνω ατράνταχτα επιχειρήματα και μας τα έφερε αλλά, σε αντίθεση με όλους εμάς τους ανόητους, ήξερε πολύ καλά και ποιός είναι ο Αντίχριστος! Αμ τι, παίζουμε; Για αυτό μάλιστα τον ονομάζει στο πρώτο της βιβλίο:

Ο Αντίχριστος, όπως μαθαίνουμε, ήταν ο Άνουαρ Σαντάτ, ο γνωστός τέως πρόεδρος της Αιγύπτου!

Μόνο που ο τέως πρόεδρος της Αιγύπτου προήδρευσε από τις 15 Οκτωβρίου 1970 μέχρι τις 6 Οκτωβρίου 1981 όταν δολοφονήθηκε από φονταμενταλιστές στρατωτικούς αξιωματούχους! Οπότε μην ανησυχείτε γιατί ο Αντίχριστος όχι μόνο ήρθε χωρίς να τον πάρουμε χαμπάρι αλλά ... δολοφονήθηκε κιόλας και μάλιστα σύντομα μετά την ανακάλυψη της κ. Ρελφ για την ταυτότητά του στο βιβλίο της του 1981 (το οποίο είχε εκδοθεί λίγο πριν τη δολοφονία του προέδρου)! (Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε καθόλου την κ. Ρελφ να συνεχίσει να γράφει κι άλλα σοβαρά βιβλία...)

Επίσης πρέπει να σημειώσουμε ότι η κ. Ρελφ ήξερε «εκ των έσω» τι παίζει με τα γεγονότα εφόσον, όπως η ίδια μας εκμυστηρεύεται, ο Θεός της μίλησε προσωπικά και της είπε ότι η Αρπαγή[1] θα ερχόταν ακριβώς στο ήμισυ της επταετούς Μεγάλης Δοκιμασίας και όχι στην αρχή, όπως πολλοί άλλοι Ευαγγελικοί Προτεστάντες πίστευαν μέχρι τότε. Ευτυχώς που το ξεκαθάρισε και αυτό η κ. Ρέλφ!

Το δεύτερο βιβλίο αυτής της καταπληκτικής και σοφού Χριστιανής συγγραφέως (Το Νέο Χρηματικό Σύστημα) συνεχίζει σε παρόμοιο στυλ. Αυτό το βιβλίο υπήρξε και ο βασικότερος λόγος για την σημερινή υπερδιαδεδομένη αντίληψη ότι οι νέοι (την εποχή εκείνη) Παγκόσμιοι Κώδικες Προϊόντων περιέχουν ένα κρυμμένο 666 κωδικοποιημένο μέσα τους. Βέβαια, υπάρχουν διαφορετικοί κωδικοί σε παγκόσμια χρήση οι οποίοι διαφέρουν τελείως μεταξύ τους, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα. (Ωστόσο θα μελετήσουμε το θέμα αυτό πιο αναλυτικά σε άλλο άρθρο.)

Βέβαια, δεν είναι μόνο οι Κώδικες Προϊόντων αλλά και οι γραμμές καλωδιακής τηλεόρασης τις οποίες, όπως μαθαίνουμε, οι «Κακοί» της υπόθεσης τις εξόπλιζαν με θανατηφόρες ακτίνες που ήταν σε θέση να πολτοποιούν και να εξαφανίζουν αδέσποτα σκυλιά στη στιγμή... Όχι δεν σας κάνουμε πλάκα, αυτά τα γράφει στο πρώτο της βιβλίο  (πρβλ. Όταν τα Χρήματά Σου Αποτυγχάνουν, σ. 150)!

Μάλλον ντροπιασμένη που ο Αντίχριστος δεν είχε ακόμα υποχρεώσει όλο τον κόσμο να λάβει το Χάραγμα του Θηρίου, αποφάσισε να αλλάξει πλήρως το θέμα του τρίτου της βιβλίου Η Θεραπεία Όλων των Ασθενειών (1987), το οποίο είναι μία μελέτη πάνω στον Προτεσταντικό ρεβιβαλισμό εμπνευσμένη από τις εργασίες τού Κάρολου Φίννεϋ. Ο Φίννεϋ (1792-1875) υπήρξε ηγέτης της Δεύτερης Μεγάλης Αφύπισης Προτεσταντών του 19ου αιώνα των ΗΠΑ και θεωρείται ως ο Πατέρας του Σύγχρονου Ρεβιβαλισμού. Αυτές οι αιρέσεις γενικά εξέφραζαν Αρμινιανή θεολογία, σύμφωνα με την οποία κάθε άτομο μπορεί να σωθεί μέσω αφυπνίσεων, ενώ ακριβώς επειδή πολλοί από τους οπαδούς αυτών των αιρέσεων συνδύαζαν τέτοιες Αφυπνίσεις με Νέες Χιλιετηρίδες για τον «Χριστιανισμὀ», έχουν πολλές χιλιαστικές τάσεις. Αυτός βέβαια είναι και ο λόγος που έχουν ανάγκη αυτές οι ομάδες από συνωμοσίες εναντίον τους ώστε να αφυπνίζεται το ποίμνιο.

