Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας Ερωτήσεις και Επιστολές

 

Άρθρο του περιοδικού της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης

Πηγή: "Εκ Βαθέων" τεύχος 13, Σεπτέμβριος 2006. Περιοδική έκδοση Ενοριακών Συνάξεων Νέων Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών, Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης.

 

Ορθόδοξη απολογητική στο internet

Στο internet, το διαδικτυακό χώρο όπου η πραγματικότητα τρέχει σε ένα άλλο παράλληλο επίπεδο με την καθημερινότητα, διεξάγεται ένας ολόκληρος πόλεμος μεταξύ Ορθοδόξων Χριστιανών και όλων σχεδόν των Αιρετικών και Νεοπαγανιστών, οι οποίοι προσπαθούν μέσα σε forums - χώρους συνομιλιών- αλλά και από τις ιστοσελίδες τους να υπερασπιστούν τις θέσεις τους. Αυτός είναι και ο σκοπός αυτού του άρθρου. Να γνωστοποιήσει στους Χριστιανούς κάποιες από τις ορθόδοξες απολογητικές ιστοσελίδες.

Ως προς την ορθόδοξη Απολογητική πλευρά η διεύθυνση www.ierosolymitissa.org αποτελεί αυτήν τη στιγμή κορυφή στον Ορθόδοξο απολογητικό χώρο με συνδέσμους και σε άλλες απολογητικές ιστοσελίδες. Έτσι μπορεί κάποιος να επισκεφθεί την ιστοσελίδα του Απολογητή www.apologitis.com όπου γίνεται αναίρεσις όλων των επιχειρημάτων των Νεοπαγανιστών, Δωδεκαθεϊστών, αλλά και κάθε άλλης συκοφαντικής θέσεως εναντίον της Εκκλησίας μας.

Στο κυβερνοχώρο www.oodegr.com υπάρχει πληθώρα πληροφοριών και απολογητικά στοιχεία για τις Θρησκείες, αλλά και στοιχεία της διδασκαλίας της Εκκλησίας μας. Θέματα σχετικά με τον Προτεσταντισμό, τους Πεντηκοστιανμούς, τον Αθεϊσμό, τις Ανατολικές Θρησκείες· μελέτες σχετικά με την Αγία Γραφή, τα έσχατα, τη Δογματική της Εκκλησίας μας και άλλα, παρέχουν μία πλήρη εικόνα για το τι είναι η Εκκλησία και τι δεν είναι. Στην ιστοσελίδα της ΟΟΔΕ μπορεί κάποιος να βρει συνδέσμους με όλα τα ορθόδοξα Πατριαρχεία, Αρχιεπισκοπές κ.α.

Πέρα όμως από τις ορθόδοξες ιστοσελίδες απολογητικού χαρακτήρα μπορεί κάποιος να επισκεφθεί και τα άλλα «στρατόπεδα», τις πρακτικές τους ή και τις απόψεις τους. Έτσι στις σελίδες www.ysee.gr και www.templeinstitute.org παρουσιάζονται αφ ενός οι θέσεις των δωδεκαθεϊστών, οι τελετές τους, η διδασκαλεία τους και αφ ετέρου οι προσδοκίες και οι προετοιμασίες του παλαιού Ισραήλ για την ανέγερση του 3ου Ναού.

Η ιστοσελίδα “Ο Ερευνητής της Αλήθειας - jesusportal.org” αποτελεί την ιστορική συνέχεια της ιστοσελίδας ενός πρώην Ευαγγελικού, πρώην Πεντηκοστιανού και νυν Ορθοδόξου Χριστιανού με πολύτιμες συμβουλές για όσους βρίσκονται φυλακισμένοι σε αιρετικές ομάδες -φυλακές και ή θέλουν να φύγουν, είτε... δεν τους αφήνουν να φύγουν.

Ο ‘’Ελληνικός Παρατηρητης της Σκοπιάς‘’ κατασκευασμένος από τον πρώην Μάρτυρα και σήμερα πιστό αγωνιστή και ομόδοξο ορθόδοξο Χριστιανό κ. Ν. Μαυρομάγουλο αποτελεί «ατομική βόμβα» για την ψευτιά της Εταιρείας Σκοπιά. Στην ιστοσελίδα αυτή μπορεί άνετα και πανεύκολα ο επισκέπτης να δει ξεκάθαρα και αντικειμενικά την μεγάλη απάτη που κρύβεται στην Σκοπιά, καθώς ο συγγραφέας υπήρξε θύμα της από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Τα στοιχεία που παραθέτονται αποτελούν πρόσκληση και πρόκληση για κάθε Μάρτυρα που καμαρώνει για την υποτιθέμενη αλήθειά του, ώστε να έρθει σε σχέση και επανεκτίμηση με όσα τον έχουν γαλουχήσει.

Καθώς όλες ανεξαιρέτως οι αιρετικές ομάδες αποθαρύνουν, μάλλον απαγορεύουν στους φυλακισμένους οπαδούς τους την έρευνα, την αντικειμενική ενημέρωση, την περίπτωση να «ξυπνήσουν» από την προσφερόμενη «σωτηρία» που η παρεϊτσα (!) προσφέρει, όλοι αυτοί οι αδελφοί μας, δίνουν πολλά από τον προσωπικό τους χρόνο, το χρήμα και το φιλότιμό τους, ώστε να κρατούν τις ιστοσελίδες τους σε επαινετό επίπεδο, ενημερωμένες και πάνοπλες. Τους οφείλουμε πάμπολλες ευχαριστίες.

 

Χρίστος Τσέλιος

Πρεσβύτερος

Δημιουργία αρχείου: 10-9-2008.

Τελευταία ενημέρωση: 10-9-2008.

ΕΠΑΝΩ