Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Κεντρική Σελίδα

 

Ψηφιακή Βιβλιοθήκη

Βιβλιοπαρουσιάσεις και ολόκληρα βιβλία

 

Σε αυτή την ενότητα μπορείτε να βρείτε και να διαβάσετε ψηφιακά βιβλία κυρίως σε μορφή htm. Θα βρείτε επίσης βιβλιοκριτικές και δεσμούς, για να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας βιβλία σε μορφή doc, ή PDF. Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση!

 

Θέματα

Θέματα τών ψηφιακών μας βιβλίων σε htm

 Αναζητώντας την Αλήθεια Νικολάου Μαυρομάγουλου. Μια συνθετική βιογραφία, που αφηγείται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΛΗΘΙΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ, όπως ακριβώς συνέβησαν. Μια ιστορία που πρέπει να διαβάσετε, πριν αποφασίσετε να ενταχθείτε στην εταιρία Σκοπιά!

Ερμηνευτικές Αντιαιρετικές Μελέτες Γεωργίου Τσιμπιρίδη. Από τα αντιαιρετικά μαθήματα τής Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου.

Αγία Γραφή και Ιστορικοί εναντίον Σκοπιάς για την χρονολογία καταστροφής τής Ιερουσαλήμ το 587 π.Χ. Γεωργίου Τσιμπιρίδη. Ιστορική και ερμηνευτική μελέτη που αναιρεί ακόμα και τα πρόσφατα επιχειρήματα τών Μαρτύρων τού Ιεχωβά, στις Σκοπιές τής 1ης Οκτωβρίου και 1ης Νοεμβρίου 2011.

Περί Αγγέλων και Γιγάντων Γεωργίου Τσιμπιρίδη. Συμβολή στην ερμηνεία τού δυσνόητου χωρίου Γένεσις 6/στ΄ 1-4, με πλούσια βιβλιογραφία και πρωτότυπες ερμηνείες σημείων που προβληματίζουν τους ερμηνευτές για χιλιετηρίδες.

"Ποια είναι η έννοια τής ονομασίας; "Υιός τού Θεού;" Γεωργίου Τσιμπιρίδη. Επιχειρήματα κατά τών τών Αρειανιστών για τον όρο: "Υιός τού Θεού".

Το βάπτισμα τού Αγίου Πνεύματος στην Καινή Διαθήκη Νικολάου Μαυρομάγουλου. Μια ανάπτυξη τού τρόπου με τον οποίο το Άγιο Πνεύμα τελειοποιεί τον άνθρωπο, από την πτώση ως τη θέωση. Απόδειξη βήμα - βήμα τής Ορθόδοξης θεραπευτικής αγωγής, από την Αγία Γραφή. Μια μελέτη για βοήθεια κυρίως τών Δυτικών "Χριστιανών", ώστε να επανέλθουν στη χαμένη γι' αυτούς, γνώση τής θεραπείας τής Εκκλησίας.

Ευσεβοφάνεια και Εκκλησία Νικολάου Μαυρομάγουλου. Αναίρεση πλήθους επιχειρημάτων κατά τής Εκκλησίας, από Προτεσταντικούς και άλλους Ευσεβιστικούς κύκλους, που μερικές φορές επηρεάζουν και Ορθοδόξους Χριστιανούς. Απαντήσεις δοσμένες από ανθρώπους που οι ίδιοι κάποτε βρίσκονταν στην παγίδα τού Ευσεβισμού.

Παράδοση και Παραδόσεις αρχιμ. Βαρνάβα Λαμπρόπουλου. Ένα βιβλιαράκι που δείχνει τη σαθρότητα του αιρετικού Προτεσταντικού δόγματος, ότι δήθεν μόνο η Αγία Γραφή είναι η Χριστιανική πηγή πίστης, και ότι η Ιερά Παράδοσις της Εκκλησίας πρέπει να απορρίπτεται. Γράφτηκε ως απάντηση σε παραπλανητικό και ψευδές Πεντηκοστιανό βιβλίο.

Πώς έγινε ο πάπας "αλάθητος Πρ. Γεωργίου Δ. Μεταλληνού. Εκτενής βιβλιοκριτική και παρουσίαση στοιχείων, του εξαίρετου βιβλίου, ενός Γερμανού Ρωμαιοκαθολικού θεολόγου, που περιγράφει λεπτομερώς τις μεθόδους του πάπα για να αναγκάσει τους άλλους Παπικούς επισκόπους να τον αποδεχθούν ως αλάθητο.