Δυστυχώς, μετά από το τρίτο της βιβλίο η κ. Ρελφ επανήλθε και πάλι ακάθεκτη και ανένδοτη στην εσχατολογική της μανία με βιβλία τύπου «ο ουρανός πέφτει, τρέξτε για να σωθείτε» με σκοπό να σπείρει τον πανικό, όπως π.χ. είχε γίνει με το αναμενόμενο τέλος του κόσμου λόγω του Υ2Κ (του γνωστού προβλήματος με τα τσιπ  Η/Υ για το έτος 2000 που είχε κάνει πολύ αφελή κόσμο να μιλήσει για το 2000 ως το τέλος του κόσμου), κάτι που και η ίδια διέδιδε. Μετά την 11η Σεπτεμβρίου είχαμε φυσικά και διάφορα άλλα συνωμοσιολογικά σενάρια τα οποία υποστήριξε αμέσως η κ. Ρελφ, που όλα τα ξέρει αυτή πρώτη, ενώ εμείς οι βλάκες πρέπει να τα μαθαίνουμε όλα μέσα από τα βιβλία της.

Τέλος, ας δούμε μερικές από τις σημαντικές και ... αξιόπιστες πηγές που χρησιμοποιεί η κ. Ρελφ για τα βιβλία της. Έτσι έχουμε:

 

Α) Τον Εθνικό  Εξεταστή

Πρόκειται περί φτηνής φυλλάδας κουτσομπολιού που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ από το 1952. Μέχρι το 1979 ασχολείτο κυρίως με λεπτομέρειες από φρικτά εγκλήματα, με κουτσομπολιά από τη ζωή διαφόρων σταρ, καθώς και με ιστορίες σχετικά με μέντιουμ, αστρολογία, ψευτοδίαιτες, ουφολογία και τα σχετικά. Το 1979 η γονική εταιρεία στην οποία ανήκε η φυλλάδα ξεκίνησε και δεύτερη φυλλάδα, Τα Εβδομαδιαία Νέα από τον Κόσμο,  η  οποία πήρε τη μερίδα του λέοντος σχετικά με τα θέματα ψευδοεπιστήμης και έτσι ο Εθνικός Εξεταστής ασχολείται πια κυρίως με κουτσομπολιά – χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν συνεχίζει να εκτυπώνει κατά διαστήματα και εσχατολογικά ή ψευδο-επιστημονικά άρθρα. Για να κάνουμε μια αντιστοιχεία με την Ελληνική πραγματικότητα, φανταστείτε άρθρα με κουτσομπολιά για την Μενεγάκη, για Μυστήρια των Ελ, για εξωγήινους, για Κούφια Γη, για αεικίνητες μηχανές (και φυσικά πώς οι Σατανικοί Επιστήμονες Που Έχουν Κάνει Κλίκα Διεθνώς αποκρύβουν την αλήθεια από εσάς), για ημερολόγια των Μάγια και το επικείμενο τέλος του κόσμου το 2012, για συνωμοσιολογίες για την 11η Σεπτεμβρίου κλπ. κλπ. Δυστυχώς πολλά από αυτά τα συνωμοσιολογικά σενάρια παραπληροφόρησης κάνουν τον κύκλο τους ακόμα και στο Άγιο Όρος εδώ και πολλά χρόνια!

 

Β) Την εφημερίδα Προβολή του λόμπυ Λίμπερτι

Το Λόμπυ της Ελευθερίας (Λίμπερτι σημαίνει ελευθερία) υπήρξε μία ακροδεξιά ομάδα των ΗΠΑ η οποία ιδρύθηκε το 1958 από τον Ουίλλις Κάρτο. 

Ας δούμε πρώτα ποιός είναι αυτός και μετά ας παρακολουθήσουμε τι είδους ειδήσεις προωθούσε η εφημερίδα Προβολή.

