Επιστροφή στην Κεντρική σελίδα Βιβλία

 

Βιβλιοκριτική για το παιδικό βιβλίο:


O Νικ Μάρβελ και ο Πόλεμος με το Θηρίο

Mark Elias Johns

Προσαρμογή στα Ελληνικά: Ιωάννης Μηλιώνης, μέλος ΔΣ της ΠΕΓ

Επιμέλεια κριτικής: Σ.Μ.

(ISBN: 960-630-933-9)

Πρόκειται στην ουσία για μια θετική, ορθόδοξη απάντηση στον Χάρυ Πότερ και στην έντεχνη προώθηση του αποκρυφισμού και της 'νέας εποχής'. Προσφέρει πλούσιες πληροφορίες για μικρούς και μεγάλους, πολύτιμα πνευματικά αντισώματα και μηνύματα ζωής. Όπως παραδείγματος χάριν η δύναμη της "ευχής", Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με ή η διδασκαλία του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ περί απόκτησης του Αγίου Πνεύματος. Κι αυτό σε ένα 'παιδικό' βιβλίο το οποίο με την πολυεπίπεδη υπόθεσή του κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη από την αρχή ως το τέλος!

Το βιβλίο του Mark Elias Johns έχει προσαρμόσει στα Ελληνικά ο κ. Ιωάννης Μηλιώνης, μέλος ΔΣ της ΠΕΓ και συγγραφέας του βιβλίου "Ναι ή όχι στον Χάρυ Πότερ;". Χορηγός της έκδοσης είναι το Κέντρο Ενοριακής Διακονίας του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πατρών. Το βιβλίο παρουσιάζεται επίσημα στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

 

http://www.geocities.com/nick_marvel_mark_elias_johns/nickmarvel/01.htm

 

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Ο Νίκος Βερβελίδης είναι ένα σύγχρονο, καθημερινό αγόρι που ζει την πραγματικότητα, την περιπέτεια, το θαύμα της ζωής.

Η αισιοδοξία και η ελπίδα για την εξέλιξή του, αφημένες στην πρόνοια του Θεού, στην αγάπη των δικών του, αλλά και στην προσωπική του προσπάθεια, κάνουν την κάθε στιγμή της ημέρας γεμάτη ενδιαφέρον. Μια πραγματική περιπέτεια.

Ο Νίκος Βερβελίδης -ο Νικ Μάρβελ, όπως τον φωνάζουν οι φίλοι και συμμαθητές του, για την ζωντάνια, την υπομονή και τον καλό χαρακτήρα του- δεν έχει ανάγκη από “μαγείες” για να ζήσει έντονα, έντιμα, υπεύθυνα. Μια ζωή γεμάτη θαύματα! Πρόκειται για ένα θαυμάσιο βιβλίο που κάθε κατηχητής θα έπρεπε να προωθήσει!

 

Σημείωση: Αν δεν βρίσκετε το βιβλίο στα βιβλιοπωλεία, μπορείτε να το παραγείλετε στα τηλ.: 210 5238305, 2610 275022 & 210 6396665. Fax: 210 6082219.

Δημιουργία αρχείου: 27-4-2006.

Τελευταία ενημέρωση: 10-9-2008.

ΕΠΑΝΩ