Ο Οικουμενισμός Ιερά Μονή Παρακλήτου. Γνωριμία με την Οικουμενιστική αίρεση και τις μεθοδείες της, στην οποία δυστυχώς έχουν προσχωρήσει ακόμα και "Ορθόδοξοι" ιεράρχες!

Η ενότητα της Εκκλησίας "εν τη Θεία Ευχαριστία και τω Επισκόπω" κατά τους τρεις πρώτους αιώνες Σεβ. Περγάμου Ιωάννη Ζηζιούλα. Η διδακτορική διατριβή του σεβασμιωτάτου, που δείχνει το κέντρο της Χριστιανικής λατρείας. Κατάλληλο για Προτεστάντες και Παπικούς, και για όσους δεν έχουν κατανοήσει ότι η Θεία Ευχαριστία και ο Επίσκοπος, είναι κεντρικό δόγμα της πίστης.

Γιατί υπάρχουν οι δοκιμασίες και ο πόνος στη ζωή μας; Γέροντος Παϊσίου. Αναλύσεις από συζητήσεις του γέροντα, πάνω σε αυτό το τόσο σοβαρό θέμα.

UFO - Ξένα όντα: Τεχνοείδωλα της Αβύσσου Ομάδος: "Μυσταγωγία". Εκτενής και αναλυτική παράθεση ντοκουμέντων, ότι τα γνωστά UFO είναι δαίμονες.

Έθνος και Εθνικισμός Σεβ. Μητρ. Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιεροθέου. Εκτενές απόσπασμα από το βιβλίο του: "Γέννημα και Θρέμα Ρωμιοί" περί Εθνικισμού.

Μια φωνή από την Νινευή. Απόψεις για την Ιεραποστολή στην Ταϊβάν Συνέντευξη και πληροφορίες για την Ιεραποστολή στην Ταϊβάν και τα προβλήματά της.

Στοιχεία Ορθόδοξης Λατρείας π. Μάξιμος. Έκδοση Ι. Μ. Παναγίας Παραμυθίας Ρόδου. Γνωριμία με τα αντικείμενα της Χριστιανικής λατρείας και τους συμβολισμούς τους, από την αρχαιότητα ως σήμερα.

Δογματική και Συμβολική Θεολογία της Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας π. Ι. Ρωμανίδη Αναδημοσίευση του σημαντικού αυτού έργου, όπου συμπορεύεται η ιστορική με τη δογματική τεκμηρίωση της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ως Σώμα του Χριστού.

Δογματική σεβ. Περγάμου Ιωάννη Ζηζιούλα. Δημοσίευση των μαθημάτων για τους Σπουδαστές της Θεολογίας, σε μια περιεκτική και χρήσιμη δογματική της Ορθόδοξης εκκλησίας.

Οι Καιροί των Εθνών Αναθεωρημένοι Καρλ Όλοφ Γιόνσον. Μία ιστορική μελέτη για την πτώση της Ιερουσαλήμ το 587 π.Χ., που έγραψε τη δική της ιστορία. Γιατί η μελέτη αυτή, υπήρξε ο καταλύτης που γκρέμισε οριστικά και αμετάκλητα το κεντρικό δόγμα της αίρεσης της εταιρίας Σκοπιά.

’Ομολογώ εν Βάπτισμα…’’ Πρ. Γεωργίου Δ. Μεταλληνού. Μελέτη στους Ιερούς Κανόνες και την διαχρονική πράξη της Εκκλησίας, που αποδεικνύει ότι οι Παπικοί που επιστρέφουν στην Εκκλησία, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΠΤΙΖΟΝΤΑΙ.

Η υπακοή σε γέροντα και η εκμετάλλευσή της από την πλάνη του "γεροντισμού" Επιμέλεια: Θωμά Φ. Δρίτσα Κείμενα αγίων και Πατέρων, συγχρόνων και παλιών, που ξεκαθαρίζουν τα όρια της υπακοής στον πνευματικό μας.

«ΤΥΠΙΚΟΝ» Μιχαήλ Μπερκουτάκη. Συνοπτική παρουσίαση του Εκκλησιαστικού Τυπικού της εν Παλαιστίνη Ιεράς Μονής του εν αγίοις πατρός ημών Σάββα του Ηγιασμένου.

