Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Κεντρική Σελίδα

 

Επιστολές αναγνωστών

που εκτίμησαν τη διακονία μας

Δείτε τις Επιστολές

Για αρκετά χρόνια από την πρώτη στιγμή που εμφανίσθηκε στο Ίντερνετ η ιστοσελίδα της ΟΟΔΕ, λαμβάνουμε διαρκώς πολλές επιστολές από όλο τον κόσμο, από ανθρώπους κάθε ηλικίας, μόρφωσης και πίστης.

Από τις επιστολές αυτές, (που πλέον έρχονται με καταιγιστικούς ρυθμούς στη διεύθυνσή μας), όσες ανήκαν σε αλλοθρήσκους, ήταν συνήθως επικριτικές με λίγες μόνο εξαιρέσεις. Πράγμα λογικό για μια ιστοσελίδα που δεν χαρίζεται στο ψέμα και στην αίρεση.

Όσες (εκατοντάδες ή χιλιάδες) επιστολές ανήκαν σε Ορθοδόξους Χριστιανούς, ήταν επαινετικές και ενισχυτικές για το έργο μας, (με μόνο 3 εξαιρέσεις). Οι επιστολές αυτές των συγχριστιανών μας, φυλάχθηκαν στο αρχείο μας, χωρίς να έχουμε σκοπό να δημοσιεύσουμε οτιδήποτε απ' όλα αυτά. Δεν μας ενδιαφέρει να επιδείξουμε επαίνους. Δεν πάμε να κάνουμε "φιγούρα". Γνωρίζουμε την αξία των άρθρων μας, (από τα οποία κι εμείς διδασκόμαστε), και γνωρίζουμε και την αγάπη των αναγνωστών μας, ώστε δεν χρειάζεται να καταφύγουμε σε επίδειξη των φίλων μας, για να μας εκτιμήσουν περισσότερο.

 

Ο σκοπός αυτής της ενότητας

Όμως, οι περιστάσεις μας ανάγκασαν, ΠΑΡΑ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΜΑΣ, να δημιουργήσουμε αυτή την ενότητα, όπου θα εμφανίζονται οι επιστολές εκείνες σημαινόντων αδελφών και πατέρων μας, που μας δίνουν την άδειά τους να δημοσιεύσουμε τις επιστολές τους που λάβαμε. Και ο λόγος φυσικά δεν είναι ούτε ο έπαινος, ούτε η επίδειξη. Ο λόγος είναι οι επιθέσεις που δεχόμαστε από κάθε πλευρά αλλοθρήσκων και αιρετικών, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να μας διαβάλλουν.

Τη μέθοδό τους αυτή, την έχουμε εκθέσει σε σχετικό άρθρο. Επειδή αδυνατούν να αποκρούσουν τα επιχειρήματά μας, προσπαθούν να χτυπήσουν την ίδια την ΟΟΔΕ, με ψευδείς κατηγορίες ότι δήθεν δεν είμαστε Ορθόδοξοι, ότι δήθεν ενεργούμε χωρίς άδεια από υπεύθυνα πρόσωπα της Εκκλησίας, ή ότι δήθεν έχουμε αιρετικές απόψεις, διαφορετικές από τα Ορθόδοξα δόγματα. Έτσι επιχειρούν να αποδυναμώσουν τη φωνή μας, ώστε να νιώθουν ότι εκτίθενται λιγότερο οι πλάνες τους, αλλά και να απογυμνώσουν (όπως νομίζουν) την Ορθόδοξη Εκκλησία, από τα τόσο σοβαρά επιχειρήματα που αντιμετωπίζουν στην ιστοσελίδα μας. Θέλουν να αποφύγουν τα επιχειρήματα αυτά με κάθε μέσο, ακόμα και με τη διαβολή.

Λόγω της διαβολής αυτής λοιπόν, αρχικά απαντήσαμε σε όλα αυτά μέσω της ενότητας των Ερωτήσεων. Και ως ένα επόμενο βήμα, ξεκινάμε την ενότητα των επιστολών. Εδώ θα βάζουμε σταδιακά τις επιστολές Ιερέων, Επιστημόνων, Εκπαιδευτικών και Θεολόγων που λάβαμε και λαμβάνουμε, για τις οποίες έχουμε άδεια από τους επιστολογράφους. Θα βάζουμε επίσης Βιβλιοκριτικές για βιβλία μελών της ΟΟΔΕ, που μας έχουν επιδοθεί, ή έχουν δημοσιευθεί.

Τέλος, ευχαριστούμε όλους εσάς τους χιλιάδες αναγνώστες μας, που με τις καθημερινές επιστολές σας μας ενισχύετε, και μας δίνετε τεκμήρια να διαψεύσουμε (και με τον τρόπο αυτόν), όλους όσους προσπαθούν να διαβάλλουν και να φιμώσουν τη συμβολή μας στην εξαγγελία της αλήθειας της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

 

Επιστολές

 

Ι. Μονές - Ι. Μητροπόλεις κ.λπ.

 

Ιερείς

 

Καθηγητές και Φοιτητές Θεολογίας

 

Εκπαιδευτικοί άλλων κλάδων και επιστήμονες

 

Βιβλιοκριτική για έντυπα που έγραψαν μέλη της ΟΟΔΕ

Βιβλίο: Αναζητώντας την Αλήθεια Νικολάου Μαυρομάγουλου

(Σημείωση: Το βιβλίο αυτό συμπεριλαμβάνει και 11 σύντομες μελέτες της ΟΟΔΕ).

Δημιουργία αρχείου: 21-10-2005.

Τελευταία μορφοποίηση: 3-11-2016.

ΕΠΑΝΩ