Ο Κάρτο γεννήθηκε το 1926 και ακόμα ζει. Περιγράφει τον εαυτό του ως οπαδό της φιλοσοφίας του Τόμας Τζέφερσον και ως λαϊκιστή (με την έννοια του ποπουλιστή – δηλαδή μίας πολιτικής φιλοσοφίας του Κόμματος του Λαού η οποία όμως συνήθως είναι ενάντια στο «κατεστημένο» και στους διανοούμενους, π.χ. σαν το ΛΑ.Ο.Σ.), αλλά είναι κυρίως γνωστός για την προώθηση αντισημιτικών συνωμοσιολογικών θεωριών καθώς και για το ότι αρνείται ότι υπήρξε το Ολοκαύτωμα των Εβραίων από τους Ναζί. Είναι υπέρ των φυλετικών διακρίσεων και θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους Αμερικανούς θεωρητικούς σε αυτόν τον τομέα.

Όπως θα περίμενε κανείς, ο Κάρτο είχε δημιουργήσει παλιά μία ομάδα η οποία υποστήριξε σθεναρά τον γνωστό οπαδό φυλετικών διακρίσεων Ουάλας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του δεύτερου το 1968. Η ιδεολογική του αυτή γραμμή υπήρξε και η βάση για την ίδρυση της γνωστής ακροδεξιάς Εθνικής Συμμαχίας Νέων η οποία προωθούσε την πολιτική φιλοσοφία του Φράνσις Πάρκερ Γιόκεϋ.  Ο Κάρτο βοήθησε στη δημιουργία του Λαϊκιστικού Κόμματος το οποίο υπηρέτησε σαν εκλογικό μέσο για την προώθηση μελών των νεο-Ναζί και της Κου Κλουξ Κλαν, όπως του ακροδεξιού ρατσιστή Δαυίδ Ντιούκ (1988) και του Μπο Γκριτζ  (1992), που ήταν σθεναρός ρατσιστής και υποστηρικτής τύπου «Χριστιανικής Ταυτότητος»[2]. Σήμερα, ο Κάρτο εξακολουθεί να είναι ενεργός οπαδός του Ρατσισμού και μέσω μιας εφημερίδας που κυκλοφορεί, τού Ελεύθερου Αμερικανικού Τύπου, εξακολουθεί  να προωθεί το ιδεολογικό πνεύμα της Προβολής του Λόμπυ Λίμπερτι, ενώ στην εφημερίδα του γράφουν διάφοροι γνωστοί «και μη εξαιρεταίοι » όπως είναι ο δημοσιογράφος Τζόου Σόμπραν (μέλος του παλαιοσυντηρητικού κόμματος στην Αμερική),  ο Τζέημς Τράφικαντ (Δημοκρατικός πολιτικός που βγήκε από τη φυλακή πρόσφατα, το 2009, λόγω δωροδοκίας και φοροδιαφυγής καθώς και του ότι υποχρέωνε τους υπασπιστές του να δουλεύουν για αυτόν στο κτήμα του στο Οχάιο και στο καράβι του στην Ουάσινγκτον) , ακόμη και ο γνωστός Ρεπουμπλικάνος προεκλογικός υποψήφιος Ρον Πωλ (ο οποίος το 1996 είχε πει ότι το 95% των εγκληματιών στην Ουάσινγκτον πρέπει σίγουρα να είναι μαύροι ενώ νωρίτερα, το 1990, είχε γράψει στο βιβλίο του Περί του Επερχόμενου Φυλετικού Πολέμου ότι ο Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ ήταν ένας υπέρμαχος του κομμουνισμού και ότι δεν πρέπει να γιορτάζουμε τη μέρα του στις ΗΠΑ, την οποία αυτός περιέγραφε ως Ημέρα Μίσους Κατά των Λευκών!).

Ο Ελεύθερος Αμερικανικός Τύπος εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να προωθεί εναλλακτικές θεωρίες συνωμοσίας για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου[3]. Ο Κάρτο έχει και πολλά άλλα πρότζεκτ μεταξύ των οποίων και το Ινστιτούτο Ιστορικής Αναθεώρησης, που σκοπός του είναι να προωθήσει ρεβιζιονιστική ιστορία για τα Ναζιστικά στρατόπεδα συγκεντρώσεως των Εβραίων.

Το ειρωνικό για το Λίμπερτι Λόμπυ (που εξέδιδε Τα Εβδομαδιαία Νέα από τον Κόσμο) είναι ότι το 2001 έκλεισε εξαιτίας μιας δικαστικής αγωγής που έκανε εναντίον του το Ινστιτούτο Ιστορικής Αναθεώρησης (το οποίο στο μεταξύ το είχε πάρει στα χέρια του αντίπαλος τού Κάρτο), το οποίο, όπως είδαμε πιο πάνω, είχε ιδρυθεί από τον ίδιον!

