Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας Ιεραποστολή

 

Γράμμα από έναν φυλακισμένο

Πηγή: http://www.parembasis.gr/2009/09_03_20.htm

Η Ιεραποστολή εργάζεται και στους πιο παράξενους τόπους και η σωτήρια Χάρη επισκέπτεται σε κάθε τόπο τους κεκλημένους για την αιώνια δόξα.

Πριν λίγο καιρό, οι Μοναχές της Ιεράς Μονής Γενεθλίου Θεοτόκου (Πελαγίας) δέχθηκαν ένα γράμμα με επιταγή αξίας $ 50 από έναν άγνωστο φυλακισμένο στην Florida της Αμερικής, ονόματι C.S. (υπογράφει με το όνομα και το επώνυμό του, αλλά εδώ σημειώνουμε μόνον τα αρχικά του).

Η έκπληξή τους, και η έκπληξη καθενός που διαβάζει το γράμμα αυτό, δεν είναι για την ευγενική χειρονομία του, όσο για τον ζήλο και την αγάπη που εκφράζει και για τον «αγιογραφικό» τρόπο γραφής του.

Δεν γνωρίζουμε περισσότερα για την ζωή του, πέρα από την ομολογία του ότι πριν 14 χρόνια («προ ετών δεκατεσσάρων») βαπτίσθηκε Ορθόδοξος. Παραθέτουμε την ενδιαφέρουσα επιστολή του φυλακισμένου αμερικανού αδελφού μας.

*

«Αναστάσα δε Μαριάμ εν ταις ημέραις ταύταις επορεύθη εις την ορεινήν μετά σπουδής εις πόλιν Ιούδα, και εισήλθεν εις τον οίκον Ζαχαρίου και ησπάσατο την Ελισάβετ. και εγένετο ως ήκουσεν τον ασπασμόν της Μαρίας η Ελισάβετ, εσκίρτησεν το βρέφος εν τη κοιλία αυτής, και επλήσθη πνεύματος αγίου η Ελισάβετ, και ανεφώνησεν φωνή μεγάλη και είπεν, Ευλογημένη συ εν γυναιξίν, και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου» (Λκ. α', 39-42).

Αγαπητές αδελφές εν Ιησού Χριστώ τω Κυρίω ημών,

«Χάρις υμίν και ειρήνη από Θεού πατρός ημών και κυρίου Ιησού Χριστού» (Εφ. α', 2).

Σήμερα ευχαριστώ τον Θεό και τον Κύριό μας Ιησού Χριστό ιδιαίτερα γι’ αυτή την χάρη, αυτή την ευκαιρία που μου δόθηκε για να στείλω το ταπεινό μου δώρο αξίας $ 50. Έχω χρόνια που Αυτός μου έχει δώσει αυτή την χάρη, δηλαδή, να έχω την χαρά και την αγάπη στην καρδία μου για να στέλνω δώρα σε Μοναστήρια, Εκκλησίες, Ιεροποστολές για τους πτωχούς, σε διακονίες φυλακισμένων κλπ. – κυρίως που έχουν σχέση με την Ορθοδοξία. Αυτός μου έδωσε την τιμή για να λάβω το Άγιον Χρίσμα και να γίνω Ορθόδοξος Χριστιανός την 29η Ιουνίου 1994 και από τότε ευχαριστώ παρά πολύ τον Κύριο τον Θεό μας και τον Κύριό μας Ιησού Χριστό τον Υιόν Του που είμαι μέλος της μόνης αληθινής Εκκλησίας, πίστης και διδασκαλίας Του.

Δεν ξέρω απολύτως τίποτε για το Μοναστήρι σας, αλλά ο τρόπος με τον οποίο Αυτός οδήγησε για να το βρώ μου φτάνει για να καταλάβω ότι Αυτός ήθελε να σάς στείλω μια μικρή προσφορά, μια «δεκάτη». Ελπίζω ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιταγή και να παραλάβετε αυτό το δώρο. Σάς παρακαλώ να με ενημερώσετε σχετικά με το Μοναστήρι σας. Η καλύτερή μου φίλη Joyce βρήκε την διεύθυνσή σας στο Internet, οδηγούμενη από τον Κύριό μας, και με την πιστή καρδία που μας έδωσε μέσα μας για Αυτόν, κάναμε αμέσως υπακοή και με χαρά το στείλαμε σε σάς. Προσεύχομαι και ελπίζω ότι με τον ένα η τον άλλο τρόπο θα είναι εκεί μαζί σας και ότι θα σάς δώση την βοήθεια που χρειάζεστε για να μπορέσετε να την χρησιμοποιείτε όποτε Αυτός θελήσει.

Πρέπει να σάς πω ότι δεν επιτρέπεται (σ.: ενν. ως φυλακισμένος) να παραλαμβάνω ξύλινες εικόνες, ευλογημένο λάδι και παρόμοια πράγματα, μόνο βιβλία, χάρτινες εικόνες και χαιρετίσματα. …

Αυτός (ο Κύριος) έχει αυξήσει την ταπεινή μου πίστη για να αρχίσω με μια Ορθόδοξη Χριστιανική Διακονία για φυλακισμένους πριν 4 χρόνια. Και σήμερα, μαζί με το Μοναστήρι σας, έχουν προστεθεί ακόμη 33 στην λίστα μου. Σάς παρακαλώ να κάνετε την καλωσύνη για να με ενημερώσετε αν έχετε λάβει το δώρο. Δεν ξέρω αν είστε Μοναστήρι με μοναχές η με μοναχούς, άλλα σάς παρακαλώ να φυλάξετε εμένα και την Joyce και την οικογένειά μας στις προσευχές σας.

Με όλη μου την αγάπη και τις προσευχές μου για σάς προς Αυτόν, λέω:

«Ασπάζονται υμάς οι άγιοι πάντες. Η χάρις του Κυρίου Ιησού Χριστού και η αγάπη του Θεού και η κοινωνία του αγίου Πνεύματος μετά πάντων υμών. Αμήν» (Β' Κορ. ιγ', 13-14).

Δικός σας ειλικρινώς εν Ιησού Χριστώ τω Κυρίω ημών.

C. S.

Δημιουργία αρχείου: 23-4-2009.

Τελευταία ενημέρωση: 23-4-2009.

ΕΠΑΝΩ