Η θρησκεία είναι νευροβιολογική ασθένεια, η δε Ορθοδοξία η θεραπεία της πρ. Ιωάννη Σ. Ρωμανίδη. Πώς η Εκκλησία αποτελεί από την αρχαιότητα ως σήμερα, ένα πνευματικό ιατρείο.

Πεντηκοστιανών Κακοδοξίες Βιβλιάριο του πρεσβ. Βασιλείου Α. Γεωργόπουλου. Οι βασικές Πεντηκοστιανές δογματικές πλάνες και ψευδοπροφητείες, μέσα από τις δικές τους κυρίως πηγές.

Απαντήσεις στις κυριότερες Προτεσταντικές πλάνες Τού Παναγιώτη. Αναίρεση τών βασικών δογμάτων τού Προτεσταντισμού.

Ο Αόρατος Πόλεμος Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου. Το διάσημο ψυχοθεραπευτικό βιβλίο του αγίου.

Η πορεία μου στην Ορθοδοξία Πλακίδα Deseille Η ιστορία της ένταξης στην Εκκλησία του Χριστού, μιας ομάδας Παπικών μοναχών.

Οι σχέσεις Ελλήνων και Τούρκων μετά την απόβαση του Ελληνικού Στόλου στη Σμύρνη τον Μάιο του 1919 Βιβλιάριο της Ιωάννας Δρίτσα. Ιστορική έρευνα με μαρτυρίες ανθρώπων της κρίσιμης εκείνης εποχής.

Η Αυτοκρατορία της Νέας Ρώμης και οι πολίτες της του π. Γ. Μεταλληνού πρώην Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, που ξεσκεπάζει τη διεθνή Δυτική συνωμοσία, κατά της αληθινής μας ιστορίας.

Σύγκρουση Ορθοδόξου Πατερικής Θεολογίας και Αυγουστινείου Φραγκολατινικής Παραδόσεως Ιστορικο - δογματική ανάλυση του σεβ. Μητρ. Ιερεμία Φούντα, που αναλύει απλά και τεκμηριωμένα την ιστορία και τις αιτίες που διαμορφώνουν το σημερινό τοπίο των αιρέσεων της Δύσεως, και των αιρετικών τάσεων που αναφύονται στην Εκκλησία τους τελευταίους αιώνες.

Το πνεύμα το Ορθόδοξον είναι το αληθές Γέροντος Πορφυρίου Ιερομονάχου.

Περί τας «Ελληνο-Χριστιανικάς συνθέσεις» Επιφάνιου Ι. Θεοδωρόπουλου Αρχιμανδρίτου. Εκτενής αναίρεση Εθνικιστικών ισχυρισμών "σύγκρασης" πίστεων, γραμμένη προ μίας γενεάς, σε ένα βιβλίο που προηγήθηκε τής εποχής του και έβλεπε μακριά.

Τουρισμός και Μοναστήρια Ανώνυμου Μοναχού. Ύπουλα και αθέατα προβλήματα βάζουν σε κίνδυνο τα μοναστήρια που μπαίνουν στον πειρασμό τού Τουρισμού.

Η μεταστροφή μου στην Ορθοδοξία Επισκόπου Ναζιανζού Παύλου ντε Μπαγιεστέρ. Ίσως το πιο δυνατό βιβλίο κατά τού Παπισμού, από πρώην Παπικό Μοναχό, με πλήθος επίσημων ντοκουμέντων τού Βατικανού, για την Παπική πλάνη.

Αι αιρέσεις τού Παπισμού Σεβασμιωτάτου Μητρ. Πειραιώς Σεραφείμ. Εκτενής έκθεση τών κακοδοξιών τής Παπικής αίρεσης.

Η Παράδοσι του Κειμένου της Αγίας Γραφής Δρος Κωνσταντίνου Σιαμάκη Τα πάντα για την παράδοση τής Αγίας Γραφής από τους Αποστόλους σ' εμάς.

Ιουλιανός o Παραβάτης: Παραβάτης του Χριστιανισμού, Παραβάτης του Ελληνισμού Τού Ιωάννη Κ. Τσέντου. Ιστορικά τεκμηριωμένη από τις αρχαίες πηγές, η θλιβερή ιστορία τού ψυχικά διαταραγμένου Αυτοκράτορα που νόμιζε ότι ήταν φιλόσοφος.

Οι διωγμοί κατά της Εκκλησίας στην Προκωνσταντίνεια εποχή Αποστόλου Αθ. Γλαβίνα, καθ. Πανεπ. Θεσσαλονίκης. Ιστορικό βιβλίο για τους διωγμούς τών Χριστιανών.