Εν πάσει περιπτώσει, αυτό που έχει σημασία είναι το περιεχόμενο της Νεο-φασιστικής εφημερίδας Η Προβολή το οποίο χρησιμοποιεί η κ. Ρελφ ως πηγή. Αυτή περιελάμβανε συνήθως:

  1. Συνωμοσιολογίες περί Νέας Παγκόσμιας Τάξης Πραγμάτων και περί της δολοφονίας του Τζ. Φ. Κέννεντι.
  2. Προώθηση εναλλακτικών ψευτο-θεραπειών υγείας όπως: κολλοειδικό άργυρο (ψευτο-πανάκεια), Λαετρίλη (μία συνθετική μορφή αμυγδαλίνης την οποία πουλούσαν για πολλά χρόνια αγύρτες ως θεραπεία για τον καρκίνο), χόνδρο από καρχαρία («θεραπεύει» καρκίνους και αρθρίτιδα αλλά ... μόνο αν είσαι αφελής), θεραπεία χηλώσεως (μία εναλλακτική ψευτο-πρακτική η οποία υποτίθεται ότι καθαρίζει τον οργανισμό από «όλες τις τοξίνες» και συνήθως χρησιμοποιείται για να «γιατρέψει» την αρτηριοσκλήρωση) και άλλα πολλά ευτράπελα.
  3. Καθαρά αντισημιτικές αναφορές για το Μεσο-Ανατολικό ζήτημα.
  4. Ρεπορτάζ πάνω σε περιθωριακούς πολιτικούς υποψήφιους σαν τον ρατσιστή Δαυίδ Ντιουκ που προαναφέραμε, τον συνωμοσιολόγο παρανοϊκό Λύντον Λαρούς κ.α., τους οποίους τα «ελεγχόμενα» ΜΜΕ τους αγνοούν.
  5. Υποστήριξη παραϊστορικών θέσεων όπως π.χ. ότι στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο ο Άξονας των Συμμάχων δεν ήταν παρά μία συμμαχία ενάντια στον Κομμουνισμό...
  6. Μέχρι σχετικά πρόσφατα, έβαζε και άρθρα τα οποία υποστήριζαν ανοιχτά τη Σαϊεντολογία από τους κατηγόρους της – αν και αυτό άλλαξε όταν ο Μαρκ Ουέμπερ, αντίπαλος του Κάρτο και Σαϊεντολόγος ο ίδιος, πήρε τα ηνία του Ινστιτούτου Ιστορικής Αναθεωρήσεως από το λόμπυ Λίμπερτι του Κάρτο.
  7. Ρεπορτάζ για την Ομάδα Μπίλντερμπεργκ και για την Τριμερή Κομισιόν (αγαπημένα θέματα κάθε συνωμοσιολόγου).

 

Γ) Το βιβλίο Ο Χριστός Θα Επιστρέψει μέχρι το 1988 του Κόλιν Ντηλ

Κανένα σχόλιο...

 

Δ) Το βιβλίο Νέο Χρήμα ή Τίποτα τού Ουίλλαρντ Κάντελον

Ο Κάντελον είναι ένας ουσιαστικά άγνωστος Προτεστάντης που δεν έχει καμμία ειδικότητα επί του θέματος οικονομίας ή χρημάτων για τα οποία γράφει και τα βιβλία του είναι ουσιαστικά προσηλυτιστικά, θρησκευτικού χαρακτήρα, βασισμένα στη γνωστή λογική Βαπτιστών μισιονάριων. Έχει γράψει και το αιρετικότατο βιβλίο Το Βάπτισμα του Αγίου Πνεύματος. Τα βιβλία του δεν έχουν καμμία απολύτως αξία από κάθε άποψης.

 

Ε) Την Εκκλησία Ραδιοφώνου Νοτιοδυτικών ΗΠΑ

Ουδέν σχόλιο.

 

ΣΤ) Τον τηλευαγγελιστή Τζακ Βαν Ιμπ

Να σημειώσουμε καταρχήν ότι η Ρελφ αλλού γράφει το όνομά του σωστά ως Impe και αλλού ως Imp. (Και τα δύο προφέρονται ως ‘Ιμπ’.) Το δεύτερο, αν και είναι πιο σωστό κατά μία άποψη αφού imp σημαίνει ... ‘διαβολάκι’, δεν είναι το επίθετό του. Αυτά τα ορθογραφικά λάθη που κάνει συνεχώς δείχνουν συν τοις άλλοις και τι επιμέλεια επιδίδει στα βιβλία της...

