Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας Ερωτήσεις και Επιστολές

 

Επιστολή του ιερέως

π. Ευσταθίου Κοντοράβδη

Μια επιστολή που λάβαμε κατόπιν αίτησής μας, εξ' αιτίας συκοφαντίας εναντίον της ΟΟΔΕ σε "Ορθόδοξο" κλαμπ.

10-9-2006.

Ιερέας από το Τορόντο τού Καναδά

Προς την Ο.Ο.Δ.Ε.

Αγαπητέ εν Χριστώ αδελφέ Θωμά Δρίτσα,

Επ' αφορμή της ερώτησης που μου απευθύνατε, θέλω με την επιστολή αυτή, να διαψεύσω τα όσα ψευδή γράφτηκαν τις ημέρες αυτές στο κλαμπ "orthodoxy" του Παθφάιντερ από τον διαχειριστή του poetas, ότι δήθεν στη συνάντησή μας κατηγόρησα μέλη της ΟΟΔΕ ως αιρετικούς, και ειδικά εσένα. Κατανοώ τις πικρίες που προφανώς έχει ο poetas όπως και ο κ. Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, να εκφραστούν εναντίον μερικών μελών της ΟΟΔΕ, τα οποία ανήκουν στη λίστα από την οποία ο μεν κος Μιχαλόπουλος διώχθηκε για ανάρμοστη συμπεριφορά κατά του γέροντα Παϊσίου, ο δε Poetas αποχώρησε επειδή διαφώνησε σε ορισμένα ζητήματα. Όμως θεωρώ ότι αυτό δεν τους δικαιολογεί αφ' ενός να κατηγορούν μια Ορθοδοξότατη και αγωνιστικότατη ομάδα για προσωπικούς τους λόγους, αφ' ετέρου να χρησιμοποιείται το όνομά μου και η ιερατική μου ιδιότητα, για να στηρίξει τις οποιεσδήποτε γνώμες τους.

Μάλιστα μου κάνει εντύπωση, πώς όλα αυτά, τα λέει προς τον κο Μιχαλόπουλο, στον οποίο εγώ ο ίδιος αναφέρθηκα, και του είπα, ότι ο άνθρωπος αυτός έχει ξεφύγει από την Ορθόδοξη Χριστιανική τάξη, και έχει χάσει εντελώς το νόημα της Χριστιανικής πίστης και πρακτικής, κάτι στο οποίο ο poetas ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ! Και τώρα διαστρέφει τα λόγια μου ενάντια στην ΟΟΔΕ, σε συνεργασία με αυτόν τον οποίο Ο ΙΔΙΟΣ κατηγόρησε!!!

Παρακαλώ αδελφέ μου Θωμά, δέξου εσύ και τα άλλα μέλη της ΟΟΔΕ και των Απολογητών, την αμέριστη συμπαράστασή μου και τις ευλογίες μου για το έργο σας, στο οποίο όπως γνωρίζετε είμαι από ετών συνεργάτης ως σήμερα, στην εξαγγελία της αγιωτάτης Ορθόδοξης πίστης μας, με τη βεβαιότητα, ότι τόσο η ΟΟΔΕ, όσο και οι Απολογητές γενικότερα, εξακολουθούν να ορθοτομούν τον λόγο της αληθείας, με αξιοπιστία και ακρίβεια.

Επίσης, σας επιτρέπω να χρησιμοποιήσετε την επιστολή μου αυτή, όπως και τις άλλες συγχαρητήριες επιστολές που σας έχω απευθύνει κατά καιρούς, ό,που θέλετε, στην ιστοσελίδα σας, στο κλαμπ "orthodoxy" όπου συκοφαντηθήκατε, ή ό,που αλλού τυχόν χρησιμοποιηθεί η ψευδής συκοφαντία που φέρει αδίκως το όνομά μου.

Ο Κύριος να ευλογεί το θεάρεστο έργο σας.

Με Χριστιανική αγάπη και συμπαράσταση

Πατήρ Ευστάθιος Κοντοράβδης.

Δημιουργία αρχείου: 11-9-2006.

Τελευταία ενημέρωση: 11-9-2006.

ΕΠΑΝΩ