Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας Ερωτήσεις και Επιστολές

 

Επιστολή του κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Πρωτοπρ. Γεωργίου Δ. Μεταλληνού

Όλοι οι συντελεστές της Ο.Ο.Δ.Ε. θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον πατέρα Γεώργιο για τα καλά του λόγια και την αγάπη του, και να πούμε πως θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε την εργασία μας στο ηλεκτρονικό αυτό περιοδικό, με συναίσθηση της ευθύνης μας και της εμπιστοσύνης με την οποία μας περιβάλλουν οι αναγνώστες μας.

Προς την Ο.Ο.Δ.Ε.

Αγαπητέ κ. Θωμά Δρίτσα,

Θέλω να σας ευχαριστήσω, διότι μου κάνετε την τιμή να μου στέλνετε τα δημοσιεύματά σας. Τα βρίσκω πολύ ενδιαφέροντα και τα μελετώ με προσοχή, διότι θίγετε καίρια θέματα της σύγχρονης πραγματικότητας, αναιρείτε μυθώδεις αναφορές σ’ αυτά, και κυρίως σε όσα αφορούν την σχέση Χριστιανισμού-Ελληνισμού, και φέρνετε στην επιφάνεια σπουδαία στοιχεία από την ελληνορθόδοξη παράδοσή μας, προβάλλοντας τις πηγές και ερμηνεύοντάς τες με βαθειά γνώση και ορθότητα. Η προσφορά σας, συνεπώς, είναι σημαντική για τον ενδιαφερόμενο να γνωρίσει την αλήθεια στο χώρο της παράδοσης και του πολιτισμού μας.

            Προ πάντων όμως θέλω να σας συγχαρώ για την ορθότητα των θέσεών σας στα θέματα της Ορθοδόξου πίστεως και θεολογικής μας παραδόσεως. Δεν έχω επισημάνει αστοχία ακόμη και εύχομαι να μην γίνει αυτό ούτε στο μέλλον. Θεολογείτε ορθοδόξως και προσεγγίζετε την πατερική μας παράδοση με ορθά κριτήρια, ερμηνεύοντας, όχι απλώς μεταφράζοντάς την, με ακρίβεια και σαφήνεια. Χαίρω, λοιπόν, διότι ορθοδοξείτε και σας εύχομαι να συνεχίσετε έτσι. Όλοι μας χρειαζόμεθα την συμβολή σας, διότι ο αγώνας της αλήθειας είναι κοινός και ο ένας χρειάζεται την βοήθεια του άλλου.

Με θερμές ευχές

Κοσμήτορας Θεολογικής Σχολής

Πανεπιστημίου Αθηνών.

(Παραλαβή επιστολής: 20-10-2005).

 

Η επιστολή αυτή στα Αγγλικά

Δημιουργία αρχείου: 22-10-2005.

Τελευταία ενημέρωση: 11-3-2006.

ΕΠΑΝΩ