Αρχαίοι διωγμοί και Μάρτυρες Θεοδώρου Ρηγινιώτη Θεολόγου. Ιστορικά στοιχεία για τους αρχαίους διωγμούς κατά των χριστιανών και τους μάρτυρες της Εκκλησίας.

Εφόδιον Ορθοδοξίας. Βασική Δογματική Διδασκαλία Πρωτοπρ. Αντωνίου Γ. Αλεβιζόπουλου Δρ. Θεολογίας Δρ. Φιλοσοφίας Πολυσέλιδη παρουσίαση τών βασικών δογμάτων τής Εκκλησίας.

Γιαχβέ ο Θεός τών Χριστιανών Χρήστου Σαλταούρα. Αποδείξεις από την Καινή Διαθήκη, ότι η Παλαιά Διαθήκη είναι Θεόπνευστη και ότι ο Θεός της είναι ο ίδιος. Αποδείξεις ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο Γιαχβέ τής Παλαιάς Διαθήκης και Ισραηλίτης κατά την ανθρώπινη φύση Του. Μια μελέτη χρήσιμη, τόσο γι' αυτούς που αρνούνται την εγκυρότητα τής Παλαιάς Διαθήκης και τον Γιαχβέ, όσο και γι' αυτούς που θεωρούν τον Ιησού Χριστό "κτίσμα" τού Γιαχβέ.

Το σχίσμα τού ζηλωτικού Παλαιοημερολογιτισμού Αρχιμανδρίτου Βασιλείου Παπαδάκη Αναίρεση ένα προς ένα, τα επιχειρήματα τών ΓΟΧ.

Πατερική Θεολογία π. Ι. Ρωμανίδη. Από απομαγνητοφωνημένες παραδόσεις μαθημάτων του.

Ουνία: Πρόσωπο και Προσωπείο π. Γ. Μεταλληνού.

Η Πανορθόδοξος Σύνοδος τής Μόσχας (1666-7) - (Ορθόδοξη ή Ληστρική;) Νικολάου Μάννη Δασκάλου Εξαιρετική Ιστορική έρευνα για την κατασυκοφαντημένη Πανορθόδοξη αυτή Σύνοδο, που καθόρισε τα Ορθόδοξα όρια τής εικονογράφησης.

Η Ακαδημαϊκή Θεολογία κατά τον Αρχιμανδρίτη Σωφρόνιο τού Έσσεξ - π. Matthew Penney.

Ερμηνεία τού β' Ψαλμού Μίρκο Τομάσοβιτς.

Η ιστορία τού Δόγματος από τής εποχής τών Απολογητών μέχρι του 318 μ.Χ. Τού Πανεπιστημιακού Ανδρέα Θεοδώρου

Θεία Κοινωνία: Σύμβολα, εμβλήματα, ή πραγματικό Σώμα και Αίμα Χριστού; Τού Γεωργίου Τσιμπιρίδη

Οι Ησυχαστικές Έριδες τού 14ου αιώνα Τού π. Ευάγγελου Μάγειρα

Ιησούς Χριστός ο απόλυτος Μεσίτης Τού Νικολάου Μαυρομάγουλου, που μαζεύει απαντήσεις στο ερώτημα: Σε τι είναι Μεσίτης ο Ιησούς Χριστός;

Κατέβασμα σε μορφή doc

Αγία Γραφή

 

Δείτε επίσης την ενότητα με τις επιλογές μας από σελίδες άλλων:

Κατέβασμα σε μορφή PDF

Για να δείτε κείμενα σε μορφή PDF - χρειάζεται να κατεβάσετε το πρόγραμμα Adobe Acrobat Reader. (http://www.adobe.com/products/acrobat/readstep2.html).

 • "Σημειώσεις για το Ισλάμ" Θεοδώρου Ι. Ρηγινιώτη Ηλεκτρονική έκδοση (e-book) από την ιστοσελίδα Ευχή

 • Η ΨΥΧΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ Βιβλίο του π. Σεραφειμ Ρόουζ. Οι μεταθανάτιες εμπειρίες στο φως της Ορθόδοξης διδασκαλίας. Το βιβλίο μιλά για την φύση των αληθινών εμπειριών απ' τον άλλο κόσμο, και πόσο πολύ διαφέρουν από τις αποκρυφιστικές και ψυχικές εμπειρίες, τις εναέριες δυνάμεις με τις οποίες πολλοί άνθρωποι έρχονται σε επαφή, τη σημασία των σύγχρονων εμπειριών, τη Θιβετανική Βίβλο των Νεκρών, τα έργα του Σβέντενμποργκ, το 'αστρικό πεδίο' της Θεοσοφίας, και τις 'εξωσωματικές εμπειρίες' κ.ά. Με την ευγενική παραχώρηση των εκδόσεων ΜΥΡΙΟΒΙΒΛΟΣ.

