Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας Ιεραποστολή

 

Οι πρώτοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί στην Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία είναι γεγονός!

 

Πηγή: Περιοδικό Εξωτερική Ιεραποστολή, της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης Τεύχος 198, Ιούλιος - Σεπτέμβριος 2007, σελίδες 28- 30. (http://www.greekorthodoxchurch.org/ierapostoli/first_text.html)

Αναδημοσίευση από Κλαμπ "Χριστιανός": http://clubs.pathfinder.gr/xristianos/8592?forum=40989&read=1349

Με τη χάρη του Θεού και τις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου και πάντων των Αγίων ιδρύθηκε η πρώτη Ορθόδοξη κοινότητα στην Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία, χωρίς μέσα (οικονομικά, ραδιοτηλεοπτικά, εκδοτικά) και πρόσωπα (ιεραποστόλους). Αλλά η δύναμη του Αγίου Πνεύματος και οι προσευχές των μελών της Εκκλησίας (ζώσης και θριαμβεύουσας) εισακούστηκαν και πλέον υπάρχει Ορθόδοξο θυσιαστήριο και στη χώρα αυτή που μεταδίδει τη χάρη του Θεού μέσω των Μυστηρίων της Εκκλησίας μας.

Στις 29 Μαϊου αναχώρησε από το Γιαουντέ η πρώτη ιεραποστολική ομάδα, αποτελούμενη από τους πρεσβύτερους π. Βενέδικτο, π. Αντώνιο και τον π. Σιλουανό (ο πρώτος Ορθόδοξος πρεσβύτερος-ιερέας της χώρας αυτής), με σκοπό να επισκεφτεί τη χώρα της Κεντρικής Αφρικανικής δημοκρατίας και να ΒΑΠΤΙΣΕΙ τις πρώτες ομάδες κατηχουμένων και να οργανώσει τις πρώτες ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ και να εγκαταστήσει τον νέο ιερέα, π. Σιλουανό. Η ιεραποστολική ομάδα, μετά από ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΟΔΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ, έφτασε στη χώρα και επισκέφτηκε την πρωτεύουσα Bangui και άλλες δύο πόλεις της Κ.Α.Δ. Η ιεραποστολική ομάδα έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τις κατά τόπους ομάδες κατηχουμένων και άρχισε επιτόπιο κατηχητικό έργο για να διαπιστωθεί το επίπεδο της κατηχήσεως.

Ακολούθησαν οι ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟΑΦΡΙΚΑΝΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ και καθημερινές Θείες Λειτουργίες σε σχολεία και ΠΡΟΧΕΙΡΕΣ ΠΑΡΑΓΚΕΣ. Έγινε μια μεγάλη και δύσκολη προσπάθεια να υπάρξει μια οργάνωση σε όλα τα επίπεδα σε αυτές τις πρώτες Εκκλησιαστικές κοινότητες, ένα λειτουργικό και κατηχητικό πρόγραμμα. Παράλληλα, η ιεραποστολική ομάδα ήλθε σε πρώτη επαφή με τους υπάρχοντες Ορθοδόξους στην ΚΑΔ από το διπλωματικό και προξενικό σώμα και τις αρμόδιες αρχές της χώρας σε θέματα εκκλησιαστικά, για τη σχετική ενημέρωση και άδεια της κατά τόπους ενεργοποιήσεως της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Τα αποτελέσματα υπήρξαν θετικά και κατέστη εφικτό να οργανωθούν οι ΤΡΕΙΣ πρώτες ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ και να ΒΑΠΤΙΣΤΟΥΝ 45 κατηχούμενοι, οι πρώτοι Ορθόδοξοι αδελφοί μας στην Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία. Οι δύο πρεσβύτεροι επέστρεψαν στο Γιαουντέ, προσκομίζοντας την εκτίμησή τους και τις λεπτομερείς αναφορές για την όλη προσπάθεια, τα οποία θα αποτελέσουν τη βάση για τον περαιτέρω σχεδιασμό της νέας αυτής ιεραποστολικής προσπάθειας στη χώρα της ΚΑΔ.

Καλούμαστε όλοι να ενισχύσουμε ηθικά (με τις προσευχές μας) και υλικά-οικονομικά την νεοϊδρυθείσα Ορθόδοξη Εκκλησία της Κεντρικής Αφρικανικής Δημοκρατίας. Ελπίζουμε ο Πανάγιος Τριαδικός Θεός να οδηγήσει πολλούς κατοίκους της χώρας αυτής στο Αιώνιο Σώμα του Χριστού, που υπάρχει από το 33 μ.Χ. και μέχρι τη συντέλεια του κόσμου, στην Ορθόδοξη Εκκλησία της αδιαλείπτου προσευχής, της άσκησης, της ταπείνωσης, των Μυστηρίων που οδηγούν στην ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ.Καταθέστε την αγάπη σας στους λογαριασμούς:

1. ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ : 80765011
2. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ : 215-04-0043 33-71
3. ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ : 256/480006-09
4. EUROBANK : 206/0101157390

Δημιουργία αρχείου: 30-10-2007.

Τελευταία ενημέρωση: 30-10-2007.

ΕΠΑΝΩ