Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Κεντρική Σελίδα

Ηχητικό μήνυμα του αγ. Ιωάννη Χρυσοστόμου για την Ιεραποστολή * Δείτε επίσης: Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής

Ιεραποστολή

Η Ορθοδοξία στα μήκη και τα πλάτη τού πλανήτη και η ιστορία τής Χριστιανικής επέκτασης

 

 

Η Εκκλησία έχει μια αποστολή: Να συμπεριλάβει όλη την ανθρωπότητα στο Σώμα τού Χριστού, ενώνοντάς την με τον ίδιο τον Θεό. Είναι λοιπόν ανάγκη, να ακουσθεί το Ευαγγέλιο σε όλα τα έθνη, ώστε όλοι όσοι έχουν καλή προαίρεση να βαπτισθούν στο όνομα τού Πατρός, τού Υιού και τού Αγίου Πνεύματος. Αυτός είναι και ο σκοπός τής ιεραποστολής.

Παράλληλα με την ιεραποστολή, που απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν έχουν ακόμα ακούσει για το Ευαγγέλιο τής Σωτηρίας τού Ιησού Χριστού, υπάρχει και η "διαποίμανση", που απευθύνεται σε ανθρώπους που άκουσαν μεν το Ευαγγέλιο, αλλά διαστρεβλωμένο ή ελλειπές. Αυτή η διαποίμανση, απευθύνεται σε ανθρώπους χωρών που το Ευαγγέλιο έχει κηρυχθεί ήδη σε κάποιο βαθμό, και που γνωρίζουν τον Χριστό με ελλειπή τρόπο. Τέτοιες είναι οι Παπικές και Προτεσταντικές χώρες, ή ακόμα και περιπτώσεις ανθρώπων τής δικής μας "Ορθόδοξης" χώρας, που δεν έχουν γνωρίσει σωστά τον Χριστό, αν και ο λόγος τού Ευαγγελίου ακούγεται παντού γύρω τους.

Σε αυτή την ενότητα θα βρείτε νέα και πληροφορίες από την πρόοδο τού ιεραποστολικού έργου σε όλο τον κόσμο και πληροφορίες και για το ποιμαντικό έργο τής Εκκλησίας σε διάφορες χώρες.

Αφιερώνουμε αυτή την ενότητα στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας που έφυγε τόσο απότομα από το ποίμνιό του, στον ηγούμενο τής Ι. Μ. Μαχαιρά Αρσένιο και στα άλλα μέλη τής συνοδείας τους στο ελικόπτερο, προσευχόμενοι ο Θεός με τις πρεσβείες τους να προωθήσει περισσότερο το Ιεραποστολικό έργο στα πέρατα τού κόσμου.

Θέματα

 

Γενικά περί Ιεραποστολής

 

Εμπειρίες Μεταστροφής

 

 

 

Ιστορία Χριστιανικής επέκτασης

Ρωμαϊκή εποχή

 

Μέσοι Χρόνοι

 

Ρωσική Ιεραποστολή

 

Πρόσφατα

 

Χώρες και Περιοχές

Για ευκολότερη αναζήτηση χωρών και περιοχών, η έκθεσή τους γίνεται με αλφαβητική σειρά. Γι' αυτό μπορεί να βρείτε ευρύτερες περιοχές αλλά και επί μέρους τμήματά τους, σε διαφορετικά σημεία τού καταλόγου, ανάλογα με την ονομασία τους.

Αγγλία

 

Αίγυπτος

 

Αζερμπαϊτζάν

 

Αλάσκα

 

Αλβανία

 

Αφρική

 

Γαλλία

 

Γεωργία

 

Δανία

 

Δύση

 

Ελλάδα

 

Ευρώπη

 

ΗΠΑ

 

Ιαπωνία

 

Ινδία

 

Ινδονησία

 

Ιταλία

 

Ισπανία

 

Ισραήλ

 

Καμερούν

 

Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία

 

Κένυα

 

Κίνα

 

Κογκό

 

Κορέα

 

Κούβα

 

Κούρδοι

 

Λατινική Αμερική

 

Λετονία

 

Λίβανος

 

Λιβύη

 

Μαδαγασκάρη

 

Μαλάουι

 

Μεσοποταμία

 

Νορβηγία

 

Ουγκάντα

 

Πακιστάν

 

Παλαιστίνη

 

Ρωσία

 

Σκόπια

 

Συρία

 

Ταϊβάν

 

Τανζανία

 

Τουρκία

 

Φιλιππίνες

 

Δημιουργία αρχείου: 15-10-2004.

Τελευταία μορφοποίηση: 18-6-2024.

ΕΠΑΝΩ