 • Το Οδοιπορικό ενός μοναχού στον πόλεμο του '40 Αρχείο pdf. Ημερολόγιον Αρχιμανδρίτου Θεόκτιστου Αλεξόπουλου, Καθηγουμένου Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου Γορτυνίας.

 • ΧΡΙΣΤΟΣ: ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΤΑΟ Ολόκληρο σε pdf το βιβλίο που δείχνει τον σπερματικό λόγο τών φιλοσόφων τής Κίνας, σε μια πρώιμη μορφή τής Θείας Αποκάλυψης εν Χριστώ Ιησού.

 • Tο σχήμα του Σταυρού του Ιησού Χριστού, όπως αυτό μαρτυρείται από την ρωμαϊκή και χριστιανική αρχαιότητα Αφορμή για τη δημιουργία του άρθρου ήταν οι παραχαράξεις των αυτοονομαζόμενων «μαρτύρων του ιεχωβά», οι οποίοι, αφού τίμησαν τον Σταυρό με το γνωστό σε όλους μας σχήμα, μέχρι το τεύχος της «Σκοπιάς» του πρώτου δεκαπενθημέρου του 1931, ισχυρίστηκαν κατόπιν ότι ο «αγωγός του Θεού» (δηλ. οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης «Σκοπιά»), πήραν μήνυμα από τον «θεό» ότι τελικά, ο Σταυρός του Ιησού Χριστού ήταν ένας απλός, όρθιος πάσσαλος! Οπότε, οι ταλαίπωροι οπαδοί, από το τεύχος του δεύτερου δεκαπενθημέρου και μετά, έπρεπε να υβρίζουν το σχήμα που τιμούσαν στο προηγούμενο δεκαπενθήμερο...!
  Ακολούθως, τόλμησαν στις απαράδεκτες αγιογραφικές μεταφράσεις τους, να αντικαταστήσουν τη λέξη «Σταυρός» με την έκφραση «ξύλο βασανισμού» (στις αγγλικές εκδόσεις, ονομάζουν τον Σταυρό ως «Torture Stake», που σημαίνει «πάσσαλος βασανισμού»).
  Ο λόγος για τον οποίο το έκαναν, εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο των αυτοσχεδιασμών τους. Η αιρετική αυτή οργάνωση, έχοντας γνώση ότι δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά μία ακόμη παραφυάδα στο αχανές προτεσταντικό όργιο αυθαιρεσίας, επέλεξε την διαδρομή που χρησιμοποιούν οι τηλεοπτικοί σταρς: πρέπει πάση θυσία να κάνουμε κάτι διαφορετικό από τους άλλους ώστε να πουλήσουμε την δική μας πραμάτεια! Με τον τρόπο αυτό γέμισαν τους πιστούς τους με όλα αυτά τα αλλόκοτα και παράδοξα πιστεύω, από τα οποία όμως, το θέμα της απαγόρευσης μετάγγισης είναι πολύ σοβαρό, και αποτελεί θανάσιμη αναβίωση των ειδωλολατρικών ανθρωποθυσιών για χάρη του «θεού».
  Στις τριάντα και πλέον σελίδες του άρθρου μας για τον Σταυρό, παρατίθενται συντριπτικά στοιχεία από τις αρχαίες πηγές, ότι ο Σταυρός είχε το σχήμα που όλοι ξέρουμε και σύμφωνα με τις αρχαίες περιγραφές πλησίαζε πολύ στο σχήμα του γράμματος «Τ». Τα στοιχεία είναι τόσο πολλά, που μετά την ανάγνωσή τους θα αντιληφθούν ακόμη και οι ίδιοι οι οπαδοί της Σκοπιάς ότι το να τα αρνούνται τους κατατάσσει αυτόματα σε μια κατηγορία οπαδικού φανατισμού χωρίς προηγούμενο.

Βιβλιοκριτική - Βιβλιοπαρουσίαση

Δημιουργία αρχείου: 18-12-2002.

Τελευταία μορφοποίηση: 22-8-2022.

ΕΠΑΝΩ