Καταρχάς να πούμε ότι ο κύριος Ιμπ φαίνεται να μισεί την Ρωσία (πρβλ. την εσχατολογική ιστοσελίδα των ανεξάρτητων Βαπτιστών www.jvim.com και την απάντηση που δίνει εκεί στην ερώτηση της εβδομάδος «Μπορούμε να εμπιστευόμαστε την Ρωσική Αρκούδα;»).

Δεύτερον, ο κύριος Ιμπ πιστεύει φυσικά ότι «το τέλος είναι κοντά» και είναι γνωστό μέλος στους κύκλους βιβλικών τηλευαγγελιστών της Αμερικής. Έχει προείδει το τέλος του κόσμου πολλές φορές, αλλά οι συνεχείς αποτυχίες του δεν φαίνεται να τον έχουν αποθαρρύνει μέχρι στιγμής.

Η πιο πρόσφατη μαντεία του συμφωνεί με την γνωστή απάτη για «το Ημερολόγιο των Μάγιας» (για την οποία έχουν γράψει πολλά ... θετικά όλες οι συνωμοσιολογικές φυλλάδες που προαναφέραμε) που υποτίθεται ότι υπολογίζει το τέλος του κόσμου το 2012. Αυτή λοιπόν είναι αυτή τη στιγμή και η ημερομηνία την οποία υποστηρίζει ο κύριος Ιμπ σαν τέλος του κόσμου.

Οπότε βιαστείτε να διαβάσετε και εσείς τα βιβλία της κ. Ρελφ με προσοχή γιατί (όπως λέει και ο Λιακό) «ήγγικεν η ώρα»!


Σημειώσεις

[1] Πρόκειται περί Προτεσταντικής αιρετικής δοξασίας. Πρβλ. αντίστοιχο άρθρο στην ΟΟΔΕ

[2] Η Χριστιανική Ταυτότητα είναι μία ετικέτα την οποία χρησιμοποιούν διάφορες Προτεσταντικές εκκλησίες με θεολογίες περί Λευκής Υπερτερότητας. Οι περισσότερες από αυτές αποτελούν ρατσιστικές ψευτο-Χριστιανικές θρησκείες. Εκτός από τα συνηθισμένα ότι π.χ. οι Μαύροι δεν έχουν ψυχή αφού δεν είναι Καυκάσιοι κλπ κλπ, έχουμε και ανάλογες προεκτάσεις. Έτσι, η Χριστιανική Ταυτότητα υποστηρίζει ότι οι σύγχρονοι Ιουδαίοι δεν είναι ούτε Ισραηλίτες ούτε Εβραίοι, αλλά αντιθέτως ότι κατάγονται από άτομα με αίμα Τουρκο-Μογγολικό ή Χαζαρικό ή ότι είναι απόγονοι του Ησαύ, ο οποίος πούλησε τα πρωτοτόκιά του για ένα πιάτο φακής. Το κίνημα αυτό έγινε γνωστό στον περισσότερο κόσμο και τα ΜΜΕ το 1984, όταν η λευκή εθνικιστική οργάνωση αυτού του τύπου γνωστή ως Το Τάγμα δολοφόνησε τον Ἀλαν Μπεργκ, παρουσιαστή ενός τωκ σόου που είχε αντίθετες θέσεις προς τις δικές τους. Ορισμένες από τις ιδέες τους, μαζί με άλλες αντισημιτικές ιδέες όπως των Πρωτόκολλων των Σοφών της Σιών, τις βρίσκουμε δυστυχώς και σε βιβλία Ορθόδοξα όπως είναι «Ο Οικουμενισμός Χωρίς Μάσκα», του τέως π. Χ. Βασιλόπουλου, το οποίο (μαζί με τα Πρωτόκολλα) εξακολουθεί να κυκλοφορεί ακόμα και σήμερα σε Ορθόδοξα βιβλιοπωλεία στην Ελλάδα.

[3] Πρβλ. άρθρο http://www.nytimes.com/2011/12/26/us/politics/ron-paul-disowns-extremists-views-but-doesnt-disavow-the-support.html?pagewanted=all. Να σημειωθεί ότι υπήρξε και σημαντική πηγή για την ταινία συνωμοσιολογίας Κάποια Ψιλά που έχει υψηλότατη θέση στους συνωμοσιολογικούς κύκλους Ελληναράδων.

Δημιουργία αρχείου: 29-8-2012.

Τελευταία ενημέρωση: 29-8-2012.