Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Έρευνα για το κτιστό και το Άκτιστο

Ιεραποστολή

 

Πέντε κρατούμενοι εβαπτίσθησαν Ορθόδοξοι

Αλέξανδρος Κολλιόπουλος

 

Αναδημοσίευση από: http://panagiaalexiotissa.blogspot.gr

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012.

Η Εκκλησία σε όλο τον πλανήτη και στη χώρα μας, συνεχίζει το έργο στο οποίο την έστειλε ο Κύριος, ακόμα και μέσα στις φυλακές. Καλεί ανθρώπους από κάθε φυλή και κάθε κατάσταση, στο Ιατρείο της, τής αγιότητας. Και η είδηση αυτή που αναδημοσιεύουμε, είναι χαρακτηριστική αυτού τού γεγονότος.

Μετά από έναν περίπου χρόνο κατηχήσεως, εβαπτίσθησαν Ορθόδοξοι Χριστιανοί εις το ναϋδριο Άγιος Ελευθέριος του Σωφρονιστικού Καταστήματος στη ΒΙ.ΠΕ. Πατρών, πέντε αλλοδαποί κρατούμενοι.

 

Πρόκειται για τρεις Νιγηριανούς, έναν Σομαλό και έναν Αλβανό. Η κατήχηση των νεοφωτίστων έγινε από τον υπεύθυνο ομάδος ιερέων των φυλακών π. Γεώργιο Χρονόπουλο, που τα τελευταία χρόνια προσφέρει τη διακονία του στους δοκιμαζόμενους εκεί αδελφούς μας, παράλληλα με τα εφημεριακά του καθήκοντα στην ενορία του Αγίου Νικολάου Κ. Συχαινών.

Στο Μυστήριο της Βαπτίσεως συμμετείχε και ο π. Γρηγόριος Κόρδας, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Ακταίου, του Δήμου Πατρέων. Τα ονόματα που έδωσαν οι Ανάδοχοι (κρατούμενοι) στους νέους Χριστιανούς είναι Άγγελος, Νικόλαος, Ανδρέας, Μιχαήλ και Γεώργιος.

 Το Μυστήριο τελέσθηκε την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, με την παρουσία του Δ/ντού των Φυλακών κ. Λεωνίδα Γιαχαλή, του υποδ/ντού, του Αρχιφύλακος, των Κοινωνικών Λειτουργών κ.α. υπαλληλών του Καταστήματος Κρατήσεως.

 * Πρέπει να τονίσουμε, ότι όσοι κρατούμενοι βαπτίζονται Ορθόδοξοι, δεν απολαμβάνουν κανένα προνόμιο, όπως μας διαβεβαίωσε ο π. Γεώργιος, και είναι δική τους επιλογή. Επισήμανε δε, ότι από την πρώτη ημέρα της φυλακίσεως ο Αλβανός υπήκοος (έλαβε το όνομα Άγγελος και ήτο άθεος), ζήτησε από τους υπευθύνους να με συναντήσει. Τέλος, οι τρεις Νιγηριανοί ήσαν αβάπτιστοι Καθολικοί και ο Σομαλός υπερασπίζετο κάποια θρησκεία της φυλής του.

Δημιουργία αρχείου: 20-3-2014.

Τελευταία ενημέρωση: 20-3-2014.